Şimdi Ara

Kazan dönmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arçelik çamaşır makinesinde çamaşırlar yıkanırken birden bir ses geldi ve kazan dönmesi gerekirken hareketsiz duruyor. Makine, suyu boşaltıp sıkmaya geçti motor sesi geliyor motor dönüyor fakat kazan dönmüyor. Kazanda hiç bir oynama yok. Hafif bi metal kokusu gelince hemen makineyi kapattım. Sizce sebep nedir? Kayış mı koptu ya da attı? Veya rulman mı dağıttı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim makine rulman dağıtmıştı fakat çalışıyordu ama inanılmaz gürültülüydü.

• Merhabalar. Motor döndüğü halde tamburda hareket yoksa kayış kopmuştur. Tamburu elle döndürebiliyor musunuz ? Döndürünce motor sesi geliyor mu ?

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam demin tekrardan denedim makineyi çalıştırdım. Motorun kendi dönme sesi geliyor fakat tamburda oynama yok. Tamburu elle döndürdüğümde ise sürtünme sesi geliyor. Tambur bir yerlere sürtüyor gibi. Acaba tambur düşmüş olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cant Let Go

Hocam demin tekrardan denedim makineyi çalıştırdım. Motorun kendi dönme sesi geliyor fakat tamburda oynama yok. Tamburu elle döndürdüğümde ise sürtünme sesi geliyor. Tambur bir yerlere sürtüyor gibi. Acaba tambur düşmüş olabilir mi?
    Merhabalar. Dediğiniz gibi tambur düşmüş olabilir veya rulman dağılıp tamburu sıkıştırarak kayışın kopmasına sebep olmuş olabilir. Malesef geçmiş olsun diyebiliyorum sadece...

Saygılarımla...
    Teşekkür ederim hocam masrafı hakkında 3-5 tahmininiz var mıdır acaba?

• quote:

Teşekkür ederim hocam masrafı hakkında 3-5 tahmininiz var mıdır acaba?
    Rica ederim hocam. Servis eğer komple kazan/tambur değişimi yoluna gidiyorsa ucuz yeni bir makina fiyatına gelir. Rulman değişimi için ise eğer rulmanlar pres ile sabitlenmişse kazan yine çöp olur. Diğer türlü "tahminimce" 200-300+ civarı tutabilir.

Saygılarımla...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Makinenin arka kapağı açıp baktım kayış yerinden çıkmış hocam. Takıp test ettim herhangi bir sıkıntı yok

• quote:

Makinenin arka kapağı açıp baktım kayış yerinden çıkmış hocam. Takıp test ettim herhangi bir sıkıntı yok
    Merhabalar. İnanın buna çok sevindim. Herhangi bir masraf olmadan kurtarmış oldunuz. Geçmiş olsun

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.