Yarbay
10 Kasım 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 202 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar daha önce Windows 7 dede olmuştu, şimdi aynı şey windows 10 dada başıma geldi, windows güncelleme yaptım sürüm 1703 yüklendi, herşey güzel çalışıyor fakat kapanma yada reset zamanları 2-3 dakkaya çıktı, netde biraz araştırdım, güç seçeneği değişiklikleri yaptım, intel management engine interface i güncelledim, regedit ve sistem dosyaları temizliği yaptım değişen bişi olmadı.

Bu güncellemeden sonra aynı sorunu yaşayıp çözüm bulabilenler varmı acaba, aynı şekilde klasörlerdeki auto arrange i kapatmıştım 1703 ile geri geldi, onuda araştırdım henüz çözümü yokmuş, yardımcı olabilecek varsa sevinirim, kolay gelsin.
Arkadaşlar Asus PG278Q monitör aldım, bu monitörde hem gysnc hemde ulbm fonksiyonları varmış fakat ikisi bir arada çalışmıyormuş, bu modlardan hangisi daha iyi, neye göre hangisini seçiyoruz bilgisi olan varmı ?
Arkadaşlar 2 yıl önce 3 kva powercom ups aldıydım, fakat sesinden dolayı 1 ay kullanıp sattım, evde uçak çalışıyormuş gibi ses yapıyordu, sessiz çalışan upsim bir hayli eskidi ve imzamda görmüş olduğunuz gibi yüksek güç tüketen bir sistemim var.

2 kva gücünde, sesi maksimum 40 db yada altında olacak ups öneriniz varmıdır, makelsana baktım dökümanlarında 50 db gibi bir sesten bahsediyor, yüksek geldi, dediğim gibi online ve sesi rahatsız etmeyen bir ups arıyorum, malum ürünü almadan önce test için açıp çalıştıramıyoruz, sizlerin kullandığı memnun kaldığı markalarda olabilir.
Arkadaşlar vatandan 1400 TL ye gopro hero4 black kamera aldım, bu kamerayla standart olarak gelen plastik dış kasa sadece darbeler içinmi yoksa su geçirmezlikde sağlıyormu, yada su geçirmezlik için ayrı bir setmi almamız gerekiyor ?
Arkadaşlar iki adet gigabyte gtx 970 G1 ekran kartım SLI düzeneğinde çalışıyor, araştırdım ama ayrıntılı bilgi bulamadım, yeni biosları çıkmış güncelleme yapmak istiyorum, iki kart takılı iken bios güncellemesi risklimi, nvflash gibi bir program kullanırsak kartları ayrı ayrı komutlarla güncelliyebiliyormuyuz ?... böyle birşey varsa komutlar nedir ?

Gigabyte'ın kendi vga flash programı var ama çalıştırdığımda sadece bir kartı görüyor, zahmetli yoldanmı yapmak gerekiyor güncellemeyi, önce biri sökülüp güncellenecek, sonra öteki diğerinin yerine takıp güncellenecek ?
Herkeze kolay gelsin, sistemimde i7 5930k ve Asus X99 deluxe içeren küçük bir değişiklik yapıcam fakat bu DDR4 fiyatlarına baktığımda değişik bir durum farkettim.

Corsair ve Gskill ram fiyatları ile Kingston arasında büyük farklar var, 2800mhz CL14 kingston 950 TL civarı iken, diğer markalar 1200 TL civarında, bu farkın sebebi nedir ?... ram stabilite için önemli, arada kalite farkımı vardır ?.. aldıktan bir süre sonra arıza yaparmı, yada performansı o yazılan kadar değilmidir ?

Yapacağınız yoruma göre biraz daha fiyat farkı verip Gskill yada corsaire yönelebilirim, şimdiden teşekkürler.
Herkeze kolay gelsin, sistemimde i7 5930k ve Asus X99 deluxe içeren küçük bir değişiklik yapıcam fakat bu DDR4 fiyatlarına baktığımda değişik bir durum farkettim.

Corsair ve Gskill ram fiyatları ile Kingston arasında büyük farklar var, 2800mhz CL14 kingston 950 TL civarı iken, diğer markalar 1200 TL civarında, bu farkın sebebi nedir ?... ram stabilite için önemli, arada kalite farkımı vardır ?.. aldıktan bir süre sonra arıza yaparmı, yada performansı o yazılan kadar değilmidir ?

Yapacağınız yoruma göre biraz daha fiyat farkı verip Gskill yada corsaire yönelebilirim, şimdiden teşekkürler.
Bu gün haber bültenlerindede konu geçildi ama duyamayan arkadaşlar olabileceği için konu açtım, en az Aya ayak basmak kadar önemli olduğu söyleniyor, Polonyalı felçli bir hastanın burundan alınan kök hüçreleri ile zarar görmüş omur sinirleri onarılmış ve hasta belden aşağısını hissedip yürümeye başlamış, konuyla ilgili haber kaynakları aşağıda, daha ayrıntılı bilgi bulabilenler ekleme yaparsa hepimizi sevindirirler.

http://www.dunyabulteni.net/aile-saglik/312257/dunyada-ilk-felcli-hasta-hucre-nakliyle-yurudu

http://www.thetimes.co.uk/tto/science/article4242734.ece

Omurilik Felçli Adam Kök Hücresi Sayesinde Yürüdü

Omurilik Felçli Adam Kök Hücresi Sayesinde Yürüdü
Arkadaşlar düşük çözünürlüklü yayınlar, örneğin DVD kalitesindeki yayınlar HD televizyonlarda oldukca bulanık gözüküyordu, 4K tvlerin fiyatları oldukca düştü, hatta full led gibi aradığım bağzı özellikler sadece 4K tvlerde var, 47 inch civarı 4K tv alındıktan sonra ağırlıklı olarak 1080p yada 720p filmler izlenirse, normal HD yani 1080p tvlere göre görüntüde bozulma olurmu ?

4K tvsi olup 1080p yada 720p filmler izleyen varmı ?
Hakkında
Forum İmzası:
Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım. - A. Einstein
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
OEM
Bilgisayar
PC
İşlemci
Intel
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.822
İkinci El Bölümü Mesajları: 26
Konularının görüntülenme sayısı: 8.272 (Bu ay: 334)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 605 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.