Şimdi Ara

Türkiyede neden bu kadar sedan araba var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta aile ziyareti için bulunduğum yunanistanda birşey dikkatimi çekti...
    Gördüğüm arabaların %80 hatchback ve ya coupe(3 kapılı)idi...
    Neden Türkiyede sedanlar bu kadar tutulurken yurdışında insanlar HB ve ya coupe alıyor?
    yorumlarınızı merak ediyorum...

Orjinalden alıntı: physioAMD

Geçen hafta aile ziyareti için bulunduğum yunanistanda birşey dikkatimi çekti...
    Gördüğüm arabaların %80 hatchback ve ya coupe(3 kapılı)idi...
    Neden Türkiyede sedanlar bu kadar tutulurken yurdışında insanlar HB ve ya coupe alıyor?
    yorumlarınızı merak ediyorum...

aile olayı...
  • o ülkelerde insanların ekonomik durumu bize göre daha iyi.birden fazla araba alabiliyor bir aile.bizde ise bu durum oldukça zor,bu yüzden araba ailedeki herkesin ihtiacını karşılamalı.bu tanıjma en uygun araçlar ise manuel vitesli,sedan,4 kapılı,1.6 motorlu araçlar
  • Aile olayı ilk neden elbette, genis aile genis bagaj... Ikinci neden sedanların genelde yerli uretim olması, ornegin renaultta 3 yerli aracımız var, ikisi sedan... Ucuncusu de eskiden gelen bir makam arac sevdası... Sedan aracta kullanıcı kendini daha onemli hissediyor, ayrıca hb kasalar genelde daha sportif cizgilere sahip, bu nedenle de goz asinaligi olan bir sedanın yanında sıradısı kalıyor, ornegin megane hb dizayn odulu aldı ama cogu turk kullanıcı "tipsiz" olarak nitelendiriyo canım aracı :))

Orjinalden alıntı: Alkimake

Aile olayı ilk neden elbette, genis aile genis bagaj... Ikinci neden sedanların genelde yerli uretim olması, ornegin renaultta 3 yerli aracımız var, ikisi sedan... Ucuncusu de eskiden gelen bir makam arac sevdası... Sedan aracta kullanıcı kendini daha onemli hissediyor, ayrıca hb kasalar genelde daha sportif cizgilere sahip, bu nedenle de goz asinaligi olan bir sedanın yanında sıradısı kalıyor, ornegin megane hb dizayn odulu aldı ama cogu turk kullanıcı "tipsiz" olarak nitelendiriyo canım aracı :))

çok haklısın kardeş
  • bence bunun sebebi. vakti zamanındaki ticari araç eksikliği. yani (asıl aile otomobili sayılan) station wagon otomobilleri yıllarca hafif ticari araç olarak kullandığımız için(diğer seçenek de anadoldan türetme pick-up ya da taunustan türetme pick-up) station wagon otomobiller "iş yapacak" adamlara uygun görüldü ve aileler hatchbackler de uygun olmadığı için sedan otomobili tercih etti hep.
    bunun bir kanıtı da 7-8 yıllık tmeiz şahin temiz broadway ya da başka marka bir sedanın temizi az kullanılmışı bulunabilir ama 7-8 yıllık kartal vs station otomobil bulmak mümkün değil neredeyse.
    imza mimza yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden Bu Kadar Ucuz? ( 520D )
    11 yıl önce açıldı
    Focus neden bu kadar pahalı !
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bence bu aile olayından daha farklı hb otomobil kullananların ailesi yok mu tabiki var...

Orjinalden alıntı: physioAMD

arkadaşlar bence bu aile olayından daha farklı hb otomobil kullananların ailesi yok mu tabiki var...

hb arabası olanında alesi var
    ama toplanıp biryere gidecekleri zaman sedan arabanın avantajı burada çıkıyor
    bagaj büyük olduğu için uzun yolculuklarda sedan hep hb'den önde olmuştur..
  • Ben binmeye bagajsız araba almam.
    taa ki hattat cıkana kadar.
    Onun için albealar warya 510 lt bagaj hcmı war onlara hastayım.
    bi de fabrika cıkıslı lpg aldın mı degmeyın keyfıme.
    tesisata da yer war bagajda hem.
    sahıne babam woofer koydurmuor. ben de koltukları sokecem artık.
    harbiden bana yardım edın sız ya kabın ıcene kolon koymam lasım yer yok nası halletcem
    bikere heçbek araba ,türk kültürüne ve aile yapısına hiç uymayan bi araba türü.yani bu tür arabalar ekonomiden çok toprağında araba bile parkedecek yer bulunmayan avrupa ülkelerinin eseri.örneğin hollanada ya da isveç.toplam arazisi istanbul kadar ülkeler.heee bi de toprağı nispeten büyük olup da nüfusu sıradışı olan ülkeler var italya gibi(300000 km2 türkiyenin 5te 2 si kadar ama nüfusumuz eşit)

türkiye de daha çok abd gibi sedan araba tercih ediliyor.abd de de heçbek yok gibi bişi.adamların toplam araçlarının %50 si pikap gerikalanı sedan ve siteyşın.bu bakımdan daha çok benzer yanımız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daturkishulan -- 10 Ağustos 2006; 0:34:11 >

Benim için tek sebebi bu,arkada az da olsa biraz uzunluk olmalı aracımda.
    Görünümü daha hoşuma gidiyor..hb corolla hiç sevmem ama sedanı güzel...
    meganeninde sedanı çok hoş,ama hb iğrenç geliyor ..
    gözüm arka kaputu arıyor.

Orjinalden alıntı: dozi17

Benim hiç bağaja ihtiyaç duymamama rağmen sedan seviyorum...
    arabanın arkasında o uzun kaportayı seviyorum,aracı yere yapıştırdığınızda çok güzel duruyor.

Benim için tek sebebi bu,arkada az da olsa biraz uzunluk olmalı aracımda.
    Görünümü daha hoşuma gidiyor..hb corolla hiç sevmem ama sedanı güzel...
    meganeninde sedanı çok hoş,ama hb iğrenç geliyor ..
    gözüm arka kaputu arıyor.

• hb ve sedan tercihi ihtiyaca ve zevke göre tabi ki değişir. Her ikisi de modeline göre hoş olabilir. Önceki arabam hb di. şimdi sedan kullanıyorum. hb lerde arka cam sileceği var çünkü cam yoldan gelen pisliği direkt alıyor. Oysa sedan arka camı kolay kirlenmiyor. Bagajın büyük ve kullanışlı olması en büyük tercih sebebi olsa gerek.

Orjinalden alıntı: daturkishulan

işte görüldüğ gibi
    bu heçbek-sedan konusunda bile avrupalı olmadığmız ortaya çıktı.
    bikere heçbek araba ,türk kültürüne ve aile yapısına hiç uymayan bi araba türü.yani bu tür arabalar ekonomiden çok toprağında araba bile parkedecek yer bulunmayan göt kadar avrupa ülkelerinin eseri.örneğin hollanada ya da isveç.toplam arazisi istanbul kadar ülkeler.heee bi de toprağı nispeten büyük olup da nüfusu sıradışı olan ülkeler var italya gibi(300000 km2 türkiyenin 5te 2 si kadar ama nüfusumuz eşit)

türkiye de daha çok abd gibi sedan araba tercih ediliyor.abd de de heçbek yok gibi bişi.adamların toplam araçlarının %50 si pikap gerikalanı sedan ve siteyşın.bu bakımdan daha çok benzer yanımız var.

Sen hecbegi birakda bizimkiler jeep yada transporter kamyhonet aliyorlar .hecbak ise sadece takla atmaka yada ne bilim boyle her virajda savrulmasi icin yada modlanmak icin ornek 206
    Kardesim yaa senin isin gucun yokmu gidip yatsana ne isin var burda

• Ya bencede aile olayı,Avrupa'da adamlar 1-2 çocuk sahibi bizde 3-15 arası değişiyor,o yüzden HB araçlar tutulmuyor,bir de HB ler biraz genç işi ve spor araç olarak bakılıyor,o yüzden ağır araçlar tercih ediliyor..!

DH 2006 Üyesi

2014 Renault Clio 4 1.5 dCI EDC 90 hp Icon - 2012 BMW 3.20d 184 hp M Sport

Geçmiş: 2015 Seat Leon 1.6 TDI DSG, 2012 Renault Fluence Dynamiuqe 1.5 dCI EDC 110 ps, 2007 Volkswagen Caravelle 2.5 TDI 174 ps, 2011 Renault Megané Sport Tourer 1.5 dCI, 2007 Mercedes Vito 111 CDI, 2012 Passat 1.4 TSI, 2001 Passat 1.9 TDI, 2009 Seat Leon 1.4 TSI, 2004 Hyundai Santa Fe, 2011 Volkswagen Caravelle 2.0 TDI, 2004 Seat Cordoba 1.4 TDI
  • _____________________________

Cehennemin dalı,odunu yoktur. Herkes kendi ateşini kendi götürür
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

işte görüldüğ gibi
    bu heçbek-sedan konusunda bile avrupalı olmadığmız ortaya çıktı.
    bikere heçbek araba ,türk kültürüne ve aile yapısına hiç uymayan bi araba türü.yani bu tür arabalar ekonomiden çok toprağında araba bile parkedecek yer bulunmayan avrupa ülkelerinin eseri.örneğin hollanada ya da isveç.toplam arazisi istanbul kadar ülkeler.heee bi de toprağı nispeten büyük olup da nüfusu sıradışı olan ülkeler var italya gibi(300000 km2 türkiyenin 5te 2 si kadar ama nüfusumuz eşit)

güsel bir yorum olmuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.