Şimdi Ara

Üniversiteye Gideceklere Tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
9
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FakBadi

yurtdışına çıkacaklara tavsiye yokmu yavv

Yurtdışı mı

Orijinalden alıntı: Peekay

quote:

Orijinalden alıntı: uygurb

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BurakYZ

Şehrindeki Üniversiteyi tercih edersen sıkıntı yaşamazsın.

İste bu çok önemilerden.
    Bir heves uğruna çoğu kişi sehir dışına çıkıyor, çoğunun hayatı bok oluyor malesef.

Hocam korkutuyorsunuz,ben şehir dışı istiyorum

Maddi durumun nasıl dostum ?
    Yurttami kalacaksin, ev mi tutacaksin ? Kalırsan yurtta özel mi olacak devlet mi ?

Maddi durumum iyi tek çocuğum zaten,şehir dışında devlet okurum diye düşünüyorum,eve üni nin 3 . Veya 2. Senesinde çıkarım diye düşünüyorum ilk önce yurtta kalırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstemediginiz bir bolunu kesinlikle yazmayin cok pisman olursunuz.
    Arkadas cevrenizi genis tutun ama bir kismiyla daha samimi olun.
    Okuldan uzak bir yerde yurtta veya evde kalmayin yoksa okula cok nadir gidiyorsunuz ve notlar yerlerde oluyor.
    Universitede kizli ortam yapicam diye sadece kizlarla konusmayin yoksa benim gibi dogru duzgun kari-kiz muhabbeti yapacaginiz arkadasiniz olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Patada Voladora

İstemediginiz bir bolunu kesinlikle yazmayin cok pisman olursunuz.
    Arkadas cevrenizi genis tutun ama bir kismiyla daha samimi olun.
    Okuldan uzak bir yerde yurtta veya evde kalmayin yoksa okula cok nadir gidiyorsunuz ve notlar yerlerde oluyor.
    Universitede kizli ortam yapicam diye sadece kizlarla konusmayin yoksa benim gibi dogru duzgun kari-kiz muhabbeti yapacaginiz arkadasiniz olmaz

hocam bu yurtta ödeme şekilleri nasıl oluyor ?

Orijinalden alıntı: Lugat47

quote:

Orijinalden alıntı: FakBadi

yurtdışına çıkacaklara tavsiye yokmu yavv

Yurtdışı mı

bu sene değil seneye gitme planlarım var.Olurda türkiyede iyi bi yer kazanamazsam (boğaziçi-sabancı tam burslu vs) annemlere baskı yapıp polonya,almanya,avusturya,danimarka gibi yardırmak istiyorum.

Ben zaten 4 yıldır evden ayrıyım.okul yurdunda kalıyorum.Lisem 5 sene.1 sene kaldı.Yurtdışına çıkarsam yabancılık çekmem diye düşünüyorum

• SAKIN KENDİ SINIFINDAKİ KIZA TEKLİF ETME !

Orijinalden alıntı: Trevor Reznik

SAKIN KENDİ SINIFINDAKİ KIZA TEKLİF ETME !

neden ki hocam ?

quote:

quote:

quote:

quote:

İste bu çok önemilerden.
    Bir heves uğruna çoğu kişi sehir dışına çıkıyor, çoğunun hayatı bok oluyor malesef.

Hocam korkutuyorsunuz,ben şehir dışı istiyorum

Maddi durumun nasıl dostum ?
    Yurttami kalacaksin, ev mi tutacaksin ? Kalırsan yurtta özel mi olacak devlet mi ?

Maddi durumum iyi tek çocuğum zaten,şehir dışında devlet okurum diye düşünüyorum,eve üni nin 3 . Veya 2. Senesinde çıkarım diye düşünüyorum ilk önce yurtta kalırım

Yurtta bi odada 3-4 kisi kaliyorsunuz, kafa yapisi uymayan kisiler olursa kendini çok berbat hissedersin. Ne rahat birsey yaparsın, ne de rahat yaşarsın.
    Dua et o arkadaşlar kafa yapın olsun dostum.

Benim eski sevgilim 2 yil once İzmirde yurda gitmisti, sansna 3 oda arkadaşı aynı kafadan cikti, twitteri denk geliyor 4 kisi resmen saglam 4lu olmuslar, hala beraberler
    Rahatlar, herseyi yapiyorlardi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

neden ki hocam ?

Sonra yüz yüze bakamazsın diye heralde

Üniversitede fatklı bir şey yok beyler. Sadece biraz daha rahat oluyorsun. İstediğin derse gir istemediğin derse girme. Not tut veya tutma. Kimse sana niye not tutuyorsunda denez niye tutmuyorsun da. İlk hafta okula gidin demiş bir arkadaş. Katılıyorum ilk hafta gidin. Dersler öğrenirsiniz, herkes yeni geldiğinden rahat arkadaş edinirsiniz. Üniversitede her çeşit adam bulabilirsiniz. Sağcısı,solcusu, alevisi, kürdü,türkü, lazı, doğulusu batılısı her çeşit yani. Senin sınıfında bile olur farklı görüşlü insanlar. Genelde eylem yaparlar hep. Özellikle bu teröristlerin her hafta mutlaka eylemleri olur. Sadece izleyip geçeceksiniz. Şuan aklıma gelenler böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 22 Nisan 2014; 12:15:42 >

• quote:

quote:

neden ki hocam ?

reddedilme ihtimaline karşı. reddedildikten sonrada kızla aynı sınıfta oluyosun.gözünün içine bakamazsın acı çekersin. bide kız dedikoducu çıkarsa sıçtın. tüm arkadaşlarına söyler seni rezil olursun tanımadığın birine yaz.

edit: aynı sınıfta olduğum kıza teklif ettim reddedildim.kız kimseye bişey söylemedi ama onla aynı sınıfta olmak eziyet gibi geliyordu hatta yeni birini bulduğunu öğrenirsen iyice kahrolursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trevor Reznik -- 22 Nisan 2014; 12:11:31 >

• İlk hafta kesin okula gidin. Sonra herkes tanışır siz mal gibi kalırsınız. Geri oluşan gruplar 50 defa değişecek ama olsun.

Kimseye tam olarak güvenmeyin, zayıflıklarınızı belli etmeyin. En ufak bi tartışmada alehinize kullanırlar.

Bide ilk seneden dersleri sıkı tutun sonra toparlamak zor oluyor.

quote:

quote:

neden ki hocam ?

reddedilme ihtimaline karşı. reddedildikten sonrada kızla aynı sınıfta oluyosun.gözünün içine bakamazsın acı çekersin. bide kız dedikoducu çıkarsa sıçtın. tüm arkadaşlarına söyler seni rezil olursun tanımadığın birine yaz.

edit: aynı sınıfta olduğum kıza teklif ettim reddedildim.kız kimseye bişey söylemedi ama onla aynı sınıfta olmak eziyet gibi geliyordu hatta yeni birini bulduğunu öğrenirsen iyice kahrolursun

Tanımadığıma nasıl yazayım hocam Tanışmak için araya ortak arkadaş soksam nasıl işe yarar mı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

neden ki hocam ?

Tanımadığıma nasıl yazayım hocam Tanışmak için araya ortak arkadaş soksam nasıl işe yarar mı ?

hocam tanımadığına yazmak biraz yetenek ister aslında , tanışmak falan o yüzden sen araya aracı koy

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

dersi bol çalışın, etkinlikleri takip edin, kütüphane denilen mükemmellikten olabildiğine yararlanın, spor yapın ve dininize bağlı kalın.

hocam örn : biz ilk okul ve lisede kulüplere ayrılıyoruz spor kulübü müzik kulübü v.s bu tarz şeyler üni.lerde de geçerli mi ? ve aktif olarak kulüpler toplanır mı ? yoksa lisede ki gibi sadece adı mı vardır bu kulüplerin ?

quote:

İste bu çok önemilerden.

Alakası yok ya, öğrenci dediğin şehir dışında olur, ailenin yanında üniversiteye gitmek demek lise 5'e gitmek demektir, bu bu kadar açık ve net. Benim ailem bana hiçbirşekilde karışan bir aile değil, evde her istediğimde olur iyi kötü, ne bileyim altımda babamın arabası var, eve giriş çıkış saatim belli olmaz, okula 2-3 gün gitmesem gelipte niye gitmiyosun kalk git okula diyen olmaz, sadece sorarlar niye gitmiyosun diye,1 hafta arkadaşta kalıcam desem kalamazsın diyen olmaz, arkadaşlarım gelir kalır bazen, sigara alkol herşey serbest (alkolün dozunu kaçırmamak şartıyla) evde gayet rahatım yani anlıyacağın kadarıyla. Ama kafaya koydum bu sene Eskişehire gidicem, birde bilerek 2. öğretim yazıcam, uyku derdi yok, şehir güzel, ortam güzel, okul başladıktan 1-2 ay sonra öğrenci evine çıkarım zaten, elimden hertürlü yemekte gelir, öyle hergün ekmek arası makarna falanda yemeyiz, birde gayet düzenli ve temizimdir, ev için konuşmayımda en azından kendi odam ve mutfak tertemiz olur, hergün gırgır şamata, karı, kız, ortam, okul, uyku, yemek, alkol, falan yaşayabileceğim en üst düzeyde ve en hızlı bir şekilde yaşamayı düşünüyorum, bu herkes için böyle aklını kullanan adam şehir dışında çok çok rahat ve hızlı yaşar, gençliğine doyar yani. Ama aile yanında lise5'e devam eder gibi yaşayıp gider insan, bunun için şehirde çok önemli tabi. Ben Ankaradayım ama sevmiyorum pek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

neden ki hocam ?

hocam tanımadığına yazmak biraz yetenek ister aslında , tanışmak falan o yüzden sen araya aracı koy

bu üniversiteyi Yıkarlar

• quote:

quote:

dersi bol çalışın, etkinlikleri takip edin, kütüphane denilen mükemmellikten olabildiğine yararlanın, spor yapın ve dininize bağlı kalın.

hocam örn : biz ilk okul ve lisede kulüplere ayrılıyoruz spor kulübü müzik kulübü v.s bu tarz şeyler üni.lerde de geçerli mi ? ve aktif olarak kulüpler toplanır mı ? yoksa lisede ki gibi sadece adı mı vardır bu kulüplerin ?

Lisedeki klüplerle ünidekiler aynı değil.Ünide mesela dağcılık klubü olur.O klüp haftada 1-2 kez toplanır,etkinlik yapar,dağcılık faaliyetleri düzenler.Ama klüplerin isimlerine bakıp gaza gelmeyin.Klüplerde en alt sınıfları,yeni girenleri ayak işleri için kullanırlar.O yüzden iyice araştırıp bir iki tane klübe girin en fazla.

• quote:

hele hazırlıksa daha kötü bir durum,kız için de erkek için de

• quote:

Orijinalden alıntı: Silvérlight

quote:

quote:

Lisedeki klüplerle ünidekiler aynı değil.Ünide mesela dağcılık klubü olur.O klüp haftada 1-2 kez toplanır,etkinlik yapar,dağcılık faaliyetleri düzenler.Ama klüplerin isimlerine bakıp gaza gelmeyin.Klüplerde en alt sınıfları,yeni girenleri ayak işleri için kullanırlar.O yüzden iyice araştırıp bir iki tane klübe girin en fazla.

Kitaplarla ilgili kulüp olursa yardırırım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.