Şimdi Ara

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
3
Favori
9.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gündür İstanbul bayrampaşa bölgesindeki fiber hatta sahip birçok kişide görülen yurt dışı hız çıkış rezaletidir.

Reklama gelince 1000 megabit hız falan deniyor, akşam saatlerinde yurtdışı çıkışlar felç.

Müşteri temsilcilerinin hiçbir şeyden haberi yok. Modemi haftada 1-2 kez kapatıp açın sorun olmaz diyorlar.

• Hocam neyine şaşırıyorsun Allah aşkına

Adamlara paket 1000 megabit olarak veriliyor en kötü ihtimalde Garanti 750 hız vaat ediliyor

Ama tam da internete ihtiyaç duyulduğu zamanlar akşam saatlere hız 500-300 veya duruma göre 100 veya daha altına iniyor dengesiz bir grafik çiziyor[/
    Türknet'in Kendisi diyor 750'nin aşağısında hız alanlar bize bildirsin diye Tabii görüyoruz ki pek bir şey yapmıyorlar

hizmet iyi değil işte o bölge için, sorun orda..siz 300-500 e takılmışsınız..kimse oraya takılmıyor (takılan ufak bi kesim var tabi) sorun stabilite..

bence size yarı fiyatına fiber tanımlasınlar ama akşam saatleri 5 Mbit i geçmesi ping de en az 100 lerde dolaşsın..nasıl olsa düşük bi fiyat bi sıkıntı olmaz gibime geliyor sizin için (!)

• 1000mbps diyor turknet ancak 750mbps dowland hızı alıyorum ve buna normal deyip geçiyorlar gigafiber de yüzde 25 kayıp normalmiş müşteri hizmetleri bu konu ile ilgili defalarca şikayet oluşturdum ancak dikkate alıp sorunu çözen olmadı hiç bir şekilde aksiyon alınmadı ne bölgedeki server cihaz yetersizliği nede kapasite yetersizliği ve bölgedeki swichlerdeki çok fazla bölünmeden kaynaklı hız düşüklüğü olmasından olabilir diyorum dikkate alan yok.

• Sume kullanıcısına yanıt
    TT kullanıyorum. Müşteri hizmetleri iki gündür Türkiye geneli bir DNS sorunu yaşandığından bahsediyor, milisaniyelik kopmalar yaşıyorum, arkasından net gelip tekrar gidiyor. Sizdeki sorunun sebebi de bu olabilir mi acaba?
  • Merhaba, hız testi sonucunuz ile birlikte destek kaydı oluşturur musunuz? Fiber ekibimiz kontrol ederek bilgi verecektir.
  • Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti

İstanbul Esenlerde Durum Bu Artık Kayıt Açmanın Çözüm Olacağını Düşünmüyorum Çünkü Yoğunluk İle Alakalı İlerde Herkesin Türknet Kullanacağını Düşünürsek Vay Halimize

Zamanında Türk Telekom Fiber Üzerinden Turknet Fiber Kullanıyordum 88 Kilidi Vardı Onu Kaldırana Kadar 41 Takla Attık Bir Türlü İkna Edemedim Sonra Başardık 115 Mbit Olarak Düzeldi

Arkadaşım Kobi Üzerinden 200 Mbit Aboneliği Aldı Hız Testinde 350 Mbit Sabit Bir Şekilde Kullanıyor Türkneti

• batmanlı B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, destek kaydı oluşturmanız durumunda fiber ekibimiz kontrol ederek işlem sağlayacaktır.
  • batmanlı B kullanıcısına yanıt
    Esenler tuna Mahallesi'nde oturuyorum aynı sorunu bizde yaşıyoruz maalesef belirli saatlerde downloadlarda dalgalanma oluyor
  • Merhabalar, Yaklaşık 2 haftadır gigafiber altyapısından hizmet alıyorum, Esenler Davupaşa mahallesindeyim. 9 ekimden bu yana da farkettiğim akşam saatlerine yakın ve sonrasında devam eden hız düşüşü ile alakalı bir çözüm sağlayamadınız. 2 kere ekip gönderdiniz sorunun benden kaynaklı olmadığını belirtmeme rağmen, biri geldi modem ayarlarımı sıfırladı biri geldi portumu ana porta taktı buna rağmen bir şey değişmedi. 56829210 nolu destek kaydıyla halen oyalamaya devam ediyorsunuz. Orada bir sürü delil niteliğinde görsel ve video yüklememe rağmen.. Garanti edilen 700mbit hızın fazlasıyla aşağısını alıyoruz. Yoğun ve kullanılması gereken asıl saatlerde biz vaat edilen hızların kat kat altında hizmet alıyoruz, bazen sayfalar bile çok geç yükleniyor, lütfen ana fiber kutunuzun kapasitesini arttırın.

Esenler / Davutpaşa bölgesinde bi kaç sokak yakınımda oturan bir arkadaş da geçen günlerde hizmeti aktifleşti ve o da aynı sorunu yaşıyor, aşağıda ikisini de paylaşacağım akşam 15 dakika arayla aldığımız testler:

Benim hız testim:

Aynı dakikalarda yapılan arkadaştaki hız testi:

Bugün aralıkla belirli saatlerde yaptığım hız testlerini paylaşayım:

Saat 20:05

Saat 21:06

Saat 22:09

Mesela bi kaç saat önce şöyle berbat bir hız aldım:

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaletiumut izgiyoutube
    Gigafiber Download Sorunu 3
    https://www.youtube.com/watch?v=IrJ0Bf1tiU8&feature=youtu.be

Önceki test videolarım, aynısı sizin destek kayıtlarınızda da mevcut ama bazı arkadaşlarınız tüm bu testleri baştan tekrar istiyor, başa sardırıp duruyorlar, yok network ekibine aktarıyorum diye diye oyalanıyorum, yapacağınız tek şey gidip Davutpaşa mahallesindeki ana fiber kutunuzun kapasitesini arttırmak. Bu kadar yahu.

16 Ekim - 01:58

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaletiumut izgiyoutube
    Gigabit download sorunu 2. video
    https://www.youtube.com/watch?v=VI00uJiRDuU&feature=youtu.be

13 Ekim - 23:20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PieCeSs -- 18 Ekim 2022; 23:26:36 >

• PieCeSs kullanıcısına yanıt

aşırı anormal bir durum söz konusu..bunu nasıl görmezden geliyorlar...Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti 

• Şükürcü tayfa bana 200 bile yeter dediği için seslerini çıkarmadıkları gibi haklarını isteyen bizim gibi cılız sesleri de susturma derdindeler, Türknetin de işine gelir yağlıya sütlüye karışmadan reklamını yapıyor işte.

Merhaba, hız profilinizde yaşamış olduğunuz sorunun çözümü için çalışmaların önceliğini uzmanımız ile paylaştım. Kontrollerini yaparak sizinle iletişime geçecek.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

Belirteyim sorun sadece şahsıma ait değil, önce ben de öyle sanmıştım fakat araştırınca Esenler Davutpaşa bölgesini kapsayan bütün kullanıcılarda aynı sıkıntı mevcut, bunun farkında olan 4 kişiyle irtibat halindeyiz şuan ve birbirimizle senkron bir şekilde akşamları kontrollerimizi yapıyoruz ve aynı mahalle aynı sorun. Yoğun saatler diye bahsedilen kullanım zamanları bizim de ihtiyacımız olduğu saatleri kapsıyor, bu saatlerde de kapasite kaldırmayınca nerdeyse VDSL hızlarında hizmet alıyoruz, sizden ricam ilgili saha ekipleri o saatlerde bir kontrollerini sağlasınlar ivedi bir şekilde şu sorunu çözsünler, ilginize teşekkürler, iyi çalışmalar.

Forumunuzdaki ilgili konuma buradan ulaşabilirsiniz.

turknet iletişim hizmetleri a.ş.
    Esenler / Davutpaşa Mah. Kullanıcılarından Ricam (Gigafiber Kapasite /Hız Sorunu)
    https://forum.turk.net/t/esenler-davutpasa-mah-kullanicilarindan-ricam-gigafiber-kapasite-hiz-sorunu/29765/43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PieCeSs -- 19 Ekim 2022; 10:19:34 >

Verdiğiniz bilgiyi de aynı şekilde uzmanımız ile paylaştım ona göre network ekibimiz ile bir kontrol sağlayacaklardır.
  • Merhaba ben 17 ekimden itibaren gigafiber kullanıcısıyım istanbul esenler davutpaşa mahallesindeyim ve şunu fark ettim ki akşam saatleri hız çok ciddi bir şekilde düşüyor ve kullanan arkadaşa sorduğumda ondada aynı sorun var ve bu genel bir sorun esenler de olan bir sorun ben ana fiber kutusundaki kapasitelerin arttırılması gerekiyor benim düşüncem öyle birden çok kişiye paylaştırıldığı için bu fiber kablo akşam saatlerinde ciddi bir hız düşmesi yaşanıyor bu konuyla yakından ilgilenirseniz sevinirim

• Akşam 8'de geldim eve halen aynı hız, yükselmiyor aksine habere düşüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: inceoktay

1000mbps diyor turknet ancak 750mbps dowland hızı alıyorum ve buna normal deyip geçiyorlar gigafiber de yüzde 25 kayıp normalmiş müşteri hizmetleri bu konu ile ilgili defalarca şikayet oluşturdum ancak dikkate alıp sorunu çözen olmadı hiç bir şekilde aksiyon alınmadı ne bölgedeki server cihaz yetersizliği nede kapasite yetersizliği ve bölgedeki swichlerdeki çok fazla bölünmeden kaynaklı hız düşüklüğü olmasından olabilir diyorum dikkate alan yok.

Normal zaten.
  • turknet istanbul speedtest sunucusu genelde yetersiz kalıyor, o yüzden diğer sunucuları seçip hız testi yapın, turknet ona bir 100gbit'lik hat takınca 1gbps abonelerinin hız testlerine yetişebilir hale gelecektir.

• CODİT Türknete göre bazen daha iyi sonuç veren bi sunucu, sorunumuzun onunla ilgisi yok tabi ama orda da yaptık testleri. Diğer test yapan arkadaş bi kaç sokak yakınımda oturuyor haliyle o da aynı sorunu yaşıyor.

Benim hız CODİT:

Arkadaşın Hız CODİT

Benim hız TÜRKNET (aynı dakika)

Arkadaşın Hız Türknet (aynı dakika):

@TurkNetDestek

• Sabahtan öğlen2-3 e kadar bu civarlarda ondan sonra kayış kopuyor...

Merhabalar, network ekibimizin kontrolleri devam ediyor. Gelişme olması durumunda size bilgi verecekler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.