Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnanan birisi olarak Rabbim ne dediyse doğrudur ama araştırmak da yanlış değildir . Araştırınca ise belli başlı maddeler çıkıyor zaten zararlı , yağlı , hastalıklı gibi

ama birde işin başka tarafından bakarsan bazı afrika kabileleri ve doğu asya ülkeleride böcek yiyorlar bana göre onlar daha pis ayrıca çoğu Avrupa ülkeleri yiyor bu eti ve

yaşam standartları bizden iyi , yani anlayacanız hayattaki bazı anlam veremediğimiz yada mantıklı cevap bulamadığımız sorulardan biri ..
  • Bu et yemeyen karbonhidratla beslenen olaylarına nerden giriyorsunuz ? ne kadar araştırdınız nasıl bu kadar rahat sallıyorsunuz?

birincisi tahıllar ve bakalagiller gırla protein içerir=) bitkisel kaynaklı protein denir. tabi ki hayvansal kaynaklı da alamk iyidir. Fakat Peygamber efendimizi düşünecek olursak hayatında nerdeyse hiç et yemedi. ama maaşallah kafasıda zehir gibi çalışırdı. onu da geçelim ailsei gariban olup evine bir gün dahi et girmeyen çocukların öss de 1 . olmalarına da alıştı bu ülke.

ikincisi domuz eti neden günah neden haram odur budur. hiç kimseye sormıcaksın, ne hacısı ne hocası ne başkası . Duvarda yüksek yerde asılı duran tozlanmış mübarek kitabı aç oku. cevabı muhakkak ordadır zaten .

Saygılar
  • Domuz etinide savundular ya yorum yapacak birşey bulamıyorum..

Sağlığa zararlı, pis , kıskanma duygusundan yoksun hayvanın eti yenirmi ? Kıskanma duygusundan yoksun derken evet tam olarakta kastettiğim şey. İnsan beslediği etin canlı halindeki yapısından da etkilenir. Bunu da araştırın biraz ..
  • Hakkaten ya bu pis hayvanin eti nasi yenir esini de kiskanmiyor. Arastirmadan konusuyolar iste...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Hakkaten ya bu pis hayvanin eti nasi yenir esini de kiskanmiyor. Arastirmadan konusuyolar iste...

Evet mesela eşini başkalarına hiç düdüklettirmeyen mis gibi horoz var. Ya da kendi yavrusuyla çiftleşmeyen koç, oh mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Hakkaten ya bu pis hayvanin eti nasi yenir esini de kiskanmiyor. Arastirmadan konusuyolar iste...

Evet mesela eşini başkalarına hiç düdüklettirmeyen mis gibi horoz var. Ya da kendi yavrusuyla çiftleşmeyen koç, oh mis

http://islamqa.info/tr/ref/12558

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafacan1980

quote:

quote:

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?NewsID=25533

Konunun başlığıyla burası arasında epeyce sayfa var, ara sayfaları da bir okuyuverin zahmet olmazsa! Belki her şeyi tek yere sorma alışkanlığınızı değiştirir.
    Ayrıca domuzlar insanoğullarına çok bozuluyorlarmış, fil feçesi içen insanoğlu ne bulaşıyor bize diye!

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: mustafacan1980

quote:

quote:

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?NewsID=25533

Konunun başlığıyla burası arasında epeyce sayfa var, ara sayfaları da bir okuyuverin zahmet olmazsa! Belki her şeyi tek yere sorma alışkanlığınızı değiştirir.
    Ayrıca domuzlar insanoğullarına çok bozuluyorlarmış, fil feçesi içen insanoğlu ne bulaşıyor bize diye!

bi daha kahvede içmem

• quote:

quote:

Di mi ama, hic yani. Domuza gelene kadar geyiginden bildircinina, kefalinden hamsisine ne canlilar var, neden onu yiyelim ki.

Bir de "domuz eti zararli degildir" diye yazilar dolasiyor gugilda. Nedir yani zararli degil diye beni mi alistirmaya calisiyosun, niyetin nedir arkadas?

• dinlerin paylaşılması diyebiliriz.
    Bir tarafta domuz hindi bir tarafta büyük kücük bas hayvan
  • quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

Orijinalden alıntı: butze

farketmeden yiyorsunuz yediğiniz salam sucuk gibi şeylerin içinde biraz domuz eti var :)

Bu sekilde iftira oluyor, ispatlamak zorundasiniz. Kulaktan dolma bir bilgiyse ozur dilersiniz. Iddianizda direnir ve ispatlayamazsaniz mufteri olarak anilirsiniz

ispatıda ben yapayım bari :)

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20698327.asp

Aliçler Sucuk Erenler/SAKARYA
    Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün

(% 100 Dana)
    Tek Tırnaklı Eti (At Eti, Eşek Eti Tespiti) Nazifoğlu
    Çiftarslanlı Et ve Et Ürünleri AFYONKARAHİSAR Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün (%100 Dana)

Tek Tırnaklı Eti (At Eti, Eşek Eti) Kanatlı Eti Tespiti Çiftarslanlı
    Elmalı Çiftliği Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ANTALYA Geleneksel Tereyağı

(Bitkisel Yağ) Elmalı Çiftliği
    Akdeniz Süt Ürn. ve Gıda San. Tic. Tur. Ltd. Şti. ANTALYA Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt

(Bitkisel Yağ ve Jelatin) Akdeniz
    Onurtur Ak. İnş. Nak. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. MARDİN Yoğurt

(Bitkisel Yağ) Onurköy
    Mutlu Tolga Gıda İnş. Petrol Turizm Tarım Hay. Orman Ürün. San. ve Tic. Ltd.Şti. AFYONKARAHİSAR Yağlı Tulum Peyniri

(Bitkisel Yağ ve Nişasta) Ilgaz Yaylası
    Güldemce Gıda İnş. Oto. San. Tic. Ltd. Şti. KONYA
    Yağlı Eritme Peyniri

(Bitkisel Yağ) Bacanaklar Güldem Süt
    Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti Yüreğir/ADANA Süzme Çiçek Balı (Diastaz Sayısı, Fruktoz/Glikoz, Fruktoz+Glikoz, C4 Şeker Oranı %, Balda protein ve ham delta C13 değerleri farkı) Balderesi
    Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova /İZMİR Kıymalı Pide

Domuz Eti Tespiti Milenyum Pide
    Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova /İZMİR Kuşbaşılı Pide

Domuz Eti Tespiti

Milenyum Pide
    Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa/İZMİR Uzun Soyulmuş Sosis (%100 Dana)

Kanatlı Eti Tespiti Pınar
    Özok Gıda Salihli

MANİSA
    Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün (Dana eti)
    Kanatlı Eti Tespiti Sali

tabı 70 mılyon bu fırmalardan yıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroCypheR

Domuz etinide savundular ya yorum yapacak birşey bulamıyorum..

Sağlığa zararlı, pis , kıskanma duygusundan yoksun hayvanın eti yenirmi ? Kıskanma duygusundan yoksun derken evet tam olarakta kastettiğim şey. İnsan beslediği etin canlı halindeki yapısından da etkilenir. Bunu da araştırın biraz ..

nasıl sağlıga zararlı uygun şartlarda yetiştirilip uygun şartlarda pişirilirse ne sağlıa zararlı nede pis.
    AYrıca ikinci dediğin şeyede güldüm.Güzel espri demek isterdim ama sanırım ciddi ciddi yazmışsın onu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Orijinalden alıntı: HeroCypheR

Domuz etinide savundular ya yorum yapacak birşey bulamıyorum..

nasıl sağlıga zararlı uygun şartlarda yetiştirilip uygun şartlarda pişirilirse ne sağlıa zararlı nede pis.
    AYrıca ikinci dediğin şeyede güldüm.Güzel espri demek isterdim ama sanırım ciddi ciddi yazmışsın onu :)

Araştırabilirsiniz birazcık gülmek yerine de benim gözümde pis arkadaş. Kedi etinide dediğin gibi temiz şartlarda besleyip yiyebiliriz o zaman , Köpek etinide.. Eşek eti yedik diye herkes ayaklanıyor, belki eşek düzgün beslenmiş ve temiz bakılmıştır.

• BİLİMSEL GERÇEK:

İlim, İslâm hukukunun yasakladığı ve Müslümanların asırlar boyunca tabi oldukları bazı yasakların amaçlarını anlamaya çalışmıştır. Mikroskobun icat edilmesinden çok daha önceye dayanan bu yasaklar sırasıyla şunlardır: Leş (içinde çok hızlı bakteri ürer), kan (çok fazla bakteri içerir, daha hızlı ürerler) ve son olarak domuz eti. Domuzun bedeni, temizlemekle giderilemeyecek kadar pek çok hastalığın çekim alanıdır. İnsana ve hayvana bulaşabilen parazit, bakteri ve virüslerin sığınağı durumundadır. Bunlardan balantidium coli paraziti, trchinella şeriti, tenya solium (domuz tenyası) ve tenyalar (cysticercosis) gibi bazıları domuza hastır. Zoonozlar, bazı influenza türleri, fluke olarak da bilinen yaprak şeklinde ve yassı bir parazit kurt olan fasciolopsis buskii, askaris kurdu ise hem insan hem de hayvanlarda görülen bazı hastalıklar arasında sıralanabilir. Balantidiasis hastalığına domuzlarla temas edenlerde ve domuz çobanlarında sıklıkla rastlanır. Bu hastalık veba gibi yayılır. Böyle bir olay Atlas Okyanusundaki adalardan birinde domuz pisliklerinin kasırga sonrasında yayılması sonucu gerçekleşmişti. Bu hastalık domuz pisliklerini temizleyecek teknolojiye sahip olduğunu ve domuz eti tüketmemenin bir dayanağı olmadığını ileri süren Almanya, Fransa, Filipinler ve Venezüella gibi gelişmiş sanayi ülkelerinde de görülmüştür.

Trichinellosis şeritinin dişisi, yumurtalarını domuzun bağırsak duvarlarına bırakır. Bu yumurtaların sayısı on bine kadar ulaşır ve kan aracılığıyla kaslara taşınır, buraya yerleşir, gelişir ve hastalığın ortaya çıkmasına neden olur. Domuz tenyası hastalığı hastalıklı domuz etinin tüketilmesi sonucu ortaya çıkar. Bu kurtçuğun boyu insan bağırsağında yedi metreye kadar ulaşır. Dikenli bir başı vardır. Bu nedenle bağırsak duvarını zedeler ve pek çok kan hastalığına neden olur. Dört emici ağzı ve bir boynu vardır. Çift cinsiyetli olarak çoğalır. Bu canlıların sayısı bine ulaşır. Bunlardan her biri binden fazla yumurta bırakır ve sonuçta tenya hastalığı belirir. İnsan tenya yumurtaları bulaşmış bir yiyeceği tüketirse yumurtalar kan aracılığıyla herhangi bir organa ulaşabilir ve tehlike ortaya çıkar. Sığır tenyası ve diğer parazitler bu denli zarar vermezler.

• Saçmalık. Serdar hocam açıklamış kaç defa. Insanlar böyle saçmalıklara kızıyor. Adam gibi inancımızdan diyin gidin. Atıp tutmanın manası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

domuz eti yemek isteyen yer.bilimsel olarak kanıtlanmış domuz etinin neden yenmeyeceği. isteyen domuz yesin. yemeyenler de dindar insanların inancıyla uğraşmasın. gitsin ateistliğini kendi içinde yaşasın.

" Dikenli bir başı vardır. Bu nedenle bağırsak duvarını zedeler....."
    Tuh tuh tuh, hocam siz elbetteki bilirsiniz, bu meretin acaba boynuzları mı var işte böyle?

KB'de bir alıntı yapıldığında link vermek alışkanlığı vardır. Link verinde hangi hacı-hoca takımından alıntı yaptığınızı anlıyalım.
    Cehalete ve dini görüşünüze bilim ve kültürü alet etme alışkanlığından artık vaz geçin. Bu sayfaya kadar yazılanları hiç okumamış olmalısınız yukardaki saçma sapan alıntıyı koyduğunuza göre.

• Dunyanin en sifali yiyecegi de olsa domuz, dinimizce haramdir. Tenyaymis, cift cinsiyetliymis, boynuzluymus... Beni ilgilendirmiyor. Yasaklanmissa, yasaklanmistir. Sadece Cuma'lara giden, alkolun de haram oldugunu bile bile tuketen insanlarimiz cogunlukta. Birisi inanmiyorsa kendi bilecegi bir istir. Saglik boyutu vardir, yoktur.

Ben bunu anlamiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Dunyanin en sifali yiyecegi de olsa domuz, dinimizce haramdir. Tenyaymis, cift cinsiyetliymis, boynuzluymus... Beni ilgilendirmiyor. Yasaklanmissa, yasaklanmistir. Sadece Cuma'lara giden, alkolun de haram oldugunu bile bile tuketen insanlarimiz cogunlukta. Birisi inanmiyorsa kendi bilecegi bir istir. Saglik boyutu vardir, yoktur.

Ben bunu anlamiyorum.

Altina imzami atiyorum, tamamen ayni fikirdeyim.
  • Benim bildiğim, domuz kendi dışkısını yiyen tek hayvan olduğu için eti dinimizce yasaklanmıştır. Ama Japonların söyleğine göre eti bir hayli lezzetliymiş. En lezzetli et ise insan etiymiş. Bütün proteinler, vitamin mineraller içinde bulunduğu için. Fakat dinimizce yasaklandığından yiyemiyoruz tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

. Ama Japonların söyleğine göre eti bir hayli lezzetliymiş. Fakat dinimizce yasaklandığından yiyemiyoruz tabii

Sadece Japonlar değil bütün dünya söylüyor, bir de mangal olunca tadından yenmiyor.. (Obelix ağzının tadını biliyor), salam, sosis ve hamburgerleri de çok lezzetlidir. Bu da neymiş dersiniz.

Dininizin gereği yasak olduğu için yememeniz lazım tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 23 Şubat 2013; 13:41:09 >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.