Şimdi Ara

Üniversiteye Gideceklere Tavsiyeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
9
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Liseden ne farkı var sanki gerçi bende yurtdışında eğitim istiyorum ama türkiyede iyi bir üniversite kazanırsam burda okuyacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    3 - Gittiğin gibi seri kız yap yoksa hemen kapıyor şerefsizler

Edit :

4 - Üstteki mesaja ithafen söylüyorum.Arkadaş haklı.İmkanın varsa mutlaka yurtdışında oku.Para ver bir şey yap burda okuma eğer fırsatın varsa.Eğitim adına bir şey yok.İsterse ODTÜ olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 22 Nisan 2014; 12:27:08 >
    // B460M DS3H + i5 10400f + Gigabyte RTX 3070 OC + 32 GB 2666 MHz + 750W PSU + Samsung 970 EVO Plus 1 TB + Custom Case + GameBooster G908 Mech KB + Razer DA V2 Mini + LG 27GL83A-B + Oculus Rift S VR + Philips Hue + Steam Deck OLED
    // Monster Tulpar T5 v14.1 + Casper Nirvana X400.1065-8V00X-S-F
    // Steam acc.
  • gidin lys ye calisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Babblebabble

1 - Sen denilenlere kulak asma, çık git şehir dışında oku.Hayatını yaşa.
    2 - Kesinlikle istediğin bir bölümü seç 1,5-2 sene sonra pişman olma neden bu bölüme geldim diye.
    3 - Gittiğin gibi seri kız yap yoksa hemen kapıyor şerefsizler

Edit :

4 - Üstteki mesaja ithafen söylüyorum.Arkadaş haklı.İmkanın varsa mutlaka yurtdışında oku.Para ver bir şey yap burda okuma eğer fırsatın varsa.Eğitim adına bir şey yok.İsterse ODTÜ olsun.

Seri kız yap tamam hocam gider gitmez eve istifleyeceğim bi kaç tane

• Dersinize iyi calisingerisi kendiliğinden geliyor.kendimden biliyorum.ilk dönem sınıfta birinci oldum.kızlar ders çalıştırmam için sıraya giriyor.

Orijinalden alıntı: bayram_abi

Dersinize iyi calisingerisi kendiliğinden geliyor.kendimden biliyorum.ilk dönem sınıfta birinci oldum.kızlar ders çalıştırmam için sıraya giriyor.

sadece ders mi çalıştırdın seni gidi seniiii

Orijinalden alıntı: Thunderbird '

quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

quote:

Orijinalden alıntı: BurakYZ

Şehrindeki Üniversiteyi tercih edersen sıkıntı yaşamazsın.

İste bu çok önemilerden.
    Bir heves uğruna çoğu kişi sehir dışına çıkıyor, çoğunun hayatı bok oluyor malesef.

Alakası yok ya, öğrenci dediğin şehir dışında olur, ailenin yanında üniversiteye gitmek demek lise 5'e gitmek demektir, bu bu kadar açık ve net. Benim ailem bana hiçbirşekilde karışan bir aile değil, evde her istediğimde olur iyi kötü, ne bileyim altımda babamın arabası var, eve giriş çıkış saatim belli olmaz, okula 2-3 gün gitmesem gelipte niye gitmiyosun kalk git okula diyen olmaz, sadece sorarlar niye gitmiyosun diye,1 hafta arkadaşta kalıcam desem kalamazsın diyen olmaz, arkadaşlarım gelir kalır bazen, sigara alkol herşey serbest (alkolün dozunu kaçırmamak şartıyla) evde gayet rahatım yani anlıyacağın kadarıyla. Ama kafaya koydum bu sene Eskişehire gidicem, birde bilerek 2. öğretim yazıcam, uyku derdi yok, şehir güzel, ortam güzel, okul başladıktan 1-2 ay sonra öğrenci evine çıkarım zaten, elimden hertürlü yemekte gelir, öyle hergün ekmek arası makarna falanda yemeyiz, birde gayet düzenli ve temizimdir, ev için konuşmayımda en azından kendi odam ve mutfak tertemiz olur, hergün gırgır şamata, karı, kız, ortam, okul, uyku, yemek, alkol, falan yaşayabileceğim en üst düzeyde ve en hızlı bir şekilde yaşamayı düşünüyorum, bu herkes için böyle aklını kullanan adam şehir dışında çok çok rahat ve hızlı yaşar, gençliğine doyar yani. Ama aile yanında lise5'e devam eder gibi yaşayıp gider insan, bunun için şehirde çok önemli tabi. Ben Ankaradayım ama sevmiyorum pek.

Ben herkes demedim farkindaysan dostum, çoğu kişi dedim.
    Sen onlardan olmayabilir güzel yaşayabilirsin ancak yazdıklarından bazıları olmayabilir, hazırlıklı ol.
    Ev hayatını yürütmek zordur, ütüsü çamasırı, yemegi, temizligi bunlar baslica olanlar.
    Ortam yapabilirsin, evin varsa zaten okuldaki arkadaslarin hemen damlar, kiz erkek parti tadinda o hayalin gerceklesir.
    Ama ev yürütmek zor iş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• gitmeyin

Tercih yaparken çok iyi tercih yapın 30. tercihiniz bile istediğiniz sevdiğiniz ve yapacağınız bir meslek olsun ve şehir olarakta iyi bir yer olsun tututupta muğlada otuturken ardahanı yazmayın benim ilk 5 tercih garanti nasıl olsa demeyin 26. tercihiniz gelelebilir hüsranla karşılaşıp saçma bir bölüme ve şehire gitmek zorunda kalabilirsiniz en çok yanlışıda şurada yapıyor gençler örnek vereyim selçuk üniversitesinin 22 tane teknik myo var 1 tanesi konya merkez kampüste diğerleri ilçelerde nasıl olsa konya deyip S.Ü. Taşkent MYO yazıp Taşkent ilçesine gidip ben burayı konya merkez zannettim 150 km uzaktaki bir dağın başı burası deyip kafanızı taşlara vurabilirsiniz sadece myolar için değil ilçelerdeki fakülteler içinde geçerli bu tercih yaparken illa deniz olsun piyasa yaparım diye uzak yerleri yazmayın şehrinize en yakın yazabildiğiniz yerleri yazın memleketiniz antep ise Harran ünide aynı bölüm varken çanakkalede 18 mart ünide deniz var ortamı canlı diye gitmeyin pişman olursnuz tabi çok önemli dereceye girmiş biri değilseniz

ilk gittiğinizde ilk tanıştığınız ya düşman yada kankanız oluyor ilk salak zamanlar tanıştıklarınızla çok değil bir kaç hafta sonra ayrılır herkes kendi frekansındaki adamları bulmaya başlar
    ilk sene yurtta kalmanız daha iyi çünkü ev hem tek başına pahalı olur hemde bölgeye yabancı olduğunuz için tevsiye etmem ilk sene insanları iyi tanıyın iyi seçin ve 2. seneye eve çıkın birinci senenin ortalarında anlaşıp eve çıkanların %90ı 2. seneye ayrılır çünkü iyi tanıyamazsınız insanları hatta 2. sene bile tam anlamıyla tanımış sayılmazsınız
    siyasi işlere fazla kafayı takıp çok sivrilmeniz iyi olmaz ya ters bir hocaya denk gelebilirsiniz ve geçemezsiniz yada iyi bir dayakta yiyebilirsiniz veya bir siyasi kavga olurken ordan geçerken dur bir ayırayım dersiniz 1 ay uzaklaştırma cezası alabilirsiniz çok fazla göze batmayın hocalarla asla takışmayın ben hocayı lafla ezerim kimseye boyun eğmem havasında iseniz o güzel burnunuzu sürüm sürüm sürterler hocalar, ayrıca bir hoca ile kapıştığınızda 5 hocanın dersinden kalırsınız sonra mum gibi olursunuz
    Hocalar ile çok yakınlaşırsanız derslerden geçmeniz kolaylaşabilir hocadan hocaya değişir ama her yakınlaştığınız hoca sizi zuckmeye çalışır işlerini yaptırır amelesi olursunuz ayakçılığını yaparsınız
    ilk sene gittğinizde herşeyi kafaya takabilirsiniz yurt arkadaşlarınızın yaptıkları garip gelebilir sonraki senelerde dünya umrunuzda olmaz adam kesseler banane ben dalgama bakarım dersiniz
    Çalışkan biri iseniz kızlar sürüsü peşinizde gezer şu nasıldı bu neydi şunu nasıl yapacaz bu akşam bizim eve gelde bizi ders çalıştır derler tabi erkeklerde aynısını söyler sonra erkeklerin çorap cips kokan evine gitmeyince vaay demek öyle kızlara var bize yok diye tavır alırlar
    para harcama konusu sizin elinizde olan bir şey kendinizi kendiniz ayarlarsınız herkesin maddi durumu farklıdır
    kimse ile düşman olmayın hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun nasıl biri olursa olsun kötü olmayın kötü olduğunuz insan bir gün hocanın odasında sınav kağıdınızı bile okuyabilir artık yapacakları onun hayal gücüne bağlıdır
    hocaların genelde üst sınıflardan adamları vardır sınav kağıtlarını okuttuğu her sınıftan istihbarat aldığı ayak işlerini yaptırdığı güvendiği adamlar vardır sizde o kişilerden olursanız o hocanın derslerinde geçme korkunuz olmaz hatta o hocanın kankası olan bir hoca varsa ondanda geçersiniz
    kesin bir iki tane gıcık hoca olur her okulda herkesi bırakır süründürür çok az kişi geçer
    üniversiteye gitme amacınız piyasa yapmakmı adam gibi çalışmakmı ilk önce ona karar vereceksiniz piyasa yapmaya gidenler zor bitirir hatta bitiremeyedebilir
    üniversitede dostunuz arkadaşınız yoktur tek tabancasınız her arkadaşlık çıkar ilişkisi üzerine kuruludur çıkarlar çatıştımı o andan itibaren düşmansınız 4 sene aynı evde kalsanız dahi
    herkesle iyi olun devir dönüp o adamdan bir şey isteyeceksiniz yolunuz bir yerde kesişecektir sonra çalışkan kızlarla çok iyi olun sınav zamanları ders notları olsun kopya olsun çok işinize yarar ilk sene kopyaya izin vermezler başta sıkı tutalım diye sonraki seneler çaktırmadan çekmenize izin verirler
    kızlar zaafı olan azgın erkek hocaların odasına makyaj yapıp seksi giyinip giderler birde lokum cezerye fındık fıstık getirirler memleketlerinden gelirken ve hocayla birlikte geceyi bile geçirebilirler ben çok gördüm genç hocalar kızlarla birlikte olup ve dersten geçenleri
    üniversiteye gittiğimde yapacağım diyorsanız kızlar gelde yapalım demez sen lise hayatında ne isen ordada osun yani kızlarla haşır neşir ve yapmış veya yapma potansiyeli olanlar yapabilirler birde orda kızlar teklif edebilir etmeyedebilir o senin karızmana yakışıklılığına ve sempatikliğine bakar
    üniversiteye bir gelen ağlar birde giden ağlar kafa dengi insanlarla vakit geçirirsen geriyi güzel hatırlarsın ve keşke bitmeseydi dersin ama ezilir sürünürsen iyi hatırlamazsın

aklıma gelenler şimdilik bunlar bu anlattıklarım üniversiteden üniversiteye ve kampüs hayatından ilçelerdeki myo hayatına değişiklik gösterebilir yukarıda söylediklerim benim yaşadığım tecrübelerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhibbi- -- 22 Nisan 2014; 13:17:28 >

• kalk ve makarna suyu koy
  • bir şey daha ekliyim. ÜNiversite hocalarını gözünüzde aşırı büyütmeyi. Tabi aralarında sert mizaçlı zor soru soran sınıfı zor geçirenler olabilir ama geneli böyle değildir. İstediğiniz gibi konuşursunuz dertleşebilirsiniz. Zaten zamanla belli eder hocanın kişiliği

Orijinalden alıntı: Lugat47

10 numara cevaplandırmışsın

akıma geldikçe eklerim merak ettiğin başka seyler varsa pm

Orijinalden alıntı: md_42

quote:

10 numara cevaplandırmışsın

akıma geldikçe eklerim merak ettiğin başka seyler varsa pm

eyv. hocam

Orijinalden alıntı: ezequiel1

quote:

Orijinalden alıntı: FakBadi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FakBadi

yurtdışına çıkacaklara tavsiye yokmu yavv

Yurtdışı mı

bu sene değil seneye gitme planlarım var.Olurda türkiyede iyi bi yer kazanamazsam (boğaziçi-sabancı tam burslu vs) annemlere baskı yapıp polonya,almanya,avusturya,danimarka gibi yardırmak istiyorum.

Ben zaten 4 yıldır evden ayrıyım.okul yurdunda kalıyorum.Lisem 5 sene.1 sene kaldı.Yurtdışına çıkarsam yabancılık çekmem diye düşünüyorum

digerleri neyse de danimarkayi unut :)

sebep?

• benim tek önerim tercih edeceğin üniversitenin bölümlerinin ilçede değilde merkez olması bu yüzden başı ağrıyan çok arkadaşı var.
  • eskişehirde anadolu üniversitende son sınıftayım tavsiyem istemediğiniz bölüme gelmeyin,sonra yarıda bırakıyorsunuz yazık oluyor senelerinize,ikincisi üniversiteyi kendinizi geliştirebileceğiniz bir yer olarak görün birçok kişi öyle görüyor zaten şu istediğim kadar içicem,hep kızlarla takılıcam denen 'ortam' gençleri yüzde 10luk bile oluşturmuyordur kampuste,eskişehirde bile bu böyle,üçüncüsü ailenize yük olmamaya mesela ilk seneden laptop istemeyin ve çok fazla kıyafet almayın,siz istedikçe onlar yollar ama fazla istemeyin ve son olarak birçok görüşten arkadaşınız pkk gibi terörist grupları demiyorum ama chpli de arkadaşınız olsun ,ülkücü de,ak partili de,hizmetten de,liberalinden de hepsiyle dostluk kurun sonuçta her grubun içinde iyi yada kötü insanlar var önyargılarınıza yenilmeyin zaten böyle yapınca siyasetin ve ideolojik görüşlerin bizi nasıl ayırdığını göreceksiniz,vay be ben senin böyle olduğunu tahmin etmiyordum kardeşim falan diyeceksiniz,herkese şimdiden bölümlerinde başarılar :)

• danimarka yerlesemeyi dusundugum 1 ulkeydi egitim icin de baya arastirmistim sartlarini kisaca yazayim. senelik min 15bin € para vermen gerekecek avrupa birligi vatandasi olmadigin icin. egitimlerin cogu dansk. ben avrupa vatandasi olmama ramen orayi secmedim cunku okula hic para vermeden bile yasam masrafi okul parasi gibi

2 - İlk hafta kesinlikle hele hele ilk gün kesinlikle okula git

3- Bu konuyu 26489451 kere açtınız

9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezequiel1

danimarka yerlesemeyi dusundugum 1 ulkeydi egitim icin de baya arastirmistim sartlarini kisaca yazayim. senelik min 15bin € para vermen gerekecek avrupa birligi vatandasi olmadigin icin. egitimlerin cogu dansk. ben avrupa vatandasi olmama ramen orayi secmedim cunku okula hic para vermeden bile yasam masrafi okul parasi gibi

anladım.polonya akar o zaman
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.