Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

4 yıldır domuz etini yemeyi savunanlar olmuş yuh... haram olmasada yemem faydalı olsada yemem en pislik hayvan domuzdur oda dışkısını yediği içinde yüzdüğünden değil... içinde bulunan parazitlerden...

Aslında 2 yıl savunup bırakmamız gerekiyordu, 4 yıl çok olmuş, kusura bakma unutmuşuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyi savunuyorsunuz. gidin yiyin ya. inançlı insanlar yemez inançsızlar yer. ha köpek yemis ha domuz. bizim için dinen aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

neyi savunuyorsunuz. gidin yiyin ya. inançlı insanlar yemez inançsızlar yer. ha köpek yemis ha domuz. bizim için dinen aynı

domuz eti yemeyi hazmedemeyen kesim sizsiniz.
    Ben yemiyorum ama karışmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihgh3

http://www.ensignmessage.com/archives/porkfacts.html

Hepsi bitti simdi de Musevi sitelerinden mi alintilar yapiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

domuz eti yemeyen birisi domuz etinin kokusunu nasıl alabilir.
    Ne bileyim yağı kokuyordur-sosu kokuyordur vs.

mutfağa girin anlarsınız.

@ neommy

tablolar, sonuçlar ortada. Sizin olay, şuna benziyor

sigara sağlık için zararlı değildir.. (sizin bu şekil bir argümanınız yok fakat mantık aynı)

bal gibide zararlıdır.

domuz sağlık için zararlı değildir önermesi yanlıştır.

sonuçta vucudun nikotinede ihtiyacı var fakat bunu patlıcandan alabiliyoruz, sigara ölümcül sonuçlara yol açıyor

aynı durum domuz eti içinde var, domuz etinde olupta başka ette olmayan vitamin, protein söyler misiniz?

http://wiki.answers.com/Q/Does_the_human_body_need_nicotine

Yüce mantığınız ve teşbihiniz için teşekkür ederim, ama insan vücudununda Nikotine gereksinimi yokmuş, közlenmiş patlıcanınız size kalsın!
    Peki siz başka ette olupta domuzda olmayanı vitamin protein söylermisiniz?
    Neyse yukarda yazdıklarım yeter zaten!

wiki ye bak hizaya gel

Over the past decade, new research has taught us more about how nicotine affects the brain and the body. Some of it is good news -- for example, a lower incidence of Alzheimer's disease in smokers. Research has pointed to a compound called acetylcholine as the reason. Nicotine is structurally similar to acetylcholine, a naturally-occurring compound that serves as a neurotransmitter. Nicotine binds to nerve receptors and makes nerve cells fire more frequently. In one study, a group of Alzheimer's patients were given nicotine patches, while another received a placebo. Those with nicotine patches maintained their cognitive abilities longer and sometimes even recovered lost cognitive function. A follow-up study indicated that nicotine may also boost cognitive abilities in elderly people who aren't suffering from Alzheimer's but who are experiencing the typical mental decline associated with old age.

http://health.howstuffworks.com/wellness/drugs-alcohol/nicotine-health-benefits.htm

diğer et kısımlarına vaktim olunca geçeceğim, anlaşıldı kolları sıvama vakti geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 1 Mart 2013; 19:39:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@ neommy

sigara sağlık için zararlı değildir.. (sizin bu şekil bir argümanınız yok fakat mantık aynı)

bal gibide zararlıdır.

sonuçta vucudun nikotinede ihtiyacı var fakat bunu patlıcandan alabiliyoruz, sigara ölümcül sonuçlara yol açıyor

aynı durum domuz eti içinde var, domuz etinde olupta başka ette olmayan vitamin, protein söyler misiniz?

Yüce mantığınız ve teşbihiniz için teşekkür ederim, ama insan vücudununda Nikotine gereksinimi yokmuş, közlenmiş patlıcanınız size kalsın!

wiki ye bak hizaya gel

Over the past decade, new research has taught us more about how nicotine affects the brain and the body. Some of it is good news -- for example, a lower incidence of Alzheimer's disease in smokers. Research has pointed to a compound called acetylcholine as the reason. Nicotine is structurally similar to acetylcholine, a naturally-occurring compound that serves as a neurotransmitter. Nicotine binds to nerve receptors and makes nerve cells fire more frequently. In one study, a group of Alzheimer's patients were given nicotine patches, while another received a placebo. Those with nicotine patches maintained their cognitive abilities longer and sometimes even recovered lost cognitive function. A follow-up study indicated that nicotine may also boost cognitive abilities in elderly people who aren't suffering from Alzheimer's but who are experiencing the typical mental decline associated with old age.

http://health.howstuffworks.com/wellness/drugs-alcohol/nicotine-health-benefits.htm

diğer et kısımlarına vaktim olunca geçeceğim, anlaşıldı kolları sıvama vakti geldi

Aspirin alımı ağrıyı azaltıyorsa bundan " vücudun aspirine ihtiyacı var " sonucu mu çıkar?
    Mantığa bakıp, cümle alem hizaya gelin yavv!
    FDA'nın ne işe yaradığını bulabildinizmi bari?
    Kaçın millet, Ahm3tt kolları sıvarsa bildiğim kadarıyla birşeyler bilen aklı başında insanların yapması gereken en akıllı şey kaçmaktır, atasözünü dinleyin!

• Ne gerek var okumana ya da bu alanda calismana neommy, baksana internetten yahudi ya da bilmemne satan sitelerden yapilan, güvenilirligi ne derecede oldugu bilinmeyen bilgileri löppedenek paylasinca oluyor bu isler. Böyle bakteri isimleri falan yazinca cok da havali oluyor hem biliyor musun...

Yasakli hayvan sigir olsaydi ona ne bulacaklardi çok merak ediyorum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@ neommy

bal gibide zararlıdır.

wiki ye bak hizaya gel

Aspirin alımı ağrıyı azaltıyorsa bundan " vücudun aspirine ihtiyacı var " sonucu mu çıkar?
    Mantığa bakıp, cümle alem hizaya gelin yavv!
    FDA'nın ne işe yaradığını bulabildinizmi bari?
    Kaçın millet, Ahm3tt kolları sıvarsa bildiğim kadarıyla birşeyler bilen aklı başında insanların yapması gereken en akıllı şey kaçmaktır, atasözünü dinleyin!

görende aspirin uzaydan geliyor sanır

aspirinin içinde ne var?

hayret birşey gerçekten nasıl bir mantık kuruyorsun bazen hayrettle izliyorum neommy seni. alkolun bile faydasından söz edilebiliyor, dinen haram mesela şarabın faydalarını anlatıyorlardı diğer başılıkta

ama adama üzüm suyu iç desek auuuu

• @Ahm3tt;

Alkol yararlıdır uygun miktarlarda, ama önce bir domuzu anlamak gerekiyor, alkol daha komplike bir konudur adamı sarhoş ediverir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Türkler bu konularda museviler kadar yok malesef ondan olabilir mi ??

alkol tüketimi gençler arasında hat safhada kimsenin umursadığı yok, eminim domuz eti ülkemizde sık bulunan birşey olsa çoğu insan umursamaz yerdi

erasmus öğrencisiyim şuan ve arkadaşlarımın umursamadığından çok yediğini gördüm, bilerek de yiyenler vardı gerçi

• quote:

quote:

quote:

alkol tüketimi gençler arasında hat safhada kimsenin umursadığı yok, eminim domuz eti ülkemizde sık bulunan birşey olsa çoğu insan umursamaz yerdi

erasmus öğrencisiyim şuan ve arkadaşlarımın umursamadığından çok yediğini gördüm, bilerek de yiyenler vardı gerçi

Siz yanlış yerlere soruyor ve bakıyor olabilirmisiniz? Yobazın ve ilkelin müslümanı, hristiyanı, yahudisi olmaz! Verecekleri cevaplarda daha 2000 yıl önceden bellidir ve o cevapları verirler!
    Yok canım, Müslüman Türklerin de böyleleri var, hemde yalnızca bu konuda yahudi ve hristiyanlara sayıca fark atıyorlar.
    Tam anlıyamadığım cümlenizde şayet müslümanların bu konuda museviler kadar olamadıklarını kast ediyorsanız yanlışınız var sanıyorum.
    Arkadaşım olan yahudiler var ve her akşam yemeklerinde alışkanlık olarak 1 bardak şarap içerler ( fazlasını değil ), ve biraz araştırırsanız KB'deki ilgili konuları, bunun yararları hakkında kaliteli bilgi bulabilirsiniz.
    Bu konuları hacıya hocaya ulemaya değil konusunda eğitimli kişilere sormakta yarar var!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Siz yanlış yerlere soruyor ve bakıyor olabilirmisiniz? Yobazın ve ilkelin müslümanı, hristiyanı, yahudisi olmaz! Verecekleri cevaplarda daha 2000 yıl önceden bellidir ve o cevapları verirler!
    Yok canım, Müslüman Türklerin de böyleleri var, hemde yalnızca bu konuda yahudi ve hristiyanlara sayıca fark atıyorlar.
    Tam anlıyamadığım cümlenizde şayet müslümanların bu konuda museviler kadar olamadıklarını kast ediyorsanız yanlışınız var sanıyorum.
    Arkadaşım olan yahudiler var ve her akşam yemeklerinde alışkanlık olarak 1 bardak şarap içerler ( fazlasını değil ), ve biraz araştırırsanız KB'deki ilgili konuları, bunun yararları hakkında kaliteli bilgi bulabilirsiniz.
    Bu konuları hacıya hocaya ulemaya değil konusunda eğitimli kişilere sormakta yarar var!

yahudilerle kıyaslamadım yahudiler napar neder okadar bilmem, sadece musevi sitesine takılmışsınız o nedenle bu şekilde yazdım (alkol ile ilgili yazdığımın verdiğim link ile alakası yok zaten)

dini konuları hacı hoca ulemaya değil bilimadamına mı soracağız yani (bu kişilerin yobaz diye tabir edilen tipler olmadığını varsayıyorum)

siz Allah'a inanıyorsanız ve sizi yaratan bunu yasaklamışsa sizin aklınızın eremeyeceği bir sebebi bile olabilir

tabi inanmak istemeyen binbir türlü kılıf bulabilir inanmak istediği şey doğrultusunda

haşa Allah değil biz biliyoruz doğrusunu, o yasaklamış ama mantıklı değil öyle mi (inanıp da savunanlara söylüyorum, yiyen kişi zaten inanmıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 3 Mart 2013; 4:20:10 >

• quote:

dini konuları hacı hoca ulemaya değil bilimadamına mı soracağız yani (bu kişilerin yobaz diye tabir edilen tipler olmadığını varsayıyorum)

siz Allah'a inanıyorsanız ve sizi yaratan bunu yasaklamışsa sizin aklınızın eremeyeceği bir sebebi bile olabilir

tabi inanmak istemeyen binbir türlü kılıf bulabilir inanmak istediği şey doğrultusunda

haşa Allah değil biz biliyoruz doğrusunu, o yasaklamış ama mantıklı değil öyle mi (inanıp da savunanlara söylüyorum, yiyen kişi zaten inanmıyor)

Paylasilan o Yahudi sitesinde "domuzun suyu buyu zararlidir, su bakteri su kist vardir ve kesinlikle ölmez" seklinde ifadeler geciyor. Dolayisiyla paylasilan sey sadece "dini" icerikten ibaret olmadigindan elestiriye de acik olmalidir.

Ya da kisi ne paylastigini bilmiyordur, o konuda konusmaya zaten gerek yok.

"Dini inancim buna izin vermiyor arkadas, o yüzden yemiyorum." demek bu kadar mi zor ki bilimsel gibi görünen ve ici carpikliklar ve eksikliklerle dolu seyler "dini" diye gösterilmeye calisarak paylasiliyor?

• Orijinalden alıntı: fatihgh3

yahudilerle kıyaslamadım yahudiler napar neder okadar bilmem, sadece musevi sitesine takılmışsınız o nedenle bu şekilde yazdım (alkol ile ilgili yazdığımın verdiğim link ile alakası yok zaten)
    Dini konuları doğal olarak (yobaz olmadığını varsaydığınız ) din adamlarına sorabilirsiniz, buraya kadar hiçbir itirazım yok zaten.
    " Ben İslamiyete inanıyorum, dinimin gereğince de domuz yemiyorum " demenize kimse itiraz edemez, burada size ille de domuz ye kardeşim diyen hiç kimse yok.
    Problem bundan sonra başlıyor, asılsız ve yarım yamalak hiçbir bilimsel kalitesi olmayan bilgiyle domuz yememek savunulamaz. Bu türden bilgiyle gelip domuz yememeyi savunan arkadaşlar kendilerini ve savundukları dini ne hale soktuklarının farkındalar mı acaba;
    Benim dinlerle hiçbir ilgim yoktur, ama eski bir konuda ordan-buradan yapılan saçma sapan ve bilgisiz alıntılarla tartıştığımız müslüman arkadaşlar farkına bile varmadan o konuda hristiyanlığın görüşlerini savunur hale düşmüşlerdi, ki ben uyarmıştım ne yapıyorsunuz diye? Bu konuda da bu türden bilgisiz bir savunma var ve işin Bilimsel tarafıyla ilgili arkadaşlarca hoş karşılanmıyor.
    Bilimin karşısında " Allah böyle diyor " diyebilirsiniz, ama bu yalnızca sizin görüşünüz olur ve kimsede itiraz etmez, ama kalkıp Allahın dediğini asılsız bilgi ile savunmaya çalışırsanız konuyu bilen insanlardan tepki görmeniz çok doğaldır. Çeşitli dini sitelerden alınmış onlarca aynı alıntılar defalarca tekrarlandılar ve defalarca çürütüldüler. Hala aynı şeyler geliyorsa karşınızdaki görüşteki insanların nasıl yaklaşmalarını bekliyorsunuz ki bu konuda?
    " Allah'a inanıyorsanız ve sizi yaratan bunu yasaklamışsa sizin aklınızın ermeyeceği bir sebebi bile olabilir " şeklinde düşünebilirsiniz, ama burada konu bilimsel olarak tartışılıyor ve görüşünüzü savunmak isterseniz bunu bilimsel olarak yapmak zorunluluğundasınız, yukardaki asılsız bilgi ve cehalet kokan alıntılarla yapılan savunmalar hem sizi hemde savunduğunuz dini ve Allahı karşınızdakiler nezdinde yüceltmez!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

millet dediği ben

2 sene amerika da kaldım, tabii sanırım siz zenginsiniz 5 yıldızlı otellerin veya restoran-diner ların müşterisisiniz.

bir okul yemekhanesi veya yerel diner dan söz ediyorum. İnanılmaz ağır ve pis bir koku var. Bunu bizim kültürümüzde yetişmiş herhangi bir kişiye sorun

direk söyler. Sizin yetişme kültürünü bilemeyeceğim.

Bizde ızgaralar kebaplar koktu mu içeriye giren ohh miss gibi koktu der.

kavrulmuş kıyma (koyun ) dan hoşlanmaz bazı insanlar bu domuz onun belki 1000 misli kötü kokuyor.

Hocam koku çok öznel bişeydir.
    Türkiye'de düzenlenen Dünya basketbol şampiyonasında Kayseri'de kalan ABD'li basketçinin birisi tweetırda "Türkler çok pis kokuyor" demişti.
    Aslında o kokan şeyin, "kilosu 50 liraya satılan ve dolabımıza senede 1-2 defa uğrayan, uğradığında evimizi şenlendiren Hz.Pastırma" olduğunu ve bizim için anlamını bilse bu kadar kötü gelmezdi.
    Kokunun güzelliği, anlamı kültürden kültüre değişir.
    Mesela koyun eti de kokar, çoğu insan yiyemez fakat bu onun sağlıksız, iğrenç olduğunu göstermez.

tamam bende bunu anlatıyorum

onun kokuyor dediği pastırma ile benim yukarıda resmini koydugum yeşil yeşil olan sosisler arasında pek fark yok.

koyun eti örneğini de ben verdim, ama domuz etinin sağlıksız olduğu tescilli :)

domuz etinin sağlıksız olduğu nerden tescilli.
    Dünyanın büyük bir kısmı domuz tüketiyor.Eminim tavuktan veya diğer etlerden daha çok tüketiliyordur dünya çapında.Çünkü domuz heryerde genellikle ucuz.Ve sağlıklı ayrıca lezzetli.

• Heves etmısımdir hep ama gecmsten gelen bilgiler sonucu yiyemiyorum löp et gibi geliyo

• DOMUZ ETİ NİÇİN HARAM ?

ZEHIRLI MADDELER

Domuz eti cok yaglidir. Yenildigi takdirde, bu yag kana gecer. Böylece kan, yag tanecikleriyle dolmus olur. Kandaki bu fazla miktardaki yag; atar damarlarin sertlesmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep olur.

Ayrica, domuz yagi icerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin disari atilmasi icin, lenf bezlerinin fazla calismalari icab eder. Bu durum, bilhassa cocuklarda lenf dügümlerinin iltihaplanmasi ve sismesi seklinde kendini gösterir. Hasta cocugun bogaz bölgesi anormal bir sekilde siserek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastaliga "domuz hastaligi" (skrofuloz) adi verilir. Hastaligin ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak siser. Ates yükselir, agri baslar ve tehlikeli bir durum ortaya cikar.

FAZLA MIKTARDA KÜKÜRT
    Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bag dokusu, kükürt yönünden cok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alinmis olur. Bu fazlaliksa; kikirdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireclenme ve bel fitigi gibi cesitli hastaliklara yol acar.

Domuz eti devamli yenirse, vücuttaki sert kikirdak maddesinin yerini, domuzdan gecen sümüksü bag dokusu alir. Bunun sonucu olarak, kikirdak yumusar; vücut agirligina tahammül edemeyerek altinda ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri peltelesir, yag tabakalari tesekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. Bazi futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuslardir.

ASIRI BÜYÜME
    Domuzda büyüme hormonu da cok fazladir. Dogdugu zaman birkacyüz gram olan domuz yavrusu, alti ayda yüz kiloya (!) erisir. Bu kadar süratli gelisme, büyüme hormonunun fazlaligi sebebiyledir.

Domuz etiyle fazla miktarda alinan büyüme hormonu, vücutta doku sisliklerine ve iltihaplanmalara yol acar. Burun, cene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir sekilde büyümesine ve vücudun yaglanmasina sebep olur.

Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelismesine zemin hazirlamasidir. Nitekim domuz kesim isiyle ugrasanlar, erkek domuzlarin belli bir yastan sonra kansere yakalandiklarini ifade ederler.

DERI HASTALIKLARI

Domuz etinin ihtiva ettigi histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kasinti hissi uyandirir. Ekzama, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastaliklarina zemin hazirlar.

Bu maddeler ayrica; kan cibani, apandisit, safra yollari hastaliklari, toplar ve damar iltihaplari gibi hastaliklara yakalanma ihtimalini artirir. Bu sebeple doktorlar, kalb hastalarina domuz eti yememelerini tavsiye ederler.

• Ohooo arkadas bikmaz misiniz siz su safsatalardan, onyüzbinmilyon kere cevapladik yani, remsen görüntü kirliligi!
  • quote:

Ohooo arkadas bikmaz misiniz siz su safsatalardan, onyüzbinmilyon kere cevapladik yani, remsen görüntü kirliligi!

"According to a surprising new investigation by Consumer Reports1, 69 percent of all raw pork samples tested — nearly 200 samples in total — were contaminated with the dangerous bacteria Yersinia enterocolitica, which causes fever and gastrointestinal illness with diarrhea, vomiting, and stomach cramps.

Ground pork was more likely than pork chops to be contaminated.

The pork also tested positive for other contaminants, including the controversial drug ractopamine, which is banned in many parts of the world, including China and Europe. The drug, which was found in more than 20 percent of the samples, is used to boost growth in the animal while leaving the meat lean. Worst of all, many of the bacteria found in the pork were resistant to multiple antibiotics, making treatment, should you fall ill, all the more problematic and potentially lethal."

kaynak:http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2013/01/what-s-in-that-pork/index.htm

buna ne cevap verdiniz ?

consumer reports deli dana içinde birşeyler yazmış...

demek ki kırmızı et içinde aynı şeyleri söylemiş...

şu consumer reports araştırması da daha 3 aylık, insan utanır sıkılır aynı şeyleri yazarken
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.