Sinan Oğan'ın vermiş olduğu karar sonrası bugün de Muharrem İnce'nin 2.tur için tarafsız kalması sonrası ilk tur bu kişilere oy verenler ve seçime kadar bu kişileri destekleyenler nasıl hissediyor ? Bu kişiler hakkında ne düşünüyorlar ?
Ben kendi görüşümü yazayım ona göre değerlendirmek isteyen olur belki :
Ben kendi adıma 2 aydır sosyal medyada yazıyorum Sinan Oğan ve Muharrem İnce Erdoğan'ın adamları diye. Bana göre bu kişilerin görevleri de bu kişileri dikkatle izleyen kişiler için gayet net olarak belliydi.
Erdoğan özellikle z kuşağından ve ilk kez oy kullanacak olan gençlerden çok korktuğu için, herkes "Erdoğan'ı bu ilk kez oy kullanacak milyonlarca genç seçmen yollayacak" dediği için, bunu planlayarak bu iki kriptoyu devreye soktu.
Misyonları, Erdoğan'a ölse oy vermeyecek olan ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığını da istemeyen, İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın aday olmasını isteyen fakat buna karşı Kılıçdaroğlu aday olduğu için Kılıçdaroğlu'na duygusal olarak kızgın olan bu gençleri etkileyerek onlara "Bakın burada ne Erdoğan ne de Kılıçdaroğlu değil, 3.bir seçenek var bize oy atabilirsiniz" dediler.
Bu gençlerin oylarının son zamanlarda her ne kadar Kılıçdaroğlu'na kızgın olsalar da Erdoğan karşısında Kılıçdaroğlu'na gitme ihtimali yüksekti. Bundan dolayı bu iki kripto sürekli her konuşmalarında 10 tane Kılıçdaroğlu ve millet ittifakına salladılar, kripto oldukları belli olmasın diye de 1-2 tane de arada Erdoğan'a salladılar.
Bu sayede de gençlere asıl kurtulunması gereken kişinin Erdoğan olduğunu unutturup , gençlerin yaşadığı problemlerin en büyük sebebinin Erdoğan olduğu gerçeğini unutturup, üstüne bir anda gençlerin kafasına Kılıçdaroğlu'nu asıl kurtulunması gereken kişi olarak soktular. Bu sayede de seçimde bu ikisi ortaya çıkmasaydı Kılıçdaroğlu'na gitme ihtimali yüksek olan bu gençlerin oylarını bu şekilde Kılıçdaroğlu'ndan uzaklaştırıp kendilerinde topladılar.
Bununla birlikte de Erdoğan'ın "Bu oylar bana gelmiyorlarsa rakibime de gitmesin" planı büyük bir başarı oranı ile gerçekleştirildi.
Ayrıca 2.tur için de bu kişilere oy atan kişilerin kafasına bu kişiler tarafından "Asıl kurtulunması gereken ilk kişi Kılıçdaroğlu'dur" algısı öyle bir yerleştirildi ki, bu gençlerin yukarıda anlattıklarımı kavrayamayan kısmında bulunanları 2.turda Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında bir tercih yapmaktansa sandığa gitmeme kararı alacaklar. Yani bu iki kripto ikinci turda kendileri olmadan dahi kendilerine çektikleri kişilerin 2.turda yine Erdoğan'ın işine yarayacak şeyleri yapmalarını sağlamış olacaklar.
Konudan bağımsız bir konuda daha görüşümü yazmak istiyorum. 2014-2018-2019 anketleri yanılmazken ne oldu da 2023 seçimlerinde anketler bu kadar yanıldı ? Bence nedeni anketlerde oy kullanacak olan yabancı seçmenlerin bulunmamasıydı. Bu seçimde oy kullanan ve Erdoğan'a oy atmış olan ne kadar yabancı seçmen olduğunu malesef bilmiyoruz. 2 milyon kişi olsa %4 oy yapıyor. 3 milyon kişi olsa %6 oy yapıyor. Bana göre bu durum çok kritik. Bu seçimde yıllara göre yapılan nüfus projeksiyonuna göre olması gereken göre 6.7 milyon daha fazla seçmen var. İşte bu 6.7 milyon seçmenin kaynağı bilinmiyor. Bu 6.7 milyonun en az yarısı bu yabancılar olsa bu Erdoğan'a gelen %6 oy eder. Bu da büyük oranda anketlerde erdoğan %44-45ken %49.5 almasını, kılıçdaroğlu'nun da %49.5-51lerden %45e düşmesini açıklayabilir. Muhalefetin sabah akşam bu konunun üzerine gitmesi gerekiyordu ama malesef yapmadılar.
Sizin de bu konudaki düşüncelerinizi bekliyorum.
Acaba mutlular mı ? Özellikle " İtiraz edersek mağdur olur " diyen Kılıçdaroğlu ?
Halbuki ne olurdu tüm muhalefet liderleri çıksaydı da "Bu kararla birlikte Demokrasiye ve kanunlara darbe vurulmuştur. Eğer Ysk kanunsuz olarak Anayasaya rağmen Erdoğan'ın 3.kez aday olmasına izin verirse biz tüm liderler olarak millet-i sineye dönüyoruz ve seçimde oyları sayan ve sonuçları açıklayan, başkanı seçimde yasa dışı olarak aday olmaya çalışan Erdoğan tarafından atanan kurumun Erdoğan'ı yasa dışı aday yapıyor olmasına karşı muhalefet partileri olarak seçimlerden çekiliyoruz. Kendileri çalıp oynasınlar adına da Demokrasi demeye devam etsinler, fakat bize göre bu saatten sonra Erdoğan'ın yasa dışı olarak cumhurbaşkanı olması durumunda alacağı tüm kararlar meşruiyetini yitirmiş durumda olacaktır". deselerdi ve tüm muhalefet olarak seçimlerden çekilseler ve Erdoğan'ın meşruiyetini yitirmesini sağlasalardı.
Ama ne oldu ? Hem Erdoğan'ın kanuna aykırı şekilde 3.kez aday olmasına izin verdiler hem bu izinle birlikte Erdoğan kazanırsa Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına meşruiyet sağladılar ve bu saatten sonra Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak vereceği tüm kararların meşru olmasını sağladılar.
Üzerine bir de Erdoğan meclis kararı ile değil de cumhurbaşkanlığı yetkisini kullanarak tekrar aday olduğu için (normalde 2.döneminde olsa meclisin erken seçim kararı alması durumu dışında aday olamıyordu) bunun yskya göre anlamı Erdoğan'ın daha henüz 2.döneminde değil 1. döneminde olduğudur. Muhalefet Erdoğan'ın bu şekilde aday olmasını kabul ettiği anda aslında muhalefet Erdoğan'ın 2.döneminde değil, henüz daha 1.döneminde olduğunu da kabul etmiş oldu.
Bundan dolayı eğer Erdoğan 2.turda cumhurbaşkanlığını kazanırsa 2023-2028 dönemi kendisinin 2.dönemi olarak sayılacak ve hala sağ olursa 2028 yılında meclise erken seçim (seçim yenileme) kararı aldırabilirse kendisi işte o zaman 2028'de 3.kez aday olacak ve o seçimi de kazanırsa 2033 e kadar ülkeyi yönetme fırsatı bulacaktır.
İşte muhalefetin tüm ülkeye ATTIĞI KAZIĞIN BOYUTU.
Tayyip Erdoğan Aday Maday O-LA-MAZ !!!
Bildiğimiz gibi dün Tayyip Erdoğan Anayasanın 116.maddesini kullanarak cumhurbaşkanlığına verilmiş olan yetki ile seçimleri yenileme kararı verdi.
Peki nedir bu 116.madde ?
Şudur :
"Türkiye Büyük Millet Meclisi, üye tamsayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.
Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.
Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir."
Hiç anayasa 101.e falan girmeden bu konudaki kendi yorumumu yapacağım. Nedense hukukçular bu maddeye hiç bu yönden bakmıyorlar. Ben kendi bakış açımı yazacağım.
Şimdi görüldüğü gibi bu maddede mevcut cumhurbaşkanının seçimleri yenilemesi durumunda tekrar aday olabilmesini TEK BİR ŞART'a bağlanmıştır. O şartta Cumhurbaşkanı'nın İKİNCİ DÖNEMİNDE olması ve seçimlerin KENDİ RIZASI DIŞINDA yenilenmesidir.
Yani seçimleri kendisinin değil, kendi rızası dışında MECLİSİN yenilemesidir. Bu durumda anayasa, mevcut cumhurbaşkanına geriye tekrar cumhurbaşkanı olabileceği ekstra bir 3.dönemi kalmadığından dolayı ve seçimlerin de meclis tarafından yenilenerek kendisinin 2.dönemindeki cumhurbaşkanlığı süresinin kendi iradesi dışında bitirilmesi ve kendisinin son döneminde elinden cumhurbaşkanlığı makamının iradesi dışında alınmasından dolayı ANAYASA mevcut cumhurbaşkanı'nın hak kaybına uğramaması için kendisine tekrar aday olabilmesi yönünde bir şans daha tanır.
Bu anayasa maddesi meclis çoğunluğu muhalefette olması durumu ve mecliste çoğunluğu elde eden muhalefetin cumhurbaşkanı 2.döneminde iken kafasına göre seçim yenileme kararı alıp cumhurbaşkanı'nın elinden makamını sonsuza kadar (çünkü kendisi bu sırada ikinci, yani son döneminde olacak olması durumunda ve kanuna göre bir kişi en fazla 2 kez cumhurbaşkanı seçilebilir) almasını engellemesi durumunda cumhurbaşkanı'nın uğradığı hak kaybını cumhurbaşkanına geri verme amacıyla koyulmuştur.
İşte bu durumların haricinde cumhurbaşkanı ister 1.döneminde olsun ister 2.döneminde olsun seçimleri KENDİ İRADESİ ile yenilerse bu kendisinin cumhurbaşkanlığından feragat ettiği anlamına gelir ve ADAY OLAMAZ.
hadi akpli hukukçuları anladım da muhalif hukukçular da nedense bunu görmezden geliyor ve sanki cumhurbaşkanı 2.döneminde seçimleri yenilerse aday olamaz da 1.dönemindeyken seçimleri kendisi yenilerse tekrar aday olabilir tarzı bir düşüncede oluyorlar.
Arkadaşlar böyle birşey YOK. kanunda 1.dönemde yenilerse tekrar aday olabilir diye bir madde YOK. 3 tane seçenek var ve tek bir tanesinde tekrar cumhurbaşkanı aday olabiliyor. Kanun özellikle cumhurbaşkanının tekrar aday olabileceği TEK durumu belirtmiş. diğer iki durumda aday olabileceği kanunen belirtilmemiş yani diğer iki durumda cumhurbaşkanı tekrar aday olamaz.
kanuna göre =
1-) cumhurbaşkanı 1.döneminde seçimleri kendi iradesi ile yenilerse ADAY OLAMAZ.
2-) cumhurbaşkanı 2.döneminde seçimleri kendi iradesi ile yenilerse ADAY OLAMAZ.
3-) cumhurbaşkanı 2. yani son döneminde iken seçimler kendi iradesi dışında, meclis tarafından yenilenirse meclis cumhurbaşkanını hak kaybına uğratır ve bu hak cumhurbaşkanına geri verilerek
cumhurbaşkanı tekrar 1 KEZ DAHA ADAY OLABİLİR.
bu kadar basit. Tayyip Erdoğan şu anda hiçbir şartta kanuna göre aday olamaz. tek çıkışı meclistir ve bu karar meclisten çıkmamıştır.
Soru basit. chpli'ler tüm suç akşener'de gibi algı yapmaya hemen başladılar, akşener diyor ki "tarafsız anketler yaptıralım milletimiz kimi tercih ediyorsa o aday olsun dedik fakat hiç konuşulmadan direkt olarak reddedildi". bu kadın daha ne yapacaktı mesela ?
objektif olarak başlıktaki sorunun cevabını bu chpliler verebilirlerse sevinirim.
Arkadaşlar soru başlıktaki gibi. Seçimler normalde haziran ortasında yapılacak durumdayken muhalefet "nisan başında yapılırsa onaylarız" diyor.
Bilindiği gibi Tayyip Erdoğan seçimler zamanında yapılırsa anayasa değişikliğinde her ne kadar akpli vatandaşlar Tayyip Erdoğan için "Başkan" kelimesini kullansalar da 2017de değişen anayasada herhangi bir "Başkan" sıfatı olmadığı, hala devletin başındaki kişinin cumhurbaşkanı sıfatına sahip olacak oluşu, cumhurbaşkanlığı tanımı ve seçilme yöntemi değişmediği için 3.kez aday olamıyor. Tekrar seçimde aday olabilmesinin tek bir yolu var o da mecliste muhalefet partilerinin belli sayıda milletvekilinin desteğini alarak meclis yolu ile erken seçim kararı alabilmek.
Tam da bu noktada Tayyip Erdoğan'ın seçime girebilmesinin tek yolu olan erken seçimi muhalefet "nisan başında olursa onaylarız" şeklinde bir şartla iktidara ve Tayyip Erdoğan'a öneriyor. Peki muhalefet seçimin olması gereken zamandan 2.5 ay önce yapılmasına onay vererek neyi amaçlıyor ?
Ülkeyi 2.5 ay ile mi kurtaracaklar yoksa arka planda farklı olaylar mı dönüyor ? Bir tarafta 2.5 ay bekleyip Tayyip Erdoğan'ın seçime girememesini sağlamak varken seçimlerin 2.5 ay önce yapılmasına onay vererek Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olabilmesinin önünü açmaya çalışmalarındaki amaç nedir ? Bu konudaki düşünceleriniz nedir ?
Merhaba. Bundan 1 hafta önce bilgisayar toplamaya başladım. İşlemci-RAM-anakart-kasa-PSU-SSD - HDD ekran kartı hepsini topladım HDD ve ekran kartı harici hepsi sıfır ürün. Anakart MSI B550 GAMING Plus, PSU Zalman 650Watt +80 bronze ZM650 gvıı. İşlemci Ryzen R3 3100 ve RAM'ler de Corsair Vengeance 3200MHz C16 2x8 GB.
Bugün sabah bu parçaları tamamladıktan sonra bir bilgisayarcıya toplaması için götürdüm. Uzun zamandır tanıdığım bir bilgisayarcıya. Kendim daha önce bilgisayar toplamaya çalışırken anakart RAM yakmıştım o yüzden kendim toplamaya korkuyorum o günden beri.
Sabah verdim öğleye doğru gittim ne durumda diye sormaya.
"Topladım, kasa çalışıyor fanlar dönüyor ama monitöre ekran gelmiyor" dedi. "Belki benim monitördendir dedi ben burada HDMI çevirici ile kullanıyorum monitörü sen evindeki monitörle bir dene" dedi.
Ben "acaba anakart BIOS'u güncel olmayabilir mi BIOS güncel değilse ekran gelmemezlik yapar mı ?" Dedim. "Bilmiyorum, belki." Dedi. Sonrasında "hangi parca arızalı olabilir bir bilgin var mı ?" Dedim. "Belli olmaz, anlayabilmem için yedek parça lazım ama şu anda elimde deneyebilmem için pek parça yok, sen başka bir bilgisayarcıya sor yedek parça varsa sıra ile bir takıp arıza varsa hangisinde baksın" dedi.
Ben de en yakındaki farklı bir bilgisayarcıya götürdüm. Adam gözümün önünde kasayı aldı, prize taktı off konumundaki tuşu on yaptı, kasanın Power tuşuna bastı ve hiçbir şey olmadı. Birkaç kez denedi, tık yok. Kasada hareket yok. "Buna elektrik gelmiyor" sen bunu toplayana götür dedi.
Ben arada eve gittim, baktım RAM'ler 1 ve 4'e takılmış ( gerçi fark eder mi bilmiyorum). RAM'lerden CPU tarafındaki (1.slot)'u çıkarttım ve sonra götürüp evdeki prizden PSU'nun kendi Power kablosu ile taktım. Power tuşuna bastım tık yok. Elektrik almıyor galiba anakart.
Ben de geri götürdüm "siz kasa çalışıyor ekranda görüntü yok diyordunuz ama böyle böyle başka yere götürdüm prize taktılar kasaya elektrik gitmedi, ben evde de denedim evde de çalışmadı" dedim.
"Siz bakın yarın sabah tekrar çalışıyor mu bakın, çalışmıyorsa da parçaları sökün ben onları tek tek servise yollayayım" dedi eve geldim. Moralim bozuldu bayağı. Bir hevesle bilgisayar topladım başıma gelenler bunlar.
Yarın kasa tekrar çalışmaz ise sizce işlemci, RAM, anakart, PSU hepsini ayrı ayrı servislerine yollayayım mı?
ryzem 5 3100 işlemci aldım oyuna yönelik orta seviyeli bir sistem kurmaya çalışıyorum. mid/high ayarlarda oyunları önümüzdeki 4-5 sene oynayabilmek için.
bu kartı n11den kupon ile 887 tlye,
bunu da hepsiburada'dan 825tlye alıyorum. hangisini almak uzun vadede daha mantıklı ? asus tuf b450m pro s benim daha çok hoşuma gitti nedense ama bu konularda çok bilgim yok.
bilgili olan kişiler yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim.
merhaba.yavaş yavaş bir pc toplamak için parça parça sistem elemanlarını toplamayı düşünüyorum. şimdiden aklımda alabilecekler olarak anakart, ram ve işlemciler var. onları yazsam bunların yanına ekran kartı olarak ne alınabilir ikinci el ve sıfır olarak imkanlar ederince yardımcı olabilir misiniz ?
şu anda 400watt zalman400-le psu kullanıyorum sisteme yeter mi, ssd olarak 850evo var ve oyunlarımın yüklü oldugu 750gblık bir harddiskim var.yanına 3-4tb harddisk almayı düsünüyorum 2.elden.şu anki sistemim asus h81m-c anakart, i5 4690 işlemci, corsair vengeance 1600mhz c9 8gb + 4gb ram ve oem rx 460 ekran kartı. bu sistemle oyunları orta şekerli olarak oynuyorum işte oyun oynamaya bakışımı özetlemek için yazdım sistemi.bunun belki bir iki tık iyisinin bana 5-6 sene gidecek halini istiyorum desem yalan olmaz gibi. simdilik monitörüm var 1080p çözünürlükte,sistem diski olarak ileride m2 ssd alana kadar mevcut ssd yi kullanmayı düsünüyorum.kasam var atx destekli galiba, yüksek kasa. fakat şu anda içerisinde matx anakart kullanıyorum.
bilgisayarı çoğunlukla oyun,internette gezinme,video ,film izleme amacı ile kullanacağım. canlı yayın ya da tasarım tarzı proğramlarla renderla vesaire işim yok. önümüzdeki 5-6 sene beni idare edecek bir sistem arıyorum, oyunları en kötü önümüzdeki 5-6 sene 1080p mid-high seviyede sorun yaşamadan oynayabileceğim.
eğer ryzenli sistem önerirseniz :
anakart olarak : https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-b450m-pro-s-amd-b450-am4-ddr4-4400-mhz-matx-anakart-p-HBV00000XGZ2S
pci express 4.0 desteği yokmuş bu kartın ama beni çok etkiler mi bilgim yok.
ve anakartın kendi sitesinde desteklediği ram özelliklerinde "4 x DIMM, Max. 128GB, DDR4 4400(O.C)/3533(O.C)/3466(O.C.)/3200(O.C.)/3000(O.C.)/2800(O.C.)/2666/2400/2133 MHz Arabelleksiz Bellek" diyor. benim almak istediğim ramlerin biri 3200 biri 3000 mhz bu anakart bu ramleri kaç mhzde çalıştırabilir bilgim yok.
işlemci olarak : ryzen 5 2600 / ryzen 5 2600x düşünüyorum 700-800tl ekleyebilirsem ryzen 5 3600 da alabilirim eğer 2600/2600x alacağına kendini sık 3600 al derseniz.çoğunlukla yukarıda yazdığım amaçlarla kullanacağım için işlemcilerde oyun performansı / fiyat olarak uygun işlemciler varsa bunların dışında (ryzen 3100 ,ryzen 5 1600af tarzı eğer onlar bu üsttekilere göre oyun anlamında parasına göre daha f/p derseniz onları da önerebilirsiniz)
ryzen 2600x=1300tl
https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-5-2600x-4-25ghz-19mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV00000BFTI
ryzen 2600 = 1310tl bu da kuponla 1160tlye geliyor
ryzen 3600 = 2069tl fakat n11 kuponu ile 1863tlye geliyor
ryzen 3100 = 1018tl
eğer intelli sistem önerirseniz(inteli hiç araştırmadım doğruyu söylemek gerekirse ama sadece oyun yogunluklu kullanacaksan ryzen5 3600 yerine i5 10400F almak daha karlı gibi bir öneri okudum başka sitelerde eylülde açılmış olan bir konuda)
anakart önerisi ve işlemci önerisi yazabilirsiniz.
işlemcilerde;
i310100f = 951tl , kuponla = 873tl
https://www.n11.com/urun/intel-core-i3-10100f-36-ghz-lga1200-6-mb-cache-65-w-islemci-1601757
i5 10400f = 1500tl
15 9400f = 1370tl , kuponla 1220tl
ram olarak :
corsair venceance 2 x 8 gb 3200mhz c16 = 726.2 tl , kuponla = 644.7tl ye geliyor
Corsair Vengeance RGB Pro TUF 2x8 gb 3000 mhz c15 = 776tl , kuponla 689tlye geliyor
Corsair Vengeance RGB Pro 2x8gb 3200 mhz c16 = 807tl, kuponla = 730tl
bunları düsünüyorum.
bu anakartla uyumlular mı pek bilgim yok ama uyumlulardır diye bunları ekledim.
ekran kartı : (bütçem ekran kartı için maksimum 1400-1500 tl gibi duruyor)(ikinci elden xyz liraya şu veya şu ekran kartlarını kovala tarzı yorum da olur) ekran kartını daha sonra almayı düsünüyorum eğer sıfır alacaksam şu anda toplam bütçem 3500tl gibi duruyor.
kasa mevcut kasamı kullanacağım. psu ise 1650 tarzı rx 580 tarzı ekran kartları ile yukarıdaki sisteme kaç watt psu gider bilmiyorum o miktarda psu almayı düsünüyorum ileride ekran kartı ile birlikte.
acelem pek yok mevcut sistemim beni kendi oyun oynama tercihlerime göre 1 sene civarı götürebileceğine inanıyorum fakat dolar arttığı için 1-1.5sene sonra yeni sistem toplamaya kalkarsam çok zorlanırsam diye yavaş yavaş parçaları toplama niyetindeyim. yani bu üstteki parçaların hepsinin acelesi yok o yüzden "şunu şunu en yakın zamanda almaya çalış, şunu şunu ise önümüzdeki 3-4 vesaire ay 2.elden şu fiyatlara kovalamaya çalış" tarzı yorumlara açığım.
|
100mbit internet 1.7 1.8mb indirme hizi
|
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.286
İkinci El Bölümü Mesajları: 113
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 448)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.600 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme 
13 Yanıt
3