Şimdi Ara

Trump Erdoğan'ın Seçimi Kazanması İçin Swap Hattı Kurabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: BuZ-MaViSi , BuZ-MaViSi Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy şu anda #7
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • • Jefferies International stratejisti Duruk Gön’e göre: ABD, seçimler öncesinde Türkiye’ye bir dolar swap hattı açabilir. Böyle bir adım, Türkiye’nin döviz rezervlerini güçlendirebilir ve piyasa güvenini artırabilir.

• ABD'nin seçim öncesinde Türkiye'ye dolar swap hattı sunabileceğini değerlendirildi.

• Trump yönetiminden gelebilecek böyle bir destek, Türkiye'nin döviz rezervlerini güçlendirebilir, piyasa güvenini artırabilir ve liradaki baskıyı azaltabilir.

• Raporda, swap hattının enflasyon beklentilerini sınırlamaya, dolarizasyonu caydırmaya ve Türkiye'nin kredi risk primini düşürmeye de yardımcı olabileceği belirtildi.(Bloomberg)

https://x.com/haskologlu/status/2061427950981968361

Trump diktatörünü koruyacak , diktatör ise gaspçılarını. Halk bu şekilde baskılanıp,güdülecek.

• Vallaha napiyosa yapsin gerekirse illümematiyi devreye soksun açız kardeşim açız son 2 ay özellikle resmen cepten yedim enflasyonuydu zart zurtuydu hayat parasiz gecmiyor ülkeye refah lazim ACİL

Bu sabah aylık plan yaptım bütçem feci durumda herkes de benim gibi çevremde

Ekonomi zaten kötüydü tam biraz duzelir Mehmet Şimşekin program ise yarar gibi olduydu Ekrem tutuklandi o zamandan beri de dikiş tutmuyor ekonomi

Altın alan ağlıyo
    Dolar alan ağlıyo
    Euro alan ağlıyo
    Borsa giren ağlıyo
    Faizde duran ağlıyo
    Esnaf kan ağlıyo
    Tüketici domatesi gramla alıyo

Abi herkes bitti ya

Trump yok artık. onu kullanan yahudiler var :)

yahudiler yine erdoğan kardeşlerine sahip çıkıyorlar.

vakti zamanında erbakan ve takımına para sağlayanlar da hep yahudiler idi.

En görüneni Üzeyir Garih adında yahudiydi.

siz amerikancı solcu yeni chp çizgisinde arkadaşlar! Hala daha batılı liberal ve efendileri yahudilerin sizin için ayılıp bayıldığına inanın!

Almanya'da bile geri gönderilen suri mısırlı arap sayısı 500 bile değil.

ama geri gönderilen liboş sol almanyasında geri gönderilen Türk sayısı 1800!

kvp'de kötü gösterilen iskender karakteri aslında bu yahudiyi harcayan general idi.

ama kvp saçmalığı enayi silkelediği için, fetö talimatları doğrultusunda diziyi işledi.

eski refah partili kendi ağzı ile söyledi.

@fıraktı

Surda Somali hükümetinin 10bin tondan fazla uranyum kaynaginin cikarilmasi ve isletilmesi icin Türkiyeden yardim istedigi haberini paylasmissin. Sorgusuz iktidar destekleyenlerin sorunuda budur, sorgusuzca herseye inanmak. Türkiyenin Uranyum isletecek bir teknolojisi yoktur, hatta biz bile bunun icin baska ülkelerden yardim aliyoruz. Akkuyuda acilacak Nükleer tesisler icin bile bunu disardan temin ediyoruz. Baliklama herseye inanmayi birakip sorgulamaya baslayin bir yerden yoksa komik duruma düsüyorsunuz. Uranyum isletecek teknolojimiz olsa nükleer tesisleri ruslara kurdurmaz kendimiz kurardik ikincisi ise uranyum Türkiyedede var ve isletemedigimiz icin topragiyla birlikte cok ucuza ABD ye sattik.

donanımhaber forum
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163585804
    Kilicdaroglunun iktidarin piyonu oldugu ortaya ciktiktan sonra, dis guclerinde iktidari destekledigi hatta bu destek sayesinde iktidarda oldugu ortaya cikmis oldu.

ABD ve Israil AKP yi iktidarda gormek istiyor, ne istedilerde verdiler? Gozgore gore ulke felakete surukleniyor. ABD ve Israil yapacagi iyiligin karsiligini fazlasiyla alir,
  • Vallaha napiyosa yapsin gerekirse illümematiyi devreye soksun açız kardeşim açız son 2 ay özellikle resmen cepten yedim enflasyonuydu zart zurtuydu hayat parasiz gecmiyor ülkeye refah lazim ACİL

Bu sabah aylık plan yaptım bütçem feci durumda herkes de benim gibi çevremde

Ekonomi zaten kötüydü tam biraz duzelir Mehmet Şimşekin program ise yarar gibi olduydu Ekrem tutuklandi o zamandan beri de dikiş tutmuyor ekonomi

Altın alan ağlıyo
    Dolar alan ağlıyo
    Euro alan ağlıyo
    Borsa giren ağlıyo
    Faizde duran ağlıyo
    Esnaf kan ağlıyo
    Tüketici domatesi gramla alıyo

Abi herkes bitti ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iktidarın kaderi trump'un kasım seçimlerinde gücünün örselenip, elinin kolunun bağlanmamasında, yani maalesef abd halkının elinde. ironiye bak. kasımda ağır bir yenilgi alırsa kafasına göre hat kurabilir mi orası bile belli değil. el altı ekonomik destek olmadan da iktidarın muhalefet üstündeki baskısını ekonomik olarak ne kadar sürdüreceği bilinmez. ancak mevcut iktidar için ok yaydan çıktı, sonuna kadar gitmek zorundalar. olur da muhalefet üstünde baskıyı sağlayamazlarsa iktidar kanadı bu baskıyı göğüsleyemez, değişimin geldiğinin kokusu alındığı anda kendi içinde kırılmalar yaşanır. ihale çok büyük.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • Trump yok artık. onu kullanan yahudiler var :)

yahudiler yine erdoğan kardeşlerine sahip çıkıyorlar.

vakti zamanında erbakan ve takımına para sağlayanlar da hep yahudiler idi.

En görüneni Üzeyir Garih adında yahudiydi.

siz amerikancı solcu yeni chp çizgisinde arkadaşlar! Hala daha batılı liberal ve efendileri yahudilerin sizin için ayılıp bayıldığına inanın!

Almanya'da bile geri gönderilen suri mısırlı arap sayısı 500 bile değil.

ama geri gönderilen liboş sol almanyasında geri gönderilen Türk sayısı 1800!

kvp'de kötü gösterilen iskender karakteri aslında bu yahudiyi harcayan general idi.

ama kvp saçmalığı enayi silkelediği için, fetö talimatları doğrultusunda diziyi işledi.

eski refah partili kendi ağzı ile söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 1 Haziran 2026; 20:30:48 >

• Ben keyifle saçımı tarıyorum. Tüm herkes öyle yapıyordu yıllardır. Fakiri gördüm soğan ekmek yeriz diyordu, zengin g.tünde taytla kahvesi elinde geziyordu. Ben de baktım b.k yoluna kendimi yıpratıyorum, gittim tarak aldım. Artık saçımı tarıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bakalim icazeti Trumptan alanlarmi, Halktan alanlarmi kazanacak?

Suan yeni bir Kurtulus Savasinin tam ortasindayiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Haziran 2026; 20:58:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • x (formerly twitter)
    Bloomberg (@business) on X
    https://x.com/business/status/2061422629869760589

Buda haberi paylasan orjinal Bloomberg Twitter hesabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Haziran 2026; 22:37:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İsrail akp yi istiyor....

ABD ve Israil AKP yi iktidarda gormek istiyor, ne istedilerde verdiler? Gozgore gore ulke felakete surukleniyor. ABD ve Israil yapacagi iyiligin karsiligini fazlasiyla alir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 2 Haziran 2026; 0:16:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Dost acı söyler ama daha bunlar iyi günlerin. Daha kötü günler kapıda. Bunlara oy veren güruhu ekomomi zerre ilgilendirmiyor. Varsın yoksun din elden gitmesin biz soğan ekmek yeriz onun derdindeler kısaca aklı vermişler reise takım tutar gibi parti tutmaktalar. O son satıra yazdığın hiçbir şeyin önemi yok onlar için. Zaten bir kısmı koyun gibi sefil bir şekilde şükürcü yaşamaya alışmış, diğer kısmı da nemalandığı için zerre umrunda değil o yazdığın durumların varsın yoksun din elden gitmesin onlar için.

Zaman geçince bu fikirlerinizi bir tartın, forum burası, zaten birileri bulur hatırlatabilir.

---

Evet, Trump yönetimi Türkiye'ye destek verebilir ama bu Erdoğan'ın seçimi kazanması için değil, Erdoğan tekrar aday olmak istemiyor zaten. Ama çevresi dayatırsa bilemem tabiki..Bunu zaman gösterecek.

Trump, neden Türkiye'ye destek verebilir : Basit aslında, ABD Ortadoğu'dan çekilmek istiyor yıllardır ama bir türlü beceremedi, ABD'nin çok daha önemli sorunları var aşması gereken. Çin, endüstri, Eyaletlerin sorunları, Güney Amerika vb... Ortadoğu öncelikli değil ama İsrail Lobisi (Epstein vb) çok güçlü şu anda. Neyse,

ABD, Ortadoğu'dan çekilirkene, meydanı Rusya yada İran'a bırakmak istemiyor, bunun yerine Türkiye'yi düşünüyor. Suriye'ye Türk Ordusu girdiğinde, Trump Suriye sorularına hep Erdoğan iyi adam, güçlü adam vs vs vs.. diyerek onayladı ve eleştirmedi hiç.

Son zamanlarda olan olaylar zincirine bakın lütfen :

Suriye'de yeni bir hükümetin kurulması, Esad'ın devrilmesi,

Blackrock CEO'nun Erdoğan ile Suriye-Türkiye-AB enerji hattının görüşülmesi,

PKK'nın ABD ve AB tarafından dışlanması, desteklerin kesilmesi...

Bunların hiçbiri tesadüf değil.

iki yıl önce Pkk-Suriye için yazmıştım :

donanımhaber forum
    Suriyede öso son 2 günde büyük bir ilerleme kaydetti ! ÖSO Halebin sehir merkezine girdi !
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160134363

bunu geçen yıl yazmıştım:

donanımhaber forum
    Son dakika... Esad Şam'ı terk etti! 61 yıllık rejim sona erdi
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160185797

benimle dalga geçenler, polyannacılık yaptığımı sütümü içip yatmama isteyen bile oldu :)) şimdi onlar sütlerini içmeye devam edebilirler yada ah mahvolduk bittik diye kendilerini yiyip bitirebilirler, umrumda değil.

• Trumpı kim kurtaracak ki ona bunu yardım etmeye çalışacakmış. İkiside gidecek özeller, sançezler kalacak.

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • fıraktı kullanıcısına yanıt

Barrack'ın Türkiye için önerdiği millet sistemi bizim Araplasmis kitleye şirin gözükecek şekilde maluajlanmis eyalet sistemidir .

Amaç 1. Dünya Savaşı sonunda 4e bölünmüş olan Kürt bölgelerini Türkiye sahlaniyor , Osmanlı donuyor adı altinda Tutk bayrağı altında birleştirip ardından eyalet sistemi adı altinda bunların tek parça olarak Turkiye'nin koruması altında ayrı bir varlık olarak teskilatlanip devletlesmelerini sağlamak.

Ardından zamanında aynı Avusturya - Macaristan'da olduğu gibi ilk dış krizde Turkiye'den bir bütün olarak Fırat- Dicle nehirlerin, ülkenin en büyük barajların ve şu kaynaklarını koparacak şekilde parçalamak.

Israil'in istediği şey Ortadogu'yu Turkiye'ye bırakmak değil. Bizim buradaki cahil cuhelayi Osmanlı geliyor masalları ile uyutup bölgedeki tüm ulkeleri parçalayarak İsrail ve Abd'njn dostu bir Kurdistan oluşturmak.

Bahceli denen kuklaya ne dedirttiklerini animsamiyor musun ? Başkan Türk, Yardımcisi Kürt olsun , İçişleri Bakanı alevi olsun vb vb ülkenin etnik ve dini gruplar arasında parçalanmasına neden olacak Lübnan ve Bosna gibi yerlerde ülkelerin milli birliğini dinamitleyen bir bati projesini savundu. Birde bu dizde ülkenin iktidar ortağı milliyetçi partisi.

Zaten son 10 yıldır Turkiye'ye çok ciddi ortadogu gocu pompalaniyor , milli birlik erezyona uğruyor adım adım ülkeyi üniter bir ulus devletten çıkartıp Osmanli benzeri bir yapıya burundurup parparca edecekler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Haziran 2026; 11:53:54 >

• fıraktı kullanıcısına yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleriyle gerçekleştirdiği bir toplantıda "Cumhurbaşkanı'nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt diğeri Alevi olsun" şeklinde bir öneride bulunmuştur. Kamuoyunda ve basında büyük yankı uyandıran bu çıkışı daha sonra bizzat doğrulayarak sözlerinin arkasında durduğunu ifade etmiştir.

Türkiye yi en iyi ihtimalle Lübnanlaştırıp ABD/İsrail yok etmek istiyor tamamen işlevsiz hale getirmek istiyorlar.

Kafamıza bombaları atıp sadece dua etmemizi istiyorlar bunu göremeyen canlı aptal ötesi bir varlıktır.

Düzgün bir ülkede olsak Barrack denen tip persona non grata ilan dilip sınır dışı edilmesi lazım ama burada sömürge valisi gibi atıp tutuyor Cumhur ittifakı denen oluşumdan ses yok.

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • Periah kullanıcısına yanıt

Kardeşim tabiki devletimiz her zaman teyakkuzda olsun, ülke menfaatleri için yakın ve ileri planlar dahilinde hareket etsin.

Ancak bu sizin düşünceleriniz şu anda komplo seviyesinde. Çünkü;

İsrail'in istekleri "hayal", varsay ki aldı, 10 M luk nüfusu ile zaten elinde tutamaz. Nüfus önemli! ABD'yi her zaman arkasında bulamazlar, yakınca bulamayacaklar zaten.

--/--

Ortadoğu, 1000 yıl Türklerin kontrolündeydi, o zaman iç isyanlar vs oldu ama böylesine bir savaş ve karışıklık olmadı, Türkler buna izin vermezler. Ortadoğu, Osmanlı'nın kontrolünden çıktığından bu yana hep kan gölü. Gerçek bu.

Araplaşmış falan diyorsun ya, bu argüman tamamen komplo içeriyor. Araplar kötü millet değil, ama Türkler, Araplaşmaz.

Dikkatini çekerim, içeride bazı böyle Araplara karşı milliyetçilik duyguları bileniyorken, İngiliz, ABD Ortadoğunun göbeğinde hareket ediyor. Hatırla, geçen aylarda İngiliz Kralı, Arap milli kıyafetleri ile onlar gibi masada yemek yerken fotoğrafı var.

Neden? Körfez bir sıcak para cenneti. bu yüzden. Sana Araplar kötü seni arkadan vurdular derkene, bizi alnımızdan vuran bu adamlar, gidip Araplarla (para için tabiki) sıcak ilişkiler, menfaate dayalı biraz da zoraki finansal ilişkiler kuruyorlar.

Sen bu coğrafyada yer almazsan, biriler zaten doldurur, doldurmuşlar da ve sana huzur verdirmezler. Şu anda olan bu.

--/--

Şahsen Türkiye'nin, Batı ile; Ortadoğu'da, Afrika'da, Asya'da ve Rusya'da aktif faaliyetler göstermesinden yanayım. Çünkü, sen olmazsan, birileri gelip buralara "çöküyor".

Türkiye, Suriye'ye girmesin diye içerde bile ne muhalefetler yapıldı, hatırla. Sonuç, Pkk tamamen bitmese de gücü ve dünya üzerindeki etkisi yeni Suriye'nin varlığı ile bitti. Geri gelir mi, gelebilir eğer bu yeni düzen bozulursa.

• Periah kullanıcısına yanıt

Abi Afrika dedim habere bak.

Sen Afrika'da faaliyet göstermezsen bu Uranyum yataklarını başta Fransızlar işletir. yada Çin gelir..

100 yıldır, kendi sınırlarımız içindeyiz, ekonomi ne şahlandı ne de ülke zenginleşti. Sınırların dışına çıkmak gerekiyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.