Şimdi Ara

Türkiye yakın tarihte 3'e bölünecek, Celal Şengörden uyarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
4.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arap Devletlerinde olan süreç Türkiye ve İranada elinde sonunda yansıyacak her 2 ülkedede dindar ve modernler birbirini kısıtlamaya kendi düşüncesini zorla kabul ettirme yoluna gidiyo, milyonlarca azınlık var bu azınlıklar özgürlüklerine kavuşacak ve 2 ülkedede 3e bölünmeler gerçekleşecek. Bilmeyenler için Libya, Suriye, Irak, Yemen devletleri kağıt üstünde bir görünsede şuanda içlerinde devletçiklere bölünmüş durumdalar her birinde birden çok devlet var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 26 Haziran 2022; 21:36:8 >

• Zaten fiilen olmasada bölündük.

Bugün referandum yapılsa "3 özerk bölge olsun mu " diye çok şaşırtıcı sonuçlar görebiliriz

ne sekuler kesim siyasal islamcıları ister, neden siyasal islamcılar sekuler kesimi. Kürtler özerkliğe dünden razı.

Birileri seçim kazanma uğruna yıllardır kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı tohumları boşuna ekmedi.

Zamanında spoiler vermişti zaten "BOP EŞBAŞKANLARINDAN BİRİSİYİM" diyerekten.

Bakmayın güç ellerinde oldukları için nagralar atan siyasal islamcılara.

Seneye olası sandık maglubiyeti bunları en yüksek perdeden dillendirmeye başlar.

Arap olmadan arap gibi yaşamak isteyenler, kendilerini Türk olmaktan çok arap kavmine ait bedevi gibi görenleri bir tarafa ayırmak çokta kötü bir fikir gibi gelmiyor açıkcası.

Celal Şengör 2016'dan beri dile getiriyor zaten, yeni değil.

Boşuna mı üniter devlet yapısı zayıflatıldı,milliyetçilik ayaklar altına alındı,Anadoludaki Türk varlığı tartışmaya açıldı,milli bayramların içi boşaltıldı,tarikat ve cemaatler güçlendirdi,milyonlarca ne olduğu belli olmayan tip ülkeye dolduruldu sanıyorsunuz?

Türkiye Cumhuriyeti,Atatürk sayesiyle çok sağlam temeller üzerine oturmuş bir ülke-idi.Ancak son yirmi yılda özellikle son on yılda bu temel çok ağır darbeler aldı.Birileri sırf siyasi hırsı yüzünden memleketi siyasi olarak ileri derecede kutuplaştırdı,cemaatlerin ve tarikatların devlette/silahlı güçte yapılanmalarının önü açıldı,Kürt ırkçılığı pompalandı.Yeniden Osmanlı hayalleriyle Türkiye Suriye bataklığına sokuldu yetmedi ülkenin demografik yapısı ağır bir tahribat aldı.Atatürk ne yaptıysa tam tersi işler yapıldı.

2023 seçimleri bu nedenle çok ama çok önemli...Bu seçimlerde yine bunların sorumlusu bir zihniyet ülkenin başına gelirse vah ki ne vah...2018'de bugünleri öngörerek defalarca uyardık sonuçta uyarılarımız maalesef gerçek oldu.Şimdi 2023'te yine bunlar seçilirse ne olur kestirmek çok güç...

Bu riski aslında osmanlı sonrasında bitirmiştik. O dönemi iyi okutsak herkes öğrenecek de işte..

Atatürk boşuna mı Türkçü? Her cephede diğer milletlerin ihanetini birinci elden gördü. Günün sonunda ne ümmetten ne milleti sıddıkadan ne diğerlerinden hayır gelmedi. İttihatçılar dahil tüm Türk subayları bunu gördü. Vatanı gene anadolu Türkleri kurtardı. Atatürk bıraktığında sadece Türkler vardı bir de Kürtler. Kürt- Türk kavgası böldürmedi ülkeyi şimdi içeride afgan paki suri somalili vs vs 80 tane afrikalı asyalı adam var. Daha bir kaç senedir burada olan afgan kız çıkıyor yok ülkeniz batacak diyor vs vs. Suri kafa kesecek diyor falan. En kötüsü bu ülkenin avukatları(!) afganlar gitmesin diye yırtınıyor vs. İnşallah sonumuz kötü olmaz. Allah hepimizi ve vatanımızı korusun.

Topluca ayvayı yemektense 4 Ana bölge yönetimi olsun.

İç Anadolu-Karadeniz = Dini Demokrasi Yönetim Bölgesi
    Akdeniz-Ege = Lâik Demokrasi Yönetim Bölgesi
    Güneydoğu-Doğu = Etnik Demokrasi Yönetim Bölgesi
    Marmara-Trakya = Serbest Demokrasi Yönetim Bölgesi

Türkiye tek merkezden yönetilemeyecek kadar büyük bir ülke. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi tek çare. Bu BÖLÜNMEK DEĞİLDİR. Herkesin kendi isteğine göre yönetilmesidir. Dileyen siyasal ihvancı bölgesinde çürüyebilir. Biz bu bolluk dünyasında, izleyen değil yaşayan olmak istiyoruz.
    Yalnız ümmetçi kafa bölünmede de sorun çıkarır. Adamlara al şu bölge sizin zihniyete ait gidin beraber takılın desen 2 gün sonra seküler yönetimlerine sövdükleri coğrafyalara dadanmak ister. Kabul edersin sonra orada da mevcut zihniyetlerinin yeşermesini isteme yüzsüzlüğüne yeltenirler.

Atatürk'ün Türkçülük politikası bizi son 20 yıla kadar çok güçlü getirdi ondan sonra gerçekten çoğu şey bozuldu. İlk başlarda anlamadık ama ülke tekrar Araplaşmaya doğru gidiyor hem de Osmanlı döneminden çok daha kötü seviye de bu sefer araplar da dolmaya başladı Türkiye topraklarına.

Ben yıllardır söylüyorum dinleyen yok omg

Radikal bir dincilik var ülkede

Aynı şekilde sekülerler de cok radikal kesinlikle hicbir sekilde saygi duymuyorlar dindarlara

Kürtlerin cogu zaten ayrilmak istiyor doğu illerinde oy oranlari malum

Bu ulkeye deva gibi chp gibi iyip gibi radikal olmadan kendi görüşlerini savunan partiler lazim akp mhp ve hdp cok tehlikeli partiler bunlarin en kisa zamanda guc kaybetmesi icin dua ediyorum yokse memleketi birbirine sokacaklar
    Yapay Zekanın Yanıtı

Türkiye Üçe Bölünecek: Celal Şengör'den Uyarı

Son günlerde, Türkiye'nin yakın tarihte üçe bölüneceğine dair iddialar gündeme geldi. Bu iddialar, ünlü jeolog Prof. Dr. Celal Şengör'ün sözlerine dayandırılıyor.

Prof. Şengör, son zamanlarda yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin mevcut siyasi ve ekonomik gidişatı göz önüne alındığında, yakın gelecekte bölünme riski taşıdığını belirtti. Şengör'e göre, Türkiye'de giderek artan bölgesel farklılıklar ve sosyal bölünmeler, ülkenin birliğini tehdit ediyor.

Prof. Şengör'ün uyarıları, Türkiye'de ve uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ancak, bu iddiaların ne kadar gerçekçi olduğu konusunda farklı görüşler var. Bazı uzmanlar, Türkiye'nin bölünme riskinin abartıldığını savunurken, bazıları da Şengör'ün uyarılarının dikkate alınması gerektiğine inanıyor.

Türkiye'nin bölünmesiyle ilgili iddialar, ülkenin geleceği açısından endişe verici bir tabloyu ortaya koyuyor. Bu iddiaların gerçekleşmemesi için, tüm siyasi aktörlerin ülkenin birliğini korumak için çalışması büyük önem taşıyor.

Türkiye'nin bölünmesi ihtimali, birçok farklı faktörden etkilenebilir. Bu faktörler arasında ekonomik eşitsizlikler, siyasi gerilimler, etnik ve dini farklılıklar yer alıyor. Türkiye'de bu faktörlerin etkili bir şekilde yönetilmesi, ülkenin birliğini korumak için hayati önem taşıyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zaten bu sebeple mayınlar kaldırılıyor, Suriyenin kuzeyi bombalandı ve içeri nerede cahil cuhela çöp var onlar ülkeye alınıyor ne olacaktı başka? 100 milyon olmak üzere nüfus.

Ulus devlet yapısı çökerse İran ve ülkemizi parçalamak oldukça basit olacak ona uğraşıyorlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 26 Haziran 2022; 21:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD'de de 35'e, Rusya 15'e, Çin 5'e bölünecek!

• asau kullanıcısına yanıt

abd bölünemez ekonomisi çok iyi vatandaşlarına cenneti sunuyo, rusya zaten bölündü şimdi bölünenleri toplamaya çalışıyo fakat çinde abdde bunu engeller büyük rusyayı daha kuramazlar, çin bölünemez çünkü orada demokrasi yada özgürlük yok gerekirse 100 milyon kişinin kafasına sıkarlar polis devleti

• Zaten fiilen olmasada bölündük.

Bugün referandum yapılsa "3 özerk bölge olsun mu " diye çok şaşırtıcı sonuçlar görebiliriz

ne sekuler kesim siyasal islamcıları ister, neden siyasal islamcılar sekuler kesimi. Kürtler özerkliğe dünden razı.

Birileri seçim kazanma uğruna yıllardır kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı tohumları boşuna ekmedi.

Zamanında spoiler vermişti zaten "BOP EŞBAŞKANLARINDAN BİRİSİYİM" diyerekten.

Bakmayın güç ellerinde oldukları için nagralar atan siyasal islamcılara.

Seneye olası sandık maglubiyeti bunları en yüksek perdeden dillendirmeye başlar.

Arap olmadan arap gibi yaşamak isteyenler, kendilerini Türk olmaktan çok arap kavmine ait bedevi gibi görenleri bir tarafa ayırmak çokta kötü bir fikir gibi gelmiyor açıkcası.

Celal Şengör 2016'dan beri dile getiriyor zaten, yeni değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 26 Haziran 2022; 21:55:35 >
  • Topluca ayvayı yemektense 4 Ana bölge yönetimi olsun.

İç Anadolu-Karadeniz = Dini Demokrasi Yönetim Bölgesi
    Akdeniz-Ege = Lâik Demokrasi Yönetim Bölgesi
    Güneydoğu-Doğu = Etnik Demokrasi Yönetim Bölgesi
    Marmara-Trakya = Serbest Demokrasi Yönetim Bölgesi

Türkiye tek merkezden yönetilemeyecek kadar büyük bir ülke. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi tek çare. Bu BÖLÜNMEK DEĞİLDİR. Herkesin kendi isteğine göre yönetilmesidir. Dileyen siyasal ihvancı bölgesinde çürüyebilir. Biz bu bolluk dünyasında, izleyen değil yaşayan olmak istiyoruz.

• Bence en mantıklısı herkes bıktı artık, herkes kendi kabuğuna çekilsin ama kimse sonra ağlaşmasın.

Şaka bir yana ne kanlar, nice canlar dökülen cennet vatanımızı kendi elimizle iş bilmez, haysiyetsiz, namussuz insanlara teslim ettik. Üstüne bize yapılan her şeye şükür diyip ayakta alkışladık.

Hakim bile demiş sizin kız isteyerek kendini vermiş diye, bizimki de o hesap olmuş. Ne diyelim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye ilerde bir iç savaş yaşayacak buna inanıyorum. Çünkü tarihte içerisinde tek ulus bulunduran Avrupa devletleri bile iç savaş yaşamış. Bizimki gibi çok etnikli ve çok kültürlü bir devletin şimdiye kadar yaşamaması bir mucize. Osmanlı'daki gibi vilayet sistemi gelmeli ve bu vilayetin yöneticilerine geniş yetkiler verilmeli. Osmanlı'daki gibi aynı sınırlarla vilayet sistemi kurulmalı.

• Akp nin Buyuk Ortadoğu projesi neredeyse başarıya ulaştı. O yahudi üstün hizmet madalyası Erdoğan'da boşuna durmuyor herhalde.

• Ben yıllardır söylüyorum dinleyen yok omg

Radikal bir dincilik var ülkede

Aynı şekilde sekülerler de cok radikal kesinlikle hicbir sekilde saygi duymuyorlar dindarlara

Kürtlerin cogu zaten ayrilmak istiyor doğu illerinde oy oranlari malum

Bu ulkeye deva gibi chp gibi iyip gibi radikal olmadan kendi görüşlerini savunan partiler lazim akp mhp ve hdp cok tehlikeli partiler bunlarin en kisa zamanda guc kaybetmesi icin dua ediyorum yokse memleketi birbirine sokacaklar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu riski aslında osmanlı sonrasında bitirmiştik. O dönemi iyi okutsak herkes öğrenecek de işte..

Atatürk boşuna mı Türkçü? Her cephede diğer milletlerin ihanetini birinci elden gördü. Günün sonunda ne ümmetten ne milleti sıddıkadan ne diğerlerinden hayır gelmedi. İttihatçılar dahil tüm Türk subayları bunu gördü. Vatanı gene anadolu Türkleri kurtardı. Atatürk bıraktığında sadece Türkler vardı bir de Kürtler. Kürt- Türk kavgası böldürmedi ülkeyi şimdi içeride afgan paki suri somalili vs vs 80 tane afrikalı asyalı adam var. Daha bir kaç senedir burada olan afgan kız çıkıyor yok ülkeniz batacak diyor vs vs. Suri kafa kesecek diyor falan. En kötüsü bu ülkenin avukatları(!) afganlar gitmesin diye yırtınıyor vs. İnşallah sonumuz kötü olmaz. Allah hepimizi ve vatanımızı korusun.

• Atatürk'ün Türkçülük politikası bizi son 20 yıla kadar çok güçlü getirdi ondan sonra gerçekten çoğu şey bozuldu. İlk başlarda anlamadık ama ülke tekrar Araplaşmaya doğru gidiyor hem de Osmanlı döneminden çok daha kötü seviye de bu sefer araplar da dolmaya başladı Türkiye topraklarına.

• Sıkar biraz, ne kesiyormuş hele?

Yok batacakmış, yok kesecekmiş!

• Boşuna mı üniter devlet yapısı zayıflatıldı,milliyetçilik ayaklar altına alındı,Anadoludaki Türk varlığı tartışmaya açıldı,milli bayramların içi boşaltıldı,tarikat ve cemaatler güçlendirdi,milyonlarca ne olduğu belli olmayan tip ülkeye dolduruldu sanıyorsunuz?

Türkiye Cumhuriyeti,Atatürk sayesiyle çok sağlam temeller üzerine oturmuş bir ülke-idi.Ancak son yirmi yılda özellikle son on yılda bu temel çok ağır darbeler aldı.Birileri sırf siyasi hırsı yüzünden memleketi siyasi olarak ileri derecede kutuplaştırdı,cemaatlerin ve tarikatların devlette/silahlı güçte yapılanmalarının önü açıldı,Kürt ırkçılığı pompalandı.Yeniden Osmanlı hayalleriyle Türkiye Suriye bataklığına sokuldu yetmedi ülkenin demografik yapısı ağır bir tahribat aldı.Atatürk ne yaptıysa tam tersi işler yapıldı.

2023 seçimleri bu nedenle çok ama çok önemli...Bu seçimlerde yine bunların sorumlusu bir zihniyet ülkenin başına gelirse vah ki ne vah...2018'de bugünleri öngörerek defalarca uyardık sonuçta uyarılarımız maalesef gerçek oldu.Şimdi 2023'te yine bunlar seçilirse ne olur kestirmek çok güç...

• kabakara61 kullanıcısına yanıt

İroni yaptım. Biri bir şey söyleyince o gerçek olmuyor. Türkiye neye göre 3"e 4'e bölünüyor? Buna inanan benim dediğime de inanmalı. ABD zaten devletlerden oluşuyor. Rusya zaten federasyon. Onlar bölünmeyip Türkiye bölünecekse, illere göre, hatta akrabalara göre bölünsün, bu kafaya bu müstehak.

• Milliyetcilik akimi ve ulus devletlere son verilmek isteniyor. Yalniz bunlar tum dunyada ters teper. Uygulamak istedikleri plan islemekte ama sonucu herzaman halklar belirler.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulus yasalariyla oynanmasi cok tehlikelidir. Bu ulke kuruldugu seklin disina cikamaz, onun disina cikmasi caktirmadan ulkeyi bolmek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 27 Haziran 2022; 1:26:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yalnız ümmetçi kafa bölünmede de sorun çıkarır. Adamlara al şu bölge sizin zihniyete ait gidin beraber takılın desen 2 gün sonra seküler yönetimlerine sövdükleri coğrafyalara dadanmak ister. Kabul edersin sonra orada da mevcut zihniyetlerinin yeşermesini isteme yüzsüzlüğüne yeltenirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 27 Haziran 2022; 1:39:49 >
  • bolunme kafada baslar. bugun sen bir milleti zihin olarak bir arada goremiyorsan, hepsi zombi gibi kendini kaybetmis bir sekilde birbirine saldirmak icin yer ariyorsa olacak olan bellidir. zaten coktan bolunmussunuzdurde uygun ani bekliyorsunuzdur.

bu bolunmenin sebebide birlestirici siyaset gutmeyip kutuplastirici siyaset yapan siyasilerdir. ve uyuyan halktir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.