Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ölmek, öldürmek istemiyorum. Vicdani Ret insan hakkıdır. Ötesi de yok. Ordusu olmayan ülkeler bile yıllardır sapasağlam durduğuna göre kimse bana abuk subuk bir şeyler anlatmasın. Dünyayı 50 yıl geriden takip ediyoruz zaten. Siz giderseniz gidin ben gitmem işte.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Zorunlu_askerlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3C8697718 -- 15 Kasım 2011; 8:20:27 >
  • Askere karı kızı alsalar hepiniz koşarsınız
  • naçizane yorumum şu:

bu çıkmalı ama çoğu arkadaşın da dediği gibi kamu hizmetlerine yönlendirilmeli..

misal;

ben öğretmenim. kısa dönem hakkım da var. ama mesela yedek subay ya da asker öğretmen olarak da yapabiliyorum askerliği. üstelik öğretmenken aldığım maaştan daha fazla maaş alacağım eğer yedek subay olarak yaparsam.

e bunun yerine öğretmenlik yaptığım okulda yarım maaş vererek ya da hiç maaş vermeden 12 ay öğretmenlik yapsam çok mü kötü? hem maaş almazsam devlete daha fazla hizmetim olur askere gidip orda 12 ay kalmaktan...

ve ek olarak da askerlik de profesyonelleştirilir de ölen gencecik fidanlara yazık olmaz. bu dediğim sistem daha faydalı olur zannımca...

iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 15 Kasım 2011; 8:32:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Anonymous

Ölmek, öldürmek istemiyorum. Vicdani Ret insan hakkıdır. Ötesi de yok. Ordusu olmayan ülkeler bile yıllardır sapasağlam durduğuna göre kimse bana abuk subuk bir şeyler anlatmasın. Dünyayı 50 yıl geriden takip ediyoruz zaten. Siz giderseniz gidin ben gitmem işte.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Zorunlu_askerlik

İsrail de seni çok seviyo kanka
  • şindi vicdanı ret yasası gelirse isteyen hiç askere gitmicekmi ? yada onun yerine başka bişi mi yapılacak.yani ilk dedigim gibi olursa asker kalmaz ülkede.ülkücüyüm diye geçinen elemanlar bile gitmez valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: warlord_x8

şiddet kullanmayı ve insan öldürmeyi öğrenmeyi istemiyorum. nokta.

düşmana'da bunu söylersin kapının önüne geldiği zaman :)
  • Bütün kızlar bu konuda toplanmış Vatan'ın emanet edileceği gençlere bak, Düşman gelse yan komşusunda ki kadınlara tecavvüz etse, banane yaa bana dokunmasın yeter karakteriyle aranızda bir fark göremiyorum.

15 ay askerlik yaptım, Vatanımı savunmak için 30 ay daha gözümü kırpmadan sınırda durmaya hazırım, kızlar gelmesin zaten askerlik Erkek işidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

AİHM aralığa kadar vicdani ret düzenlemesi için süre vermişti sanırsam.

Bedellide bu yüzden olabilir son can havliyle para alalım gibisinden. Vicdani ret çıkınca para falan alamayacaklar

avrupa birligi uyum yasalarinda vicdani red varmis sanirim (arkadasimin yalancisiyim) buyuzden bende senin gibi dusunuyorum.
  • Her şeyin bir karşılığı vardır. Askere gitmeyen ya yukarlarda yazıldığı gibi bir sosyal hizmet vermek zorunda kalacak ya da ömür boyu bazı hak ve hizmetlerden yararlanamayacaktır.
  • devletin vicdani red isteyen 'gerçekten' birşey yapmayacağını bilsem ben de talep ederdim ancak güvenemiyorum..bu sadece avrupalılara yalakalık yapmak için atılmış bir adım
  • Askeri bitirmek icin artik fiile basladilar. Icerisini hallettiler.
  • Bu ülkeye askerlik dışında daha çok şeyle hizmet verilebilir. Kuzeyde insanlar ışık hızını geçiyor, batıda adam yaşlılığı durdurmaya yaklaşıyor. Sen burada hala askerlik diyorsun. Bu ülkede o kadar çok harcanan gençler var ki onları askere göndereceğimize onları değerlendirmek lazım. Başarılı gençlerin çoğu yurt dışına gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

Bu ülkeye askerlik dışında daha çok şeyle hizmet verilebilir. Kuzeyde insanlar ışık hızını geçiyor, batıda adam yaşlılığı durdurmaya yaklaşıyor. Sen burada hala askerlik diyorsun. Bu ülkede o kadar çok harcanan gençler var ki onları askere göndereceğimize onları değerlendirmek lazım. Başarılı gençlerin çoğu yurt dışına gidiyor.

onu yapıcak adam yapar zaten. Askerlik kalksa bunların hepsi olucak dimi. Ne bu askerlerden alıp veremediğniz. Bitirdiniz zaten daha ne istiyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

Kendine yedirebilen , sorulunca vicdanım el vermedi , vatanı korumaya bi tarafım yemedi diyebilecekler karar çıkarsa gitmesinler , ben şahsen yediremem bunu kendime.

Sen vatani korudugunu mu zannediyosun 3 ay egitim sonra 12 ay boyunca napiyosun sinir karakoluna dusmedikten sonra senin orda 12 ay kalman devlete yukten baska hic bisey degil az mantikli dusunun ya sinir karakoluna giden kardeslerimizde tek baskinda oluyorlaf 3 aylik egitimle sinira asker gondermek ontihardir baska hic bisey degil egitimli askerler gitsinler oralara meslekleri bu devlet kanunla vatani gorev diye gencecik cocuklari aliyor 2 atis yaptiriyor sag sol ogretiyor sonra sinira hadi siz olun bakayim dunyanin hic bi devletinde bu kadar sacma degil askerlik herkes devletini seviyor herkes vatani icin canini verir ama gerektiginde bos yer degil orda o kardeslerimiz yerine egitimli askerler olsa olu sayisi ceyregine denk gelmez

• quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

naçizane yorumum şu:

bu çıkmalı ama çoğu arkadaşın da dediği gibi kamu hizmetlerine yönlendirilmeli..

misal;

ben öğretmenim. kısa dönem hakkım da var. ama mesela yedek subay ya da asker öğretmen olarak da yapabiliyorum askerliği. üstelik öğretmenken aldığım maaştan daha fazla maaş alacağım eğer yedek subay olarak yaparsam.

e bunun yerine öğretmenlik yaptığım okulda yarım maaş vererek ya da hiç maaş vermeden 12 ay öğretmenlik yapsam çok mü kötü? hem maaş almazsam devlete daha fazla hizmetim olur askere gidip orda 12 ay kalmaktan...

ve ek olarak da askerlik de profesyonelleştirilir de ölen gencecik fidanlara yazık olmaz. bu dediğim sistem daha faydalı olur zannımca...

iyi forumlar...

hocam 2 sene boyunca maas almadan calıstıracaklar dıyorlar askerlıgın alternatıfı olarak. bır dusun karnını nasıl doyuracaksın? faturalarını nasıl odeyeceksın?

• vicdani red bir insanlık hakkıdır, mutlaka getirilmesi lazım, nokta.
  • şu insan hakkı falan diyen herkes bi memleketini yazsa çok merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hadron

quote:

Orijinalden alıntı: warlord_x8

şiddet kullanmayı ve insan öldürmeyi öğrenmeyi istemiyorum. nokta.

düşmana'da bunu söylersin kapının önüne geldiği zaman :)

ABD askerlerine binlerce dolar maaş bağlıyor, keza çoğu ülke bu şekilde. Ben enayi miyim beleşe vatanı savunacağım. Vatan millet eskilerde kaldı karnım açken kimseyi savunamam
  • Bu ulkede 'vicdani ret' olayinin konusulmaya baslanmis olmasi bile bir olay bence. iyiye gidiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingo_disco

Vicdani ret nedir?
    En basit anlamıyla vicdani ret ahlaki tercih, dini inanç ya da politik nedenlerle askere gitmeyi ret etmesidir.

Vicdani reddin gerekçeleri nelerdir? Kişi neden vicdani retçi olur?
    İnsanları, vicdani retçi olmaya yönelten çeşitli nedenler vardır:
    *Birey, emir almak ve vermek, itaat etmek ve hükmetmek istemiyor olabilir.
    *Birey, şiddet kullanmayı ve insan öldürmeyi öğrenmeyi istemiyordur.
    *Birey savaşlara karşı olabilir ve savaşların yürütücüsü olan ordulara hizmet etmek istemeyebilir.
    *Birey, ( Yehova Şahitleri örneğinde oluğu gibi) dini inaçları gerekçesiyle her türlü şiddete karşı olabilir.
    *Birey, politik görüşleri doğrultusunda ordusuz, sınırsız, devletsiz, özgür bir dünyada yaşamak istiyor olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.