Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fbkaya

quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

kendi pisliğini bile yiyor, ayrıca domuzda bulunan bakteriler yüksek sicaklıklarda bile yapısını koruyor

Hayir belirli sicaklikta pisirirsen bakteri falan kalmiyor.Konunun baslarinda bunla ilgili linkler vardi.
    Ayrica pislik yeme muhabbetini asalim artik.

kendi pisliğini yemiyormu

Ördekler de kendi pisliğini yiyor, o da mı haram?
    -
    İslamiyette( ve yahudilikte) domuz eti haram kılınmış. O kadar işte,
    İnanıyorsanız haram olduğunu kabul edeceksiniz, "yok öyleymiş bu yüzden harammış, yok böyleymiş, ondan harammış" demek doğru değil....

• quote:

quote:

quote:

kendi pisliğini bile yiyor, ayrıca domuzda bulunan bakteriler yüksek sicaklıklarda bile yapısını koruyor

Hayir belirli sicaklikta pisirirsen bakteri falan kalmiyor.Konunun baslarinda bunla ilgili linkler vardi.

karnı toksa niye yesin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRKKuRT
    Tarihte ilkler hicbir zaman kesin degildir

Bunu derken daha yenisi "ilk" olabilir anlamında söylemediniz değil mi?
    Çünkü dediğim cümle "Bilinen en eski devlet" anlamında söylenildi.
    Eğer yeni kaynaklar ortaya çıkarsa İskitlerden daha yeni bir Türk devleti değil daha eski bir Türk devleti olduğunu ortaya koyar.
    Bu da beni destekler. (siz tartışmamızı takip etmediniz sanırım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 7 Ocak 2013; 23:06:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: TuRKKuRT
    Tarihte ilkler hicbir zaman kesin degildir

Bunu derken daha yenisi "ilk" olabilir anlamında söylemediniz değil mi?
    Çünkü dediğim cümle "Bilinen en eski devlet" anlamında söylenildi.
    Eğer yeni kaynaklar ortaya çıkarsa İskitlerden daha yeni bir Türk devleti değil daha eski bir Türk devleti olduğunu ortaya koyar.
    Bu da beni destekler. (siz tartışmamızı takip etmediniz sanırım)

daha eskisi cikabilir demek istedim ,fazla eskisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Siteden cımbızla birkaç cümle seçip birşeyler anlatmak istemişsiniz.Aynı siteden bende birkaç cümle seçiyorum , tam zıt bir düşünce çıkacak ortaya.

Konuya başlık olarak kalın fontla bu yazılmış : "Bu maddenin tarafsızlığı konusunda kuşkular bulunmaktadır."

"Göktürklerden önce varolmuş Türk dili konuşan topluluklar bazı tarihçiler tarafından, Türk tabiri yerine Ön Türk tabiri ile anılır."

"Türklerin atalarının MÖ 2500 ile M.Ö. 1700 yılları arasındaki Afanasiyevo kültürü ile başlayan ve MÖ 1700 ile MÖ 1200 yılları arasındaki Andronovo Kültürü ile devam eden dolikosefal mongolitlerle ortak yönleri bulunmayan Brakifesal ırka dayandıığını savunurlar."

"Kuruluş tarihleri kesin olarak bilinmeyen Büyük Hun (Asya Hun) Devleti hakk›nda ilk bilgiler, MÖ 318 y›l›na ait Çin ile yap›lan ve Çince yaz›lm›fl
    bir antlaflma metnidir."

Tam tarih kesin olarak bilinmese de M.Ö. 7. yy olduğu tahmin ediliyormuş.(Sallama teoriler değil , resmi kaynaklara göre)
    Bir tarafta bugünden önce 1300 yıllık yakın bir zaman var.Diğer tarafta M.Ö. lerden bahsedilen bir zaman var.Yakın tarihi önemsemeyip teorilere dayandırılan bir zamanı önemsemek de enteresan.

Cımbızla birşey seçmedim, iddiamı ispat için basit bir alıntı yaptım. Siz de ifadenizi doğrulamak için aynısını yapabilirsiniz. zaten alıntı yapmadığım kısımlar Türk tarihini daha eskiye dayandırıyor.
    Zaten ben sizin tam olarak neyi ispatlamaya çalıştığınızı anlayamadım.
    Ortaya bir şey attınız "Türklerin tarihi İslamiyetle başlamıştır diyebiliriz" diye.
    Şimdi de milattan öncelere ve matematik hesabına girdik. Bu bile kendinizi yanlışladığınızı ortaya koyar, neticede Türkler milattan önce de (sizin kabul ettiğiniz MÖ 7. YY) tarih sahnesinde varlardı.

Neyse ben yine devam edeyim.
    Teori nedir? Önce buna bakalım.
    Farklı bilimadamları tarafından farklı zaman ve yerlerde tekrarlanan gözlem ve deneylerle aynı sonuçları veren, mevcut bilgilerle doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş, fakat yine gözlem ve deneyler yoluyla hata olasılığı bulunan, öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze, teori (kuram) denir Teoriler(Kuramlar), gözlem, deney, akıl ve mantık yollarıyla doğrulanabilmelidir.

Demek ki "sallama teori" diye birşey olmaz. Teori, bilimsel teoridir. Bilimsel kaynaklara dayanır. Aksi ispatlanmadığı ya da yanlışlanmadığı sürece doğru olarak kabul edilir. Aynen Evrim Teorisi gibi.
    Kaldı ki Tarih bilminde teori önemlidir, kanun diye birşey olamaz, her zaman yeni kaynaklara açıktır.

wikipedia'daki "Bu maddenin tarafsızlığı konusunda kuşkular bulunmaktadır." ifadesini de bu açıdan değerlendirmek gerek. Neticede bizim kesin dediğimiz çoğu konuda da aynı ifade yeralmaktadır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Siteden cımbızla birkaç cümle seçip birşeyler anlatmak istemişsiniz.Aynı siteden bende birkaç cümle seçiyorum , tam zıt bir düşünce çıkacak ortaya.

Konuya başlık olarak kalın fontla bu yazılmış : "Bu maddenin tarafsızlığı konusunda kuşkular bulunmaktadır."

"Göktürklerden önce varolmuş Türk dili konuşan topluluklar bazı tarihçiler tarafından, Türk tabiri yerine Ön Türk tabiri ile anılır."

"Türklerin atalarının MÖ 2500 ile M.Ö. 1700 yılları arasındaki Afanasiyevo kültürü ile başlayan ve MÖ 1700 ile MÖ 1200 yılları arasındaki Andronovo Kültürü ile devam eden dolikosefal mongolitlerle ortak yönleri bulunmayan Brakifesal ırka dayandıığını savunurlar."

"Kuruluş tarihleri kesin olarak bilinmeyen Büyük Hun (Asya Hun) Devleti hakk›nda ilk bilgiler, MÖ 318 y›l›na ait Çin ile yap›lan ve Çince yaz›lm›fl
    bir antlaflma metnidir."

Tam tarih kesin olarak bilinmese de M.Ö. 7. yy olduğu tahmin ediliyormuş.(Sallama teoriler değil , resmi kaynaklara göre)
    Bir tarafta bugünden önce 1300 yıllık yakın bir zaman var.Diğer tarafta M.Ö. lerden bahsedilen bir zaman var.Yakın tarihi önemsemeyip teorilere dayandırılan bir zamanı önemsemek de enteresan.

Cımbızla birşey seçmedim, iddiamı ispat için basit bir alıntı yaptım. Siz de ifadenizi doğrulamak için aynısını yapabilirsiniz. zaten alıntı yapmadığım kısımlar Türk tarihini daha eskiye dayandırıyor.
    Zaten ben sizin tam olarak neyi ispatlamaya çalıştığınızı anlayamadım.
    Ortaya bir şey attınız "Türklerin tarihi İslamiyetle başlamıştır diyebiliriz" diye.
    Şimdi de milattan öncelere ve matematik hesabına girdik. Bu bile kendinizi yanlışladığınızı ortaya koyar, neticede Türkler milattan önce de (sizin kabul ettiğiniz MÖ 7. YY) tarih sahnesinde varlardı.

Neyse ben yine devam edeyim.
    Teori nedir? Önce buna bakalım.
    Farklı bilimadamları tarafından farklı zaman ve yerlerde tekrarlanan gözlem ve deneylerle aynı sonuçları veren, mevcut bilgilerle doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş, fakat yine gözlem ve deneyler yoluyla hata olasılığı bulunan, öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze, teori (kuram) denir Teoriler(Kuramlar), gözlem, deney, akıl ve mantık yollarıyla doğrulanabilmelidir.

Demek ki "sallama teori" diye birşey olmaz. Teori, bilimsel teoridir. Bilimsel kaynaklara dayanır. Aksi ispatlanmadığı ya da yanlışlanmadığı sürece doğru olarak kabul edilir. Aynen Evrim Teorisi gibi.
    Kaldı ki Tarih bilminde teori önemlidir, kanun diye birşey olamaz, her zaman yeni kaynaklara açıktır.

wikipedia'daki "Bu maddenin tarafsızlığı konusunda kuşkular bulunmaktadır." ifadesini de bu açıdan değerlendirmek gerek. Neticede bizim kesin dediğimiz çoğu konuda da aynı ifade yeralmaktadır.

Ben birşeyi ispatlamaya çalışmadım.Kimseye alıntı yapmadım , makaleyi yazan kişiyi 1300 yıllık süreci daha dünmüş gibi ifade etmesini eleştirdim.Ezelden beriden kastım 1300 yıldır ve o kadar uzun zaman için ezel tabiride uygundur.

""Türklerin tarihi İslamiyetle başlamıştır diyebiliriz" benim böyle bir cümlem yok.Aradaki 1 kelimeyi neden çıkartıyorsunuz?O bir kelime cümleye bambaşka bir anlam katmış.Yine aynı şeyi yapıp cımbızla seçmişsiniz helal olsun.Çok çirkin davranış bu , hesabını veremezsiniz.

• quote:

Aradan 1300 yıl geçmiş yani Türkler ezelden beri müslüman diyebiliriz.
    demişsiniz, ben de Türklerin tarihi çok daha eski diyorum ve bunu ispatlıyorum, bu kadar fazla da uzatmaya gerek yok sanırım.
    Saygılar.
  • quote:

quote:

Aradan 1300 yıl geçmiş yani Türkler ezelden beri müslüman diyebiliriz.
    demişsiniz, ben de Türklerin tarihi çok daha eski diyorum ve bunu ispatlıyorum, bu kadar fazla da uzatmaya gerek yok sanırım.
    Saygılar.

Benim söylediklerimi okumuyorsunuz sanırım."Aradaki 1 kelimeyi neden çıkartıyorsunuz?" demişim."Ezelden beri" kelimesini çıkartınca ortaya çıkan anlamla benim kurduğum cümle bambaşka anlamlar taşıyor.

Birşey ispatladığınız da yok.Ortaya sadece bir iddia attınız , kanıtlanmış birşey yok.Teori , hipotez herneyse artık.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

karnı toksa niye yesin?

Açken yer ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Fyarsey

Açken yer ama

Domuz yetistiren kurum hayvani niye ac biraksin.
    Adamlar profesyonel is yapiyor.Koyun yetistiricileri koyunlari acmi birakiyor.
  • quote:

quote:

Açken yer ama

Bir tane belgeselde domuz yetiştiren bi tane çiftlikçi amca vardı yemek atıklarını veriyordu domuzlarına kendisi demişti pisliği çok seviyorlar diye
  • quote:

quote:

quote:

Açken yer ama

Bir tane belgeselde domuz yetiştiren bi tane çiftlikçi amca vardı yemek atıklarını veriyordu domuzlarına kendisi demişti pisliği çok seviyorlar diye

yemek artigiyla pislik bir mi, kopekte yemek artiklarini cok seviyor.
    Domuza .ok atmak icin neler yapiosun ya.Gunah de yemiorm de bitsin iste.
    Ayrica domuz eti candir!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Açken yer ama

Ayrica domuz eti candir!

Ayrıca yazı bana biraz şaçma gibi geldi. Yani adam resmen ırkçılığa vurmuş gibi birşey. Ne yani ırkçı olan biri atıyorum sırf adı kürt böreği diye börekten nefret edip hiç yemecek mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Açken yer ama

Ayrica domuz eti candir!

Ne günah diyecem olum ateistim ben Ayrıca domuz yiyene kadar dana,koyun,geyik,bizon,antilop hatta tavşan eti var niye domuz yiyeyim ki..

• quote:

Ne günah diyecem olum ateistim ben Ayrıca domuz yiyene kadar dana,koyun,geyik,bizon,antilop hatta tavşan eti var niye domuz yiyeyim ki..

basit bir mantik ile en ucuza ve rahat bulunabilecek et domuz eti oldugu icin...

Yukaridaki tartismalarda dikkat ederseniz soylediginiz et turleri pahali oldugu icin alamadigindan ekmek agirlikli karbonhidrat ile yetisen Turk toplumunun mantik silsilesi gozukmektedir.

Inanisima gore yememem lazim lafi yerine acaip bahaneler bulunmaktadir. Domuzlarin seks hayati bile konuya dahil edilmis..

Burada kimse digerinin inanisini zaten sorgulamaz, yemiyorum denir ve olay biter..
  • Dünya'nın başka bir yerinde yaşıyor olsam yiyeceğim et olurdu büyük ihtimalle. İneklere göre daha ucuz. Sağlıksız diye düşünenler olabilir fakat; genetiği değiştirilmiş koyunlar inekler yiyoruz, evimizde yediğimiz organik sandığımız mısırın tarihini araştırın isterseniz. 1950 belki daha da geriye bile gidebiliriz, bu tarihlerden beri yediğimiz hiçbir şey gerçek değil zaten. Dolayısıyla domuz eti de en fazla inek eti kadar sağlıksız. Türkiye'de yemek istemememin sebebi hem Türkiye'ye ithal geldiği için ederinden pahalı olması hem de mahalle baskısı. Şahsen kimse kimseyi pek sallamadığı bir yerde yaşıyorum ama burada bile ramazan gününde markete girene kötü gözle bakıyorlar. Düşünün domuz eti alsam ne olur.
  • Benim merak ettigim nokta ise domuz eti diğer Et'lere göre daha fazla mı kilo aldırıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsteyen yer isteyen yemez. Yiyeni de kimse ayıplayamaz, kişisel tercihtir.

Dinen yasak olmasaydı yine yemezdim şahsen. Mis gibi koyun kuzu tosun dururken.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Açken yer ama

Ayrica domuz eti candir!

cunku domuz eti de geyik kadar lezzetli

• Keşke aynı nefret sigara ve alkolede olsaydı
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.