< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Harvard 2022'ye kadar derslerini online olarak düzenledi.
Böyle saçma bir mantık olamaz kusura bakma. Herkes dışarıda olacak diye açacaklarmış. Açarlarsa yine ekonomik gerekçelerle açarlar senin söylediğin saçma mantıkla değil. |
Umarım açılır. Uzaktan eğitimden fayda gördüm diyen tek grup normalde dönem ortalaması 1.80 olup uzaktan eğitim döneminde kopyayla 4e çıkanlardır.
Yurt konusuna gelirsek, her şey isteğe bağlı yapılsın isteyen okuluna gitsin isteyen dersini online alsın. Ben zaten evde kalıyorum, okula gidip gelmeyi yatakta uyuyarak ders dinlemeye tercih ederim. Sınavları da okullarda yaparlar umarım. Milyon tane öğrenci üniversite sınavına girdi vaka sayılarında oynama bile olmadı(?) bu durumda her üniversite ve fakülte yök ile işbirliği içinde olup kalabalık yapmayacak şekilde sınav tarihlerini belirlese olur bu iş. Kalabalık diyorsunuz da hiç yakın zamanda İstanbula uğradınız mı? 4 ay önceki gibi değil hiçbir yer. Normal zamandan hiçbir farkı yok. Metrobüste nefes alacak yer yok, m2 metrosu 1 yıl önce nasılsa şuanda da aynı. Minibüsler tıklım tıklım. Keza okuduğum şehir olan Bursa da aynı durumda. Bursaray (bursa.rar) ne varsa kalabalık. Eskiden nasılsa şuanda da aynı devam. |
Tarih belirtmelerinin bir anlamı yok. Yazın bile salgın bu hızla devam ediyorsa örgün eğitimin yapılabilmesi mümkün gözükmüyor. Bizim okul Haziran başında örgün eğitime başlayacağız diyordu iki gün sonra YÖK yüz yüze eğitim yapılmayacak duyurusu yaptı. Bütün planlar online eğitime evrildi sonra.
|
Bence yarı zamanlı açılacak açmazlarsada uzaktan eğitim saçmalığını yapmasınlar eğitim durdursunlar çoğu ülkede yüksek öğretim kurumları açık zaten sıkıntı şurda bizim ülkemiz bu yüzden gelişemeyecek zaten insanlar eğitimin kalitesi umrunda değil tıp kazananından tut barajı geçemeyene kadar.
|
büyük ihtimalle açılmayacak ya da açıldıktan sonra ilk ay içerisinde tekrar kapanacak ama tabi %100 diyemem.fakat ülkenin değişik yerlerinden çok fazla sayıda vaka sayısı konusunda endişe verici açıklamalar geliyor. bazı illerde fazla artış olmamışken bazı illerde yoğun bakım yataklarının dolduğu haberleri var. dolayısıyla da bu illerdeki üniversiteler salgın aynı şekilde devam ederse açılamaz.
diğer artışın pek olmadığı illerde ise açılabilir,fakat yine de büyük kitlesel öğrenci göçü olacağı için o risk alınır mı bilemem.sonuc olarak sallıyorum urfada gaziantepte okul açılmayabilir fakat oradan binlerce öğrenci diğer vaka sayısı az olan ildeki üniversiteye gidip hastalığı o illere taşıyıp orada hastalığı canlandırabilir. bunlar bir tarafa, öğrenciden geçinen şehirlerin ekonomileri bir tarafa. bakalım hangisini seçecekler. ne kesin açarlar diyebilirim ne de açmazlar diyebilirim. daha önümüzde en az 1.5 ay var, 1.5 ayda çok şey değişir. |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 4 Ağustos 2020; 12:2:47 > |
|
|
|