Şimdi Ara

Veda (2010) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Le petit prince

quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Mustafa filmine misilleme olarak çekildi heralde. Vay efendim siz nasıl gerçek atatürkü gösterirsiniz tepkisi vardı Mustafa filminde, Veda filmiyle mitolojik bir kahraman olarak görebiliriz atatürkü. Velhasıl 1 kuruş bile vermem bu filme.

Atatürk içki de içerdi ama hiç bir zaman "şarapçı" olmamıştı. Sen 1 kuruş verme F.Gülen'in filmi geliyomuş ona gidersin.

Gerçek atatürkü görmek sen dahil bazı kişileri rahatsız etmiş olabilir ancak gerçek atatürk Mustafa filminde anlatılandır. Bir insanın okul hayatı boyunca atatürk hakkında edineceği bilgiler sınırlıdır. Yücedir, uludur, 1881 doğum tarihi 1938 ölüm tarihi, hepimizi kurtardı, sayesinde yaşıyoruz vs. Karanlıktan korktuğu gösterildi, vay efendim koskoca atatürk karanlıktan mı korkarmış ? vay efendim koskaca atatürkü neden kısa gösterdiniz ? iyi de atatürk'ün boyu o kadar. Vay efendim atatürkü nasıl içki içerken gösterirsiniz ? E içiyordu adam. Koskoca atatürk hiç kendini yalnız hisseder miymiş ? Filmin çekiliş amacı açıktır, Muıstafa filmiyle tatmin olamayan kemalist kesim bu filmle iftihar edecekler. Can Dündar, bu kesimin gözbebeğiydi filmden sonra evlatlıktan reddettiler ne hikmetse..

Anca mitolojik öğeler ve kahramanlıklar katılırsa beğenilir bu film, sağdan soldan nymph fırlar mesela neden olmasın.

1881 ve 1938 tarih değil yıldır. Daha tarih ile yılı ayıramayan biri ile tartışmaya giremem.

Düzenleme Sebebi : Yanlış yazılan kelimenin düzeltilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 27 Şubat 2010; 20:56:32 >

• 2 saate Atatürk'ü sığdırmak mümkün değil ancak o kısa sürede yine iyi iş çıkartmışlar.. İzlenmesi gereken bir film olarak düşünüyorum.. Ve ayrıca örümcek kafalılara dikkat arkadaşlar takmayın onları kuyruk acısı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Bugün filme gittim, manevi yandan anlatılmış çok güzel olmuş.(Birçok kişinin bilmediği Ragıp Efendi konusuna değinilmiş.)
    Atatürk ile ilgili bildiklerimiz okul hayatıyla sınırlıymış,
    Sen herkesi kendin sanma,

ATA'mızın dayandıklarına kimse dayanamaz,

Ama bizim halkımız anlamaz.
    Koskaca salonda gittim ilk gününde toplasan 20 kişi ancak vardı,
    Bazıları ancak recep ivedik'e gider.
    Sakın bana zevkler tartışılmaz demeyin,

Ağır konuşmak istemiyorum bu kadarı yeter,
    Herkes gitmeli bu filme, bir de Dersimiz Atatürk'e

+1

Mesela Ataturk un uvet babasi oldugunu bilmiyordum yada Zubeyde Hanimin balkan gocunde o hallere dustugunu
    Yazi biraz kotu oldu kusura bakmayin turkce karakterler cikmiyor

• Filme gidenlerin görüşlerini merakla bekliyorum. Ben de gideceğim elbette, yine de öncesinde görüşleri okumak hoşuma gidiyor.
  • filme biraz önce kardeşim ve kuzenimle gittim
    .filmde yukarıda da bahsedildiği gibi atatürkün çocukluğu ve gençliği hakkında bilgi edindim özellikle o dönemi iyi yansıttığını söyleyebilirim ayrıca balkan göçünü anlattığı sahne gerçekten çok etkileyiciydi
    .filmde atatürkün devrimlerine neredeyse hiç değinilmemiş sadece salih bozokun sesinden dinliyoruz devrimleri
    .tamam savaş sahnelerinin holywood kalitesinde olmasını beklemiyorum ama daha etkileyici olabilirdi hele büyük taaruz'u hiç güzel betimleyememişler
    .filmde cumhuriyetle ilgili çok az sahne var daha çok atatürkün aşk hayatına yoğunlaşılmış bilmiyorum belki bazı arkadaşların hoşuna gider ama benim gibi bu tür filmlerde romantizmden(vatan aşkından bahsetmiyorum) hoşlanmayanlar için sıkıcıydı
    .gerçekte öylemi bilmiyorum ama latife hanımı resmen cadı gibi yapmışlar içinizden çeşke atatürk fikriye ile evlenseydi diyorsunuz
    .ismet inönü gibi halide edip gibi dönemin önemli isimleri yok filmde sadece kazım paşayı bir sahnede görüyoruz
    .daha önce sanırım hiçbir filmde ali rıza efendiyi bir filmde görmemiştik güzel ve orjinal olmuş baba figürü çok güzel oynanmış
    .atamızın ölüm sahnesi çok duygulandırıcı kafasının yana düştüğü an göz yaşlarınıza hakim olamayabilirsiniz
    sonuç:eğer filme sadece salih bozokun gözünden bakacak olursak güzel ama eğer komple atatürkü göstermek istiyorsanız kurtuluş savaşından meclisten devrimlerinden bahsedilmeliydi bu öğelere filmde çok kısa yer verilmiş film daha çok zübeyde hanım,latife hanım ve fikriye hanım etrafında geçiyor ha birde salih bozokun

• Film hakikaten etkileyiciydi. Açıkçası böyle performans beklemiyordum. Türk filmlerini beğenmem ama bu gerçekten iyi olmuştu. Özellikle Ata ve Zübeyde Hanımın sahneleri çok etkileyiciydi.

Birde Fikriye iyi rol çıkarmış. Oynaya oyuncu kim bilmiyorum. Latife ise hakikaten Ata ya bu kadar çektirdiyse yazıklar olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Film hakikaten etkileyiciydi. Açıkçası böyle performans beklemiyordum. Türk filmlerini beğenmem ama bu gerçekten iyi olmuştu. Özellikle Ata ve Zübeyde Hanımın sahneleri çok etkileyiciydi.

Birde Fikriye iyi rol çıkarmış. Oynaya oyuncu kim bilmiyorum. Latife ise hakikaten Ata ya bu kadar çektirdiyse yazıklar olsun.

Özge Özprinçci

Gerçekten çok çektirmiş atamıza bu kadar olduğunu bilmiyordum belki de evlenmeseydi her şey daha farklı olabilirdi .

• lisedeki Atatürk bilgilerini tekrar etmekten başka bir işe yaramaz ne yazık ki. en fazla 1-2 yeni bilgi verir o kadar. gidip saçma sapan Atatürk filmleri yapıyorlar nedense. 2 saat içinde 57 yıllık hayat hikayesini anlatmaya çalışmışlar ve yine olmamış. kardeşim gidin sadece çocukluğundaki bir dönemi anlatan bir film yapın ya da kurtuluş savaşından önceki hazırlık dönemiyle alakalı film yapın daha güzel olmazsa neyim.
  • Gidilemsi gereken bir film
  • Beklediğim gibi güzel bir filmdi. Ancak filmde şunu farkettimki Atatürkün hayatının 1 filmle anlatılması olanaksız. Atatürkün hayatında tarihimizin önemli parçası olan okadar çok nokta varki hepsi ayrı bir film konusu.Ancak kısıtlı sürede çok iyi bir film çıkarmışlar.Hele filmin son 10dakikası çok iyiydi. Kesinlikle gidilmelidir
  • benim için en başarılı atatürk filmi hala cumhuriyettir usta oyuncularıyla,senaryosuyla,müzikleriyle hala bir numara
    özellikle rutkay aziz atatürke fiziksel olarak çok fazla benzemesede süper oynamıştı atatürk gibi oynamıştı
  • ceyhun yılmaz ın yorumu

Veda'yi izledım... gözyaşlarımla ugurladım ATA'yı.. izleyin..yemek gibi nefes almak gibi....gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

benim için en başarılı atatürk filmi hala cumhuriyettir usta oyuncularıyla,senaryosuyla,müzikleriyle hala bir numara
    özellikle rutkay aziz atatürke fiziksel olarak çok fazla benzemesede süper oynamıştı atatürk gibi oynamıştı

Cumhuriyet filmi gerçekten çok iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

quote:

Orijinalden alıntı: koobee24

lisedeki Atatürk bilgilerini tekrar etmekten başka bir işe yaramaz ne yazık ki. en fazla 1-2 yeni bilgi verir o kadar. gidip saçma sapan Atatürk filmleri yapıyorlar nedense. 2 saat içinde 57 yıllık hayat hikayesini anlatmaya çalışmışlar ve yine olmamış. kardeşim gidin sadece çocukluğundaki bir dönemi anlatan bir film yapın ya da kurtuluş savaşından önceki hazırlık dönemiyle alakalı film yapın daha güzel olmazsa neyim.

Güzel kardeşim atladığın bi nokta var

Bu ders değil film üstelik derste okutanlar uydurma değil atatürk'ün hayatı yani adamlar ne yapsınlar film çekerken tarihi mi değiştirsinler ?

Ortada seyir zevki olan bi iş var film bunun için seyredilir

O kadar yıl nasıl sığdırılacak deniliyor,yahu atatürk'ü yada herhangi bir tarihi kişiliği filmden öğrenmek isteyen varsa hiç öğrenmesin zaten

bu yöntem çok mu güzel Atatürk'ün 30 lu yaşlardaki halini birisi oynuyor 50li yaşlardaki halini başka birisi ve aynı filmde bu. bu şekilde güzel Atatürk'e yakışır filmler çıkmıyor benim dediğim bu. zaten adamın her zamanı çok değerli ve çok değerli olaylar önemsiz bir şeymiş gibi 2 dakika gösteriliyor sinirim bozuluyor. Atatürk2ün hayatını özet şeklinde, zaten herkesin bildiği şekilde izlemekten başka bir şey değil bunlar hiçbir derinliği özelliği yok bence. kısa dönem filmleri yapsalar kesinlikle daha vurucu daha iyi işler çıkar ama kimse denemiyor. mesela hayattaki son zamanlarını anlatan bir film çekebilseler bu filmden çok daha vurucu bir film çıkar ortaya.

• ben de izleyeceğim bakalım.mutlaka eksiklikler vardır.
  • Müzikleri , oyuncularıyla muhteşem bi film 10/10
  • Ben de bilmediğim birçok şey öğrendim filmde ama pek beğenmedim, savaşlara daha çok yer verilebilirdi.

Mustafa filmi daha iyiydi bence

6/10 benim fikrim.
  • her gün filmin afişinin önünden geçiyorum afişteki oyuncu ile Rutkay Aziz'i karşılaştırıp Rutkay Aziz'i küçültmek istemiyorum onun kadar güzel oynayabilecek birinin olabileceğini hiç sanmıyorum
  • Kuyruk acısı olanların yorumlarını görmezden gelin arkadaşlar
  • gidin izleyin
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.