Şimdi Ara

Z03.9 - ŞÜPHELİ HASTALIK VEYA DURUM İÇİN GÖZLEM, TANIMLANMAMIŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar babam test yaptırdı e-nabızda bunu gördüm bu ne anlama geliyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Z03.9 - Şüpheli Hastalık veya Durum İçin Gözlem, Tanımlanmamış

e-Nabız'da "Tanımlanmamış" Ne Demektir?

e-Nabız sisteminde "Z03.9 - Şüpheli Hastalık veya Durum İçin Gözlem, Tanımlanmamış" kodu, sağlık uzmanlarının henüz kesin bir teşhis koyamadığı ancak belirtiler gösteren bir durum için kullanılır. Bu kod, hastanın gözlemlenmesi ve daha fazla test yapılması gerektiğini belirtir.

Nedenleri ve Belirtileri

Z03.9 kodu ile tanımlanan durumlar, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Yaygın nedenler arasında şu bulunmaktadır:

• Belirli olmayan belirtiler
    • Nadir görülen hastalıklar
    • Çoklu hastalıkların bir arada bulunması
    • Tanıyı zorlaştıran tıbbi geçmiş

Belirtiler, duruma bağlı olarak değişebilir, ancak şunları içerebilir:

• Yorgunluk
    • Ateş
    • Baş ağrısı
    • Bulantı
    • Kusma
    • İshal
    • Kas ağrıları
    • Deri döküntüleri

Tanı ve Tedavi

Z03.9 kodu verilen bir durumu teşhis etmek için doktorlar genellikle aşağıdaki adımları izler:

• Fizik muayene
    • Kan testleri
    • Görüntüleme testleri (röntgen, ultrason, MR)
    • Biyopsi

Teşhis konulduktan sonra tedavi, altta yatan nedene bağlı olarak değişir. Bazı durumlarda, semptomları hafifletmeye yönelik destekleyici tedavi yeterli olabilir. Diğer durumlarda ise ilaçlar, cerrahi veya diğer tedavi yöntemleri gerekebilir.

Sonuç

Z03.9 kodu, henüz kesin bir teşhis konulamamış ancak belirtiler gösteren bir durum için kullanılan tıbbi bir koddur. Bu kod, hastanın gözlemlenmesi ve daha fazla test yapılması gerektiğini belirtir. Belirtilerinizi görmezden gelmemeli ve tanı ve tedavi için bir sağlık uzmanına başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim e nabizda tüm ziyaretlerimde bu yazıyor. Standart bişey sanırım
  • Arkadaşlar kurye gelmiş biraz önce babama ilaç bırakıp gitmiş bunları iç amca demiş ancak favipiravir için sabah 2x8 akşam 2x8 demiş 8 tane birden mi içecek ? ohaa
  • ilgili evrakları incelemeniz rica olunur
    https://www.uludagbilisim.com/filepath/pdf/Ikametten-Ayrilma-Ustyazi-2427bf00-15d1-4aed-92cf-837f35b19e26.pdf
    https://www.yeditepe.edu.tr/sites/default/files/images/saglik_tedbirleri_mart_2020.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 17 Eylül 2020; 15:55:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: veracocha

Arkadaşlar kurye gelmiş biraz önce babama ilaç bırakıp gitmiş bunları iç amca demiş ancak favipiravir için sabah 2x8 akşam 2x8 demiş 8 tane birden mi içecek ? ohaa
    İlk gün sabah 8 tane akşam 8 tane. Sonraki 4 gün sabah 3 akşam 3 şeklinde alınıyor bu ilaç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf_Hitler

İlk gün sabah 8 tane akşam 8 tane. Sonraki 4 gün sabah 3 akşam 3 şeklinde alınıyor bu ilaç.

Alıntıları Göster
    anladım hocam 8 tane çok geldi birden sorayım dedim ... peki pozitif olup olmadığına nerden bakacağız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: veracocha

anladım hocam 8 tane çok geldi birden sorayım dedim ... peki pozitif olup olmadığına nerden bakacağız ?

Alıntıları Göster
    E nabiza girip tahlillerime basınca yukarıda covit19 test sonucum var orda görürsün. Ama bu ilaç sadece pozitif olanlara veriliyor zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • covid için örnek almak için evrak çıkarırken bu tanıyı giriyoruz. covidden şüphelenmişler. sonucu çıkmış ki favipiravir başlamışlar. e nabızdan kontrol edin bi.
  • hastalık yok yada test yapılmamış demek sanırım
  • oha birden 8 tane icilir mi

Allah sifa versin hastalara.
  • Test sonucuna göre evde kalması veya karantina sürecine alınıp çalıştığı iş yerinin bilgilendirilmesi için verilen rapor denebilir.
    Bkz:
  • arkadaşlar pozitif olanlar ilaçları kullanmasın sapasağlam olmama rağmen ilacın bütün yan etkilerini yaşadım. Kalp çarpıntısı, deri dökülmesi, tansiyon oynaması, kaşıntı, baş dönmesi, iştahsızlık. Bunların hepsini yaşayıp hastaneye kaldırırldım şunu belirtmek isterim bu ilaçların hiç biri kullanılmamalı koronovirüsün tedavisi yeryüzünde zaten yok bu ilaçlar ile insanları ölüme terkediyorlar. Yaşadıklarımı bir ben biliyorum Allah kimsenin başına vermesin korona bana hiç bir şey yapamadı lakin sağlık çalışanlarının verdiği ilaçlar sayesinde herşey geldi başıma inşAllah kalıcı bir hastalığım olmaz burdan sesleniyorum size verdiğim vergiler haram zıkkım olsun. Bu ilacı tavsiye eden getiren götüren kim varsa hakkımı helal etmiyorum. ( ilaç ismi FAVİRA - Favipiravir) Bunları yazmamım sebebi başkası içip etkilenmesin benim yaşım 32 şuanda ilaç sayesinde panik atak yaşıyorum. Sağlık kuruluşundan aradılar ve derdimi anlattığımda kendinizi üzmeyin panik ataklık bişi yok dediler. Bugüne kadar bende böyle bişi yoktu ilaçların yan etkisinden yaşıyorum zaten dediğimde telefondaki afallıyor. Allah herkese kolayca bu hastalığı atlatmayı nasip etsin. Hastalıkta bişi yok korkmayın sağlıklı beslenin yeterli.

• Selam son durumunz nedir acaba ben ilk dozu bu sabah içtim dediğiniz gibi biraz kötü oldum kırgınlık ve ateş oldu halbuki hiç ateşim yoktu.sizin son durumunuz nedir acaba ona göre devam edip etmiycem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.