Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence ülkedeki kadın erkek her bireye normal okul zorunluluğu gibi bi 3 aylık temel savaş eğitimi verilmeli. Ama bu silah kullanma değil de sivil savunma eğitimi olmalı. Ilkyardim olur, savaş sırasında nasıl davranilacagi olur, teröre karşı tutum olur.
    Profesyonel ordu da kurulup normal silahlı savaş icin kullanılacak.
  • Avrupalı ülkelerde 1990'lardan beri uygulamaya konan, bizde ise geç kalınmış bir uygulama. Benim askerde harcayacağım 12 aylık yemek, giysi, eğitim masrafımı prof. askere verin. Hem moralli olsun, hem para kazansın, hem de her ay 20- 30 şehit haberi almayalım. Ayrıca askerlik niye vatan borcu anlamıyorum. Büyük bir savaşla karşı karşıya kalırsak eğer dediğiniz gibi olur. Yoksa ben vergimi veriyorum neyin borcu bu daha?
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

naçizane yorumum şu:

bu çıkmalı ama çoğu arkadaşın da dediği gibi kamu hizmetlerine yönlendirilmeli..

misal;

ben öğretmenim. kısa dönem hakkım da var. ama mesela yedek subay ya da asker öğretmen olarak da yapabiliyorum askerliği. üstelik öğretmenken aldığım maaştan daha fazla maaş alacağım eğer yedek subay olarak yaparsam.

e bunun yerine öğretmenlik yaptığım okulda yarım maaş vererek ya da hiç maaş vermeden 12 ay öğretmenlik yapsam çok mü kötü? hem maaş almazsam devlete daha fazla hizmetim olur askere gidip orda 12 ay kalmaktan...

ve ek olarak da askerlik de profesyonelleştirilir de ölen gencecik fidanlara yazık olmaz. bu dediğim sistem daha faydalı olur zannımca...

iyi forumlar...

hocam 2 sene boyunca maas almadan calıstıracaklar dıyorlar askerlıgın alternatıfı olarak. bır dusun karnını nasıl doyuracaksın? faturalarını nasıl odeyeceksın?

hocam iki sene çok fazla. dediğim gibi yarım maaş verilerel ya da asgari ücret verilerek çalıştırılabilir. dediğin gibi yaşamak zor olur ama asgari ücret verilerel olabilir bu.

üzerinde çok çalışılması gerek.

ya da mesela insanlara seçenek olarak sunulabilir. ya askere git ya da çalıştığın yerde bir sene ücretsiz çalış. durumu olan hani maaş almadan da hayatını idare edebilicek olanlar bunu seçebilir. (misal evliler ya da eşi çalışanlar bu ücretsiz çalışma işini isteyebilir) böylece bedelli askerlik gibi bir saçmalığa da gerek kalmaz. durumu olan 10000$ verip 21 gün yapacağına, hiç para vermesin ama çalıştığı işte devlet adına çalışsın. o kadar çok seçenek üretilebilir ki. ama devlet bunu istemez. çünkü ekonomik kriz o kadar büyük ki. devletin sıcak paraya ihtiyacı var. hükümetin 25 yaş isteği de buradan geliyor. 500000 kişi yararlanabilecek deniyor. eğer yanlış haesaplamıyorsam 5 milyar dolara yakın bir para ediyor. matematiğim kötüdür :)

yani umarım adam gibi bir sistem bulunur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 15 Kasım 2011; 10:18:05 >

• -Bedelli askerlik iptal edilmeli.
    -Vicdanı ret hakkı oluşturulmalı.
    -Profesyönel askerliğe geçilmeli.
    -Kamu hizmeti olarak hizmet verilmemeli. ( avrupa örneklerinin nedeni genç nüfusun az olması.Türkiyede işsizlik varken kontenjanlar bu şekilde doldurulmamalı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kingrush

saolsun hükümetimiz milliyetçilik kavramını silmeyi başarmış.Eskiden erkek çocukları askereliğe gitcekleri için gururlanırlardı, bu işi yapmaktan şeref duyarlardı. Kimse demesin hak vs. Bi tarafınız yemiyo. Hükümette tabi oy toplamayı ok iyi bildiği için gündemi çok güzel değiştiriyolar. Sizin gibi vatansever olcağına hiç olmasın. İnsanda biraz namus şeref olsa utanır askere gitmemek için bahane bulmaz. Sizden hiç bi mikim olmaz.

+1000000000000000000000000
  • quote:

Orijinalden alıntı: xJorfan

Ulan 70 milyonluk bi ülkeyiz biz. Vicdani red çıksın kamuda çalışsın askerler diyorsunuz. Zaten işsizlik var vicdani red hakkını kullanıcak olan kişilere nasıl yer açılacak?Hadi yer açıldı diyelim yazık değil mi askerliğini yapmış onca işsiz insana?Onun hakkını gasptan başka bişey değil de ne ?

Beleş çalıştıracak adam bulmuşsun daha ne istiyorsun. En basitinden bu adamları 2 yıl Argeye ayırır birşeyler geliştirirsin.
  • İşe girmek istiyorsun...Formu doldururken askerlik kısmına geldin...Ne yazacaksın?
    Abi ben vicdani retciyim...
    O ne demek lan? Yürü...Senin gibi adamın bu şirkette işi yok...

• tartışılmas bile utanç verici...
  • Vicdani retçilere kamuda görev buldum...Bunu bakanlıklara da yazacağım...
    Bütün temizlik hizmetleri çöp toplama,paspas v.b.bu arkadaşlar tarafından görülsün...Tuvaletler dahil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

İşe girmek istiyorsun...Formu doldururken askerlik kısmına geldin...Ne yazacaksın?
    Abi ben vicdani retciyim...
    O ne demek lan? Yürü...Senin gibi adamın bu şirkette işi yok...

benden alcakları cevap aynen bu olucak...
  • ASKERLİĞİNİ YAPANLAR (UZUN - KISA)
    BEDELİNİ ÖDEYEMEYİP ASKERE GİDİP ŞEHİT OLANLAR

NE OLACAK????

ENAYİMİYİZ????
  • Gitmek istemeyenler PEMBE TESKERELERİNİZ HAZİR :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

ASKERLİĞİNİ YAPANLAR (UZUN - KISA)

NE OLACAK????

ENAYİMİYİZ????

-ENAYİ DEĞİLİZ ARKADAŞIM.. TÜRKÜZ !
    (anlayana)
  • tam buraya yazıyorum.vicdani ret uygulanmaya başlasın bu ülke adam olur diyeceğim oyumu akp ye vereceğim
  • Çok doğru bir uygulama zaten en başından böyle olmalıydı.

Osmanlı-Atatürk ve arkadaşları ne diye savaştılar anlamadımki...

Ne güzel annemizin adı eleni babamız nikolaos olucaktı.Yazık ettiler bize...

• quote:

NE OLACAK????

ENAYİMİYİZ????

EVET

Bunca zaman neden silahlar çekiliyor diye sordun mu ki enayi olmayasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneKaşif

quote:

NE OLACAK????

ENAYİMİYİZ????

EVET

imzasından hangi örgütün sempatizyanı olduğu belli. Şehitlere enayi diyen birinin soyundan ve insanlığından şüphe ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneKaşif

quote:

NE OLACAK????

ENAYİMİYİZ????

EVET

imzasından hangi örgütün sempatizyanı olduğu belli. Şehitlere enayi diyen birinin soyundan ve insanlığından şüphe ederim.

Hangi örgüte üyeymişim. açıkla da tüm cemaat öğrensin?
    Benim insanlığımdan şüphe edeceğine savaş naraları atan sizler insanlığınızdan şüphe edin. Ayrıca ölen insanlara enayi demedim. Buradaki enayi kısmını senin için ve senin gibiler için söyledim.

• Siz vicdani ret gelirse gider yararlanırım evimde otururm diye mi düşünüyorsunuz?
    Vicdani ret isteyenlere kamu hizmeti zorunluluğu verilecek muhtemelen asgari ücretle beraber olabilir.

Bana göre askerlik 12 aya düşürülmeli Vicdani ret isteyenler ise 24 ay kamu hizmetinde çalıştırılmalı... En adil uygulama bu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrd -- 15 Kasım 2011; 10:43:20 >
  • VİCDANI OLMAYANLARA MÜJDE..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.