Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Benim bildiğim, domuz kendi dışkısını yiyen tek hayvan olduğu için eti dinimizce yasaklanmıştır. Ama Japonların söyleğine göre eti bir hayli lezzetliymiş. En lezzetli et ise insan etiymiş. Bütün proteinler, vitamin mineraller içinde bulunduğu için. Fakat dinimizce yasaklandığından yiyemiyoruz tabii

din yasaklamsa insan da mı yiyeceksin

• quote:

Benim bildiğim, domuz kendi dışkısını yiyen tek hayvan olduğu için eti dinimizce yasaklanmıştır. Ama Japonların söyleğine göre eti bir hayli lezzetliymiş. En lezzetli et ise insan etiymiş. Bütün proteinler, vitamin mineraller içinde bulunduğu için. Fakat dinimizce yasaklandığından yiyemiyoruz tabii

Tavuklarda birçok canlının hatta kendilerinin dışkılarınıda kurcalarlar, bağzı dini sayfalarda tavuk pisliği değil içindeki böceği-kurdu yiyor denir, sonuçta afedersiniz yediği şey zaten pisliğe bulanmış haldedir, ne yerse yesin içinde dışkıda olacaktır.

Domuz diğer hayvanlara göre vücud sıçaklığı daha çabuk yükselen bir canlıdır, siz domuzu yetiştirmek için sıcak bir bölgede dar bir alana hapsederseniz tabiki kendi serinlemek için pisliğinde yüzecektir, fakat daha soğuk iklimli bölgelerde domuzlar doğada kendi pisliklerinde değil su birikintilerinde bulunurlar, domuz etindeki tenya-kurt gibi zararlılara geçersek neredeyse aynı ölçüde zararlıyıda büyük baş hayvanlarda rastlıyabilirsiniz, şarbon, deli dana, tenya, kurt vs... bunlar gibi pekçok hastalık mevcuttur, yani domuz eti zararlı diğerleri değil demeke yanlıştır, ben laboratuvarlara analiz çihazları satan bir firmada çalışıyorum ve birçok veteriner lab.larınada çihaz vermiş durumdayız, bugün yediğimiz hayvanların bize temiz bir şekilde gelmesi kullanılan türlü türlü ilaca bağlı.

Üstelik domuz tarih boyunca insan ırkının en önemli gıdalarından biri olmuştur, çabuk bulunabilir, besleyicidir, insanlık tarihinde büyükbaş hayvanlar yetiştirme-üretim şekilleri ile insan eliyle evrimleşmiş bugünkü şeklini almıştır, kısaca HomoSapiens 150 bin yıl önce büyükbaş hayvan yerine domuz yada benzeri avlar peşindeydi belkide domuz olmasa çiddi açlık sorunları yaşayacaklardı, zira sığırların 15 bin yıl önce insan yaşayışına dahil olduğu sanılmaktadır, fakat şunuda göz ardı etmemek gerekirki domuz eti sıcak iklimlerde çabuk bozulan bir ettir, özellikle çöl şartlarında insanların gözlemlerine dayalı yasak gelmesi gayet normaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: formulamurat

quote:

Canlı canlı kesip yemeyiz elbet, her şeyin bir usülü vardır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: formulamurat

quote:

Canlı canlı kesip yemeyiz elbet, her şeyin bir usülü vardır

yiyişme deidkleir bu olsa gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroCypheR

quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Domuz etinide savundular ya yorum yapacak birşey bulamıyorum..

Sağlığa zararlı, pis , kıskanma duygusundan yoksun hayvanın eti yenirmi ? Kıskanma duygusundan yoksun derken evet tam olarakta kastettiğim şey. İnsan beslediği etin canlı halindeki yapısından da etkilenir. Bunu da araştırın biraz ..

nasıl sağlıga zararlı uygun şartlarda yetiştirilip uygun şartlarda pişirilirse ne sağlıa zararlı nede pis.
    AYrıca ikinci dediğin şeyede güldüm.Güzel espri demek isterdim ama sanırım ciddi ciddi yazmışsın onu :)

Araştırabilirsiniz birazcık gülmek yerine de benim gözümde pis arkadaş. Kedi etinide dediğin gibi temiz şartlarda besleyip yiyebiliriz o zaman , Köpek etinide.. Eşek eti yedik diye herkes ayaklanıyor, belki eşek düzgün beslenmiş ve temiz bakılmıştır.

Köpek eti zaten yeniyor bazı ülkelerde,ayrıca at ta yeniyor burda marketlerde at eti bulabiliyorsun.
    Domuz eti yedinmi hiç ? Yemeden yorum yapma bari pis diye. Bence çok lezzetli neredeyse hergün yemekteyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sağlığa zararlı, pis , kıskanma duygusundan yoksun hayvanın eti yenirmi ? Kıskanma duygusundan yoksun derken evet tam olarakta kastettiğim şey. İnsan beslediği etin canlı halindeki yapısından da etkilenir. Bunu da araştırın biraz ..

nasıl sağlıga zararlı uygun şartlarda yetiştirilip uygun şartlarda pişirilirse ne sağlıa zararlı nede pis.
    AYrıca ikinci dediğin şeyede güldüm.Güzel espri demek isterdim ama sanırım ciddi ciddi yazmışsın onu :)

Araştırabilirsiniz birazcık gülmek yerine de benim gözümde pis arkadaş. Kedi etinide dediğin gibi temiz şartlarda besleyip yiyebiliriz o zaman , Köpek etinide.. Eşek eti yedik diye herkes ayaklanıyor, belki eşek düzgün beslenmiş ve temiz bakılmıştır.

Köpek eti zaten yeniyor bazı ülkelerde,ayrıca at ta yeniyor burda marketlerde at eti bulabiliyorsun.
    Domuz eti yedinmi hiç ? Yemeden yorum yapma bari pis diye. Bence çok lezzetli neredeyse hergün yemekteyim.

Müslümanım Elhamdülillah ondan bulsamda yemem zaten.

• domuz eti yemiyorum ayı, tilki, kurt eti niye yemiyorsam o yüzden günah ayrıca alkolde günah kullanan kullanıyor dinin birincisi sebep olduğunu düşünmüyorum.

alıntı yapmayın tartışmak istemiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

pis olmasa da

inanılmaz "pis" kokuyor, inanılmaz yani

amerika da ortalama bir diner a girin o "pis" koku sizi ilk 5 dakika nakavt ediyor, alışıyor burun haliyle

hele o sosisinin görüntüsü

yeşil yeşil olan var

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

inanılmaz "pis" kokuyor, inanılmaz yani

amerika da ortalama bir diner a girin o "pis" koku sizi ilk 5 dakika nakavt ediyor, alışıyor burun haliyle

hele o sosisinin görüntüsü

yeşil yeşil olan var

nası pis kokuyor? hiç kaburgasını yedinmi domuzun gayet lezzetli ve kokusuda harkia ayrıca steak te aynı şekilde lezzetli ve kokusuda güzel
  • Millet 2 ayligina Amerika'ya gidip domuz uzmani kesiliyor, hayretle izliyorum.

Kamu maliyesi kafasiyla bu kadar oluyor. Sen git de kursun kalemlerinle oyna, bir de mesai saatinin bitmesini bekle diyesi geliyor insanin...

Ayrica koku konusu da göreceli. Kuzu eti de kokuyor, onu neden yiyorlar o halde, o da merak konusu.

Bugün 3 ekmekcik arasi Leberkäse yedim (Leberläsesemmel) mis gibiydi. Öyle pis de kokmuyordu yani, hardalla harika gitti.

Ahir kokusu da ahirina göre degisiyor. Burada yazanlar acaba bir kere kanatli ahirinin yanindan gectiler mi acaba? Domuz ahiri bunlarin yaninda lavanta bahcesi gibi kalir.

Ne diyelim, herkes herseyi herkesten iyi biliyor bu memlekette. Tibbi bile doktorlardan iyi bilen bir basbakan olduktan sonra yani, her konuda herkes yorum yapar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 26 Şubat 2013; 19:46:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Millet 2 ayligina Amerika'ya gidip domuz uzmani kesiliyor, hayretle izliyorum.

Kamu maliyesi kafasiyla bu kadar oluyor. Sen git de kursun kalemlerinle oyna, bir de mesai saatinin bitmesini bekle diyesi geliyor insanin...

Ayrica koku konusu da göreceli. Kuzu eti de kokuyor, onu neden yiyorlar o halde, o da merak konusu.

Bugün 3 ekmekcik arasi Leberkäse yedim (Leberläsesemmel) mis gibiydi. Öyle pis de kokmuyordu yani, hardalla harika gitti.

Ahir kokusu da ahirina göre degisiyor. Burada yazanlar acaba bir kere kanatli ahirinin yanindan gectiler mi acaba? Domuz ahiri bunlarin yaninda lavanta bahcesi gibi kalir.

Ne diyelim, herkes herseyi herkesten iyi biliyor bu memlekette. Tibbi bile doktorlardan iyi bilen bir basbakan olduktan sonra yani, her konuda herkes yorum yapar...

Serdar sen hala bu konuda polemiğe girmekten bıkmadın mı emekli olma vaktın geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: DeliiDumrul

quote:

Orijinalden alıntı: melifkaya

quote:

Orijinalden alıntı: DeliiDumrul

eger milyarlarca insan yiyorsa bence yemek lazım, bana göre islam aleminde geri kalma sorunu var her konuda, et yemeyerek yada az yiyerek beyinlerinin geldigi hale bakınız.

yahu bu geri kalmışlığın ne alakası var domuz etiyle.
    Afrika'daki çoğu ilkel kabile domuz eti yemişlerde bugün dünyanın süper gücü mü olmuşlar???

ya da tam tersi Osmanlı vb. İslam devletleri de dünyanın süper gücü olduğu zamanlarda
    yine domuz eti yemeden bu başarıyı sağlamışlardı.

efendim huuuu, bence çok alakası var, bilimde ileri olmak istiyorsak et yememiz lazım protein lazım ve en ucuzuda domuz etidir, afrikalılar domuz yiyorlar ha hemde bol ha sadece hahahahaha hahahaha,onlar yüzyıllarca topraklarını bile özgür iradeleri ile bile kullanamadılarki ne eti yahu,.

bunun geri kalmışlıkla bir alâkası yok. Türk toplumu taaa hunlardan beri etle beslenir. Bilimsel olarak ta kanıtlanmış bir şeydir insan yediği varlığın özelliklerini zamanla kendinde taşımaya baslar. Türk toplumunun da savaşçı bir kişiliğe sahip olması bundan kaynaklanır. Domuz ise kıskançlık duygusu olamayan kendi pisliğini yiyen pis bir yaratıktır. dolayasiyla domuz yiyen kimse zamanla kıskançlık duygusunu kaybeder ve eşinin onu aldatmasina bile ses çıkarmaz hale gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabi hatta domuz seni bile yer yani öyle bir hayvandir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Millet 2 ayligina Amerika'ya gidip domuz uzmani kesiliyor, hayretle izliyorum.

millet dediği ben

2 sene amerika da kaldım, tabii sanırım siz zenginsiniz 5 yıldızlı otellerin veya restoran-diner ların müşterisisiniz.

bir okul yemekhanesi veya yerel diner dan söz ediyorum. İnanılmaz ağır ve pis bir koku var. Bunu bizim kültürümüzde yetişmiş herhangi bir kişiye sorun

direk söyler. Sizin yetişme kültürünü bilemeyeceğim.

Bizde ızgaralar kebaplar koktu mu içeriye giren ohh miss gibi koktu der.

kavrulmuş kıyma (koyun ) dan hoşlanmaz bazı insanlar bu domuz onun belki 1000 misli kötü kokuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: turanset et al.

Bilimsel olarak ta kanıtlanmış bir şeydir insan yediği varlığın özelliklerini zamanla kendinde taşımaya baslar.

Birşey yazarken lafın nereye gittiğine dikkat etmek lazım. Sloganlarla düşünür, zihninize doldurulanları tekrar ederseniz sonuç bu olur.

Müslüman ve Türkler ne ile besleniyormuş?

Koyun
    Keçi
    İnek
    Dana
    Öküz
    Manda
    Sığır
    Tavuk
    Kaz
    Ördek

Demek Türk/Müslümanlar ;

koyun gibi güdülebir,

keçi gibi inatçı,

inek gibi aptal,

dana gibi ne yaptığını bilmez,

öküz gibi anlayışsız,

manda gibi yavaş,

sığır gibi duyarsız,

tavuk gibi korkak,

kaz gibi aptal,

ördek gibi salak imiş.

Kendinine müslüman diyen kişi Totemizme/Şanamizme bağlılığını açıklıyor. Totem hayvanını yiyelim onun gibi olalım.

Allaha inansam allahım aklımı sen koru diyeceğim.

Gaea 1 Kasım 2009; 17:54:03 de söylemiş, Totem ve Tabu - Freud...

Ehh işte bir zahmet okuyunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 27 Şubat 2013; 10:39:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FommesPrites

Saçmalık. Serdar hocam açıklamış kaç defa. Insanlar böyle saçmalıklara kızıyor. Adam gibi inancımızdan diyin gidin. Atıp tutmanın manası yok.

Kardeş öyle din diyip atmayı islamiyet doğru bulmaz, islam dini araştırmaya açıktır, pek çok sünnetin aslında sağlığımız açısından ne kadar faydalı olduğunu araştırarak bulabilirsin. Öyle din deyip kestirip atma..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradakiler atıp tutuyor işte. Pratikte atom bonbası oldukça zararlı olsada belkide 3.dsyi engelleyen şeydir.

• quote:

millet dediği ben

2 sene amerika da kaldım, tabii sanırım siz zenginsiniz 5 yıldızlı otellerin veya restoran-diner ların müşterisisiniz.

bir okul yemekhanesi veya yerel diner dan söz ediyorum. İnanılmaz ağır ve pis bir koku var. Bunu bizim kültürümüzde yetişmiş herhangi bir kişiye sorun

kavrulmuş kıyma (koyun ) dan hoşlanmaz bazı insanlar bu domuz onun belki 1000 misli kötü kokuyor.

Hocam koku çok öznel bişeydir.
    Türkiye'de düzenlenen Dünya basketbol şampiyonasında Kayseri'de kalan ABD'li basketçinin birisi tweetırda "Türkler çok pis kokuyor" demişti.
    Aslında o kokan şeyin, "kilosu 50 liraya satılan ve dolabımıza senede 1-2 defa uğrayan, uğradığında evimizi şenlendiren Hz.Pastırma" olduğunu ve bizim için anlamını bilse bu kadar kötü gelmezdi.
    Kokunun güzelliği, anlamı kültürden kültüre değişir.
    Mesela koyun eti de kokar, çoğu insan yiyemez fakat bu onun sağlıksız, iğrenç olduğunu göstermez.

• Israrla domuz etini savunan arkadaşlar görüyorum aramızda.
    Bizim domuz eti yemeyişimiz size niye dert oldu anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

millet dediği ben

Hocam koku çok öznel bişeydir.
    Türkiye'de düzenlenen Dünya basketbol şampiyonasında Kayseri'de kalan ABD'li basketçinin birisi tweetırda "Türkler çok pis kokuyor" demişti.
    Aslında o kokan şeyin, "kilosu 50 liraya satılan ve dolabımıza senede 1-2 defa uğrayan, uğradığında evimizi şenlendiren Hz.Pastırma" olduğunu ve bizim için anlamını bilse bu kadar kötü gelmezdi.
    Kokunun güzelliği, anlamı kültürden kültüre değişir.
    Mesela koyun eti de kokar, çoğu insan yiyemez fakat bu onun sağlıksız, iğrenç olduğunu göstermez.

tamam bende bunu anlatıyorum

onun kokuyor dediği pastırma ile benim yukarıda resmini koydugum yeşil yeşil olan sosisler arasında pek fark yok.

koyun eti örneğini de ben verdim, ama domuz etinin sağlıksız olduğu tescilli :)

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.