Şimdi Ara

Türk Telekom'dan İnternetsiz Ev Kalmasın Paketi 4 Mb 29 TL (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.937
Cevap
20
Favori
232.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Biraz karıştı olay ben bir özet geçeyim.

    1- İnternetten başvuru yaptım,müşteri temsilcisi bir kız aradı,bu paketten bağımsız paket satmaya çalıştı. Ben bu paketi isteyince sizde fiber var ,o paket size olmaz dedi . Ben nasıl yani dedim.Kız fiber olduğu için olmuyor diye kestirip attı ,bende kapattım.

    2-Ben müşteri hizmetlerini aradım ve pakete başvurmak istedim. MT genç kontrol yaptı ve dedi ki sizde fiber yok. Nasıl yani ,sistemde fiber olarak görünüyor dediğimde ,fiber olarak görünüyor ama sizdeki fttc aslında ,o yüzden o değeri veremeyiz dedi.Ben neden böyle olduğunu,ortada bir yanıltma olduğunu söylediğimde yapacak bir şey olmadığını söyledi. Ben de şahsı için değil ama durumla ilgili şikayet oluşturacağımı söyledim.

    3-Bugün Telekom geri dönüş yaptı. Arayan arkadaş epey ilgiliydi. Durumu anlattım. Size neden öyle bilgi verilmiş ki,sizin binada adsl kullanan var size adsl üzerinden tanımlayabiliriz bu paketi dedi.Bende tamam tanımlayalım dedim. Bilgileri aldı,15dk bekledikten sonra sistem problem çıkarıyor . İsterseniz ofis ya da satış noktalarından deneyin ,belki orada olur dedi. E başa döndük yani dedim kapattım.

    4-Türk Telekom il müdürliğüne,Türk Telekom Ofisine gittim. Sıra bekledikten sonra bu pakatten faydalanmak istediğimi söyledim. Nüfus cüzdanı aldı,form doldurdu vs. Sonra MH neden bağlamadı dedi. Oraya yönlendirdiklerini söyledim. Sonra biraz ukala olan çalışan bu paketi alamayacağımı çünkü binada fiber olduğunu söyledi. Tamam Adsl üzerinden tanımlayın dedim,binada adsl kullanan var.Olmuyor öyle dedi. NEden dediğimde,yine aynı cevabı aldım. Tamam o zaman fiber üzerinden bağlayın eğer bizim binada fiber varsa dediğimde, bu paketi adsl dışında tanımlayamayacağını söyledi. Ben de üstte sizinde paylaştığınız ilgili maddeyi açtım ve okuttum. Ve dedim ki benim altyapım hiper mi fiber mi. Defalarca fiber olduğu cevabını aldım. Bende ilgili maddeye istinaden o zaman bu paketi alabiliyor olmam gerektiğini söyledim. Kızın verdiği cevap: "siz mi daha iyi biliyorsunuz ben mi" oldu. Kibarlığımı bozmadan sözleşme maddesini hatırlattım yine ve bu seferde onun genel olduğunu bu paketle ilgili olmadığını istersem fiber bir paket alabileceğimi ima ettiğini söyledi. Bende kibarca maddenin sadece ilgili kampanyayla alakalı olduğunu belirttim. Bu seferde maddenin ucunun açık olduğunu ,farklı yorumlanabileceği cevabını aldım.Yasal bağlayıcılığı olan şeyin ucu açık olabilir mi dedim.

    Neyse uzatmayayım. İyice saçmaladılar. Gerçekten hiçbir personeli yeterli seviyede değil.Birde çok bilmişler. Ben bilgisayar müh. 3.sınıf sonunda bıraktım. Tabii ki üstünden çok uzun zaman geçti. Belki bu arkadaşlar ilkokuldaydı o zaman ya da belki doğmamışlardı. Arada farklı bir çok işle uğraştım ,doğal olarak yeni gelişen teknolojileri herkes kadar takip edebiliyorum. Ama en azından network dersi almış adamım. Bu işleri hiç anlamıyor değilim. Siz mi iyi bileceksiniz ben mi ne demek ? Bakın yukarıda 4 kişiyle görüştüm ve hepsinin açıklaması farklı.

    Benim anladığım TT bu paketi fiber yatırımı yaptığı bölgelere vermek istemiyor ve sistemden paketi tanımlamayı kısıtlamışlar.Ben bu paketi emekli anne-babamın kullanması için istemiştim. Yeni yeni internet kullanıyorlar ve yeterli gelecekti.Ben de ziyaret ettiğimde kullanırım,duruma göre yükseltirim diye düşünüyordum. Ama artık Türk Telekomun adını gördüğüm yerde yolumu değiştiririm herhalde.




  • Walled kullanıcısına yanıt
    Evet, satmak istememişler gibi duruyor e elde ne ne var hiç iki taraf içinde. Paul Doany'ye yazın twitter'dan o kadar üzerinde duruyor bu penetrasyon işinin gereğini yapsınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 28 Aralık 2017; 18:16:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok enteresan ben tt 'ye gittim hemen sözleşme yapıp diğer gün bağladılar. şuan ikinci fatura gelecek net gayet iyi şuan bir problem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Walled kullanıcısına yanıt
    Ben de bu tarife için avm içindeki bayiye gittim sizin altyapı fiber gpon diye bir şey dedi olmaz dedi. Ben de müşteri hiz. Arayıp ordan başvuru yaptım geçen evraklar geldi kargoyla imzaladım götürdüler kimse bağlayamayız demedi şu ana kadar. Mail gelmiş hatta evraklarınız ulaştı işlemlerinizi başlatacağız diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Walled kullanıcısına yanıt
    Hocam hatirlatmakta fayda görüyorum. Vodafone ve Turkcell de bu paket var oradan deneyin bi. Türk telekom bazen boyle densizlikler yapiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mortakal

    Ben de bu tarife için avm içindeki bayiye gittim sizin altyapı fiber gpon diye bir şey dedi olmaz dedi. Ben de müşteri hiz. Arayıp ordan başvuru yaptım geçen evraklar geldi kargoyla imzaladım götürdüler kimse bağlayamayız demedi şu ana kadar. Mail gelmiş hatta evraklarınız ulaştı işlemlerinizi başlatacağız diye.

    Hocam müşteri hizmetlerinden 3 kişi ile görüştüm.Yetmedi TT ofisine gittim.Artık zorlamayacağım.Açıklamaları da yeterli değil,bilgileri de .Üstüne bir de ukalalık çekemem.Ya ben çok şansızım ve konu hakkında hiçbir şey bilmeyen insanlara denk geldim ya da kasıtlı olarak yapılan bir şey var.Bana tam olarak nasıl bir altyapım olduğunu dahi açıklayamıyorlar.Biri fiber var diyor,biri fiber yok diyor.Bilemiyorum.Fiber gpon olmaz diyor ama neden olmadığını bilmiyorlar.Fiberin ne olduğunu da bilmiyorlar.Sadece yüksek hızlı internet olduğunu sanıyorlar.


    Vodafone modem vermiyor,modem problem değil bulabilirim bir kaç güne kadar ama kampanya bugün bitiyor ve vodafone da TT altyapısı kullanıyor ve oldukça ilgisiz oluyor.

    Turkcell Superonline içinde aynı şey geçerli. Ve hat taşınması durumunda yüksek ücret talep ediyorlar. Turkcell kampanyası marta kadar devam ediyor,olmazsa risk alıp onu deneyeceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScR3Am05

    Hızım 2 gündür 1mbps. Müşteri temsilcisini aradım güncelleme yapıyorum internetiniz düzelecek diyor ama 2 gündür 1mbps üstüne çıkmıyor.

    Modemi resetledim hızım tekrar 3,5-3,7Mbps değerine çıktı. Herhalde modemde bug oluşmuştu.
    Android box'dan youtube üzerinden 1080p video izliyorum ve bu bana fazlasıyla yetiyor. :)
  • tpp T kullanıcısına yanıt
    TT peşinde koştuğum için henüz görüşmedim. Artık yeni yıla kaldı turkcell işi. Tel gerekiyor mu bende merak ediyorum, Turkcell pek açıklama yapmamış web sayfasında. Sadece alo paket ile alınırsa aylık 5tl bir ücret olduğu yazılmış.Toplam 25tl gibi bir ücret yapıyor ama ekstra bir ücret talep ediyor mu bilmiyorum.Eğer Turkcell mh ile görüşürsem yazarım buraya.
  • tpp T kullanıcısına yanıt
    Ben görüştüm. Bu tarife ev telefonu olanlar için geçerliymiş.
  • cinquanta kullanıcısına yanıt
    Yeni abone olacaklara açıktır yok öyle bir şey size daha pahalı paketler satmak için yapıyorlar.
  • _müdür_ _ kullanıcısına yanıt
    hocam bende maksimum dl:3,40 upload:0,72
    siz nasıl 5 alıyorsunuz.4000 mbps ile sınırlandırmışlar. sınırı yükseltebilir miyim?
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    hocam hattım adsl2 dl maksimum 3,40. 3,99 yada 4 olması için tt ye ne demeliyim?
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    ethernet ile bende 4 alamıyorum.
  • tpp T kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'dan alırsın.
  • tpp T kullanıcısına yanıt
    Hayır, alamıyoruz. Yukarıdada açıkladım. Turkcell ile konuştum. 19,90 TL lik ADSL tarifesi evinde ev telefonu kullananlar içinmiş. Ev telefonu olmayanlar için 64,90 TL olan ADSL tarifesini veriyorlarmış.
  • cinquanta kullanıcısına yanıt
    Alo paket seçeneği sunmuyor mu superonline ? O zaman önce telefon bağlantısı yaparlar sonra adsl. Olmuyor derken ben mantığı anlamadım.19.90 adsl, 4.99 telefon ücreti olması lazım.
    Anlaşılan turkcell de TT gibi başka paket satmak için kullanıyor bu paketi.
  • okirgil O kullanıcısına yanıt
    Ben kullandığım zamanlarda şöyle olmuştu: 4Mbps kotalı paket kullanıyordum o zamanlar. Ama modeme atanan hız, hattın kaldırabileceği şekilde otomatik ayarlanıyordu. Yani 10-11-12 Mbps seviyelerinde otomatik ayarlıyordu sistem port hızını. Bu otomatik ayarlandığı dönemde speedtest'te tam 4Mbps değer alabiliyordum. Sonra hattımla ilgili kota hesaplaması kaynaklı bir problem oldu. Sonra ben şikayet edince hiç alakası olmadığı halde port hızımı 4096Kbps'e sabitlediler. Ondan sonrada hiçbir zaman tam 4Mbps alamadım. Burda 4Mbps bağlanan herkes gibi ~3.5Mbps gibi bir değer ölçüldü.

    Port bağlantı hızı; hattın kalitesine göre otomatik ayarlandığında, port hızı yüksek bile olsa sistem paket hızını yazılımsal olarak sınırlandırabiliyor. Bu sayede de tam 4Mbps alınabiliyor. Bu yaşadığım benim talebimle oluşan bir durum değildi. Tamamen telekom'un kendi ayarlaması. Nasıl talepte bulunulur bunun için net birşey söyleyemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 30 Aralık 2017; 12:46:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler sağlık olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayı düşünen varsa söyleyeyim de hız şu an 3mbit e düşüyor akn aşınca. Ki bu değer 8 mbit için de aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • circassianmen C kullanıcısına yanıt
    3 e düşünce 2.5Mbps gibi bir değerdemi kalıyor internet hızı? Speedtest yaparmısınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.