Şimdi Ara

Türkiye 2008 Yıllarında Çok Güzeldi ... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
6
Favori
58.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
355 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Alim

    Peder beyler 1995 yılından beri hayvan bakıyor.İlk doğuran ineğimiz NAZLI'dan olma yavruları var ahırda.Yani anası 1995 yılından da önce.O zamanlar hatırlıyorum da ineği ben bile çayıra getirip götürüyordum yaş 9 filan :)
    Şimdikiler sanki ejderha anasını satiim..Ahıra girer girmez tekme atmaya süsmeye çalışıyorlar.Yedikleri içtikleri bizim onlara veremediğimiz şefkat güler yüz onları çok etkiledi. :)
    Anladım hocam Allah sağlıklı uzun ömürler versin Yavrulara
  • Aileme soruyorum onlar da diyor seksenli yıllarda herkes birbirine giderdi sürekli kapılar açık evden çıkardık birşey olmazdı diye.Şimdi kimseye güvenemiyorsun herkes dolandırıcı olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezun oldukdan sonra 3 yıl daha ıst de kalıp calıstım cıktıgım yıl 4000tl ye ıs bulmustum (fızyoterapıstım) ist asigi olmama ramen terketmek zorunda kaldim o 600tl lik daire 1800tl oldu asiri nufus artisi ciddi sekilde artan trafik isden cikip eve gelince 30dk park yeri aramak suriyeliler pahalilik birde uzerine evlilik yuku ... ondan sonra fethiyeye tasinip esimle beraber kucuk bi klinik actik(meslekdasiz) 2-3 yildirda isletiyoruz. Gelir bugunku ortalamaya gore cok fena degil ama ne zaman siyasal bi calkanti olacakda millet kendini cekecek diye stresle hasta bekliyoruz. Senin durum nedir hocam ?

    Not: Elime suankindan cok daha az para gecmesine ragmen ogrenciyken bundan daha fazla yiyip icebiliyorduk. Alim gucu inanilmaz seiyelerde dustu 4de1 belki 5de1 zamaninda 48k ya aldigimiz sifir araba simdi 140k olmus ..! Calismaya ilk basladigimda yilda 2 3 kere 10 gunluk tatile giderken simdi 1 kere 1 hafta tatile gidebilince mutlu oluyorsun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 6 Eylül 2019; 14:2:44 >
  • doksanlarda çocuk olanlar doksanlar çok güzeldi diyor sizinki geçmişe özlem Türkiye Cumhuriyet'in ilk yıllarından sonra hiç bir zaman güzel olmadı, darbeler oldu millet kahvehane bastı, öğrenciler öldürüldü, siviller öldürüldü, pkk ortaya çıktı, susurluk skandalı ortaya çıktı daha sayayım mı? tek fark toplum bu kadar ahlaksız değildi.
  • thebiqboss kullanıcısına yanıt
    Türkiye Atatürk den sonra öldü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2008 sanki dün gibi. 11sene mi olmuş geçeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C8C79990A

    doksanlarda çocuk olanlar doksanlar çok güzeldi diyor sizinki geçmişe özlem Türkiye Cumhuriyet'in ilk yıllarından sonra hiç bir zaman güzel olmadı, darbeler oldu millet kahvehane bastı, öğrenciler öldürüldü, siviller öldürüldü, pkk ortaya çıktı, susurluk skandalı ortaya çıktı daha sayayım mı? tek fark toplum bu kadar ahlaksız değildi.
    Kesinlikle katiliyorum.

    Tesaduf olarak benim de hayatimin tepe noktasi 2007-2009 arasiydi. O yillardan sonra aldigim zevk giderek dustu. Ama bu tamamen o yillardaki yasimla alakali.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    "Paralar tüketime ve betona akıyordu. Tüketici finansmanına odaklaniyordu. Yalvarıyorduk, üretime aksin diye..."

    Yalvarmakla olmaz biri çıkıp ben üreteceğim demeli; jet fadıl yada çiflikbank tosun gibi değil ama gerçekten üretmeli. Böyle insanlar çıktı halk üretimi desteklemez oldu. Üretenlerde sermaye bulamadığından üretemedi. Bulup deneyenler daha ucuza üreten yabancı rakipleri ile baş edemedi. Bizde daha kaliteli ve ucuz diye yabancı malları tükettik. Sonuçta bu hale geldik.

    Bina dikmek en kolay ve az riskli para kazanma yolu. Bi fabrika kurup batarsanız birdaha kendinize gelemezsiniz. Ama müteait batarsa daireleri maliyetine satıp mütevazi bir hayat sürebilirsiniz.

    Tabi bu fabrika kurup batsada dokunmayacak kadar zengin olan sayılı ailelerde üretmek yerine yabancılar ile ortak olup ARGE riski almadan para kazanıyorlar. Bunlar büyük ihtimal yabancıların Türkiye temsilcisi. Zamanında vergi avantajlarından yada ozamanlarki yabancı karşıtlığından yırtmak için bunları seçmişler. Bizde bakkaldan trilyoner oldu sanıyoruz bunları...

    Üretmekten çok, parayı kimin kazandığı önemli. Çinde üretiyor ama çoğu fason üretim. Çin kendi markalarını çıkarttıkça abd deliriyor.

    Birde 3-5 ağaç diye gezi parkında günlerce eylem yapanlar asıl AKP ihale yasasını değiştirdiğinde tepki göstermeliydi.
    Valla tüm bu süreçte arge'ye dayalı bir üretim tesisimiz vardı. Ürünün kendisi ve üretim makinalarını da biz geliştirdik. İhracat yapıyorduk. Nasıl bir delik açtı bizde anlatamam... Nereye el attıysak kurudu. Geçen ay kapattık. 30 kişiyi işten çıkardık. Kalan belâlarını temizliyorum.

    Turkiyede yönetim zihniyeti değişmeden üretim için çivi çakmam. Sermayesiz mikro üretim yapacağım. İş büyürse çine ürettireceğim.

    Bu zihniyetin yangınına su taşıyan itfaiyenin hortumunu keseyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Ürüne ihtiyaçmı kalmadı yoksa rakip bir şirket daha ucuz üretmeyemi başladı.
  • tamamen katılıyorum! PS1 ve PS2 yi eklemeyi unutmussun ustad. Eline saglık guzel yazmıssın , keske geri donebilsek...
  • Banada 90’lar çok güzel geliyordu zira o sıralar çocuktum gençtim sorumluluğum hayat zorluğu şu bu yoktu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon07

    tamamen katılıyorum! PS1 ve PS2 yi eklemeyi unutmussun ustad. Eline saglık guzel yazmıssın , keske geri donebilsek...
    Ps2 yi ekleiştim hocam görmemişsiniz. ama ps1 i unutmuşum.
  • harbiden ha konuda geçen herşey vardı o zamanlar ne kadar güzel yıllarmış şimdi herşey rezalet herşey
  • Sürekli özlediğim, iç çekerek hatırladığım yıllar. 2007-2008
  • Hicbir zaman degildi boşuna umutlanmayın. Aksine benim için en kötü yıllardı. Hayatı kendi yaşadıgınız çevrenizden ve cocuklugunuzdan ibaret sandıgınız için size öyle geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Geçmiş olsun. Ürüne ihtiyaçmı kalmadı yoksa rakip bir şirket daha ucuz üretmeyemi başladı.
    Kendi alanında rakibi olan bir urun de değildi. Haliyle bizden ucuz üreten de yoktu. Rakip sayılabilecek ürünlere gore ciddi avantajları, bazı dezavantajları vardı. İnsanlar inşaat sektöründe çok yobaz. Yeni ürünü benimsetmek zor. İşçiliği kolaylaştırsa bile, şantiyede yeni bir.yöntem uygulamaya sıcak bakan çok olmuyor. Sadece teknikaliteye önem veren büyük avrupa ve amerikan firmalarına is yapabildik (Strabag, mace gibi). Zaha hadid gibi mimarlara is yaptık. Ama bir yandan çeçen gibi is bilmez firmaların yanlış uygulamalarından ötürü taşlarımız hasar gördü, teminat mektubumuzu yaktılar falan... Ek olarak Fabrikayı doldurmayı beceremedik. Fabrika is yaparken iyi kazanıyor, boşta kalırsa hasar açıyor.

    Rusyada büyük is aldik, fabrikayı doldurduğu için o döneme başka is almadık. Sonra rusya krize girdi, is durdu. Fabrika is olmadan 9 ay kaldı. Başka isler.aldık. İki yıl sonra rusya toplanırken uçak krizi oldu, is.yattı.

    İsraille düzenli bir is almak üzereydik öne minut oldu falan...

    Sonuçta yürümedi.

    -------

    Bundan sonra amelemasyon isler, amelemasyon firmalarla muhatap olmamı gerektiren hicbir is yapmam. İsleri mikro ve sayıca çok tutacağım. Hiçbiri de müşteri olarak büyük firma içermeyecek. Niş işler yapacağım.

    Basit hifi elektroniği üreteceğim. Maket tren elektroniği, rc elektroniği falan üreteceğim. Amelelerle muhatap olmayacağım. Param olursa hasarlı tekne alır, tamir eder kiraya veririm falan... Toprağa yerleşik yatırım yapmayacağım. Tekneye yapabilirim. Bugün burada, yarin hırvatistan'da... Hicbir bağı yok... Boyle bundan sonra...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ve tam o yıl üniversiteye başlamıştım. üstelik hazırlık. her şey ne kadar güzel. dert yok tasa yok vakit çok. şükür
  • KristiyanoRonaldo kullanıcısına yanıt
    Dolarin degeri de zamanla dusuyor.
    O zaman 400 dolarla ne alabilirdin simdi ne alabilirdin ona bakmak lazim bunu da CPI ile olcuyorlar :

    2008de dolar olarak CPI=215.303 2018de CPI=251.107
    Simdiki asgari ucreti(353 dolar) 2008in dolarindan olcer isek 215/251*353= 302 tane 2008 dolari ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.