Şimdi Ara

Üniversiteler açılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversite tercihi için şehir dışı düşüyorum istanbul dışı. Ama coronadan dolayı kararsızım. Okullar açılır mı sizce şehir dışında okumak şu dönemde mantıksız mi? Yurtta kalıcam gidersem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Umarım açılır. Uzaktan eğitimden fayda gördüm diyen tek grup normalde dönem ortalaması 1.80 olup uzaktan eğitim döneminde kopyayla 4e çıkanlardır.
    Yurt konusuna gelirsek, her şey isteğe bağlı yapılsın isteyen okuluna gitsin isteyen dersini online alsın. Ben zaten evde kalıyorum, okula gidip gelmeyi yatakta uyuyarak ders dinlemeye tercih ederim.
    Sınavları da okullarda yaparlar umarım. Milyon tane öğrenci üniversite sınavına girdi vaka sayılarında oynama bile olmadı(?) bu durumda her üniversite ve fakülte yök ile işbirliği içinde olup kalabalık yapmayacak şekilde sınav tarihlerini belirlese olur bu iş.

Kalabalık diyorsunuz da hiç yakın zamanda İstanbula uğradınız mı? 4 ay önceki gibi değil hiçbir yer. Normal zamandan hiçbir farkı yok. Metrobüste nefes alacak yer yok, m2 metrosu 1 yıl önce nasılsa şuanda da aynı. Minibüsler tıklım tıklım.
    Keza okuduğum şehir olan Bursa da aynı durumda. Bursaray (bursa.rar) ne varsa kalabalık. Eskiden nasılsa şuanda da aynı devam.
    Tarih belirtmelerinin bir anlamı yok. Yazın bile salgın bu hızla devam ediyorsa örgün eğitimin yapılabilmesi mümkün gözükmüyor. Bizim okul Haziran başında örgün eğitime başlayacağız diyordu iki gün sonra YÖK yüz yüze eğitim yapılmayacak duyurusu yaptı. Bütün planlar online eğitime evrildi sonra.
    Bence yarı zamanlı açılacak açmazlarsada uzaktan eğitim saçmalığını yapmasınlar eğitim durdursunlar çoğu ülkede yüksek öğretim kurumları açık zaten sıkıntı şurda bizim ülkemiz bu yüzden gelişemeyecek zaten insanlar eğitimin kalitesi umrunda değil tıp kazananından tut barajı geçemeyene kadar.
    büyük ihtimalle açılmayacak ya da açıldıktan sonra ilk ay içerisinde tekrar kapanacak ama tabi %100 diyemem.fakat ülkenin değişik yerlerinden çok fazla sayıda vaka sayısı konusunda endişe verici açıklamalar geliyor. bazı illerde fazla artış olmamışken bazı illerde yoğun bakım yataklarının dolduğu haberleri var. dolayısıyla da bu illerdeki üniversiteler salgın aynı şekilde devam ederse açılamaz.

diğer artışın pek olmadığı illerde ise açılabilir,fakat yine de büyük kitlesel öğrenci göçü olacağı için o risk alınır mı bilemem.sonuc olarak sallıyorum urfada gaziantepte okul açılmayabilir fakat oradan binlerce öğrenci diğer vaka sayısı az olan ildeki üniversiteye gidip hastalığı o illere taşıyıp orada hastalığı canlandırabilir.

bunlar bir tarafa, öğrenciden geçinen şehirlerin ekonomileri bir tarafa. bakalım hangisini seçecekler. ne kesin açarlar diyebilirim ne de açmazlar diyebilirim. daha önümüzde en az 1.5 ay var, 1.5 ayda çok şey değişir.
  • Evet.

• Çoğu üniversite tarih belirtti bile.Yanlış hatırlamıyorsam Koç 28 Eylül,EAÜ 5 Ekim gibi öğrencilerine mailler attı.Arkadaşlarımdan biliyorum

• Bence yarı zamanlı açılacak açmazlarsada uzaktan eğitim saçmalığını yapmasınlar eğitim durdursunlar çoğu ülkede yüksek öğretim kurumları açık zaten sıkıntı şurda bizim ülkemiz bu yüzden gelişemeyecek zaten insanlar eğitimin kalitesi umrunda değil tıp kazananından tut barajı geçemeyene kadar.
  • büyük ihtimalle açılmayacak ya da açıldıktan sonra ilk ay içerisinde tekrar kapanacak ama tabi %100 diyemem.fakat ülkenin değişik yerlerinden çok fazla sayıda vaka sayısı konusunda endişe verici açıklamalar geliyor. bazı illerde fazla artış olmamışken bazı illerde yoğun bakım yataklarının dolduğu haberleri var. dolayısıyla da bu illerdeki üniversiteler salgın aynı şekilde devam ederse açılamaz.

diğer artışın pek olmadığı illerde ise açılabilir,fakat yine de büyük kitlesel öğrenci göçü olacağı için o risk alınır mı bilemem.sonuc olarak sallıyorum urfada gaziantepte okul açılmayabilir fakat oradan binlerce öğrenci diğer vaka sayısı az olan ildeki üniversiteye gidip hastalığı o illere taşıyıp orada hastalığı canlandırabilir.

bunlar bir tarafa, öğrenciden geçinen şehirlerin ekonomileri bir tarafa. bakalım hangisini seçecekler. ne kesin açarlar diyebilirim ne de açmazlar diyebilirim. daha önümüzde en az 1.5 ay var, 1.5 ayda çok şey değişir.

• muhtemelern 1 ay açılıp sonra kapanacak ve online a geçilecek.
    ama olan başka şehirde üni kazanıp ev/yurt vs ayarlayan eşya alan öğrenciye olacak.
  • Tarih belirtmelerinin bir anlamı yok. Yazın bile salgın bu hızla devam ediyorsa örgün eğitimin yapılabilmesi mümkün gözükmüyor. Bizim okul Haziran başında örgün eğitime başlayacağız diyordu iki gün sonra YÖK yüz yüze eğitim yapılmayacak duyurusu yaptı. Bütün planlar online eğitime evrildi sonra.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜCRETLİ TIP NASIL OLUR?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigelow

Tarih belirtmelerinin bir anlamı yok. Yazın bile salgın bu hızla devam ediyorsa örgün eğitimin yapılabilmesi mümkün gözükmüyor. Bizim okul Haziran başında örgün eğitime başlayacağız diyordu iki gün sonra YÖK yüz yüze eğitim yapılmayacak duyurusu yaptı. Bütün planlar online eğitime evrildi sonra.
    kimse yerinde durmuyor okullar acilmazsa yine durmayacaklar herkes zaten online ders diyip disari akin edicek. zaten koronanin bitecegi yok o yuzden acicaklar.

• Harvard 2022'ye kadar derslerini online olarak düzenledi.

Böyle saçma bir mantık olamaz kusura bakma. Herkes dışarıda olacak diye açacaklarmış. Açarlarsa yine ekonomik gerekçelerle açarlar senin söylediğin saçma mantıkla değil.
  • yaz ve turist diye covid önlemlerini askıya aldılar düşünüyorum ki kış aylarında okullar uzaktan eğitim olacaktır sağlık sistemi çökmemesi için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Harvard 2022'ye kadar derslerini online olarak düzenledi.

Böyle saçma bir mantık olamaz kusura bakma. Herkes dışarıda olacak diye açacaklarmış. Açarlarsa yine ekonomik gerekçelerle açarlar senin söylediğin saçma mantıkla değil.
    ya hocam sen harvardla bizim universiteleri harvardin ogrencileriyle bizim ogrencileri bir mi tutuyorsun. bizde adam gibi altyapi bile yok. ayrica senin ogrencin nerden kopya ceksemde alttan 10.kez aldigim dersi gecsem derdinde harvardin ogrencisi oyle mi :D

neyse turizm icin cok rahat acanlar sehirlerin universiteden kazandigi parayi dusunup universiteleri de cok rahat acicak hadi bu dönem açmadılar aşı bulunmazsa ve 10 yıl daha corona bizimle kalırsa napıcaklar 10 yıl üniversiteleri mi kapatıcaklar?

özel üniversite öğrencileri şimdiden ben niye online eğitime bu kadar para veriyorum diye söylenmeye başladı. özel üniversite yöneticileri hükümetle görüşmüyor mu sanıyorsun?

Üniversiteler açılır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 4 Ağustos 2020; 11:53:8 >

• Yok Harvard'la bir tutmuyorum mantıklı olanın açılmaması olduğunu söylüyorum. Bence yarım dönem ya da bir sene açılmayabilir çünkü sağlık sistemi çöktüğünde çıkacak karmaşa ekonomik krizden daha büyük bir felaket olur. Bunları düşünmek lazım. İnsanlar hastalanıp hastanelere kabul edilemediklerinde çıkacak karmaşayı hayal edebiliyor musunuz? Daha salgının başında bile türlü türlü yağma olaylarını izledik hepimiz. Bir panik durumu oluşursa işin içinden hiç çıkılmaz. Millet çoluğunun çocuğunun hastalık kapmasını göze alacak mı dersiniz?
  • quote:

Yok Harvard'la bir tutmuyorum mantıklı olanın açılmaması olduğunu söylüyorum. Bence yarım dönem ya da bir sene açılmayabilir çünkü sağlık sistemi çöktüğünde çıkacak karmaşa ekonomik krizden daha büyük bir felaket olur. Bunları düşünmek lazım. İnsanlar hastalanıp hastanelere kabul edilemediklerinde çıkacak karmaşayı hayal edebiliyor musunuz? Daha salgının başında bile türlü türlü yağma olaylarını izledik hepimiz. Bir panik durumu oluşursa işin içinden hiç çıkılmaz. Millet çoluğunun çocuğunun hastalık kapmasını göze alacak mı dersiniz?
    hocam ben sana mantıklı olan veya olmayanı söylemiyorum ki ben sana olacağını düşündüğüm olayı söylüyorum. sırf bu özel üniversitelere çok para vermek istenmemesi bile açmaları için (vakıf üniversitelerinin çoğu büyük şirket ve hükümete baskı yapabiliyorlar) bir sebep.

bence 1 dönem daha eğitimin online olup finallerin yüzyüze olması gerekiyor. ya bu şekilde yapmalılar ya da komple kapatsınlar okulu. öbür türlü eğitimde adalet sınama gözetilmiyor bir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 4 Ağustos 2020; 12:2:47 >

• Ben "nasılsa herkes dışarıda olacak açalım gitsin" fikrini saçma buldum. Zaten açılırsa ekonomik gerekçelerle olur yazmıştım ona katılıyorum. Bu hükümetin işine aklım ermiyor, salgında tatil kredisi veriyorlar insanlara. Bu artık meczupluktur başka bir şey değil. Ben de eğitimin başlamasını isterim lakin hem hastanede olacağım hem ailemle yaşıyorum, benim için sıkıntı büyük. Bu yüzden eğitimin durmasını daha çok istiyorum. Online eğitim bana da verimsiz geliyor.

O özel üniversiteler de öğrencilerini koruyamadıkları zaman velilerin davalarıyla uğraşacaklar böyle de bir şey var. Hocaları pozitif olduğunda mecburen dersler duracak. Çok kompleks bir durum var ortada. Daha dün 35 yaşında psikiyatr uzmanı vefat etti. Kimi nasıl etkileyeceğini öngöremiyoruz bile...
  • Uygulamalı bölümler açılır.

Staj yapılan bölümler açılır.

Full teorik olanlar Aralık sonuna kadar online olur.

Sonra teorikler yüzyüze başlarlar.

Tüm bunlar olurken sınıflar bölünür, süre azaltılır, dönüşümlü olarak dersler verilir.

At fava bekle

• Avm cafe park düğün plaj disco vb ne varsa hepsi açık sadece okullar kapalı. Oralarda bulaşmıyor da okulda mı bulaşacak? Liseliler parklarda tiktok çekip öpüşürken virüs yok ama okulda mı var? Not: Okullardan ve liselilerden nefret ediyorum

• Yarı zamanlı kadar anlamsız bir formül yok. Yurda gittikten sonra derslere de giderim zaten. Ya açılsın da bulaşacaksa bulaşsın, ya da hiç açmasınlar uzaktan devam edelim.
  • Öğrenci olarak sizin okumanız falan önemli değil. Okullar açılmazsa üniversite dibindeki evleri kim tutacak? O civarda açılan kafeler, marketler kime satış yapacak?
    Üniversite sadece öğrenciler okusun diye açılan bir kurum değil. Öğrenci gelecek esnafa, ev sahibine para verecek ki amacına ulaşsın. Yok izmir bucada dağınbaşındaki evlere nasıl kiracı bulunacak? Çiğlide şehirin bittiği yerdeki binalara hangi aileyi oturmaya razı edebilirsin?
  • Açılacaktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.