Şimdi Ara

Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
6
Favori
32.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)


    Merhaba. Biz “Sınırsız Upload Derneği” adı altında, bizim gibi Upload hız limitlemelerinden rahatsız olan tüm kullanıcılarımızın bize katılması için bir sayfa kurduk. Biz bir derneğiz ve bir nevi birliğiz denilebilir. Ne kadar büyük bir aile olursak, Türkiye genelinde limitlemesiz Upload hızlarını görme ihtimalimiz hem o kadar artar.

    ADSL2+ Yavaş Upload hızıyla yaptığım, canlı oyun yayınım:https://www.twitch.tv/ertron

    Sayın Mesut Çevik, lütfen bu açtığım konu hakkında bir video da yapın... Hatta, konumu sabitlemenizi rica ediyorum... Bunu insanlara duyurmamızda, katkınız çok önemlidir!

    "Sınırsız" Upload'tan kastımız, altyapınızın desteklediği kadar maksimum Upload hızlarının, hiçbir şekilde en ufak bir limitleme olmadan verilmesidir.

    TürkNet YAPA Altyapısında bulunan bir arkadaşımızın sınırsız Upload alabildiğinin ispatı:
    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)


    Görseldeki resmin tam boyutlu hali:
    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)


    Peki niye Türk Telekom, Turkcell Superonline ve diğer İnternet Servis Sağlayıcılarındada böyle sınırsız Upload verilmiyor ki? :) Adam gayet internetinden memnun TürkNet YAPA'da sınırsız Upload ile VDSL kullanıyor ve santralin dibinde olmadığıda apacık belli... 68 Mbps Download almış mesela... VDSL2 17a 100 Mbps'e kadar çıkabiliyor. :) Altyapı kötü diye yalan söylemeyin bizlere... Altyapısı kötü olan bile, o adamın aldığı hıza çok yakın Upload hızı alabilir sınırsız verilirse... En düşük 10-12 Mbps Upload alırsınız VDSL'in kötüsünde.

    Upload limitlerinin kalkması ve fiyatların ucuz seviyeye gelmesi için bu kampanyayı mutlaka imzalayın:https://www.change.org/p/internette-kotaya-k%C4%B1s%C4%B1tlamaya-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCk-h%C4%B1za-fahi%C5%9F-fiyatlara-hay%C4%B1r

    Upload hız limitlemelerinin kalkması için size birkaç öneri:

    1) Mevcut kullandığınız İnternet Servis Sağlayıcısı ile Upload hız limitini kaldırma hakkında şikayetinizi ve talebinizi bildirin, şikayet kaydı bırakın.

    2) “Ben zaten çok internet kullanmıyorum, 4 Mbps hatta 0.66 Mbps Upload hızı bana yetiyor, internetimden memnunum.” demeyin. Çünkü, siz internetle çok ilgilenmezken, bu ülkede sizin gibi düşünenlerin aksine, yüksek hızlı Upload hızına ihtiyaç duyan 100.000’den fazla internet kullanıcısı var. Bu bağlamda, kişisel tercihiniz ne olursa olsun, bizlere destek olmak için mutlaka Upload hız limitlemesinin kaldırılması için İnternet Servis Sağlayıcınız ile irtibata geçin.

    3) Size verilen 4 Mbps Upload hızına takılmayın ve bunu böylece kabullenmeyin. Korkmayın ve güçlü olun. Eğer yaşınız küçükse, bu durumu ailenize bildirin ve onlara “Upload hız limitlemesini kaldırma” şikayet talebinde bulunmalarını rica edin.

    4) “Olmuyor işte olmuyor! Kaç kere şikayet talebinde bulundum, olmuyor!” Demeyin! Çünkü daha yolun çok başındayız... Sabırlı olmalıyız ki, hedefimize ulaşabilelim. Sabırlı olmayıp, çabuk pes edersek kaybederiz!

    5) Eğer Upload hız limitlemesinin çabuk kalkmasını istiyorsanız, büyük bir birlik oluşturmamıza yardımcı olun! Çünkü; “Birlikten güç doğar!”

    Umarım size verdiğim “5” tavsiyelerimizi beğenmişsinizdir. Bizim en az 100.000 ve üzeri destekçi sayısına ulaşmamız gerekiyor. Belirli sayıya ulaştığımız takdirde, hedeflediğimiz şeye ulaşabiliriz!

    Ülkemizdeki internetin durumundan ve internetin nasıl olması gerektiğini tartışmıştık bu videoda (Bize bu konuda destek olmak için kanalımıza abone de olabilirsiniz):



    Uzun bir süreden beri İnternet ile ilgili teknik ve internet piyasası ile ilgili gelişmeleri takip etmekteyim. Kotanın kalkması için "İnternette Kalite Hareketi" diye kar amacı gütmeyen bir kuruluş vardı hatırlarsanız. Bizde, tamamen Upload hız limitlemelerinin kalkması ve ucuz fiyatlar adına "Sınırsız Upload Derneği" adı altında bir sayfa oluşturduk. ADSL Kullananlara uygulanan 0.6 Mbps Upload ve VDSL kullananlar için ise 4 Mbps upload hız sınırlamalarından artık kurtulmak istiyorsanız, sizde bize destek olun!

    Upload hız limitlerinin kalkmasını ister miydiniz? O zaman bize katılın! (Sınırsız Upload Derneği)


    Resimde gördüğünüz gibi, ülkemizde ADSL için verilen Upload limiti 797 Kbps, VDSL için ise 4096 Kbps olmakla beraber, ülkemizde her internet teknolojisinin kısıtlandırıldığını görüyoruz.

    Oy verin, Upload hızınızı sınırsız yapmamıza yardımcı olun!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 27 Mart 2019; 13:57:25 >







  • arkadaş haklı şuan benim internetim resimde gözüken gibi aslında neredeyse 100mbps alabiliyorum ancak ISS ler en fazla 50 down luk paketleri verebiliyoruz diye zırvalıyorlar hadi buna eyvallah dedik 42mbps destekleyen upload 4mbps geliyor neden böyle olsun ki tamam 42 vermesin ama yarısını bari verebilsin

    edit : Bence Bu konuyu İnternette Kalite Hareketi ekibi ile görüşüp destek almalısınız 2. sayfa yerine eski sayfa üzerinden kampanya kurulup daha yüksek kitlelere ulaşılabilir

    kotanın etkisi olsa bile tamamen kotaya yüklenemeyecek bir durum bu ucuz internet istiyorsanız ( hız sizin için çok önemli değil sanırım )
    buyrun :https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/sayfalar/internetsiz-ev-kalmasin-kampanyasi.aspx

    Bırakın da insanlar hakkını arasın karşı çıkmayın Ülkede ne varsa pahalandı soğandan patates e internet ten bilgisayar parçasına herşey uçtu bu ISS lerin uyanıklığı diğer ülkelerde nasıl oluyorsa burada da olmalı.
    Hepimizin isteği aynı.

    Fiyat konusunda, izlenen yol gereği bir çeşit illüzyon ortaya çıktı. Halbuki, bahsettiğim üzere, sıradan bir internet kullanıcısı alternatif İSS'lerin isimlerini bilmezdi bile. TurkNet gibi, Netspeed gibi -hizmet kalitesi yer yer tartışmalı olsa da- rekabeti körükleyen, internet kullanıcılarına daha 31 Aralık 2018'den bile önce limitsiz internet satmaya başlayan firmalar kendini gösterdi.

    Bakın, bu bile tek başına fazlasıyla önemli bir gelişmedir. "Limitsiz internet hayal." diyenlerin çoğunlukta olduğu bir ortamda bunu bile yapmak büyük bir sıçrayıştır.

    Türk Telekom gibi kullanıcı sayısı fazla, altyapının çoğunluğunu elinde bulunduran firmaların interneti hâlâ bu kadar yüksek fiyatlardan satıyor olmasının en büyük sebeplerinden birisi bu tarz "oyun bozan" küçük oyuncuların sahada olmaması idi. Bu oyuncular artık sahada.

    Vodafone gibi firmaların ülkeye gelip hizmete yatırım yapmak yerine, rekabetçi olmak yerine diğer büyük oyunculara ayak uydurması ise birtakım internet kullanıcılarının ilerleme isteyen, gelişim isteyen internet kullanıcılarını ayaklarından tutup kaynar kazana geri çekmesinden kaynaklanıyor. Bunu yapmamalıyız.

    İnternet meselesi bütüncül bir meseledir. Her bir sorun için tek tek hareket etmek doğru olmayacaktır. Kota için ayrı elden, upload için ayrı elden, altyapı için ayrı elden ilerlemek etkili bir yöntem değil. Bu yüzden en başından beri bütün internet sorununun her kalemini bütüncül olarak ele alıp bütüncül bir çözüm için çabalıyoruz. Kampanya metnimizi okumanızı tavsiye ederim:
    https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır
    Ben Türk milleti kadar ayağına sıkan bir millet daha görmedim adam upload hız sınırlaması kalksın diyor bizimkiler köstek oluyor oyun oynasanız upload hızınız düşük diye lag yaşarsınız upload yavaş diye yayın açamazsınız bir yere video upload edecek olsanız bunlar hep dert olur adam sizinde faydanıza olan birşey yapıyor buna neden engel oluyorsunuz ?
    Ayrıca sabit internet santralleri, baz istasyonlarına göre daha güçlüdür. Bu sebeple yüksek upload almak için 4G LTE kullanmak zorunda bizi bırakmaları çok saçma. Ayrıca fiyatı 279 TL. Sabit internet olup, VDSL2 17a destekleyen, altyapısı iyi olan bölgelerde Türk Telekom ve Superonline Upload hızını sınırsız verebilirdi ve hiçbir sekilde sorun çıkmazdı.

    Türk Telekom ve onun gibi büyük internet firmaları çok önyargılı. Örneğin A bölgesinde internet altyapısı sağlıklıyken, B bölgesimde internet altyapısı kötü diye, A bölgesinide kötulüyorlar... Yani onların düşünce tarzı bu ve bence sizde bu saçma düşünceyle devam ediyorsunuz. Eğer bir müşteri; "Altyapımın desteklediği kadar Upload hızı talep ediyorum." derse, Internet Servis Sağlayıcısı o hızı, müşterinin talebi üzerine eksiksiz bir şekilde sunmak zorundadır. Eğer bu işlemlerden sonra, müşteri internetinde aşırı dengesizlikler ve sık sık kopma sorunları yaşamaya başlarsa, Upload hızı o zaman müşterinin isteği üzerine, Upload hızı limitlendirilebilir. Yani kafalarına göre karar vermememeleri lazım. Herkes kendi altyapı sağlığına göre hız almalı.
    Bazı yorumları okudum ve tüylerim ürperdi yemin ediyorum.. Yok AKK kalkınca fiyatlar çok şişmiş, yok upload limiti kalkarsa altyapı taşımazmış, yok beyefendi AKK kalkınca interneti alamayacak duruma gelmişmiş. Boş boş konuşuyorsunuz. Örnek olarak Vodafone'un 2016 kampanya bedellerine bakın resimde.



    64 mbps 240GB adil kullanımlı internete 64,90 ve 100 mbps 74,90 TL idi. Şimdi Millenicom'da 35mbps sınırsınız aknsiz 64,90 ve 100 mbps 84,90. TürkNet'de ise yapa altyapısında iseniz 100 mbps'ye kadar 64,90 yok değilseniz 35 mbps'ye kadar yine 64,90 ve 100 mbs'ye kadar ise 79,99 gibi fiyatları görüyoruz. Türk Telekom fiyatlarını şişirip sizi çarpmak istiyor eywallah. Ama eskisi gibi 1 tane sağlayıcı yok artık
    açın şu gözlerinizi. Türk telekom herzaman pahalı idi çünkü tekeldi! Şimdi alternatifler var. Eskiden limitsiz internet fiyatlarını bi araştırın sonra gelin bıdı bıdı yapın. Altyapı taşımıyor ve taşımaz diyenlerde komiksiniz..
  • Yaş kaç ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 20 Efendim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adsl de en fazla upload 1 MBps VDSL de upload en Fazla 25 MBps ile 35 MBps diger Turlu sikinti olur bir de metro ethernet fiyatlarina bak sonra 40 MBps upload istersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin olun yurtdışında Internet Servis Sağlayıcısı Uploadı limitsiz verdiğinde, ADSL kullanan adam, 1.11 Mbps Upload gördü ve hiçbir problem yaşamadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilk 2002 de aldim hepsini biliyorum Yurtdisi ile Turkye altyapisi ayni degildir.
    Ispler çok fahis fiyatlar ile satiyor iken kar etmek varken zararina satar mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superbox al upload 50 MBps'ye kadar cikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işi Superbox ile çözmek yerine, sabitten çözsünler... Limiti kaldırırsa birşey olmaz. Eskiden ben ADSL'de 1.1 Mbps Upload görürken daha sonradan saçma 797 Kbps limit yüzünden artık 0.66 Mbps alıyorum. Çok eski yıllarda limit yok iken hiçbir baglantı sorunu yaşamıyordum. Altyapısı iyi olan tüm ADSL ve VDSL olan yerlerde limitsiz hız verilmelidir!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardesim o kadar ugrasmak yerine 10 Mbps 159 TL superbox kac aydir ayni konuyu aciyorsun bu saatden sonra kimse destek vermez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca sabit internet santralleri, baz istasyonlarına göre daha güçlüdür. Bu sebeple yüksek upload almak için 4G LTE kullanmak zorunda bizi bırakmaları çok saçma. Ayrıca fiyatı 279 TL. Sabit internet olup, VDSL2 17a destekleyen, altyapısı iyi olan bölgelerde Türk Telekom ve Superonline Upload hızını sınırsız verebilirdi ve hiçbir sekilde sorun çıkmazdı.

    Türk Telekom ve onun gibi büyük internet firmaları çok önyargılı. Örneğin A bölgesinde internet altyapısı sağlıklıyken, B bölgesimde internet altyapısı kötü diye, A bölgesinide kötulüyorlar... Yani onların düşünce tarzı bu ve bence sizde bu saçma düşünceyle devam ediyorsunuz. Eğer bir müşteri; "Altyapımın desteklediği kadar Upload hızı talep ediyorum." derse, Internet Servis Sağlayıcısı o hızı, müşterinin talebi üzerine eksiksiz bir şekilde sunmak zorundadır. Eğer bu işlemlerden sonra, müşteri internetinde aşırı dengesizlikler ve sık sık kopma sorunları yaşamaya başlarsa, Upload hızı o zaman müşterinin isteği üzerine, Upload hızı limitlendirilebilir. Yani kafalarına göre karar vermememeleri lazım. Herkes kendi altyapı sağlığına göre hız almalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Benim internet hattim 1024 KBps upload kopma oluyor baglanmiyor baglanti zayif kaliyor. indirme hizim da 4 MBps gecmiyor Upload ADSL sikintili oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hiçbir zaman problem olmadı? Buna ne diyeceksiniz? Siz sorun yaşıyorsunuz diye, bizde o limitlemeleri altyapımızın iyi olmasına rağmen çekmek zorunda mıyız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turk Telekom egitim bana anlatiyorsunuz ? Adamlar fazla mesai bile yatirmiyor ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Santral mesefasi ile yakin ise olmaz hayirli isler kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kontra gitmeyin. Siz internetin gelişimine engel olmak için suçu teknik detaylara atıyorsunuz. TürkNet'in kendi altyapısında bulunan bir arkadaş var. Santralden uzak ama hiç limit olmadan, 40 Mbps Download, 15 Mbps Upload alıyor. Ve bu VDSL2 17a. 35b Bile değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Santral 1.5 km veya 2 km de versin Turkiye deki altyapi uygun degil her yerde fiber olsa daha kullanilmiyor. En hizli fiber bankalara fiber oluyor banka icin bir gun de fiber cekiyorlar. Adamlar yatirim yapmaya istekleri bile yok iken sinirsiz upload diyorsun sinirsiz upload icin saglam altyapi sart herkese ayni hizmet verilmiyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart0201

    Adsl de en fazla upload 1 MBps VDSL de upload en Fazla 25 MBps ile 35 MBps diger Turlu sikinti olur bir de metro ethernet fiyatlarina bak sonra 40 MBps upload istersin
    Eğer bu mantık ile gitseydik. Hala kota bitince 1 mbps internet ile devam ederdik.

    Konu sahibi güzel çalışma yapmış, ama bu çalışmanın diğer büyük internet hareketi ile birleştirilmesi lazım.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Herkes kabul etmez senin altyapi iyi benim altyapi kotu diye oluyor sonra esitsizlik oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca Download'ı 100 Mbps'e kadar verebilirlerken, Upload'ı neden 4 Mbps yapsınlar? Altyapı 100 Mbps'e yakın Download verebiliyorsa, bi' zahmet Upload'ı sınırsız versinler. O kadar hız görüyorsa altyapı iyi demektir. Yada eğer sorun varsa en azından Upload hızını en az 10-16 Mbps'e arttırma yapsınlar herkes için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Destek
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.