Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından Kanal İstanbul projesine dair iktidarın attığı adımları açıkladı. İmamoğlu, "Yokluğumu fırsat bilip "Kanal İstanbul" denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar." dedi ![]() "HEMEN TOKİ'Yİ DEVREYE SOKMUŞLAR" "Aziz milletim, sizden istirhamımdır. Lütfen bunları görün ve paylaşın. Yokluğumu fırsat bilip "Kanal İstanbul" denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar. Bu kez alelacele TOKİ'yi devreye almışlar. Dozer ve iş makinelerini mutlak koruma alanının içine, suyun dibine kadar sokmuşlar. İBB’nin ve İSKİ’nin resmi uyarılarını dikkate almadıkları gibi Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sazlıdere Barajı’nın içme suyu kullanım oranını %100’den %0’a indirmişler. Bunu hiç utanmadan kamuoyundan saklayıp, İSKİ’ye bile bildirmemişler. Şunu herkes anlasın ki, bizim gözbebeğimiz İstanbulumuz’da feda edilecek bir tek damla su kaynağımız yok. Bu haksız, hukuksuz ve fırsatçı yaklaşımla mücadeleyi asla bırakmayacağız. Sizin iklim değişikliği ve çevre koruma konusunda zerre kadar samimiyetiniz olsaydı, İstanbul’un su kaynaklarına böylesine saldırmazdınız. Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) on X https://x.com/ekrem_imamoglu/status/1912941267891191822"HEMEN VAZGEÇİN BU RANT PROJESİNDEN" Hukuka, ekonomiye, demokrasiye verdiğiniz zararın yanına çevreye, İstanbul'un su kaynaklarına verdiğiniz zararı ekliyorsunuz. Tüm dünyanın cebelleştiği, yeni yol ve yöntemler aradığı iklim krizine bir kriz de siz ekliyorsunuz. Hemen vazgeçin bu rant ve talan projesinden. Millet sizi zaten gönderecek bari gitmeden toprağa, suya, havaya daha fazla zarar vermeyin." |
Turpun büyüğü Kanal İstanbul mu?

-
- TOKİ zorunlu kalmadıkça dere kenarlarına konut yapmaz, kayalık arazi seçer, tünel kalıp sistemlerde temel sağlamlığı önemlidir
- Buraya konut yapmak için tarım arazilerine iskan izni çıkartıldı, neden?
- Su kaynaklarının hele ki İstanbul için bu kadar önemli olan bir su kaynağının bu kadar yakınına konut projesi olmaz
-
TOKİ'nin oraya toplu konut yapması ile KANAL İSTANBUL'un alakası ne ?
Sırf laf ola beri gele hesabı İmamoğlu cezaevinden tüm tuşlara basıyor yaa tutarsa hesabı...
Her tuşa basıp yalan-dolan-ALGI ile kimi keklesek kardır diye bakıyorlar heralde.
TOKİ oraya ev yapınca mesela ne olacak sanıyorsunuz ? Bu evleri yaptık buraya kanal mecbur geçecek artık flan mı diyecekler ??
-
Turbun büyüğü Kıbrıs diyorlar asıl.
Bizim medyada tabi ki haber maber olmuyor, muhalif 3-4 tip ufak ufak video yayını vs yapıyor da öyle görüyoruz.
Şu son dönemde Türki Cumhuriyetlerin KKTC'yi tanımaması, direkt olarak Rum kesimini tanıması vesaire gibi.
Falyalı ismi, kaset muhabbetleri falan da geçiyor.
Mevzu biraz eski diyorlar ancak Kıbrıs'ın tanınması tanınmaması muhabbetleri ile tekrar gündeme gelmiş galiba. Yine videolar falan hortladı yenilerle beraber. İşte yok o burasıyla bağlantılı bu burasıyla bağlantılı falan deniliyor.
AKP'de böyle sümenaltı edilen çok şey var ama Erdoğan'ın bırakması veya vefatına falan bakacak, parti birbirine çok fena girecek, çok çıkar çatışması var. Hepsi Erdoğan'ın ağzına bakıp onun talimatıyla hareket ettiği için şimdilik bir şey olmuyor ama gittiğinde baya kaos bekliyor bizi. Ya da AKP'nin kendisini... Tabi biz de magazin haberi gibi izleriz artık.
Zira genel seçimler öncesi anında dönüşe hazırlanan gazeteciler, yazarlar, troller falan vardı. Seçim kazanılınca rahat nefes aldılar.
Kanal İstanbul'dan bir şey çıkmaz. Onu unutun zaten.
Belki oradan nemalanmayı bekleyenler için bi havuç yapmışlardır, ümitlerini kaybedip sövüp saymasınlar diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 18 Nisan 2025; 19:19:29 >
-
Kanal istanbul ile İstanbul'un alakası ne?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
manisa'da celal bayar üniversitesi kampüsünü taşıdılar muradiyeye kocaman arazi yeni yeni binalar toki'nin kampüs içine yaptığı ve öğretim üyelerine çok uyguna sattığı evler oldu orada öğrencilere kiraya veriyorlardı.
Sonra o arazinin bülent arınç gibi akp'li bir milletvekilinin olduğunu öğrendik (isim tam olarak hafızamda değil o olmayabilir ama tabiki akp ile yakın bir isimdi)
Hükümetin adamları toki'de olduğu sürece o kazma bir çıkar olmadan vurulmaz.
Esenyurt, sultanbeyli, sultangazi yüz ölçümü devasa olan yerlerde proje sayısı 0, ne hikmetse kanal istanbul proje alanına toki el atmış.
Yandaş olabilirsiniz, yoldaş olabilirsiniz. hükümet sizin gibi düşünen insanın çıkarlarına çalışıyor olabilir. ama algı değil. yani biraz belki haklısınızdır diye düşünmeye çalışıyorum.
Melih'in dışarıda, ekremin içerde olduğu aklıma geliyor. Ümit özdağ'ın içerde bahçelinin dışarda apo'yla görüştüğü aklıma geliyor susup gülüyorum sadece. Tüm bu olanlara gözünü kapatıpta yorum yapıyorsan helal olsun. ama gerçekten içinden gelerek bu şekilde düşünüyorsan yanlış kişilerin yanındasın.
-
Suyun dibinde görmüyor musun? Oraya 24 bin konut mu yapılır? Bunu da savunma artık
-
Zaytung:
zaytung.com
''Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde ve son balık öldüğünde o zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız'' diyen Erdoğan, vaatlerini yerine getirmek için harekete geçti...https://zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=431151
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 18 Nisan 2025; 15:15:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Adam güzel olan herşeyi bitirmek için ant içmiş
-
Yaa ben bunun KANAL İSTANBUL İLE ALAKSI YOK DİYORUM... Evlerin konumu flan tartışılabilir.
Orada maksat TOKİ ucuz yollu devlet arazısi bulduğuna oraya yapmak isterki binalarda ucuz olsun yoksa sen İstanbulda Arsa satın alarak toki yaparak millete kaça satacan o evleride fakir fukara TOKİ'den ev alabilecek sanıyorsun ?
Arsası 150--200 milyon TL olan yeri alıp üstüne ev yapıp 2-3 milyonlara satabilecen mi sanıyorsun sen !!!
Not : Orada karşıda yapılaşma var zaten bu toki'nin yapacağı binalarada yakın yapılaşma var. TOKİ'nin oraya ev yapması ile KANAL İSTANBUL'UN veya TURP murp muhabbetinin alakası yok diyorum ben. Zaten TURP büyük ihtimal itirafçılar çıkacak CHP içersinden. Erdoğan Turbun büyüğü daha heybede derken öyle turplar çıkacak ki kimsenin yüzüne bakamıyacaklar ailelerinden bile utanacaklar flan demişti.
-
Siz içerideki liderinize önce turp ne onu öğretin de büyüğüne bakarız.
-
Su kıtlığı yokmuş gibi içilebilir su kaynağı olan barajı bitirdiler, 0 oldu. Ne diyorsun sen hala? Kanal istanbula engel görülen bir kaynak daha yok edildi.
Malum üyeler gelip konuyu sulandırmaya başladığına göre iddialar doğru, resmen arap efendiler rahatça yerleşsin, savaş gemileri kolayca geçsin diye kanal yapacaklar inadına
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanal İstanbul bana göre şehir planlaması dahilinde çok sıkıntılar doğuracak bir proje. Aslında fiiliyatada hayata geçirilmesi çok zor. 10 yılda dahi bitirilemez bu proje. Trafik konusuda sıkıntı olur güvenlik anlamındada problemler doğurur. Bu proje daha çok City of London'ın istediği bir projeydi ancak suudların neom projesi gibi efektifliği ve sürdürülebilirliği yok.
Yapılan konutların kanalla ilgisi varsa bu yanlış ancak ilgisi yoksa bu bir nebze doğru bir adımdır zira İstanbul'da deprem riskinden ötürü yüzbinlerce konutun yenilenmesi gerekiyor. İBB bu anlamda 6 yıldır verilen sözleri yerine getiremedi. şehir planlaması zaten yok ve üstüne kentsel dönüşüm planlamalarındada aksaklıklar olunca İstanbul adeta pimi çekilmiş bomba misali yaşıyor.
-
Bu saatten sonra yapacak hiç bir şey yok seçime kadar önlerinde kimse duramaz o da seçim olursa ve kaybederlerse ancak bir şeyler değişir.
-
İlgisi var, olmasaydı barajı gözden çıkararak yapmak yerine farklı bir proje olurdu.
SÖZCÜ Televizyonuyoutube
Kanal İstanbul Adım Adım İlerliyor! Fatih Portakal'dan Çarpıcı Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu Sözleri Sözcü Televizyonu'nu nasıl izleyebilirsiniz? Digiturk: 60 D-smart: 93 Turkcell TV Plus: 69 Tivibu: 69 Türksat Kablo TV: 76 Türksat 4A: 11837 Frekans, 30.000 V, batı, fec:2/3 Sosyal Medya Hesaplarımız; https://www.youtube.com/@Sozcutelevizyonu https://www.instagram.com/sozcutelevizyonu/ https://www.facebook.com/sozcutelevizyonu https://twitter.com/szctelevizyonu https://www.tiktok.com/@sozcutelevizyonu #haber #gündem #sondakikahttps://www.youtube.com/watch?v=-SqVfieG4qY -
İmamoğlu ortaya bir iddia attıya artık muhalif basın körlemesine buna oynar haftalarca...
Ben takip edemedim bu itirafçı konusuna değiniyorlar mı hiç ?
Yoksa ne alaka ise TOKİ konut projesinden KANAL İSTANBUL'a mı bağlıyorlar konuyu şimdi.
Not: Bu arada İstanbul'a kayyyum atanmadı farkındaysanız CHP'li belediye başkan vekili var. Üstüne belediye meclisi CHP'de !!!
İmamoğlunun dışarda olupta yapabilipte yapamıyacağı ne var mesela Kanal İstanbul için !!!
Azcık mantık yaa çok değil AZCIK mantıklı düşünmek lazım. Her önünüze atılana sorgulamadan tuzu alıp koşmamak lazım bence.
Bazı şeylerin önünü almak ve konuşulmasın diye Kanal istanbul nefretine oynayacaklar anlaşıldı... Aynı kayyumlar Kent Lokantlarını kapatıyor yalanı gibi
-
Hayır bob eş başkanı.
-
bunu ayrı bir başlık altında ayrı konu olarak açsaydın keşke. ama silivri daha ısınmamıştır dikkat et.
cem küçük borsada'ki kayıp için %6 diyor. yani 100 liran varsa 6 lirası uçmuş oluyor. acaba kime uçtu? hiç de anlamam bu borsa'dan. acayip saçma geliyor bana.
-
Dere yatağına TOKİ yapıldığını ilk defa görüyorum.
manisa'da celal bayar üniversitesi kampüsünü taşıdılar muradiyeye kocaman arazi yeni yeni binalar toki'nin kampüs içine yaptığı ve öğretim üyelerine çok uyguna sattığı evler oldu orada öğrencilere kiraya veriyorlardı. Sonra o arazinin bülent arınç gibi akp'li bir milletvekilinin olduğunu öğrendik (isim tam olarak hafızamda değil o olmayabilir ama tabiki akp ile yakın bir isimdi) Hükümetin adamları toki'de olduğu sürece o kazma bir çıkar olmadan vurulmaz. Esenyurt, sultanbeyli, sultangazi yüz ölçümü devasa olan yerlerde proje sayısı 0, ne hikmetse kanal istanbul proje alanına toki el atmış. Yandaş olabilirsiniz, yoldaş olabilirsiniz. hükümet sizin gibi düşünen insanın çıkarlarına çalışıyor olabilir. ama algı değil. yani biraz belki haklısınızdır diye düşünmeye çalışıyorum. Melih'in dışarıda, ekremin içerde olduğu aklıma geliyor. Ümit özdağ'ın içerde bahçelinin dışarda apo'yla görüştüğü aklıma geliyor susup gülüyorum sadece. Tüm bu olanlara gözünü kapatıpta yorum yapıyorsan helal olsun. ama gerçekten içinden gelerek bu şekilde düşünüyorsan yanlış kişilerin yanındasın. |
Adam güzel olan herşeyi bitirmek için ant içmiş |
Turbun büyüğü Kıbrıs diyorlar asıl. Bizim medyada tabi ki haber maber olmuyor, muhalif 3-4 tip ufak ufak video yayını vs yapıyor da öyle görüyoruz. Şu son dönemde Türki Cumhuriyetlerin KKTC'yi tanımaması, direkt olarak Rum kesimini tanıması vesaire gibi. Falyalı ismi, kaset muhabbetleri falan da geçiyor. Mevzu biraz eski diyorlar ancak Kıbrıs'ın tanınması tanınmaması muhabbetleri ile tekrar gündeme gelmiş galiba. Yine videolar falan hortladı yenilerle beraber. İşte yok o burasıyla bağlantılı bu burasıyla bağlantılı falan deniliyor. AKP'de böyle sümenaltı edilen çok şey var ama Erdoğan'ın bırakması veya vefatına falan bakacak, parti birbirine çok fena girecek, çok çıkar çatışması var. Hepsi Erdoğan'ın ağzına bakıp onun talimatıyla hareket ettiği için şimdilik bir şey olmuyor ama gittiğinde baya kaos bekliyor bizi. Ya da AKP'nin kendisini... Tabi biz de magazin haberi gibi izleriz artık. Zira genel seçimler öncesi anında dönüşe hazırlanan gazeteciler, yazarlar, troller falan vardı. Seçim kazanılınca rahat nefes aldılar. Kanal İstanbul'dan bir şey çıkmaz. Onu unutun zaten. Belki oradan nemalanmayı bekleyenler için bi havuç yapmışlardır, ümitlerini kaybedip sövüp saymasınlar diye. |
Malum üyeler gelip konuyu sulandırmaya başladığına göre iddialar doğru, resmen arap efendiler rahatça yerleşsin, savaş gemileri kolayca geçsin diye kanal yapacaklar inadına
|
Su kıtlığı yokmuş gibi içilebilir su kaynağı olan barajı bitirdiler, 0 oldu. Ne diyorsun sen hala? Kanal istanbula engel görülen bir kaynak daha yok edildi. |
Amma savundun be! Kendi projen olsa, bu kadar arkasında durmazdın. Zamanında haberleri çıktı zaten, daha yapılmadan oradaki evler Katarlılara, Suudlara satılmıştı. Tamamen, Recepin rant ve para aşkı uğruna, bomboş bir projeye, yüz milyarlarca dolar para yatırıp, halkın parasını havaya savurmak. Kanal İstanbul nedir? Niye yapılıyor? Boğaz trafiği için mi? Gemiler daha pahalı geçip, para mı kazanacaksın? Adam boğaz dururken, niye buradan fazla para verip geçsin, keriz mi? Boğazdan geçişi yasaklayamazsın. Bu proje, sadece Amerikan savaş gemileri boğazdan geçemiyor diye bizim paramızla, Amerika için yapılıyor. O gemiler Karadenize çıktığında da, Rusya ayağa kalkacak. Olası savaş durumunda da Amerika arkamızda durmaz. Natodan ayrılmaların konuşulmasının nedeni de bu. Nato da olmayınca, Rusya için İstanbul kolay lokma olacak. Çünkü hem doğudan, hem batıdan suyla ayrılmış bir adaya yardım da mümkün değil. Rusyanın, Bizansın yıkılmasıyla zaten İstanbul üzerinde çeyiz iddiası var. İsrailin vaad edilmiş toprakları gibi. Ukraynanın başına gelen, bizim başımıza da gelecek. Amerika madenlere çökecek, Rusya da İstanbulu alacak. Trakyayı da Yunanlılara bırakırız herhalde. Hadi bu senaryo, tamamen hayal ürünü olsun. Doğaya yapılan bu tahribat nedeniyle denizde bütün denge bozulacak. Boğazdaki akıntılar azalacak. Zaten denize dökülen kanalizasyon nedeniyle, İstanbulu, İzmirde olduğu gibi b.k kokusu saracak. Sırf 1 kişi bundan zengin olacak diye..... Sen neyi savunmaya çalışıyorsun? |
TOKİ'nin oraya toplu konut yapması ile KANAL İSTANBUL'un alakası ne ? Sırf laf ola beri gele hesabı İmamoğlu cezaevinden tüm tuşlara basıyor yaa tutarsa hesabı... Her tuşa basıp yalan-dolan-ALGI ile kimi keklesek kardır diye bakıyorlar heralde. TOKİ oraya ev yapınca mesela ne olacak sanıyorsunuz ? Bu evleri yaptık buraya kanal mecbur geçecek artık flan mı diyecekler ?? |
Suyun dibinde görmüyor musun? Oraya 24 bin konut mu yapılır? Bunu da savunma artık |
|
Benzer içerikler
- hangi kanal hangi parti yandaşı
- gerçek atatürk kimdir
- barda filmi gerçek hikayesi mağdurları
- yusuf tekin'in eşi ne iş yapıyor
- elektrikli traktör ne oldu
- deprem hasar sorgulama
- tesla meydan avm
- togg akıllı destek paketi nedir
- togg renk seçenekleri
- adıma şirket var mı sorgulama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X