Şimdi Ara

Üniversiteler açılır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • okullar açılır bence ancak kısa süre sonra yeniden online eğitim planına geçilecektir.
  • Yurt mevzusu problem gerçekten. Ona çözüm bulunabilirse açılmalı bence, uzaktan eğitim verimli olmadı bu dönem kendi adıma. Eğitim fakültesi öğrencisiyim, tahminimce en geç ikinci dönem Şubat gibi açılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım açılır. Uzaktan eğitimden fayda gördüm diyen tek grup normalde dönem ortalaması 1.80 olup uzaktan eğitim döneminde kopyayla 4e çıkanlardır.
    Yurt konusuna gelirsek, her şey isteğe bağlı yapılsın isteyen okuluna gitsin isteyen dersini online alsın. Ben zaten evde kalıyorum, okula gidip gelmeyi yatakta uyuyarak ders dinlemeye tercih ederim.
    Sınavları da okullarda yaparlar umarım. Milyon tane öğrenci üniversite sınavına girdi vaka sayılarında oynama bile olmadı(?) bu durumda her üniversite ve fakülte yök ile işbirliği içinde olup kalabalık yapmayacak şekilde sınav tarihlerini belirlese olur bu iş.

Kalabalık diyorsunuz da hiç yakın zamanda İstanbula uğradınız mı? 4 ay önceki gibi değil hiçbir yer. Normal zamandan hiçbir farkı yok. Metrobüste nefes alacak yer yok, m2 metrosu 1 yıl önce nasılsa şuanda da aynı. Minibüsler tıklım tıklım.
    Keza okuduğum şehir olan Bursa da aynı durumda. Bursaray (bursa.rar) ne varsa kalabalık. Eskiden nasılsa şuanda da aynı devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 4 Ağustos 2020; 13:58:21 >

• İlk önce açılacak vakıf ünileri para toplayacak sonra uzaktan eğitim çuf çuf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • online eğitim verimsiz açılsa iyi ama şartlar kötü. Açılsın açılmasın mı bana sorsalar cok kararsız kaldıgım konu. Yurt işi sıkıntı bir tek. 2 3bin kişilik kyk yurtları var malum.
  • Toplam mezuniyet için gerekli AKTS'nin %40'ı uzaktan olabiliyor artık, ayırca YÖK üniversitelere yazı yazarak uzaktan öğretim olabilecek bu kısmın bu sene ilk dönemde kullanılmasını istedi. Yani 240 AKTS 4 yıllık bir okulda 96 AKTS uzaktan ders olabilir. Dönemlik 30 AKTS gibi düşünsen şu an için 3 dönem uzaktan ders yapılabilir.
  • Eğer açılacaksa bence teorik olan bölümler en iyi ihtimalle ilk dönem boyunca uzaktan eğitimle devam etmeli. Öğrenci yoğunluğu bu sayede ciddi oranda azalacaktır. Boşalan sınıflara da pratik dersli öğrenciler paylaştırılmalıdır. Buna rağmen her gün örgün eğitim olmamalıdır. Yani pratik dersli öğrencilerin %50 si ilk gün örgün eğitim alırken diğer %50 si uzaktan eğitim alabilir. En basit mantıkla öğrenci yoğunluğu %75 azaldı bile..
  • 4 5 6. Sınıf tıpların açılmama ihtimali var ml?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açılın sahadan bildiriyorum. Üniversitemde her bölüm için ayrı karar alındı. Turizm, mühendislik, besyo gibi fakülteler tamamen uzaktan eğitime geçti. Bazı fakültelerin 3-4.sınıfları dışında uzaktan eğitime geçti. Diş Hekimliği, Tıp Fakültesi gibi fakülteler kısmı olarak uzaktan, %60 veya daha fazla yüzyüze eğitime geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bearty -- 6 Ağustos 2020; 10:13:19 >
  • "Divide and conquer"

İnsanları birbirinden izole ederek yanlızlaştırmaya çalıştıklarını anlayamadınız mı hala?

Üniversite okuyan kişiler bile bunu anlayamaz ise, başka kim anlayacak?

Bu arada geçtiğimiz Mayıs'ta ilk orta lise dahil tüm okulların uzun süre hiç açılmayacağını iddia etmiştim. Biraz beyin fırtınası yapıyorum: Okul binaları hastane veya başka birşey olarak dahi kullanılabilir* Önümüzdeki dönem karışık görünüyor. Paranız varsa, altın/gümüş yapın derim, banknot enflasyonu var. Bozdurup bozdurup harcarsınız.

* Hastaneler Corona virüsten dolayı dolmak zorunda değil. Örneğin şebeke suyuna katılacak bir kimyasal, yapılacak bir aşı, beyruttaki patlama gibi, birden birşeyin patlaması ile de, herhangi birşeyle de yüzbinlerce insan hastanelik olabilir. Bunlar sadece bir tahmin tabi ki. Master Plan nedir bilmiyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bearty kullanıcısına yanıt
    Eğitim fakültelerinde durum nedir hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: alakurt79

Eğitim fakültelerinde durum nedir hocam
    Link :

• Bence çifte standart yapılıyor düğünler, Ayasofya, otobüsler, minibüsler ve cafeler falan dolu durumda onlara gelince insanlar ağzını açmıyorlar açılmasın diye okul gelince açılmasın. Eee bu kurumlar ne olacak orada virüs bulaşmıyor mu?

Her neyse evet bende doğrusu açılmasından yana değilim. Ben hasta olsam veya apartmanda birisi hasta olsa tek başıma 2 hafta karantinada kalacağım ve okulumdan olacağım. Düşünsenize o arada uygulama yapıldığını veya sınav yapıldığını. Ya da başkası bölümden sınıftan birisi hasta olsa ne olacak? Siz gençsiniz önemli değil mi denilecek,ben tek başıma kalıyorum bana bir şey alacak,bakacak kimse yok... İki defa hasta oldum(İnfluenza) o kadar zor bir süreç oldu ki. Dersten oldum şu anki gibi uzaktan telafi edemiyorum.

Bizim dersliklerimiz büyük falan değil dip dibe oturduğumuz oluyor. Alttan ders alan var üstten ders alan var sınıflar öyle arada 1 boşluk olacak şekilde oturulacak kadar büyük değil. Biz bilgisayarı mühendisiyiz zaten biz niye gideriz anlamıyorum orada da adam tahtada anlatmıyor PC açıp slayt izliyoruz. Sınavlar için bir şey diyemem ben de bu tip sınavlardan yana değilim, sürecin en zayıf kısmı o. Doğrusu seçim yapabilsek gitmek istemezdim. Ben düzgün bir şekilde her yere dezenfektan sıkılacağını da düşünmüyorum. Denetleme olayları da zaten hep göstermelik. Girişteki adamın ateşini ölçmek çok komik,onu bile yeri gelince ölçmediler.

• Bearty kullanıcısına yanıt
    Linkten pek bir şey anlamadim ama sanırım her üniversite farklı karar aliyor, Odtu tamamen uzaktan eğitime geçebilirmiş. Zaten bakan da açıklamasında bölgelere gore kararlar alınabilir demişti, umarım bizim üniversite örgün eğitim gerçekleştirir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.