Şimdi Ara

Üniversitede hoca ile anlaşamama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
6.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

özel üniversite 1.sınıf da okuyorum. Bugün hoca baya bağırdı çağırdı, haklı olduğumuz halde konuşamadık çok sinirliydi. Haftaya bugünki sınavın tekrarı olacak ve sanırım yeniden aynı şeyler yaşanıcak. Hocaya zıt gidersek ne olur? Dersinde başarılıyım vize ve finalden bb/ ba ile dahi geçeceğimi düşünüyorum, sadece hoca ile sıkıntım var.

derse almama, dolu sınav kağıdına düşük not verme gibi şeyler yapabilir mi?

• Ters gitmemek en iyisi. Ben bir kere 74 vizemi saydirmadim alttan aldigim bir derste, daha yuksek alirim diye. Sinavim iyi gecmisti bir aciklandi 75. Asistani aradim hemen kagidima bakmak icin bir yere seminere gitmis. Profa gittim kagidimi gorebilir miyim dedim azarladi git itiraz et seninle mi ugrasacagim dedi. Gittim itiraz dilekcesi verdim. Notum 85 olarak degisti. 1989den beridir ilk defa not degismesi olmus bizim fakültede :) neyse 95lik kagidima 85i zorla aldim ama burada kapanmadi mesele tabiki.

Bir gun derse gidiyorum amfinin kapısında adim, ogrenci islerine gelin yaziyor. Gittim asistan beni çağırmış. Ciktim yanina beni cagirmissiniz dedim. Neden itiraz ettin diyor. Anlattim boyleyken boyle diye. Tekrar sordu neden itiraz ettin diye. Hakli yere itiraz etmisim notum yukseldigine gore dedim. Bana niye soylemedin dedi. Yoktun dedim gelmemi bekleseydin dedi. Valla ben kafama gore hareket etmedim prof dedi itiraz et diye dedim. Sinirlendi birden manyak yok 3 gun bekleyemiyorsunuz da bilmem ne bagirmaya basladi. İtiraz suresi 3 gun bizde geldikten sonra kagidimi gostermeseydiniz ne olacakti dedim. Finaline eklerdik fln fln bir seyler daha zirvaladi. Sen simdi bu dersi gecebilecegini mi saniyorsun dedi en son. Gecerim dedim. Ben bu okulda olduğum surece gecemeyeceksin, simdi gidebilirsin dedi. Goruruz dedim ciktim

Tabi boyle tehdit edilince motivasyonum artti it gibi calistim finale. Gecmekle kalmadim 100u caktim. Ama acayip zor sormustu finalde 128 kisiden 17 kisi gecti.

Yine uniden bir anim daha var onu da ilerleyen saatlerde editlerim :)

İsinizi zorlastirirlar velhasili en iyisi takismamak. Hele ki takistigin hoca prof flnsa bittin. Ben kiytirik asistanla bile ne kadar uğraştım
  • Ozel universite diye bir universite mi var hocam adi nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyi yapar. Üniversite hocaları liseye benzemez. Tek dersten yıllarca okulu uzayan insanlar var.
  • Dediğin ihtimallerin hepsinin olma durumu var.Sınav kağıdına itiraz etmen için savcılığa vermen gerek savcılık kurul toplandı mı, toplanmadıysa biz bir şey yapamayız der okula gidersin elinde savcılık belgesiyle okul sana bizde kurul diye bir şey yok der.
    Belki özel okulda şikayet edebilirsin rektörlüğe,burslu değilsen

• azına bile mıçar bişey diyemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Dediğin ihtimallerin hepsinin olma durumu var.Sınav kağıdına itiraz etmen için savcılığa vermen gerek savcılık kurul toplandı mı, toplanmadıysa biz bir şey yapamayız der okula gidersin elinde savcılık belgesiyle okul sana bizde kurul diye bir şey yok der.

tam bursluyum ve dediğim gibi sınıftaki arkadaşlara göre temelim iyi ve bariz şekilde hissediliyor bu. diğer derslerimde iyi, ilk hedef bölüm de birincilik.

fakat dediğim gibi tek sorunum hoca ile. hakkım olan notu vermemesi için yaptıklarımı silgi ile silmesi gerekiyor bunada bence kesinlikle itiraz edilir. sözlü notu falan yok zaten ünide. beni nasıl bırakabilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

Dediğin ihtimallerin hepsinin olma durumu var.Sınav kağıdına itiraz etmen için savcılığa vermen gerek savcılık kurul toplandı mı, toplanmadıysa biz bir şey yapamayız der okula gidersin elinde savcılık belgesiyle okul sana bizde kurul diye bir şey yok der.

tam bursluyum ve dediğim gibi sınıftaki arkadaşlara göre temelim iyi ve bariz şekilde hissediliyor bu. diğer derslerimde iyi, ilk hedef bölüm de birincilik.

fakat dediğim gibi tek sorunum hoca ile. hakkım olan notu vermemesi için yaptıklarımı silgi ile silmesi gerekiyor bunada bence kesinlikle itiraz edilir. sözlü notu falan yok zaten ünide. beni nasıl bırakabilir ki?

Siler mi siler hocam, sildiğinde itiraz edersin öğrencinin kendisi silmiştir der kanıtlayamazsın al başına belayı, huyuna gitmeye bak köprüden geçene kadar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aman diyim takışma boşver

• quote:

Orijinalden alıntı: kayıtsızkullanıcı

quote:

quote:

Siler mi siler hocam, sildiğinde itiraz edersin öğrencinin kendisi silmiştir der kanıtlayamazsın al başına belayı, huyuna gitmeye bak köprüden geçene kadar

katlanacağız mecbur...

• Ters gitmemek en iyisi. Ben bir kere 74 vizemi saydirmadim alttan aldigim bir derste, daha yuksek alirim diye. Sinavim iyi gecmisti bir aciklandi 75. Asistani aradim hemen kagidima bakmak icin bir yere seminere gitmis. Profa gittim kagidimi gorebilir miyim dedim azarladi git itiraz et seninle mi ugrasacagim dedi. Gittim itiraz dilekcesi verdim. Notum 85 olarak degisti. 1989den beridir ilk defa not degismesi olmus bizim fakültede :) neyse 95lik kagidima 85i zorla aldim ama burada kapanmadi mesele tabiki.

Bir gun derse gidiyorum amfinin kapısında adim, ogrenci islerine gelin yaziyor. Gittim asistan beni çağırmış. Ciktim yanina beni cagirmissiniz dedim. Neden itiraz ettin diyor. Anlattim boyleyken boyle diye. Tekrar sordu neden itiraz ettin diye. Hakli yere itiraz etmisim notum yukseldigine gore dedim. Bana niye soylemedin dedi. Yoktun dedim gelmemi bekleseydin dedi. Valla ben kafama gore hareket etmedim prof dedi itiraz et diye dedim. Sinirlendi birden manyak yok 3 gun bekleyemiyorsunuz da bilmem ne bagirmaya basladi. İtiraz suresi 3 gun bizde geldikten sonra kagidimi gostermeseydiniz ne olacakti dedim. Finaline eklerdik fln fln bir seyler daha zirvaladi. Sen simdi bu dersi gecebilecegini mi saniyorsun dedi en son. Gecerim dedim. Ben bu okulda olduğum surece gecemeyeceksin, simdi gidebilirsin dedi. Goruruz dedim ciktim

Tabi boyle tehdit edilince motivasyonum artti it gibi calistim finale. Gecmekle kalmadim 100u caktim. Ama acayip zor sormustu finalde 128 kisiden 17 kisi gecti.

İsinizi zorlastirirlar velhasili en iyisi takismamak. Hele ki takistigin hoca prof flnsa bittin. Ben kiytirik asistanla bile ne kadar uğraştım

• quote:

Orijinalden alıntı: Sast

Ters gitmemek en iyisi. Ben bir kere 74 vizemi saydirmadim alttan aldigim bir derste, daha yuksek alirim diye. Sinavim iyi gecmisti bir aciklandi 75. Asistani aradim hemen kagidima bakmak icin bir yere seminere gitmis. Profa gittim kagidimi gorebilir miyim dedim azarladi git itiraz et seninle mi ugrasacagim dedi. Gittim itiraz dilekcesi verdim. Notum 85 olarak degisti. 1989den beridir ilk defa not degismesi olmus bizim fakültede :) neyse 95lik kagidima 85i zorla aldim ama burada kapanmadi mesele tabiki.

anlatın hocam dinliyoruz

• Sast kullanıcısına yanıt
    Hocam bir kisiyi birakicam diye butun sinifi mi zorlayacak?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu Bitch çocuklari hoca oluyor işte işleri gucleri ego kasmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişini sıkıp cevap vermiceksin benim üniversitede elemanın biri hocaya zıt gitmiş hocada bunu bırakmış adam 4 yıldır mezun olmaya çalışıyor
  • quote:

quote:

Silmesine falan gerek yok.Bu çocuk kopya çekti der,hiç kimse bişey diyemez.
    Boş kağıda yazılan tek kelimeye de 100 verir bu çocuk konuyu anlamış cevaptan belli der kimse bir halt diyemez.

• Okumadım ama Başlık ve Nick uyumsuzluğu
  • steganography kullanıcısına yanıt
    Hay hay,

Artik son sinifin son donemiyiz. Bir kac tane secmeli ders aliyoruz. Bunlardan birisinde hoca her hafta quiz yapıyor ve quizler dersin %30u. Yoklama da almiyor. Tabi yoklama almazsan 8. Yariyil seçmeli dersine kimse girmez haliyle.

Neyse donem sonu geldi catti, adam bir aciklama yapmis. Derse gelmeniz lazimdi, derse gelmeyen kimse gecemeyecek. Bizde final baraji 60, bunu saglamak icin de soyle bir sey yapmış quizlerin 60tan ne kadar buyukse finale o kadar eklenecek. Mesela quizler 90 ise finaline + 30 puan ekliyor ve quizler yine ders notunun ℅30u. Yani quizlere girmedinse es kaza 60 alsan bile gecemiyorsun. Finalde soru dagili mi da soyle olacakmis 4 tane klasik soru her biri 5 puan. Geri kalan kısmı bosluk doldurma, ya da tek kelimelik cevap fln her soru 0.85 puan. Kiyamadim 5 puan da bonus verdim diyor.

5 kitaptan sorumluyuz 3 tanesini sinava sokabiliyoruz. Not fln sokulmuyor tabi. Neyse bu haberler yayilinca bizde bir panik oldu. Faceden hemen bir magdurlar grubu kurdum milleti orgutledim. Finalde gecme imkanimiz olduğunu bildigimizden sorulari alacagiz büt icin. Herkese 5 soru dağılım yaptık ezberlesin veya not alsin diye. Neyse finale girdik 108 kisiden derse giren 9 kisi gecti.

Bir grup hocaya gitmis final aciklandiktan sonra, artik hincinizi aldiysaniz butte gecirin fln diye. Adam bu grubu kovmus, gecemeyeceksiniz demis. Bu olay bizim magdurlar grubunda genis yanki buldu. Fakultenin onunde toplasalim dedik 12 13 kisi geldi. Gittik hocaya adam dövmeye mi geliyorsunuz, buraya geleceğiniz kadar derse gelseydiniz benim sizle gorusecek bir seyim yok dedi sepetledi bizi. Ogrenci islerine gittik oradaki kadin ben napiyim dedi hakli olarak. Hadi dedik dekana cikalim, dekan bizi kabul etmedi el mecbur dekan yardimcisina gittik. Anlattik boyle boyle diye. Adam ben napiyim dedi. Hocam gecirmeyecekmis bu kadar adamin okulu mu uzasin diyoruz. Ben napiyim diyor. Biri dedi hocalarin boyle gecirmeyecegim deme gibi bir hakki var mi konussaniz olmaz mi diye. Konusurum gecirmeyecegim deme derim ama gecirmez istemiyorsa dedi. Oradan da husranla ayrilip fakultenin onune indik beyin firtinasi yapiyoruz napabiliriz diye. Millet birer ikiser dagildi 4 kisi kaldik 2 kiz 2 erkek. Dedik hadi bi gidelim son kez konusalim hocayla belki yumusar. 23 nisan heyeti gibi gittik hocanın yanina. Basladik sakin sakin konuşmaya. Hoca diyor ki ben yonetime soyledim bu dersi acmayalim bu doktora duzeyinde ders, ogrenciler zorlanir ama yine de actilar. Hocam bu alanda uzmanlasacak olanlar detayli sekilde alsin biz artik son donemin sonuna gelmisiz. Bir secmeli ders yuzunden okul uzatilir mi. Siz bunu gecmeli ders mi sandiniz dedi ortam biraz gerilmeye basladi. Bu dakkalarda obur bebeyle ben sustum kizlar konusuyor. Adami iyice sinir ettiler, yok millet soyle rahat geciyor obur secmelileri boyle rahat geciyor fln. Adam ben sizi boyle is hayatina salamam. Yarin isvereniniz kufur edecegine bugün siz kufur edin dedi. O arada senin sifatini ... demek istedim ama yuttum. Neyse kizlardan biri iyice ayarini kaybetti hocaya. Siz egitim neferi misiniz dedi. Adam kredi karti zarfini acmis elinde kartla oynayip duruyordu bizle konusurken, onu firlatti sinirden yere. Kizla bagirisiyolar karsilikli. En son bize defolun gecirecegim varsa da gecirmem artik dedi kovdu.

O saatten sonra haksiz duruma da dustuk. Bir suru insan gecemeyecegimizi kesin biliyoruz. Okul uzayacak. Umudu kesip memleketine giden bir suru insan bile oldu.

Benim tek büt oydu, 15 gun zamanim var yapacak bir sey kalmayinca bir defter aldim kendime her seyi yazmaya basladim. 2 3 gunde dersle ilgili ne kadar materyal varsa yazdim 47 sayfa yaptı. Hocaya biz ozur maili dosedim. Biraz gariban edebiyati yaptim. Basladim yazdiklarimi ezberlemeye, hocaya gittigimiz 4 kisilik gruptaki cocuk da katildi bana ikimiz calisiyoruz. Baska bir gruba daha bizim notlari verdik neyse bir yandan ezber yapiyoruz bir yandan ogrendiklerimizi birlestiriyoruz milletle. Kitaplardan bi tanesi piyasada yoktu. Babam ankaradan bir yerden bulmus onu gonderdi o arada, onu da okudum iki satirda bir paradigma, metafor gibi beyin eriten kelimelerle dolu dandik bir kitap.

Neyse but geldi catti, girdik sinava final gibi ayni konsept olarak sorular biraz daha farkli sadece. Yapabildigimizi yapip ciktik. Ben 64 aldim benle çalışan o cocuk 62 aldi, kiz 61 aldi birisi galiba 72 almis ama sehir efsanesi de olabilir bilmiyorum 10 veya 11 kisi 60 barajini astik ama bu seferde soyle bir sikinti var bizim bagil degerlendirme sisteminde final ve butten olan can icin baz aliniyor, bir de sadece baraji gecenler arasında can yapiliyordu o seneki yonetmelik geregi. Cok gevelemeyeyim lafi harften kalma ihtimalimiz vardi yani. O da aciklandi bir zaman sonra dc geldi bana.

Nasil mutlu olduysam 5 kg baklava aldim. Birazini magdurlarla yedik. Yurda dagittim fln. Faceye lanet olsun okuduğum okula da, burada gecen acili kahirli yillara da yazdim. Ciktim cikis o cikis :)

Sonuc; adama halen aklima geldikce sovuyorum. Cidden inat etti, benim ve sansli bir grubun uzatamasa da tek derste de gecemeyenlerle en azindan 60 70 kisinin 6 ayini caldi. Okulu uzatanlar ertesi sene onun yerine cince secti, okula bile gitmeden mezun oldular ama diplomalarinda ocak yazdı iste.

Bu da boyle bir animdir

• 10 sayfalık hesapta 8.sayfada toplama hatası yapmıştım. Hoca beni yerden yere vurmuştu, ilkokul çocuklarından mat dersi alın, sizi geçirmek vatana ihanet vb. laflar... O gün ödevde de bir tek ben o kadar ilerlemiştim. Sonra sınıfa girdiğinde tek benim geçiceğimi söyledi, büt te herkesi geçirdi

Ödevi en kusursuz ben yapardım ve sürekli beni azarlardı. İlk önce beni mezun etti, diğerlerini 1 sene bekletti.
  • Hocam valla tek tek saydim kac kisi gecmis diye 17 kisi gecmisti hic unutmuyorum. Ha dersen ki sana siniri gecmistir baska bir sebepten oyle zor sormustur onu bilemem ama o final sinavi cidden cok zordu

• Üniversite hocalarının notlandırma sistemi kafalarına göredir. Sen istersen yüzlük kağıt ver isterse sana sıfır verir. İtiraz ettiğinde de başka bir hoca okur;eğer o dersi veren başka hoca vs yok ise gene aynı hoca kontrol eder.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.