Binbaşı
27 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 101 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Ümit Özdağ destekçilerinin en temel motivasyonu göçmen ve mülteci karşıtlığı. Diyelim ki önümüzdeki seçimde Ümit Özdağ'ın muhalefet karalamaları ve kendini aday çıkarmasıyla beraber Millet yerine Cumhur ittifakı seçimi kazandı. Yani Akp ve Mhp'nin en çok istedikleri gerçekleşti, Zafer Partisi başkanlık ve meclis seçimlerinde oy bölücü oldu.

Bu durumda 5 yıl boyunca ülkeye istenilmeyen göçmen, mülteci ve sığınmacı kitleler gelmeye devam etmeyecek mi? Hatta pek çoğuna belki de vatandaşlık verilecek, durum şu ankinden de beter olacak. Zaten kimsenin gıkını bile çıkartamayacağı bir hale bile gelebiliriz.

Sosyal medyada gaza gelip Zafer dışında bir partiye oy vermeyeceğim diyen insanları görüyorum. Bu forumda bulunan Zaferci arkadaşların fikirlerini duymak isterim.

Selam arkadaşlar,

turnuvax.com'da gerçek turnuvalara Ziraat Türkiye Kupası seçeneği de eklenmiştir. Buradan 32 takımlı grup aşaması kura çekimini ister hızlı ister canlı modda simüle edebilirsiniz.
Selam arkadaşlar,

Az önce bu pazartesi yapılacak olan Şampiyonlar Ligi - Son 16 & Avrupa Ligi - Son 32 kura seçeneklerini siteye ekledim. Aynı ülkenin takımlarının ve aynı gruptan gelenlerin eşleşmeme kuralı da geçerli.

Bakalım bu sefer Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakiplerini tutturabilen çıkabilecek mi?

Turnuvax - Gerçek Turnuva Modu

Hercule Poirot, Sherlock Holmes gibi ünlü İngiliz polisiye karakterlerinden sonra bu sefer bir başka roman karakteri Inspector Endeavour Morse'un dizisi izleyicilerle buluştu. Colin Dexter'ın 70'lerde yazmaya başladığı seri ikinci kez yayımlanıyor. (İlki 1987-2000 arasında) Dizide dedektif Endeavour Morse'u Shaun Evans canlandırıyor. Emri altında çalıştığı, 2. Dünya Savaşı gazisi baş dedektif Fred Thursday'i de ünlü İngiliz oyuncu Roger Allam oynuyor.

Nerede ve hangi zaman diliminde geçiyor?
Dizi 1960'ların İngiltere-Oxford'unda geçiyor.

Ne tarz bir polisiye?
Saf polisiye diyebiliriz. Amerikan polisiyelerinin aksine gerilim ve aksiyon seviyesi düşük tutulmuş. Suçlular genelde hiç tahmin edemeyeceğiniz karakterler çıkıyor ve bunları bölüm sonuna doğru ipuçları sayesinde Morse'un becerisiyle öğreniyoruz. Yani bazı dizi-filmlerde olan suçluyu başlarda öğrenip onu yakalama mücadelesi gibi bir durum yok. Özellikle Agatha Christie okurları sevecektir bu yapıyı.

Bölüm yapısı nasıl?
Dizi şu anda 3.sezonda. Her sezon 5 bölümden oluşuyor ve bu bölümler bir buçuk saatlik. Yani akşam-gece yatmadan seyretmek için ideal. Şu anda ilk 2 sezonun altyazısı mevcut. Her bölümde ayrı bir olay işleniyor ama bölümler arası ana karakterler açısından azda olsa bağlı.

Dizinin Türkçe Altyazı linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Biraz önce Hasan Şaş'ı seyrediyordum. Bu kadar gerzekçe açıklamalar olamaz. Olayı yine Hakan Çalkanoğlu'na bağladı. Prandelli'yi, Mancini'yi istediği kadar eleştirir çünkü onlar yabancı ama babası Fatih Terim öyle mi?

Genel olarak da karakterini ve futbol zekalarını belli etmiş olan Hakan Ünsal, Terim'in yardımcılığından bir adım ileri gidemeyen Ümit Davala, hala yeşil sahayı zehirleyen Emre Belözoğlu, siyasete girmek istemediğimden düşündüklerimi yazamadığım Hakan Şükür, o takım senin bu takım benim gezen Bülent Korkmaz, babası yaşındaki Ünal Aysal'a terbiyesizce laflar eden ama şimdi u-20'nin başındaki Vedat İnceefe...

Bir de unutulanlar var tabi Ergün, Suat, Arif falan. Tek istisna benim gözümde Okan Buruk.

Bu kadronun seviyesi bence ortaya çıkmış oldu. Bir de Galatasaray'ı vefasızlıkla suçlarlar utanmadan. Menfaatçi, Terim'i eleştiremeyen küçük insanlar. Keşke futbolu bıraktıktan sonra tamamen elini çekseydiniz de sizi güzel anılarla hatırlasaydık.
Merhaba arkadaşlar. Yazın boş zamanlarımda uğraşıp turnuvax adını verdiğim siteyi tasarladım. Yaptığı şey kısacası fikstür ayarlamak ve bunu kullanıcıya sunmak. Elde yada program indirerek hazırlama derdine son vermek istedim.

Özelliklerine gelince;

- 4-64 kişi arasına kadar katılımcı ekleyebiliyorsunuz.
- 3 mod var: eleme, lig ve grup.
- Daha kullanışlı olsun diye güç puanı özelliği ekledim. Bu özelliği kullanırsanız daha dengeli kura çekimi yapılıyor. NBA playoffları yada şampiyonlar ligi grup torbalarını düşünebilirsiniz.
- Tabi ki tamamen rastgele kura da çekebilirsiniz direk.
- En son olarak da screenshot alma özelliği ekledim, böylelikle özellikle fikstürü almak istediğinizde direk bilgisayarınıza yada tabletinize kaydedebilirsiniz.

http://www.turnuvax.com
Merhaba arkadaşlar. Yazın boş zamanlarımda uğraşıp turnuvax adını verdiğim siteyi tasarladım. Yaptığı şey kısacası fikstür ayarlamak ve bunu kullanıcıya sunmak. Elde yada program indirerek hazırlama derdine son vermek istedim.

Özelliklerine gelince;

- 4-64 kişi arasına kadar katılımcı ekleyebiliyorsunuz.
- 3 mod var: eleme, lig ve grup.
- Daha kullanışlı olsun diye güç puanı özelliği ekledim. Bu özelliği kullanırsanız daha dengeli kura çekimi yapılıyor. NBA playoffları yada şampiyonlar ligi grup torbalarını düşünebilirsiniz.
- Tabi ki tamamen rastgele kura da çekebilirsiniz direk.
- En son olarak da screenshot alma özelliği ekledim, böylelikle özellikle fikstürü almak istediğinizde direk bilgisayarınıza yada tabletinize kaydedebilirsiniz.

http://www.turnuvax.com
Bu bilinç nasıl oluşmuştur? Evrimsel bakış açısından merak ediyorum.
Okulda bir projemiz için Java'da masaüstü uygulaması geliştirmemiz gerekiyordu. Java'nın sağlamış olduğu Swing ve AWT component'larının görsel açıdan ne kadar çağ dışı olduğu açık ve bu da ister istemez projeye bakan biri için negatif bir durum.

Bu duruma bir çözüm ararken aslında yabancı kaynaklarda çok karşılaşılan bir durum olduğunu gördüm. Elbette böyle bir ihtiyacın sonucu olarak bazı java gui kütüphaneleri geliştirilmiş. Weblaf'da bunlardan biri ve benim en çok hoşuma giden bu oldu.

http://weblookandfeel.com, buradan demo dosyasını ve library'sini indirebilirsiniz. Sadece butonları, panelleri vb. modernize etmekle kalmamışlar, programınızda kullanabileceğiniz pek çok yararlı component getirmişler. Örneğin zaman ayarlı notification göstergesi, date picker, java'da bulunmayan layout tarzları..

Ben kısaca çok sevdim, kullanımı basit. Tek yapmanız gereken jar dosyasını indirip ide üzerinden programa bağlamak. Demoda ayrıca her bir özelliğin nasıl kullanıldığını gösteren örnek kodlar da mevcut, oraya bakıp hemen kavrayabilirsiniz.
Malum kendisi Türk futbolunda Yıldırım Demirören'in başkanlığında devrim yapacağını söylemişti. Fakat merak ediyorum, madem devrim yapacaksın,

1) Yabancı sınırlaması ne olacak? Hani takımın başındayken şikayetçiydin, niye bu konuda bir adım atmıyorsun? Yoksa YD ve tayfası senin aklını mı çeldi?

2) Nerede gördüm hatırlamıyorum ama Vedat İnceefe'nin milli takımda bir alt kademenin başına geçtiğini okumuştum. Karakteri FT ayrıldığında attığı tweetlerle belli olan, kulübün başkanına ağza alınmayacak laflar eden ve Türk futboluna şu ana kadar ne katma değer sağladığı belli olmayan bir adam nasıl buralarda yer alabiliyor?
Hakkında
Meslek: Üniversite Öğrencisi
İlgi Alanları: Oyunlar-Polisiye romanlar-Futbol
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
iPhone
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.134
İkinci El Bölümü Mesajları: 51
Konularının görüntülenme sayısı: 32.356 (Bu ay: 588)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.698 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.