Şimdi Ara

Türkiye 2008 Yıllarında Çok Güzeldi ... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
6
Favori
58.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
355 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart0201

    bana göre de 2002 yılından 2010 yılın kadar olan kısım güzel idi 2008 de kriz çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam ?
    2009 kriz yılı idi. Reis'in ifadesine göre kriz bizi teğet geçmişti ama

    En güzel yıllar 2007-2008'dir. Dolar bolluğu, Akp'nin zıvanadan çıkmadığı yıllar, herkesin daha genç ve dinamik ve umut dolu olduğu yıllardı her açıdan... 2009 krizi patlak verdi sonra. Gerçi ben özel hayatımdaki kesitleri de işin içine katarak yorum yapmıştım ama ülkenin hali ile de uyumluymuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Eylül 2019; 11:54:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    yalan falan değil. her geçen gün öncekini aratıyor. suan zaten dijital ve ekonomi bazlı üstyapıyı sosyo kültürel altyapıya entegre ettiler o yüzden problem yokmuş gibi gözüküyor ama sessiz devrim gerçekleştirildi. 10-11 sene önce bu hala yapılmakta uğraşılmakta olan bir durumdu. ülkenin muhalif kanalları vardı içerik bakımından zengin beyin yıkamayan tv programları dijitalizme kendini adamamış nesiller ve ülkenin kendi ekonomik pazarını henüz satmadığı ve kesinlikle ve kesinlikle insan ilişkilerinin insanları daha çok mutlu ettiği yıllardır. 2008 olmaz 2003 olur. ben de 2008 de üniversitedeydim. buradaki çocuklar bile eğer bu zamandan bu derece yaka silktilerse bunu 19 yaşındaki adamın çocukluk özlemiyle açıklayamazsın. o zaman bütün yolsuzluk kadrolaşma adam kayırma ve iltimasın bu kadar göze batmasının sebebi henüz duyarsızlaşmaya gidilmemiş olmasıydı. suan herkes bireycileşti ve mega şehirlerde kendilerine tahsis edilen mutlu köle lojistik yapılarında hayata tutunmaktan başka bir şey yapamaz bir biçimde hayalgücleri baltalanmış tek dertleri normal bir yaşamı sağlamak olarak mücadele veriyor. süreç belki 1980 kararlarıyla başladı evet ama önemli nokta toplumsal değerlerin insan tipolojisinin teknopoli şirketlerinin eline düşüşümüzün ve ortak havuz olarak insanlığın köleşeştirilmesinin başladığı yıllardır 2008. tübitak anayasa mahkemesi ordu ve üniversiteler üniversitelerin rektörleri ve imamlaştırma projelerinin henüz hayata geçirilemediği yıllardı. tabiki yol alınıyordu ancak kazanımların henüz sonunun getirilememiş olması insanları dijitalizmin de henüz evrilmemesiyle orantılı çok kez hak aramaya itiyordu. cumhuriyet mitingleri de bunlardan biridir.




  • erAn_ kullanıcısına yanıt
    Biz yaşadık arkadaşlarla hep arsada misket oynardık bisiklette sürerdik .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de dediğim, herşey olduktan sonra, göze batmaya başladıktan sonra terse çevirmeye çalışmak zor. Şu anda gördüklerimiz semptomlar. 2008'de de hasta idik. Siz semptomlardan bahsediyorsunuz. Hastalıktan değil. Hastalık ilerledikten sonra semptomlar çıktı. Rahatsızlık başladı. Maharet semptomlar daha başlamadan rahatsızlığı tespit edip düzeltmekte...

    1) eğitim
    2) üretim maliyetlerinin düşürülmesi
    3) üretim odaklı ekonomi kurgusu

    Bir yandan da,
    1) bağımsız hızlı adil yargı
    2) medya bağımsızlığı
    3) halkın meclisteki temsil kabiliyetinin arttırılması

    Bu kadar.

    Buna çalışmayan hükümet KÖTÜDÜR. Hastalıklıdır. Bu yönde bir değişim talebi olmayan muhalefet de KÖTÜDÜR. Hastalıklıdır.

    Çok basit aslında. Ivır zıvır konularda bölünmeye gerek yok. Halkın talebi net olsa ve bu olsa, ıvır zıvırla bizi bölmeleri ve yönetici tayfasının vasatın idame edilmesi isteği imkansızlaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aklımdan geçenleri yazmışsın.
    Herşey cok daha keyifliydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 krizi vardı. ergenler çocuklar pek bilmez ama esasen 2006 ve 2007 çok iyidi.
  • 19 yaşındayım 2008 de 8 yasındaydım o zamanlar çok mutluydum çünkû kriz nedir onu bile bilmiyordum . :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihat yap bunu nihat, NIHAAATT!! bitti bu is bittiii!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focusrite

    2008 krizi vardı. ergenler çocuklar pek bilmez ama esasen 2006 ve 2007 çok iyidi.
    2001 krizi bile şimdi yaşanan krizden çok büyük değildir. Çünkü ülke kendi kendine yetebildiği için oluşan krizleri kaldırmıştı. Ama geldiğimiz noktada ülke kendine yetemiyor ve devamlı dışa bağlı kalıyor. Buna istinaden en ufak bir fare tıkırtısı piyasaları sallıyor. Şuan ipin üzerinde yürüyor Türkiye, bir yanlış adım daha atılırsa çakılıcaz.
  • valla öyle hocam eskiden daha güzeldi tam o bahsettiğin yıllar .. .
    şimdi ise herşey yozlaşmış herkes kaba cinayetler ekonomik sorunlar bunalımlar .. .
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    "Paralar tüketime ve betona akıyordu. Tüketici finansmanına odaklaniyordu. Yalvarıyorduk, üretime aksin diye..."

    Yalvarmakla olmaz biri çıkıp ben üreteceğim demeli; jet fadıl yada çiflikbank tosun gibi değil ama gerçekten üretmeli. Böyle insanlar çıktı halk üretimi desteklemez oldu. Üretenlerde sermaye bulamadığından üretemedi. Bulup deneyenler daha ucuza üreten yabancı rakipleri ile baş edemedi. Bizde daha kaliteli ve ucuz diye yabancı malları tükettik. Sonuçta bu hale geldik.

    Bina dikmek en kolay ve az riskli para kazanma yolu. Bi fabrika kurup batarsanız birdaha kendinize gelemezsiniz. Ama müteait batarsa daireleri maliyetine satıp mütevazi bir hayat sürebilirsiniz.

    Tabi bu fabrika kurup batsada dokunmayacak kadar zengin olan sayılı ailelerde üretmek yerine yabancılar ile ortak olup ARGE riski almadan para kazanıyorlar. Bunlar büyük ihtimal yabancıların Türkiye temsilcisi. Zamanında vergi avantajlarından yada ozamanlarki yabancı karşıtlığından yırtmak için bunları seçmişler. Bizde bakkaldan trilyoner oldu sanıyoruz bunları...

    Üretmekten çok, parayı kimin kazandığı önemli. Çinde üretiyor ama çoğu fason üretim. Çin kendi markalarını çıkarttıkça abd deliriyor.

    Birde 3-5 ağaç diye gezi parkında günlerce eylem yapanlar asıl AKP ihale yasasını değiştirdiğinde tepki göstermeliydi.




  • 90 liyim 2018 ist de uniye başladığım zamadir. Babamin gönderdiği 300 üzerine 300 kadarda bi ogrenim kredisiyle taksimden arkadaslarla cikmadigimizi hatirliyorum. Yurdun yemeğini beğenmeyip hep kantinden yedigimi hatirliyorum. Yedigim ictigim gezdigimin üzerine birde para biriktirip o zamanlarin efsanesi 4870 ile oyun pc si kurdugumu hayirliyorum. 2 3 arkadas kadikoyun gobeginde rihtimda 600tlye 2+1 daire tutup kari kiz ve ickinin bokunu cikardigimizi hatirliyorum. Okulu sirf keyfine 2 yil uzatıp 1600tl ye part time calisip o keyifi sündürdügümü hatirliyorum. Hatirladikca depresyonlar anksiyiteler arkamdan kosturuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 6 Eylül 2019; 13:21:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Easky kullanıcısına yanıt
    o zamana göre sana verilen 1.5 tl değerliydi o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Handsomekont

    2001 krizi bile şimdi yaşanan krizden çok büyük değildir. Çünkü ülke kendi kendine yetebildiği için oluşan krizleri kaldırmıştı. Ama geldiğimiz noktada ülke kendine yetemiyor ve devamlı dışa bağlı kalıyor. Buna istinaden en ufak bir fare tıkırtısı piyasaları sallıyor. Şuan ipin üzerinde yürüyor Türkiye, bir yanlış adım daha atılırsa çakılıcaz.

    Alıntıları Göster
    2001 krizini de yaşadım hocam.. aynen öyle.
  • Çocukluk yılları herkes için güzeldir. Çünkü üzerinizde hayatın sorumlulukları ve yükü yoktur. Çalışmak zorunda değilsinizdir. Yaş ilerledikçe sorumluluklar artar ve sizde eski dönemlerinize özlemle bakarsınız. Olay bundan ibaret. Gidip 50 yaşındaki adama sorun. O da çocukluk yıllarını över. Şuan 10 yaşında olan birisi de 20 yıl sonra bu günleri özleyecek. Yani olay tamamen sizle ilgili :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktığım büyükbaş hayvanlar bile son yıllarda huysuzlar.Halbuki anaları çok uysaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Alim

    Baktığım büyükbaş hayvanlar bile son yıllarda huysuzlar.Halbuki anaları çok uysaldı.
    Hocam anaları kaç yaşındaydı ? şimdi o yıldan bu yana yavrularımı oldu anlamadım ?
  • thebiqboss kullanıcısına yanıt
    Peder beyler 1995 yılından beri hayvan bakıyor.İlk doğuran ineğimiz NAZLI'dan olma yavruları var ahırda.Yani anası 1995 yılından da önce.O zamanlar hatırlıyorum da ineği ben bile çayıra getirip götürüyordum yaş 9 filan :)
    Şimdikiler sanki ejderha anasını satiim..Ahıra girer girmez tekme atmaya süsmeye çalışıyorlar.Yedikleri içtikleri bizim onlara veremediğimiz şefkat güler yüz onları çok etkiledi. :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.