Şimdi Ara

Volkswagen Bora Yakıt Tüketimi Sonuçları (17 Kuruş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
8.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konyadan Aksaraya giderken elde etiğim sonuçlar LPG yakıt değerleridir.

Konyadan 2,49 TLden depoyu fulledim ve 69TLden fazla almadı kilometreyi sıfırladım ve Aksaraya vardığımda kilometre 150km gösteriyordu petrole girdim orada tekrar 2,82 TLden fullettirdim ve 29TLden fazla almadı yani sonuç olarak:

69 / 2,49= 27,7 Lt (Konyada alabildiği max litre)

29 / 2,82= 10,3 Lt (Konya Aksaray arası yakılan litre)

10,3 * 2,49= 25,6 TL (150 KMde yaktığı ücret )

25,6 / 150= 0,17 Krş (Kilometrede Yakan Kuruş)

Araç Özellikleri:

2000 Model Volkswagen Bora Trendline 100HP 1600CC 8 Valf, 205 55 R16 Yaz Lastiği, Çelik Jant ve araçta 2 kişi vardı yaklaşık 150 Kg
    Yaptığımız hız 90Km/h Kısa bir süreliğine 160 Km/h görüp tekrar bıraktım

Araç jant ve tekerleri aşağıdaki ile aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhibbi- -- 26 Nisan 2014; 21:03:28 >

• 20 kuruş altını bu zamanda yakan araba varsa lastiği öpülür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agri-erzurum-agri-van arasi 1050 km yol yaptim son 5 gunde.lpg almadan once lpg yi sonuna kadar bitirdim oyle doldurdum depoyu 2.65 tl den toplam 220 tl lik lpg aldim.aracta 250 km 3 kisi geri kalani da 4 kisi seyahat ettik.genelde 120-130 km hiz ile yolculuk yaptim.yolun iyi oldugu yerlerinde 160 a kadar ciktim.su an gaz hala bitmedi. Tahminimce 40 km kadar daha gider.arac fiat stilo 1.6 103 beygir.lastikler petlas imperim 15 jant.

Orijinalden alıntı: mudanyali137

Agri-erzurum-agri-van arasi 1050 km yol yaptim son 5 gunde.lpg almadan once lpg yi sonuna kadar bitirdim oyle doldurdum depoyu 2.65 tl den toplam 220 tl lik lpg aldim.aracta 250 km 3 kisi geri kalani da 4 kisi seyahat ettik.genelde 120-130 km hiz ile yolculuk yaptim.yolun iyi oldugu yerlerinde 160 a kadar ciktim.su an gaz hala bitmedi. Tahminimce 40 km kadar daha gider.arac fiat stilo 1.6 103 beygir.lastikler petlas imperim 15 jant.
    Mümkün aslında.
    Ben Polo ile uzun yolda basarak 6 litre falan yakıyordum. 110-120-130 giderek.
    Eğer 90 sabit gidersem fabrika verisi 4.8 litre. Benzinle 24 kuruş yapar. Gazda 6 litre yaksa, 3 liradan hesap ettiğimde dahi 18 kuruş yapıyor.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Mümkün aslında.
    Ben Polo ile uzun yolda basarak 6 litre falan yakıyordum. 110-120-130 giderek.
    Eğer 90 sabit gidersem fabrika verisi 4.8 litre. Benzinle 24 kuruş yapar. Gazda 6 litre yaksa, 3 liradan hesap ettiğimde dahi 18 kuruş yapıyor.

Alıntıları Göster
    İşin garibi lpg ye zam gelsin aynı araba yine 17 kuruş yakıyor.

Orijinalden alıntı: ANIL-D

konyadan aksaray a kadar yokuş mu varmış

Yokuş olduğunu kim söyledi

Orijinalden alıntı: Muhibbi-

quote:

Orijinalden alıntı: ANIL-D

konyadan aksaray a kadar yokuş mu varmış

Yokuş olduğunu kim söyledi

Alıntıları Göster
    100 km de 6,86 lt lpg, 90 km/s sabit hız ile gayet normal bir değer.

Hesabınız yanlış malesef. Bu arada o güzergah ve 90 hız için değerler gayet normal.

Orijinalden alıntı: umutsirvan

150 km de 29 tl yakan araç km de 19,3 kuruş yakar.

Hesabınız yanlış malesef. Bu arada o güzergah ve 90 hız için değerler gayet normal.

hocam hesap doğru mesajı iyi inceleyin

Orijinalden alıntı: Muhibbi-

quote:

Alıntıları Göster
    Hesap doğru da olsa yanlış da olsa böyle tüketim ölçülmez.

buna maalesef züğürt tesellisi denir

konya - aksaray arası kamyon gibi giderek ölçüm falan olmaz.

çıkarsın ikonyadan yola gidersin istanbula tüketim ölçersin uzun yol verisi çıkar

gezersin konyanın içinde şehir içi verisi çıkar

sonra ortalamasını alırsın

hayatımız boyunca konya aksaray arası 80-90 la gidip gelecek değiliz biz

sen gider gelirsin o seni bağlar

• quote:

Orijinalden alıntı: md_42

quote:

Hocam konyadan aldığınız yakıtın bu tuketimle alakası yok. Sadece kuruş hesabı daha az çıksın diye düşük olanı aldınız. Ama siz gerçek anlamda giderken tuketiminiz benim hesabıma göre. Ha aynı yolu dönüşte daha ucuza alırsınız konya daki lpg ucuz diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

çıkarsın ikonyadan yola gidersin istanbula tüketim ölçersin uzun yol verisi çıkar

Alıntıları Göster
    İzmir-Denizli arası dizel Focusla, Puntoyla 75'e sabit CC ile 3lt/100km yakıyordum, yani o zamanlar 4tl'den yakıt alınca 12krş yapıyordu ki araç 1350kg benimle 1430kg

Pompa hesabında 0.2-0.3lt sapma çıkıyordu olmayacak şey değil can sıkıntısından bu yolda birçok kere tutturdum bu ortalamayı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: md_42

quote:

Hocam konyadan aldığınız yakıtın bu tuketimle alakası yok. Sadece kuruş hesabı daha az çıksın diye düşük olanı aldınız. Ama siz gerçek anlamda giderken tuketiminiz benim hesabıma göre. Ha aynı yolu dönüşte daha ucuza alırsınız konya daki lpg ucuz diye.

Alakası var hocam Aksaraydan Konyaya değil Konyadan Aksaraya giderken elde ettiğim veriler birde Konyada 2,49TLye aldım Aksarayda da 2,49TLye satan petrolde yakında vardı gözümden kaçmış bir başka petrolden aldım 2,82TLye sonradan fark ettim ama iş işten geçmişti yani Aksaraydan Konyayada dönüştede 2,49TLye alabilirdim verdiğim değerler doğru yani, şimdi ona bakarsan 2,90TLyede satan var hesap sürekli değişir o zaman bu verdiğim değerleri başındada belirttim zaten Konya Aksaray diye, genel ortalama demedim bir dahaki gidişimde Konyadada Aksaraydada 2,49TLye satan petrollerden alırım

• Işte bu gibi karisikliklari önlemenin en güzel yolu lt hesabidir kuruş değil.

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

İzmir-Denizli arası dizel Focusla, Puntoyla 75'e sabit CC ile 3lt/100km yakıyordum, yani o zamanlar 4tl'den yakıt alınca 12krş yapıyordu ki araç 1350kg benimle 1430kg

Pompa hesabında 0.2-0.3lt sapma çıkıyordu olmayacak şey değil can sıkıntısından bu yolda birçok kere tutturdum bu ortalamayı.

Alıntıları Göster
    2004 bora pasific ile en son 1 ay önce şehir dışına çıktım. 2.80 küsurdan aldığım gaz ile şehir dışında yalan olmasın 21-22 kuruş arası tüketimim oldu
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...

• quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

2004 bora pasific ile en son 1 ay önce şehir dışına çıktım. 2.80 küsurdan aldığım gaz ile şehir dışında yalan olmasın 21-22 kuruş arası tüketimim oldu

Alıntıları Göster
    ayrıca yarın yine şehir dışına çıkmam gerek, bu akşam 2.82"den depoyu fulledim. yarın bi gidip geliyim tekrar ne yaktığını yazarım buraya
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Hocam konunun başında da gittiğim güzergahı özellikle belirttimki o yola göre fikir sahibi olun diye, elbette genel tüketim sonuçları değil

Şehir içi verisi de Konya'daki sürüşe görede hesaplanmaz Rize'deki yapılan hesap tutmaz o zaman Rize'deki adamda bu sefer dalgamı geçiyorsun diyebilir yani saçma bir hal alır herkes kendi elindeki imkanlardan yararlanır ve ölçtüğü şartları belirtirse bir problem yaşanmaz

bu sonuçlarda garip bir durum yok

Yani züğürt tesellisi sizin söylediklerinize daha uygun

• quote:

Işte bu gibi karisikliklari önlemenin en güzel yolu lt hesabidir kuruş değil.
    lpg de her pompanın basıncı farklı oluyor. depoda hiç gaz yokken bir istasyonda 44 litre alır iken
    aynı şartlarda başka istasyonda deponun 38 litre aldığı oldu. dolayısı ile hesapta hata olma ihtimali var.
    bence gaz doldurulur, bitene kadar kullanılır ve dolum litresi yapılan kilometreye bölünerek gerçek
    tüketim elde edilir.

Işte bu gibi karisikliklari önlemenin en güzel yolu lt hesabidir kuruş değil.

Tabi hocam 150 KM'de 10,3 LT yaktı diyede belirttim ilk mesajda ben kendi yaktığım sonuçları TL ve LT cinsinden paylaştım zaten fabrika verilerini isteyen internette bulabilir fabrikanın genel tüketim sonuçları değil Konya Aksaray Arası sonuçlar bunlar karıştırmayın
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.