Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pastırma kokusu iyi değildir. Ha yumurtayla enfes gidiyor orası ayrı.
  • dinen haramdır nokta. ha yersin yemezsin o senin bileceğin iş, yiyene niye yiyorsun demem günahı ona

    domuz çok mükemmel bir hayvan da olablir eti mis gibi olabilir vs. ama islama göre haramdır, siz Allah'a inanıyorsanız isterse dünyanın en güzel şeyi olsun yemeyeceksiniz, yiyorsanız Allah'ın bir emrine karşı geliyorsunuz demektir

    siz sizi yaratandan daha iyi biliyorsanız o ayrı mesele, onlarca et çeşidi var niye illa domuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan

    Israrla domuz etini savunan arkadaşlar görüyorum aramızda.
    Bizim domuz eti yemeyişimiz size niye dert oldu anlayamadım

    İnsanların diğer hayvanlardan bir fark görmeyerek tükettiği bir gıdaya sırf kendi dini yasakladığı için demediğini bırakmayan kişilere karşı olayın normal olduğunun anlatılmasıdır mesele. Domuz eti yiyelim diye bir kampanya yok ortada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahm3tt

    quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahm3tt

    millet dediği ben

    2 sene amerika da kaldım, tabii sanırım siz zenginsiniz 5 yıldızlı otellerin veya restoran-diner ların müşterisisiniz.

    bir okul yemekhanesi veya yerel diner dan söz ediyorum. İnanılmaz ağır ve pis bir koku var. Bunu bizim kültürümüzde yetişmiş herhangi bir kişiye sorun

    direk söyler. Sizin yetişme kültürünü bilemeyeceğim.

    Bizde ızgaralar kebaplar koktu mu içeriye giren ohh miss gibi koktu der.

    kavrulmuş kıyma (koyun ) dan hoşlanmaz bazı insanlar bu domuz onun belki 1000 misli kötü kokuyor.



    Hocam koku çok öznel bişeydir.
    Türkiye'de düzenlenen Dünya basketbol şampiyonasında Kayseri'de kalan ABD'li basketçinin birisi tweetırda "Türkler çok pis kokuyor" demişti.
    Aslında o kokan şeyin, "kilosu 50 liraya satılan ve dolabımıza senede 1-2 defa uğrayan, uğradığında evimizi şenlendiren Hz.Pastırma" olduğunu ve bizim için anlamını bilse bu kadar kötü gelmezdi.
    Kokunun güzelliği, anlamı kültürden kültüre değişir.
    Mesela koyun eti de kokar, çoğu insan yiyemez fakat bu onun sağlıksız, iğrenç olduğunu göstermez.

    tamam bende bunu anlatıyorum

    onun kokuyor dediği pastırma ile benim yukarıda resmini koydugum yeşil yeşil olan sosisler arasında pek fark yok.

    koyun eti örneğini de ben verdim, ama domuz etinin sağlıksız olduğu tescilli :)

    Bu başlık altında domuz etinin sağlıksız olduğuyla ilgili tüm argümanlar çürütüldü.
    Ya da en azından sığır etinden daha zararlı olmadığı.
    Başlığı tümüyle okuduysanız bunu görürsünüz.
    Okumayıp ezbere konuşuyosanız bunu ispat edersiniz biz de yeni bişeyler öğreniriz.
    "Mevla ne eylerse güzel eyler" modundaysanız zaten bu başlık size göre değil.
    Siz de diğer arkadaşlar gibi arada bir uğrar "Domuz pis hayvandır, eşini kıskanmaz, domuz yiyen de domuz gibi olur" deyip bizi bilimin derin dünyasına sevkedersiniz.




  • IÅŸine gelmeyen siyasete baÄŸlıyor olayı. Biri tescilli demiÅŸte o tescil çürütüleli baya bi zaman geçti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati


    Bu başlık altında domuz etinin sağlıksız olduğuyla ilgili tüm argümanlar çürütüldü.
    Ya da en azından sığır etinden daha zararlı olmadığı.


    "According to a surprising new investigation by Consumer Reports1, 69 percent of all raw pork samples tested — nearly 200 samples in total — were contaminated with the dangerous bacteria Yersinia enterocolitica, which causes fever and gastrointestinal illness with diarrhea, vomiting, and stomach cramps.

    Ground pork was more likely than pork chops to be contaminated.

    The pork also tested positive for other contaminants, including the controversial drug ractopamine, which is banned in many parts of the world, including China and Europe. The drug, which was found in more than 20 percent of the samples, is used to boost growth in the animal while leaving the meat lean. Worst of all, many of the bacteria found in the pork were resistant to multiple antibiotics, making treatment, should you fall ill, all the more problematic and potentially lethal."

    kaynak:http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2013/01/what-s-in-that-pork/index.htm

    Tokat gibi tablolar var orada, insan utanır biraz yazarken



    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/12/eating-pork.aspx


    kaynak yeni

    araştırma yeni

    yazan belli, okuyun. anlamayan olursa ben çevireyim. size sorsak neymiş sığırdan danadan farklı değil imiş...(Allah a çok şukur internet var okuma yazmamız var)

    zararlı olduğu çürütülmüş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 28 Şubat 2013; 17:22:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahm3tt

    quote:

    Orijinalden alıntı: albati


    Bu başlık altında domuz etinin sağlıksız olduğuyla ilgili tüm argümanlar çürütüldü.
    Ya da en azından sığır etinden daha zararlı olmadığı.


    "According to a surprising new investigation by Consumer Reports1, 69 percent of all raw pork samples tested — nearly 200 samples in total — were contaminated with the dangerous bacteria Yersinia enterocolitica, which causes fever and gastrointestinal illness with diarrhea, vomiting, and stomach cramps.

    Ground pork was more likely than pork chops to be contaminated.

    The pork also tested positive for other contaminants, including the controversial drug ractopamine, which is banned in many parts of the world, including China and Europe. The drug, which was found in more than 20 percent of the samples, is used to boost growth in the animal while leaving the meat lean. Worst of all, many of the bacteria found in the pork were resistant to multiple antibiotics, making treatment, should you fall ill, all the more problematic and potentially lethal."

    kaynak:http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2013/01/what-s-in-that-pork/index.htm

    Tokat gibi tablolar var orada, insan utanır biraz yazarken



    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/12/eating-pork.aspx


    kaynak yeni

    araştırma yeni

    yazan belli, okuyun. anlamayan olursa ben çevireyim. size sorsak neymiş sığırdan danadan farklı değil imiş...(Allah a çok şukur internet var okuma yazmamız var)

    zararlı olduğu çürütülmüş




    Tam Ahm3tt işi, bilime karşı bir pazarlamacıyı ileriye sürmek!
    Umarım biraz şunlardan alırda cebi hafifler;

    http://products.mercola.com/

    Alttaki alıntıda Wiki'de, çevirmeye zahmet etmiyeceğim anlıyan ve Joseph Mercola'yı tanıyan biliyordur zaten;

    " Mercola has been the subject of criticism from the business, medical and scientific communities. A 2006 BusinessWeek editorial criticized Mercola's marketing practices as "relying on slick promotion, clever use of information, and scare tactics."[3] In 2005, 2006, and 2011 the U.S. Food and Drug Administration warned Mercola and his company to stop making illegal claims regarding his products' ability to detect, prevent and treat disease.[4] The medical watchdog site Quackwatch has criticized Mercola for making "unsubstantiated claims and clash with those of leading medical and public health organizations [and making] many unsubstantiated recommendations for dietary supplements."[4] "

    FDA çok ciddi bir kurumdur, açıkça adama " senden bir b.. olmaz " demiş, her babayiğit sahtekarın harcı değildir FDA dan tam 3 tane uyarı almak!
    Kısacası her şey gibi dikkatlice hazırlanmış domuz yemek iyidir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy


    araştırmayı yapan

    consumerreports

    klasik neommy çıkışı, ama hatalı çıkışı

    ayrıca wiki konusuna hiç girmeyeceğim, yıl 2013 wiki yi maydan larousse sanan var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 28 Şubat 2013; 21:49:57 >
  • FDA demiş FDA, adamın birisi işkembesinden sallamamış oraya. Wikide var diye işimize gelmeyen bilgileri sallayamıyoruz. Verilen linkleri incelemedim ayrıca. Ondan orada öyle !1!!1 yapmayın boşuna.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahm3tt

    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy


    araştırmayı yapan

    consumerreports

    klasik neommy çıkışı, ama hatalı çıkışı

    ayrıca wiki konusuna hiç girmeyeceğim, yıl 2013 wiki yi maydan larousse sanan var

    http://news.consumerreports.org/health/2012/05/mad-cow-case-highlights-need-for-further-investigation-and-better-testing.html

    Consumer Reports yukardaki araştırmasında da Deli Dana Hastalığına yakalanmamak için İnek, ve Piliç'te yemeyin demeye getirmiş! Bu olaya dikkat çekmek başka bir şey, ama dikkat edilmesi gereken bir konu için hazırlanan raporu " Domuz eti zararlıdır " diye sunmak düpedüz sahtekarlıktır!
    Veteriner ilaçları kalıntıları ve antibiyotikler yanlış ve cahilce kullanım sonucunda yalnızca Domuzda değil tüm çiftlik hayvanlarında ve bitkisel ürünlerde de bulunur, tavuk, inek kuzu da yemeyin o zaman!

    Mercolaya yollanan FDA uyarı duyurularından 1 tanesi altta, FDA'nın kendi resmi sitesinde, diğer 2 tanesini de ( belki şimdiye 4-5 olmuştur ) bir zahmet Ahm3tt araştırıp bulsun aynı sitenin arşivinden; Öyle Wiki cart, curt demek kolay, ama alttaki uyarı mektubu gerçek!

    http://www.fda.gov/ICECI/EnforcementActions/WarningLetters/2011/ucm250701.htm

    İşte böyle sayın Ahm3tt!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FommesPrites

    FDA demiş FDA, adamın birisi işkembesinden sallamamış oraya. Wikide var diye işimize gelmeyen bilgileri sallayamıyoruz. Verilen linkleri incelemedim ayrıca. Ondan orada öyle !1!!1 yapmayın boşuna.


    Boşverin, bana !1!!1 yapılamayacağını yıllardır öğrenemedi sayın Ahm3tt!
  • 12 sayfanın özeti. Müslümanlar domuz eti yemez. Atayizler yer. Yani herşey olması gerektiği gibi.

    Kendi fikrimi de söyleyeyim bari. Domuz etinin faydalı veya zararlı olması umurumda bile değil. Dışardan bakınca bizim etini tükettiğimiz hayvanlara benzemiyor, tiksindirici bir görüntüsü var. Bu yememem için yeterli bir sebep.

    Ha benim inancıma göre yaban domuzu helal olsaydı belki onu yerdim. Hiç değilse besi domuzları gibi yuvarlak, pembe değil ve yağ fıçısına benzemiyor.
  • domuz eti yemeyen birisi domuz etinin kokusunu nasıl alabilir.
    Ne bileyim yağı kokuyordur-sosu kokuyordur vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: depresif_adam

    domuz eti yemeyen birisi domuz etinin kokusunu nasıl alabilir.
    Ne bileyim yağı kokuyordur-sosu kokuyordur vs.

    mutfağa girin anlarsınız.

    @ neommy

    tablolar, sonuçlar ortada. Sizin olay, şuna benziyor

    sigara sağlık için zararlı değildir.. (sizin bu şekil bir argümanınız yok fakat mantık aynı)

    bal gibide zararlıdır.

    domuz sağlık için zararlı değildir önermesi yanlıştır.

    sonuçta vucudun nikotinede ihtiyacı var fakat bunu patlıcandan alabiliyoruz, sigara ölümcül sonuçlara yol açıyor

    aynı durum domuz eti içinde var, domuz etinde olupta başka ette olmayan vitamin, protein söyler misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 28 Şubat 2013; 22:59:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahm3tt

    quote:

    Orijinalden alıntı: depresif_adam

    domuz eti yemeyen birisi domuz etinin kokusunu nasıl alabilir.
    Ne bileyim yağı kokuyordur-sosu kokuyordur vs.

    mutfağa girin anlarsınız.

    @ neommy

    tablolar, sonuçlar ortada. Sizin olay, şuna benziyor

    sigara sağlık için zararlı değildir.. (sizin bu şekil bir argümanınız yok fakat mantık aynı)

    bal gibide zararlıdır.

    domuz sağlık için zararlı değildir önermesi yanlıştır.

    sonuçta vucudun nikotinede ihtiyacı var fakat bunu patlıcandan alabiliyoruz, sigara ölümcül sonuçlara yol açıyor

    aynı durum domuz eti içinde var, domuz etinde olupta başka ette olmayan vitamin, protein söyler misiniz?

    http://wiki.answers.com/Q/Does_the_human_body_need_nicotine


    Yüce mantığınız ve teşbihiniz için teşekkür ederim, ama insan vücudununda Nikotine gereksinimi yokmuş, közlenmiş patlıcanınız size kalsın!
    Peki siz başka ette olupta domuzda olmayanı vitamin protein söylermisiniz?
    Neyse yukarda yazdıklarım yeter zaten!




  • Domuzla ilgili bilgiler arandigindan direk bulunmus ve yeni gelinin televizyon kumandasina yapistigi gibi atalanilmis sazan gibi.

    Test edilen her 20 tavuk etinin 10'unda tehlikeli, antibiyotige direncli etkenler bulunmus, MRSA gibi.

    http://www.bund.net/nc/presse/pressemitteilungen/detail/artikel/haehnchenfleisch-in-supermaerkten-mit-krankheitskeimen-belastet-handel-muss-kunden-vor-antibiotikar/

    Bir baska haber:

    http://www.focus.de/gesundheit/ernaehrung/news/mrsa-gefaehrliche-keime-auf-gefluegelfleisch_aid_667319.html

    "Auf 42 Prozent der Putenfleisch- und 22 Prozent der Hähnchenfleischproben fand das Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) die resistenten Keime nach eigenen Angaben."

    Hindilerin %42'sinde ve incelenen DAVIHlarin %22'sinde MRSA bulunmus.

    Stern TV marketten domuz eti almis ve laboratuvarda inceletmis, ayni bu sizin verdiginiz linklerdekilerin yaptiklari gibi. %25 oraninda, yani alinan her 20 etten 5'inde direncli, cocuk ve yaslilar icin ölümcül bakteriler bulunmus.

    http://www.stern.de/ernaehrung/gefaehrliche-bakterien-im-schweinefleisch-eine-riesensauerei-1783555.html

    Anlata anlata dilimde tüy bitti, parmak uclarim nasir bagladi. Yine söyleyeyim, yetistirme sartlari uygun olmadigi ve bunun yaninda eti ucuz tutma cabalari nedeniyle ayni ahirda daha cok hayvan yetistirmeye de yönelindigi sürece ette bakteri kalintisindan kacinilamaz. Bunu bastirmak icin kullanilan antibiyotikler de kalan bakterilerin direncli olmalarina neden olabilir.

    Bu domuz etinde kanatli etinden fazla degil, az da degil. Biri ne kadar pisse digeri o kadar pistir.

    Kanatli ve domuz yetistiriciligi birbirine cok benzer. Sigir etinin yetistiriciligi farkli oldugu icin birbiriyle kiyaslanmasi dogru olmaz. Öte yandan kesime gitmeden önce ne kadar süre önce hastalanip tedavi edildikleri de önemlidir. Mart, nisan, mayis aylarinda kesilen hayvanlar eger daha önce tedavi edilmislerse elbette direncli bakteri kalintisi olacaktir iclerinde. Son tedaviden bu yana uzun süre gectiyse direnc orani elbette düsecektir.

    Domuz yemeyin arkadaslar. Dininizden ötürü yemeyin, günahtir diyin ve yemeyin. Ancak yok su bakteri bulundu yok bu parazit bulundu diyecekseniz ne sigir yiyin ne de kanatli eti. Yok onlari yiyip domuza pislik atacaksaniz da ne halt yerseniz yiyin.

    Kesimde cigeri bu sekilde görülen ve imha edilmek yerine gecmis tüberkülozlu sigirlar Türkiye'de sofralariniza geliyor.



    Bu hayvanin etini 80 derecede 10 dakika pisirir ya da kizartirsaniz, yahut kavurma olarak yerseniz tüberküloz etkenlerini öldürmüs olursunuz.

    Salmonella ayni sekilde.

    Sigir ya da kanatli etinde oluyor da domuz etinde mi olmuyor?

    Listeria bulmuslar bir de bu komedi var. Listeria cürük ette bulunur normalde, iyi sogutulmamis, cürümeye yüz tutmus eti bir de tam pisirmeden yersen artik hak etmis olursun bu bakteriyi yutmaya.

    Ayni sekilde inege yedir bozuk silaji, bak bakalim sigir etinde listeria bulunuyor mu bulunmuyor mu.

    Domuz, sigir, tavuk, hindi; ne fark kaldi simdi?

    Falan filan iste.

    Eh ne diyeyim, size de afiyet olsun o zaman...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 28 Şubat 2013; 23:56:07 >




  • 4 yıldır domuz etini yemeyi savunanlar olmuş yuh... haram olmasada yemem faydalı olsada yemem en pislik hayvan domuzdur oda dışkısını yediği içinde yüzdüğünden değil... içinde bulunan parazitlerden...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevrotikstar

    4 yıldır domuz etini yemeyi savunanlar olmuş yuh... haram olmasada yemem faydalı olsada yemem en pislik hayvan domuzdur oda dışkısını yediği içinde yüzdüğünden değil... içinde bulunan parazitlerden...

    Vay be! Okumamak ne kötü...
  • Okusaydınız anlardınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumamış işte!
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.