Şimdi Ara

Türktelekom 'tracert google.com' sonucum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türktelekom "tracert google.com" sonucum?
    Arkadaşlar gelen sonucum bu. Ne yapmam gerekli?

Online oyunlarda aşırı bir yavaşlık sorunu yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 16 Eylül 2019; 18:7:32 >

• anlayan bilen yok mu?

türktelekom ekipleri sürekli sorun yok diyip başından savıyor. bu bir kanıttır hangi yolları izlemem gerekli?
  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    Merhaba kanıt dediğiniz şey nedir ve nasıl bir sorundan bahsediyoruz?
    Ms değerleriniz türkiye ortalamasının çok altında ve ms değerleri hiçbir zaman kanıt olamaz. Ms değerine etki eden yüzlerce parametreden söz ediyoruz. Kanıt demeniz için sorun şundan kaynaklanıyor tespit edildi demeniz gerekir.
    İkinci olarak ise oyunlarda yaşadığınız takılma modem kaynaklı veya bağlantı sağlanan cihazın (bilgisayar telefon vb) alıcısı ile de ilgili olabilmektedir.
    Dilerseniz bir de hat değerlerinizi ekleyin daha sağlıklı şekilde yorum yapabilelim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba kanıt dediğiniz şey nedir ve nasıl bir sorundan bahsediyoruz?
    Ms değerleriniz türkiye ortalamasının çok altında ve ms değerleri hiçbir zaman kanıt olamaz. Ms değerine etki eden yüzlerce parametreden söz ediyoruz. Kanıt demeniz için sorun şundan kaynaklanıyor tespit edildi demeniz gerekir.
    İkinci olarak ise oyunlarda yaşadığınız takılma modem kaynaklı veya bağlantı sağlanan cihazın (bilgisayar telefon vb) alıcısı ile de ilgili olabilmektedir.
    Dilerseniz bir de hat değerlerinizi ekleyin daha sağlıklı şekilde yorum yapabilelim.
    Merhabalar. Öncelikle ilgilendiğiniz ve cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Kanıttan kastım static.turktelekom kısmındaki 210 ms lik gecikmedir.

değerlerim bunlar. buyrun.

Türktelekom "tracert google.com" sonucum?

• Bir sorun yok firmanın yapacağı bir şey yok mesela türkcell'e 70 ms yurt içi dediğimde kabul edilebilir değer olduğunu söyledi.

Siz yurt dışına 20 ms erişiyorsunuz bu değer iyi bir sıkıntınız yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhaba, estağfurullah rica ederim. Bir üstte @Nitronos hocamızın belirttiği gibi, bir sorun bulunmuyor hattınızda. Değerleriniz de gayet iyi. Ben de size kendi ms sonuçlarımı ekleyeyim aşağıda. Türktelekom "tracert google.com" sonucum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Bir sorun yok firmanın yapacağı bir şey yok mesela türkcell'e 70 ms yurt içi dediğimde kabul edilebilir değer olduğunu söyledi.

Siz yurt dışına 20 ms erişiyorsunuz bu değer iyi bir sıkıntınız yok.
    200 ms hocam 20 ms değil? hangi kısıma baktınız bilmiyorum 2. bölüme bakın orada yurtdısı 200 gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba, estağfurullah rica ederim. Bir üstte @Nitronos hocamızın belirttiği gibi, bir sorun bulunmuyor hattınızda. Değerleriniz de gayet iyi. Ben de size kendi ms sonuçlarımı ekleyeyim aşağıda.
    sizde de 200 ms gözüken bir kısım var.

çoğu kişide 50 nin üstüne çıkmıyor bu değer neden 200 ms hocam?_

fifa da lagdan iyice bezdim.

NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz 200 olan yer bazen 10 oluyor bazen 50. Birkaç oynadığım oyun var, hiç laf sorunu yaşamadım ping de normal. Yani sizin bakmanız gereken yer en alttaki kısım.
    Detaylı bilgi isterseniz @ö1f1 ve @nitronos size aktaracaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Eylül 2019; 16:15:0 >
  • quote:

Bahsettiğiniz 200 olan yer bazen 10 oluyor bazen 50. Birkaç oynadığım oyun var, hiç laf sorunu yaşamadım ping de normal. Yani sizin bakmanız gereken yer en alttaki kısım.
    Detaylı bilgi isterseniz @ö1f1 ve @nitronos size aktaracaktır diye düşünüyorum.
    anladım hocam saolun cevabınız için.

bir yerde static.turktelekom kısmının yurt dışı çıkışı olduğu yazıyordu.

bu arada mesaja eklediğiniz arkadaşlar da bilgi verirse sevinirim. ttnet ile papaz oldum. bir fifa zevkim var fakat öyle yurtdışı 20 ms gibi oynayamıyorum oyunu. gerçekten oynamak çile oldu.
    Mobil veriden denediğinizde nasıl hocam?
  • quote:

Mobil veriden denediğinizde nasıl hocam?
    mobilden nasıl deniyoruz hocam? kastettiğniz nedir?

telefondan tracert sonucu nasıl alabilirim?
  • bakın hocam burada arkadaş yorumlamış tracert sonuçlarını. static.turktelekom kısmının yurtdışı olduğunu belirtmiş.

Türktelekom "tracert google.com" sonucum?
    Şunu kastettim. Cep telefonunuzu mobil veri paylaşımı yapın bilgisayarınıza. Sonra oyuna girin. Pingler nasıl? Lag var mı?
  • quote:

Şunu kastettim. Cep telefonunuzu mobil veri paylaşımı yapın bilgisayarınıza. Sonra oyuna girin. Pingler nasıl? Lag var mı?
    anladım. akşam deneyeceğim söylediğiniz şeyi.
    Tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Eylül 2019; 16:52:32 >
    XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam, o ikinci kısım genellikle il müdürlüğü/ilçe müdürlüğü ya da santralinizdeki SSR cihazına aittir, yurtdışı çıkışları genelde ebgp Gayrettepe, ebgp Ulus, fra col-1 gayrettepe gibi olur, rahat anlaşılır yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 16 Eylül 2019; 20:18:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Hayır hocam, o ikinci kısım genellikle il müdürlüğü/ilçe müdürlüğü ya da santralinizdeki SSR cihazına aittir, yurtdışı çıkışları genelde ebgp Gayrettepe, ebgp Ulus, fra col-1 gayrettepe gibi olur, rahat anlaşılır yani.
    hocam görüyorsunuz hepsinde pingler 10-30 arası gidip gelmiş yani çok iyi farkındayım fakat zincirin bir halkasında problem var bu bariz belli ve internette birşeylerin eksik gitmesine sebep oluyor.

bu santraldaki ssr cihazına dair nasıl bir şikayette bulunabilirim? ttnet merkez binasına gitmeyi düşünüyorum?

port değişikliği vs işe yarar mı kurtulmak için ne tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 16 Eylül 2019; 20:25:24 >
    Şimdi SSR'da anlık dorboğazlar görülebilir. Ancak sürekli bir darboğaz varsa bir sıkıntı vardır.

Sıkıntı ne olabilir, cihazın kapasitesi yetersiz geliyor olabilir

Santraldeki switchlerin bağlı olduğu SSR'ın portu sıkıntılı olabilir. Ya da kabloda sorun olabilir.

Bu iki ihtimal DSLAM ile SSR arasındaki tüm cihazlar için geçerli çünkü ikinci hopta gördüğümüz değer SSR'a ulaşma süremiz.

Size tavsiyem sık sık trace route testi yaparak durumu gözlemek. Eğer ikinci hopta ping sürekli yüksek ise ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr adresine trace route sonuçlarınızla birlikte santral tarafında sorun yaşıyorum diye yazın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 16 Eylül 2019; 20:31:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Şimdi SSR'da anlık dorboğazlar görülebilir. Ancak sürekli bir darboğaz varsa bir sıkıntı vardır.

Sıkıntı ne olabilir, cihazın kapasitesi yetersiz geliyor olabilir

Santraldeki switchlerin bağlı olduğu SSR'ın portu sıkıntılı olabilir. Ya da kabloda sorun olabilir.

Bu iki ihtimal DSLAM ile SSR arasındaki tüm cihazlar için geçerli çünkü ikinci hopta gördüğümüz değer SSR'a ulaşma süremiz.

Size tavsiyem sık sık trace route testi yaparak durumu gözlemek. Eğer ikinci hopta ping sürekli yüksek ise ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr adresine trace route sonuçlarınızla birlikte santral tarafında sorun yaşıyorum diye yazın derim.
    Bu açıklayıcı cevap için çok teşekkür ederim.

10 kere tracert yaptım sadece 3 loopun bazılarında 50-100 arası son loop 200 ms gibi sonuçlar geldi ara ara...

darboğaz mı dersiniz ne desem acaba mailde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 16 Eylül 2019; 20:47:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.