Şimdi Ara

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
3
Favori
9.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aktif destek kaydim yok ve açmayı da düşünmüyorum çünkü belirli saatlerde ki dalgalanma sorununu benim modeme sorun atıp yanlış arıza tespiti yaptığınız için tplinkle çok sıkıntılı süreç içerisindiyim. Tplinkle bu gidişle davalık dahi olacaz . TP-Link servisi israrla üründe sorun olmadığını yapılan bütün test sonuçlarını tarafıma iletip üründe sıkınti yok deyip geri gönderdi. Bende tekrar geri gönderdim servise ve tekrar sorun yok diyip 2. Kez ürünü geri gondercekler yarın . Kısa ve öz olarak şunu soylim bölgedeki belirli saatlerde ki download dalgalanmasıni ve bu sorunu yaşayan diğer kullancilar da var ve bunu baz aldığımda yaptığınız yanlış tespit sonrasi modeme suç attığınız için aylardır tplinkle uğraşıyorum. İlk bu sorun için açtığım turknet destek kaydında çok uğraştidalar beni hizmeti iptal duruma kadar gelmiştim . 6 senedir aktif turknet müşterisiyim. Tekrar kayıt açıp desteğe gene tekrar tekrar kendimi strese sokmak istemiyorum. Pieces adlı kullanci kaç haftadır izliyorum hem turknet forumdan hem buradan detaylı şekilde bütün sorunları anlatmasına rağmen sorununa çözüm bulunmuş değil . Bende kayıt açıp bu kadar uğraşmaya stres yaşamaya hiç gerek duymuyorum açıkçası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

Testleri yapacak kişi dün akşam bir bahaneyle gelemeyeceğini bugün akşam geleceğini söylemesine rağmen bugün de gelmedi, aradım telefonlara bakmadı (aradığınız kişi başka biriyle görüşüyor uyarısına rağmen kapatıp tekrar aradım gene açmadı) Whatsapp üzerinden çevrimiçi olmasına rağmen cevap vermedi. Teşekkürler güzel söz tutuyorsunuz.

Görüşme kaydını da atardım da uygun olmaz, bunu yetkiliniz ile paylaştım zaten, diğer görselleri burada paylaşıyorum:

Çağrı geçmişi:

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti

Wp mesajları

Bu da anlık hız testim 26 Ekim 22:08 :

27 Ekim 00:43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PieCeSs -- 27 Ekim 2022; 0:44:25 >

• PieCeSs kullanıcısına yanıt

Yapılan hiç etik olmamiş Türknet stabil hız veremedikten sonra çok müşteri kaybeder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Artik kimseye referans olmam turknette

• Allah başka dert vermesin arkadaşlar, hızınız 500e düşmüş ne kadar problem.
    Bu ülkede halen 16 mbit ADSL İnternete 150 lira veren 2 milyondan fazla abone var. Siz 135 liraya yüzlerce mbit alıyorsunuz

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Altyapı er ya da geç size de gelecek, gbit teknolojisi gereği bu kadar kayıp normal değil, umarım siz de 700 (bu bile fazla bir kayıp) garanti edilen hızı 50-100 olarak almazsınız, 8 mbit bile gördü bu gözler... Hakkını aramayan verildiğiyle yetinip susturulan insanlardan değilim kusura bakmayın. Firmanın kendini böyle bir durumda bize iletmeniz gerekiyor diye uyarıyor. Zira bu sorunun önünü alamazlarsa ilerde düzeltilmesi daha zor sıkıntılara yol açacak, sorun bölgenin genelini kapsıyor ve ivedi bir şekilde düzeltilmesi gerekiyor. Mikro düşününce dediğiniz doğru makro düşündüğünüzde demek istediğimi anlayacaksınız. İyi günler.

Gpon teknolojisi iyi bir şey ama aşırı iyi değil. Bir Fiber hattan verebileceğiniz hız limitli, 2,4 Gbitlik bir bant genişliğini komple bir sokak olarak kullanıyor olabilirsiniz. Bu durumda akşam saatlerinde hız düşüklüğü normaldir.

Ama Fiber'de şöyle bir olay var, Fiber kablonun başındaki ve sonundaki cihazları değiştirerek 10Gpon teknolojisine geçebiliyorsunuz. 3-5 sene sonra TürkNet size verdiği ONT cihazlarını ve santraldeki 1 tane olan OLT cihazını değiştirerek Fiber hattın kapasitesini çok yükseltebilir. Bu yüzden üzülmenize gerek yok, hızlar azaldığı zaman Gpon teknolojisi güncellenecektir.

Ama Bakır kabloda öyle değil, bizler mesafeye göre alınabilir hızların limitindeyiz, benim köyümde 16Mbit ADSL var , santral mesafem 1300 metre, İstanbulda da 80 Mbit VDSL alabiliyorum, Fiber gelmiyor. Altyapım değişmeden daha yüksek hızlara kavuşma şansım yok.

Ama siz ileride ONT ve OLT değiştirerek çok daha yüksek hızlara belki 10 Gigabit hızlara kavuşabiliyorsunuz.

Not: Fiber bana gelmeyecek, oturduğum semtteki insanların %90ı 70 yaş ve üzeri, bu yüzden hiçbir firma buralara Fiber çekmiyor. ADSL VDSL ve KabloNet hatlarından başka çaremiz yok. 2014 yılından beri VDSL kullanıyorum, son 2-3 senedir Fiber başvurularını tüm firmalara yaptım. Ama sonuç yok. Bana Fiber gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 27 Ekim 2022; 10:51:42 >

Merhaba, ekiplerin randevuya uyum sağlamadığını ve yaşadığınız durumu uzmanımıza ilettim. Kendisi ekipler ile görüşerek size dönüş sağlayacaktır.
  • Ben Ankara'da geçtiğimiz yıllarda Superonline fiber kullanırken sizinde dediğiniz gibi özellikle iş çıkış saati ile gece yarısına kadar (19.00-24.00) olan vakitlerde hatrı sayılır bir ping ve hız düşüşü ile karşılaşıyordum(Arkadaşlarımda dahil).Şuan millenicom kullanıyorum ondada sonuç aynı... @miskindvd hocamında dediği gibi oraya konulan cihazların kapasitesi bant genişliğini sokağa/bölgeye göre ayarladıkları için ve o saatlerde internete çıkan kişi sayısının gündüz vakitlerine göre daha fazla olması/indirme yükleme yapmaları vb. sebelerle aynı sıkıntıları yaşadım/yaşadık/yaşıyoruz.Belkide Türkiyenin büyük bir kısmı aynı sorunu yaşıyor.Superonline gibi Turknete göre daha büyük bir şirket bile bu sorunları yaşatıp/çözüm bulamazken ki çözümü cihazların kapasitesinin arttırılması :D Turknet şuanki gücüyle bunun altından kalkamaz ve sizde akşam saatlerinde hız testi yapmaya devam edersiniz hocam.

• mhk198555 kullanıcısına yanıt

Katılıyorum, ileride mesela 6-7 sene sonra 500 Mbit hız yavaş kalmaya başladığı zaman TürkNet bir aksiyon alır. Zaten o zamana kadar TürkNet büyümüş ve milyonlarca kişiye Fiber satan bir firma haline gelmiş olacaktır. Ama şu an zaten size bu hızları verebildiklerine dua edin, Türk Telekom gibi bir tekele karşı iyi dayanıyorlar.

Şu an Türk Telekom Al-Sat düzenini kaldırırsa yani VDSL'i sadece kendisi satmaya kadar verirse tüm firmalar batar. Dsmart, TürkNet millenicom falan kalmaz ortalıkta. Süperonline'ın bile abonelerinin büyük kısmı Türk Telekom üzerinden hizmet alıyor. Süperonline bile büyük sarsılır.

Süperonline Firmasında 740.000 kişi Türk Telekom altyapısı üzerinden DSL hizmet alıyor, bu büyük bir sayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 27 Ekim 2022; 11:46:22 >

ONT değiimesine gerek yok. OLT tarafındaki kartlarda kullanılacak yeni modülasyonlar geriye dönük uyumlu. Abone tek başına 10Gbps gibi bir hız istemiyorsa ONT GPON kalarak OLT tarafındaki güncelleme ile kapasite artırılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Ben 10 gigabit'i de işin içine katarak bahsettim. Evlerimizdeki ONTler gigabit portlu oldukları için ileride değişmeleri gerek, tabi 10-15 sene falan sonra anca Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti Acaba ölmeden 100 Mbit üzeri bir hız görebilecek miyim, gigabit için 200 yıl, 10 gigabit için 2000 yıl yaşamam gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 27 Ekim 2022; 12:16:29 >

Akşam saatlerinde yoğunluğa bağlı düşme olur da bu kadar olmaz hocam, eğer müdahale etmezlerse her hafta abone sayısı artıyor, teknoloji adını gigafiber verine gigavdsl olarak satmaları gerekiyor. Ben vdsl de almadım bu hızları, şuan köydeki adsl hızım bile daha fazladır zaman zaman :D

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaletiumut izgiyoutube
    Gigafiber Download Sorunu 3
    https://www.youtube.com/watch?v=IrJ0Bf1tiU8&feature=youtu.be

8 mbit çıkan testlerde başka bir sorun var. Yoğunluk sebebiyle bu kadar düşmesine imkan yok. Tamam 500e 300e falan düşer belki ama 8e de düşmez.

Düşmez değil hocam düşüyor, siz de gelin misafir edeyim :D Benim derdim 400 500 almak değil zaten sadece, akşam saatlerinde zaman zaman yüksek ping, gereksiz hız düşmesi/dalgalanması.. Bunlar bu altyapı için saçma durumlar, ben kendimi boşuna yırtmıyorum, akşam saatlerinde gelip baksalardı göreceklerdi.

Amin cümlemize vermesin başka dertler. Inşallah tez zamanda sende kavuşursun yüzlerce Mbit hızına. Konuya nasıl bir bakış açısı bu anlam veremedim . Çok gereksiz bir yaklaşım yapmışsınız hocam. Benim ne çektiğimi biliyomusun yok . Bak şimdi ordan demişsin ya 135 TL şöyle şöyle alıyorsunuz falan bunu bize yakinacagina fahiş fiyatlarla download 1000 veren ve upload ise kısıtlı veren firmalara bundan yakın. Gelelim benim meseleme . Ben şuan turknetli olmadım 6 senedir aktif müşterisiyim. Turknet kabloluda 750 MB hız garanti veriyor buna rağmen bana deselerdiki suanlik yogunlukdan dolayı kapasite yetersizliği var maliyetten dolayı da kapasite suanlik yükseltilemiyo daha sonra bunu halletcez deseler eyw derdim sesim bile çıkmazdı. Ama kalkıp bölgede bu sorunu yaşayan diğer kullanıcılar olmasına rağmen kalkıp en üst segment router cihaza suçu atip işin içinden çıkmak nedir ? Bende bunların arıza tespitine dayanarak tam 1 aydır TP-Link le şikayet var dan e-postalar dan her gün her gün kayıt açtırmak dan kına geldi . Bu gidişle tplinkle davali olcam . Adamlar ısrarla routerde sorun yok diyip testlerde paylaşıp 2. Kez servisden geri gönderdiler . Bölgedeki sorunu sonradan duydum forumlardan yani 1 aydır boşu boşuna tplinkle tartışmalı sıkıntılı süreç geçirdim . peki buna nasıl bı yaklaşım sergiliceksiniz çok merak ediyorum . Turknet ekibi ilk geldiğinde suçu leptopa attı gidip yeni sıfır leptop aldım sonradan gelip routere suç attı. Altyapı kapsite sorunun varsa dersin ki sorun bizde böyle böyle ama kalkıp onu bunu suç bulup hatayı leptopa routere atmak nasıl bir mantık. Buna dayanarak ben neden 1 aydır TP-Link le çok sıkıntıli süreçler geçirdim . Son olarak şu yaklaşımı bırakın artık 139 TL bedava aldığınız hızlar daha ne istiyorsunuz şu bu mantığını bırakin artık , fiyatı ben kullancilar mi belirliyo demekki onları o kadar kurtarıyor veriyor . Buna böyle yaklaşmak yerine neden turknet 139 TL ye bu hızları verirken diğer firmalar uploadlari düşük olmasına rağmen neden yüksek fiyat politikası çiziyorlar diye o mantıkla yaklaşın size tavsiyem .

• ismailaygun İ kullanıcısına yanıt

Siz de ülkedeki internet altyapısının %80ine tekel olarak sahip olsaydınız vermezdiniz. Para Türk Telekom'a akıyor, nehir gibi akıyor amazon nehirleri gibi. Çünkü insanların başka çaresi yok, Türk Telekom bunu çok iyi biliyor.

Ben şöyle düşünüyorum, sizin bölgenizde Fiber ağını etkileyen bir kullanıcı cihazı ya da hatalı bağlantı olabilir, bu sorundan dolayı yoğun saatlerde Fiber ışığı doğru düzgün ulaşmıyordur abonelere.

Ama normal şartlarda bütün komşularınız akşam olunca 1000 Mbit abanıyor mu yani nasıl sizin hızınız 8e kadar düşebilir ?

Iyide bunun turknetin 139 TL ye hizmet vermesini neden kullanıcılara yüklüyorsunuz peki ? Fiyatı biz kullanıcılar mi belirliyor turknet yerine ?

• ismailaygun İ kullanıcısına yanıt

ben bir şey yüklemiyorum. Kullandığınız hizmet çoğu durumda bizim aldığımınız hizmetten çook daha iyi ve ucuz. Ben sizin bu hızlara rağmen rahatsız olmanıza şaşırıyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.