Şimdi Ara

Vestel çamaşır makinesi neden alınmaz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
4.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle belirteyim. Tüm ürünlerim Vestel marka. Hatta buharlı pişiricim bile...

    Hatta yakınlarıma Vestel markalı 9 tane tv 4 tane derin dondurucu vb. aldırmış biriyim. Çünkü Vestel in servisinden çok memnundum ve öve öve bitiremiyordum.


    Ancak çamaşır makinesi tam bir hayal kırıklığı oldu bende. Henüz 3. senesinde garantisi biter bitmez pompası bozuldu. Bunu çok sorun etmedim ve değiştirdim.


    5. senesinde ise makinenin içinden parçalar dökülmeye başladı. Sonra kazan düştü. Kazanı tutan bilya (rulman ) ların dağıldığını düşündüm. Kazanı söküp rulman değiştirmeyi planlarken gördüğüm manzara beni resmen şoka uğrattı !


    Kazanın arkasında ayak denilen parça çürümüştü ! Dökülen parçalar ona aitmiş !


    5 yıllık bir makine nasıl çürür aklım almıyor. Bilinçli tüketiciyizdir. Her yıkamadan sonra hemen kapağı açık tutarız. Başka hiç bir parçada çürüme deforme bile olmazken kalitesiz kullanılan bir parça sebebiyle komple kazan değişimi gerekiyor. Kazan ise sıfır makine fiyatında !!!


    Şikayet etmem üzerine servis gönderelim diye aradılar. Peki servis kazanımı ücretsiz mi değiştirecek dediğimde hayır hatta tamir ücretini kabul etmezseniz servis ücreti ödersiniz denildi !


    Garantisi bitmiş ürünün tartışması olur mu diye düşünmeyin. Kim beyaz eşyayı 5 sene kullanır sonra çöpe atarım diye alır. Adı üstünde dayanıklı tüketim malları !


    Benim derdim şu. Elin ecnebisi yapıyor yıllarca kullanıyoruz da yerli malı diye aldığımız üründe kullanılan adi bir parça makinenin çöp olmasını sağlıyor.


    5 yıl önce alırken şikayet sitesinde çözüm oranı 1 numaralı firmaydı. Şu an şikayetleri sallamıyorlar !


    Kazana vereceğim parayla sıfır makine aldım !


    Çektiğimiz rezillik yanımıza kar kaldı !


    Kimse parayı bedava kazanmıyor. Hakkımı helal etmiyorum. Her yerde bu kalitesizliğin yaşattığını mağduriyeti sergileyeceğim. Diğer ürünlerinde kayda değer bir sıkıntı yaşamadım ancak Vestel çamaşır makinesi almayın aldırmayın !




    GÜNCELLEME: Müşteri hizmetlerinden 1 ay önce tekrar arandım ve şikayetlerimi şu şekilde diler getirdim :


    Belki 100 liralık bir parça için komple kazan satmaya çalışıyorsunuz dedim. Parçayı neden satmıyorsunuz komple kazan satmak nedir ?


    Neyse şikayetlerimi bildirdikten sonra sizi memnun etmek adına makinenizin motoruna ek garanti tanımlayalım dedi :)))))

    Ne makinesi ne motoru kaldı aradan aylar geçmiş herhalde çamaşırları elde yıkayacak halim yoktu demi. Sizin kazan fiyatına mütevazi bir makine aldım ve çok memnunum. 7 senede garanti yaptırdım.


    O zaman online sitemizden alışverişlerinize yüzde 5 mi 10 mu ne indirim yaparız dedi. Kalsın istemem dedim.


    Biz sizi memnun etmek istiyoruz deyince o zaman ya kazan ayağını bana sağlayın ya da kazanı sağlayın en azından makineyi geri toplayım birisi kullanır dedim.


    Sormam lazım deyip 30 saniye sonra yapamayacaklarını bildirdi.


    Neyse çocuklar ateş çukuru istiyordu zaten. Kazanla ateş çukuru yaparım artık. Ama yeni bozulan vestel bulaşık makinesiyle ne yapacağıma henüz karar veremedim :)





    Vestel çamaşır makinesi neden alınmaz ?

    @Vestel Destek @VESTEL İLETİŞİM MERKEZİ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cy19 -- 28 Şubat 2024; 23:6:50 >







  • Kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz. 7-8 yıl öncesine kadar bizde evimizde tüm beyaz eşya ve televizyon monitörü Vestel alırdık. Ta ki hepsi birer birer garantisinin tam bittiği zaman bozulana kadar. Adamlar öyle bir mühendislik yapmış ki cidden bu kadar olur. Her ürün abartısız garantisi biteli en fazla 1 ay sonra ürünler bozuldu. O zamandan beri Vestel’e tovbeliyim.

    Vestel 11912 TT


    Çok haklısınız hiç normal bir durum değil. Vestel in de duruma şaşırıp, konunun incelenmesi için hemen bölge mühendislerini göndermesi gerekiyordu. Ya malını biliyor o yüzden normal karşıladılar. Ya da umurlarında değil.


    Sırf şikayet sitesine yazdım diye aramış olmak için aradılar. Servis kaydı açalım ama garanti bitmiş cebinden karşılarsın yapabileceğim tek şey budur istiyor musun istemiyor musun tavırlarında konuştu. Ee ben sanki servis çağırmasını akıl edemedim. Arkadaşım sorunu ben tespit edip fotoğraflamışım zaten. Diyor ki şikayetiniz var ve yapabileceğim şey sadece budur. E müşteri memnuniyetine ne oldu peki ? Şunu dese anlarım. Servisimiz incelemesini yapsın. Üretim kaynaklı bir hata ise mağduriyetinizi gideririz. Ancak sizden kaynaklı bir sorun var ise servis ücretini öder yaptırıp yaptırmamak size kalmış diyebilirler. Garantin yok nasıl olsa mal elinde patlamış bizi bağlamaz o senin sorunun mantığındalar...


    Marka söylemeyim ama bir arkadaşım fırının pişirmesinden şikayetçiydi. O markanın servisi de sorunluydu. Ancak

    şikayetleri üzerine müşteri memnuniyeti için firma il dışından 2 tane mühendisini gönderdi ve evde börek pişirdiler :) Üründe sorun olmadığını, fırını nasıl kullanmaları gerektiğini mühendisler uygulamalı gösterdi.


    Yine bir yakınımın başına gelen ise; çamaşır makinesindeki sorunu servis çözemeyince bölge mühendisleri gelmiş. Çamaşır makinesi sorunu çözülünce hazır gelmişlerken 20 senelik buzdolabını da gösteriyim ses yapıyor demiş. Demişler ki sen bu buzdolabını yıllarca bu sesle nasıl kullandın bu üretim hatası deyip sıfır buzdolabı ile değiştirdiler.

    Vestel beyaz eşya alınmaz.


    Annanemin çamaşır makinası su almıyor her yerine baktık yok uyarıda vermiyor makina neyse çağırdık servisi garantisi bitmiş servis geldi bir tamir ücreti çıkardı malzeme işçilik felan zaten makina o kadar maalesef böyle neyse komşunun da aynı şekilde olmuş tabiki de vestel yani vestel beyaz eşya alınmaz belki televizyon alınabilir.

    Beyaz eşyada beko ve arçeliğin markaları sorunsuz çevremdeki insanlar ve ben kullanıyoruz elektronik cihaz bunlar tabikide bazı ürünlerde sorun olabilir ama vestel de kime sorduysam bir problemi var.

    Lg klima ve tv var yıllardır kullanıyoruz.Beyaz eşyalarımız bosch 10 yılı devirdi bulaşık makinesi arızalandı arçelik alt markasını aldık uzun süre oldu sorunsuz kullanıyoruz evime VESTEL sokmam net.

    Aman aman neden böyle konu açtınız? Vestel Türkiye’nin yerli ve milli gururudur. Hatta bir zamanlar bu markanın çalışanı forum yöneticileri vardı Vestel hakkında kötü yorum yapmaya gelmez sizin mesajlarınızı siler hatta işine gelmezse sizi bölümden uzaklaştırır kendi gücünü şahsi çıkarları uğruna kullanır ceza verirdi .

    Neyse ki şimdi yoklar sanırım başka markanın ortağı oldular oranın ekmeğini yiyorlar

    Ucuz ürün alın garantiyi 7 yıla uzatın ne gerek var Miele AEG Electrolux, Bosch Siemens almaya ikisi de yıkıyor mu yıkıyor

    Sizin konunuza gelince çok büyük geçmiş olsun. Maalesef yaşamak acı deneyim tecrübe kazanmışsınız.

    Zamanında ithal ürünlerin fiyatlarına vergi artışı isteyen de Vestel di insanların alım gücünü düşürüp kendi ürünlerine yöneltmek için.

    Hatta şimdiki klimalarının dış ünitelerinde de plastik kasa kullanılıyor sıcaktan basınçtan patlayanı bile var.

    Vestel e TV grubu harici mümkünse asla bulaşmayın uzak durun. Ürün kalite ve mühendislik tasarımlarının facia olduğu kadar servis hizmetleri müşteri memnuniyeti de bir o kadar facia.

    Yerli markaların içinde en iyisi Koç grubudur yani Arçelik-Beko. Koç grubu tercih ederim Vestel e yine de bulaşmam
  • Baştan Vestel alarak hata yapmışsınız. Neyse geçmiş olsun olan paranıza olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet maalesef bunu acı bir şekilde öğrettiler !

  • Bu soruya cevap vermeye kalkarsak yazılacak mesaj sitenin sunucusuna sığmaz.

    Soruyu vestel neden alınır diye değiştirelim, alınmaz diye cevap verelim, kimsecikler sıkıntıya girmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım, geçmiş olsun. Vestel zaten alınmaz benim nazarımda.

  • Vestel beyaz eşya alınmaz.


    Annanemin çamaşır makinası su almıyor her yerine baktık yok uyarıda vermiyor makina neyse çağırdık servisi garantisi bitmiş servis geldi bir tamir ücreti çıkardı malzeme işçilik felan zaten makina o kadar maalesef böyle neyse komşunun da aynı şekilde olmuş tabiki de vestel yani vestel beyaz eşya alınmaz belki televizyon alınabilir.

    Beyaz eşyada beko ve arçeliğin markaları sorunsuz çevremdeki insanlar ve ben kullanıyoruz elektronik cihaz bunlar tabikide bazı ürünlerde sorun olabilir ama vestel de kime sorduysam bir problemi var.

    Lg klima ve tv var yıllardır kullanıyoruz.Beyaz eşyalarımız bosch 10 yılı devirdi bulaşık makinesi arızalandı arçelik alt markasını aldık uzun süre oldu sorunsuz kullanıyoruz evime VESTEL sokmam net.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 24 Ağustos 2023; 8:48:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında telefon alanında yaptığı "yerli üretim " çakallıklarını da unutmayalım

  • cy19 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kazan sanki elektrolizle parçalanmış gibi pek normal değil. THH gönderin incelemeye alsınlar olmadı vestelede iyilik yapmış olursunuz. Hani ufak tefek şikayetler, amortisör, dengesiz yük vs hadi neyse de burada bildiğiniz paslanmaz erimiş resmen. Suyla deterjanla elektrikle ilgili başka bir sorun da olabilir.

    Modeli neydi makinenin?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de sizin gibi tüm ürünlerimi Vestel den aldım. yıllardır da sorunsuz şekilde kullanıyorum.


    En nihayetinde ülkemizin bir markası ve destek olmak gerekir mantığıyla bunu yapıyorum. sizin de bu mantıkla yaptığınızı anlıyorum.


    ancak burada kötü bir deneyim yaşamışsınız. kimse bunu istemez. ne deseniz haklısınız.


    Bence Vestel in yetikili arkadaşları bu forumda belki varlardır ve sizin postunuzu görürler diye umuyorum. çünkü sizin ve benim gibi sadık müşterileri kaybetmek hoş olmaz.


    Hans - Herkel - Toni -Coni markası olsa neyse, en nihayetinde ülkemizin markası ve binlerce kişiye istihdam sağlayan bir değer..

  • Kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz. 7-8 yıl öncesine kadar bizde evimizde tüm beyaz eşya ve televizyon monitörü Vestel alırdık. Ta ki hepsi birer birer garantisinin tam bittiği zaman bozulana kadar. Adamlar öyle bir mühendislik yapmış ki cidden bu kadar olur. Her ürün abartısız garantisi biteli en fazla 1 ay sonra ürünler bozuldu. O zamandan beri Vestel’e tovbeliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadasim çalışanlar dinlenmeden çalıştırıldığı için çok yoruluyorlar vardiya mesai çok demişti uretim hatasi bantlarda gerceklesiyor olmali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Vestel 11912 TT


    Çok haklısınız hiç normal bir durum değil. Vestel in de duruma şaşırıp, konunun incelenmesi için hemen bölge mühendislerini göndermesi gerekiyordu. Ya malını biliyor o yüzden normal karşıladılar. Ya da umurlarında değil.


    Sırf şikayet sitesine yazdım diye aramış olmak için aradılar. Servis kaydı açalım ama garanti bitmiş cebinden karşılarsın yapabileceğim tek şey budur istiyor musun istemiyor musun tavırlarında konuştu. Ee ben sanki servis çağırmasını akıl edemedim. Arkadaşım sorunu ben tespit edip fotoğraflamışım zaten. Diyor ki şikayetiniz var ve yapabileceğim şey sadece budur. E müşteri memnuniyetine ne oldu peki ? Şunu dese anlarım. Servisimiz incelemesini yapsın. Üretim kaynaklı bir hata ise mağduriyetinizi gideririz. Ancak sizden kaynaklı bir sorun var ise servis ücretini öder yaptırıp yaptırmamak size kalmış diyebilirler. Garantin yok nasıl olsa mal elinde patlamış bizi bağlamaz o senin sorunun mantığındalar...


    Marka söylemeyim ama bir arkadaşım fırının pişirmesinden şikayetçiydi. O markanın servisi de sorunluydu. Ancak

    şikayetleri üzerine müşteri memnuniyeti için firma il dışından 2 tane mühendisini gönderdi ve evde börek pişirdiler :) Üründe sorun olmadığını, fırını nasıl kullanmaları gerektiğini mühendisler uygulamalı gösterdi.


    Yine bir yakınımın başına gelen ise; çamaşır makinesindeki sorunu servis çözemeyince bölge mühendisleri gelmiş. Çamaşır makinesi sorunu çözülünce hazır gelmişlerken 20 senelik buzdolabını da gösteriyim ses yapıyor demiş. Demişler ki sen bu buzdolabını yıllarca bu sesle nasıl kullandın bu üretim hatası deyip sıfır buzdolabı ile değiştirdiler.





  • crashserkan kullanıcısına yanıt

    Bu üretim hatası değil hocam. Parça kalitesizliği. Vestelin üreteceği bir şey de değil. Artık nereden satın alır bilmem ama sonuç olarak su da eriyecek kadar kalitesizmiş.



    Bu arada hakem heyetine de başvuruyorum.

  • Vestel, gururla yerli!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +Vestel neden alınmaz?
    -Vestel olduğu için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ya geçin şu vestel alınmaz hikayelerini. her konuda aynı teraneler... evimdeki çamaşır, bulaşık makinesi + 2 buzdolabım vestel, 7. sene olacak hiç bir sorunları yok. her eşyada yaşanabilecek sorunlar bunlar. sen vestelde yaşarsın bir başkası samsung'da yaşar.


    bence burdaki asıl sorun makinada sıkıntı çıkması değil servisin umursamaz davranması ve saçma sapan fiyatlar.

  • Niye ben de bir çok ürünümü vestelden alıyorum.Bu zamana kadar 1 2 küçük.sorun hariç problem yaşamadım.daha 6 ay önce bulaşık makinesi aldım mesela.Zaten diğer ürünlere göre fiyat avantajı var.Birde artık elektronik eşyalar eskisi gibi 10 sene ve üzeri gitmiyor.Aldigim ürün 5 6 sene sorunsuz çalışsın zaten değiştiririm.Zaten teknoloji devamlı ilerliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 98 yılında aldıgım zaymıns buzdulabı hala gayet ii çalısıyor,
    3yıl önce aldıgım vestel derin dondurucunun plastikler daha fazla sararma yaptı ya🙄

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vestel tv harici alınmaz bence.


    bütün internette bir sürü şikayet konuları, yorumları var.


    geçmiş olsun.


    bence mümkünse arçelik/beko, elektrolüx çamaşır makinesi tercih etmeyin derim. nacizane tabi.


    bosch ve samsung çamaşır makinesi tavsiye ederim şahsen.

  • Uzun süre kullanılan mallarda vestel mi alınır? Hayatta yapmam.Zaten beyaz eşyalar sürekli değiştirilecek şeyler değil niye baştan ucuzuna ve yerlisine kaçıyım? Vestel alacağıma hiç almam daha iyi.Kesenin ağzını açar bosch, siemens, lg felan alırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.