Şimdi Ara

Trendyol firmasının ucuza aldığımız yatak sonrası hesaplarımızı askıya alması. (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
22
Favori
71.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
332 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Korkudan ya grubu kapatmışlar ya da beni engellemişler. Çok haklı olan ve yasal çerçevede iş yapan bu dürüst kardeşlerimiz niye bu kadar korktular anlayamadık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperkaya90 kullanıcısına yanıt
    Yahu burada sebepsiz zenginlesme yok ki. Cek icin aldigini nasil kanitlayacaksin, niyet okuyarak mi? Kaldi ki cek icin aldigi kanitlansa bile sebepsiz zenginlesme olmaz.Herkes avukat kesildi bir anda.

Son olarak sebepsiz zenginlesme de suc degil. Bu olaydan alicilar acisindan hukuken hicbir sey cikmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 26 Nisan 2020; 13:8:33 >
  • Ben bu zamana kadar yüzlerce ürün gördüm böyle konusu açılmış birini bile almadım. Uğraşamam böyle şeylere ama satıcı buraya gelip uğraşanlara alanlara resmen hakaret etmiş soylemleriyle mahkemeye verecekmiş neyini verecen hocam mahkmeye kendiniz yapmışsınız hatayı. Trendyol bir kullanıcı üründen şu kadar alabilir demiş mi dememiş. Farkli hesaplardan alımı yasaklamış mı yasaklanmamış adamlar almış isteyen iptal eder istemeyen etmez. Burada sizin fiyatı hatalı girmenizin suçunu başkalarına yüklemeye gerek yok. Trendyolun üyelik banlaması da ayrı saçmalık konunun takipçisiyim banlanan üyelikler açılmazsa. Trendyol'dan alışveriş yapmayacağım.

• asıl kötü olan ne biliyor musunuz aynı sepette 1 tane de alsanız 10 tanede alsanız sadece bir çek veriliyor

trendyol satıcıdan 10 tane çek için para çekiyor ama alıcıya bir tane çek veriyor

fakat bütün sayfaları okumadım trendyol da şöyle bir sistem var

satıcı mağaza olmak için sözleşme imzalamanız gerekir bu sözleşmede iptal ettiğiniz siparişlerin için sizden ceza alınacağı açık şekilde yazılırdır ve altına imza atmadan bu imzalı belgeyi almadan satış yapmanıza izin vermezler

zaten bu yüzden satıcılar trendyoldan birşey talep edemiyorlar çünkü ortada sözleşme var mecbur o parayı senden alıyor

ekran görüntülerinde 9 tane 233 tl lik ürün almış görüyorum fark etmez. burada alıcı 10 tane 233lük alsada sadece 1 tane 25 lik çek alacak.

ama satıcı 9 * 25 = 225 TL ceza ödeyecek öyle her siparişe 300 olayı falan yok.

trendyol bir kurum adamlar milyonlar harcayarak reklam yapıyor
    müşterileri ürün alacak sonra ya kusura bakma yanlış fiyat olmuş diye o kadar reklam giderini bir dakikada silecek mi

kusura bakmayın olmaz öyle birşey ticarethane burası yüzden herkes dikkat etmek zorunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sullen9308 -- 26 Nisan 2020; 13:22:11 >

• Ne mağduriyetinden bahsediyorsunuz.
    Mezarlardan milletin altın dişini, yüzüğü çalan insanlardan hiç bir farkınız yok. Detayları neden anlatmıyorsunuz? İşinize gelmiyor değil mi?

İhtiyaçmışta evde oturuyorlarken sağlıklarını düşünmüşler yatak almışlar vsvs.
    4 gündür sizleri takip ediyorum. Devletin gerçekten müşterilerini mağdur eden sahtekarları engellemek için çıkardığı yasaları Esnafları mağdur etmek için kullanan profesyonel bir organize ekipsiniz.

Tespitlerim:
    1. Mağdur arkadaşın bir tanesi 3 tane farklı hesaptan benden 9 tane Bebek Odası almış. Maşallah seri üretim. İşin ilginci çok çocuklu aileler var defalarca gördüm tanıyorum. bir den çok eşli insanlarda tanıyorum ama 9 çocuğu aynı anda doğurtabilen birini görmedim tebrik ederim. Apartman dairesi olup 9 çocuk odası kuracak evi olanı hiç görmedim hele bu dönemde maşallah. 9 çocuğa aynı anda olduğuna göre 9 farklı hanımına bakacak kadar güçlüsün ama mezarcı gibi fiyatı görünce bebek odası alıyorsun. 3 farklı sepette alıyorsun birde nedense. fazla görünmesin sepet diye sanıyorum :)

2. Forum yöneticisi tüketici hakem heyetine gidin yollamak zorundalar, reddederlerse bir üst mahkemeye taşıyın diye akıl veriyor. Başka bir admin bence uğraşmayın süreç uzamasın 14 gün iade hakkınız var, size ürünü kargolarsa sizde reddederiz diyin, Kargo parası da size girer diyin 25 TL hediye çekine razı olsun diyor.

3. 56 Bebek odası siparişinin 1 tanesi hariç hepsi 9lu, 6lı ve 3'lü.

4. Başka bir mağdur arkadaş var 77 liralık ürün 7 lira olarak çıkmış. Ürün bir krem. 100 er tane alan var. Ama mağdurlar çünkü tüm mahallenin kremini onlar karşılıyor. Mahalleye girdiğince çocuklar hediyeleri gelmedi diye üzülecek. 7 liralık ürün için 25 Lira ceza yedirtiyorlar adama ama mağdurlar.

5. Başka bir gün 24 adet Pepee lisanslı ıslak mendil linki paylaşıldı. 24 tanesi 16 lira kargo dahil. Hem de öyle bir hata ki 3 tane farklı satıcıda bile fiyat 16-19 lira arasında. Anasını ağlattılar ertesi gün tamamı ürünleri kapattı şuan savaşa devam ediyorlar bu organize vicdansız insanlarla. Ankara'da bir firma aradım sokağa çıkma yasağı yüzünden dükkan kapalı ama bunlar bunu fırsat bildi.

6. Trendyol linkleri organize şekilde siliniyor. Anlık paylaşıyorlar hatalı fiyat olduğunu bildiklerini sonra hemen siliniyor ve yazışmalar varsa ise onlarıda yok ediyorlar. Fırsat fiyatı falan ayağına yatıyorlar ama çok açık kendileride biliyor hatalı fiyat ve üretici mağdur olacak ama umurları bile değil.

7. Mağdur olan esnaf gruplara girip mesaj atıyor. Biz küçük bir işletmeyiz bu ürünleri bu fiyattan göndersekte ya da göndermeyip ceza yesekte bizim ticaretimiz biter gücümüz yok diyor. Yorumlarda şunu yazıyorlar Siparişleri bizim tarafımızdan iptal ettirip hediye çekinden yırtmaya çalışıyorlar. Umrunda değil adamın batıp batmayacağı arkadaşların

8. Bir adam gitmiş yatak fiyatı hatalı olunca 160 tane yatak almış (49 adedi 1 kamyon ediyor). Sonrada forumlarda yollamazlarsa ben hediye çekimi bilirim 160 x 25= 4000 TL yazmış

Türkçesi,
    Corona'dan ve daha öncesi ekonomik daralmadan dolayı insanlar zaten bitmiş durumda. Çoğu faizli kredi ile dönüyor ve bir çok gün siftah bile yapmadan evine dönüyor. Çareyi internette nakit satıp var olma şansında buluyorlar. Bu insanların çoğu bilgisayardan anlamıyor bir eş dost yiğen bilgisayardan anladığını düşündüğü çor çocuğa ürün ekletiyorlar. Hali ile ürün güncelleme vsvs işlerinde çok ciddi hatalı fiyatlar olabiliyor. Sizlerde kan emici olarak bitmek üzere olan bu insanlara son darbeyi vuruyorsunuz. Sizler ve Trendyol.

Trendyol konusunu hiç girmiyorum çünkü işin içinde onların içinden bir kaç kişinin olduğuna da oldukça eminim. Bu kadar hızlı hatalı ürün fiyatlarına 3.parti yazılımla veya botla ulaşma imkanı yok. Kesinlikle ve Kesinlikle içerden ürün linkleri şutlanıyor.

Sonuç: Hakkımı siz ve sizin gibilere helal etmiyorum. Trendyola karşı kampanya yürütüp ürün almayacağız demişsiniz. Keşke internetten hiç kimseden almasanız. kargo ücretsiz olsun diye 5 yıllık hesabım kapandı diyince cırlıyorsunuz. 40 bin lira ceza ödeyecek olan esnaf umrunuzda olmuyor. 3 liralık kargo için dünya kaldırıyorsunuz. Siz ve sizin gibiler yüzünden ne hallere ne günlere kaldık.

Son not: Siz emek sömürüp, kan emerek hayatınızı sürdürün. Gruptan ramazan pidesi yaptığınızı paylaşın, sahurdayız, Allah kabul etsin ona buna selam olsun falanca ilden sevgiler yazın. Allah oruçlarınızı kabul etsin amin.

Yazdıklarımın hepsinin ekran görüntüsü mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakanpasa -- 26 Nisan 2020; 14:31:55 >

• Bu arada yanlış anlaşılmamarı düzeltmek için telegram gubunda son bir yazı paylaşmaya çalıştım ama izin verilmedi arkadaşlarla da güzel sohbet de ediyorduk.

O yazıyı buradan paylaşayım yanlış anlamalar ve kırgınlıklar olmasın.

Aşağıdaki yazı sadece gizli trendyol fiyat hatası linki paylaşan grup üyelerinin hedef şaşırtmak ve satıcıyı iptal durumuna gtirmekten emin olmak için kullandığı açık telegram grubuna yazılmaktadır.

Herkese mutlu ve sağlıklı pazarlar
    Adminlerden bu açıklamayı silmemelerini rica edeceğim.

Öncelikle bir kaç gündür vaktinizi aldığımız için kusura bakmayın.

Söz veriyorum bu konu hakkında gruptan yapılacak son açıklamamızdır.

Sonrasında yazılanlara da ekipten arkadaşlarımız özelden cevap vererek grubu meşgul etmeyecektir.

Anlayışınız için teşekkürler.

İlk başta trendyol müşteri sorusu cevabımızda kast ettiğimiz grubun bu grup olmadığını bilmenizi isterim öyle olsaydı isim verirdik.

Önemli olan sistemdeki açıkların giderilmesidir.

Sadece trendyol hatalı fiyat paylaşımı yapılan gizli telegram grubu mevcuttu her kategoriden stogu yuksek her buyuk fiyat hatasını kısa sürede özellikle kampanya dönemlerinde daha yoğunlaşan çünkü iş yükü artıp excellerle elle fiyat girmelerinin yapılıp sistemin %70 kontrolüne takılınmadığı ve hata ihtimalinin arttığı zamanlardı bunlar.

Derdimiz bütün veriyi, her kategoriyi sürekli olarak bir botun anlık süzüp özellikle stoğu yüksek ürünleri çok hızlı bir şekilde açığa çıkarması pek mümkün değilken bu gizli trendyol fiyat hatası grubuna verinin nasıl sağlandığıydı.

Yani bizim için mesele çeşmenin başı çeşmeye avucunu uzatıp bir avuç su alanlar değil.

Diğer alımlardan bir tık önce ilk yüklü alımı yapan kişi ürünün ön plana çıkarılmasını sağlayıp görünür kılıp sinyal mi veriyordu, o bu veriye nasıl ulaşıyordu?

Kimlerle temastaydı, ilginçtir siparislerini daha akşamına iptal etmişti üstelik.

İşin içinde iş vardı.

En başta da belirttim ben sizin grubunuzu faydalı bile gördüm lansman için, ihraç fazlası, stok fazlası ürünlerde kampanyalı satış için sizlere paylaşımda bulunmayı düşündüğümü bile belirttim.

Hatta şimdi bu fikirlerime sitemizin alışveriş kuponunu da ekliyorum.

İstemeden sizleri kırdıysam, yanlış anlaşıldıysam hepinizden özür dilerim.

Ancak sayısı bir kaç ile ifade edilecek ve sadece trendyol fiyat hatasını iş edinmiş o gizli gruba dahil kişiler bu açık grubu hedef haline getirmekte lüffen bunu anlayın.

Onlar hedef şaşırtmak iz kaybettirmek ve ürünün gönderilemeyecek adetlerde satılmasından emin olmak için o linki bu telegram grubunda paylaşmakta.

Esas yüklü alımları yapanlar ki zaten göndersen de iade ederiz mantığında olup sadece puan peşinde olanlar satıcıya diz çöktürmek için bu grubu kullanmakta biliniz ki ilk onlar bütün alımlarını iptal etti daha biz burada bir şey bile paylaşmamışken.

Burada (telegram) bir kaç gündür arkadaşlarımızın konuşmalar yapması o bir kaç kişinin burada (telegram) olmasından kaynaklıydı amacımız konu uzadığında kendilerini daha izlenebilir platformlardan açık etmeleriydi ve de ettiler.

Tekrar hepinizden vaktinizi çaldığımız için özür dileriz.

Mükerrer olmayan tekli alım yapan müşterilerimizin gönlünü alacağımızın sözünü veririm.

Bu süreçte banlamalarla hiç bir alakamız olmadığını tüm bu süreçte uğraşlarımızın kaynağı tespit etmek olduğunu bilmenizi isterim.

Nasıl ki fahiş fiyatla kanuna aykırı olmadan satış yapan "SATICIlar" bizim gözümüzde satıcı değilse satıcıya, iptal et çekimizi alalım göndersen de cayma hakkımızı kullanırız daha çok zarar edersin diyenler de "Tüketici" değildir.

Bu kişiler bu organize tavırlarıyla siz tüketicilerin en büyük düşmanıdır çünkü tüketici faydasına olan uygulamaların ve kanunların değişmesine, fiyatların yükselmesine sebep olacaklardır.

Konu dışı bir örnek vereyim 3 numara birden ayakkabı siparişi verip olanı alıp diğerlerini cayma hakkını kullanarak geri gönderen kişiler ayakkabıcıların iade maliyeterini de fiyatlara eklemisine sebep olmakta bana ne ben hakkımı kullanıyorum diyen müşteri gerçekten etik davranan ihtiyacı olan kişilerin de daha yüksek fiyatla alışveriş yapmasına sebep olmaktadır.

Dün selpakçı bugün ben yarın saatçi vs. burayı (telegram) hedef haline getirenler inanın bunun sorumlusu.

Ve benim sizlerin de , tüm esnafların da faydasına bir şey için uğraştığıma emin olun.

Sistem bu gibi durumların önüne geçecek hale getirilecek.
    Kaynak cezasını çekecek.

Burası da tedarikçiden parası kesilen trendyol fiyat hatalarından arındığında kimsenin hedef şaşırtmak için kullanabileceği bir yer olmayacak.

Herkes çok daha huzurlu olacak.

Hoşçakalın

• Olay nedir tam olarak

Benim anladığım alışveriş sitelerinde ürün satan insanlar hatalı fiyat girince bazıları toplu alım gerçekleştiriyor.Bunu bekleyen yani fiyat araştırması yapıp ürün ne olursa olsun hatalı girilen fiyatını görünce o ürüne çöken toplu alımlar yapan organize bir kesim mi var

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Olay nedir tam olarak

Benim anladığım alışveriş sitelerinde ürün satan insanlar hatalı fiyat girince bazıları toplu alım gerçekleştiriyor.Bunu bekleyen yani fiyat araştırması yapıp ürün ne olursa olsun hatalı girilen fiyatını görünce o ürüne çöken toplu alımlar yapan organize bir kesim mi var
    Organize bir kaç mezarcı grubu var. Üstelik bu hatalı fiyatlarından içerden servis edildiği aşikar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakanpasa

Organize bir kaç mezarcı grubu var. Üstelik bu hatalı fiyatlarından içerden servis edildiği aşikar.

Alıntıları Göster
    Yuh millet nelerle uğraşıyor.Şeytanın aklına gelmez.Hiç mi demiyorlar biz bu ürünleri böyle ölü fiyatına alırsak,adamın fiyatını yanlış girdiğini bile bile alırsak o esnafın hali ne olacak diye.

Peki toplu alım yapan kişi mesela 1 kamyon dolusu yatağı aldı onu nasıl elden çıkarıyor.Ilan mı açıyorlar,faturasız vs satış mı yapıyorlar.Fiyatlar içerden servis ediliyor demişsiniz o zaman o ölü fiyatına alınan ürünü ayni site üzerinden gerçek değerinde satmasına ses çıkarmaz o içerdeki servis edenler galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 26 Nisan 2020; 13:31:41 >

• Çözüm basit. Tüketici hakem heyetine başvuruyorsun. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulundun mu kanı alırlar genital bölgelerinden.
  • Ne yazarsaniz yazin hala cek satışta satislarda alislarda devam ediyor bozuk süte maya tutmaz bu kadar basit aslinda olay...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sayın niron yatak yetkilisi. Ben yukarida demiştim. Suçlu var ise cezasini çeker. Kisaca ben hukukçu değilim ama anlattiklariniza bakılırsa telegram vs çok uzun bir davaya dönüşebilir bu. Genellikle whatsapp, telegram gibi aplikasyonlardaki mesajlar bazi yazılımlarla yazilarin değiştirilmesi sağlanabilmekte.(Ne kadar doğru olsada) Savcılar da bu yüzden bankada aktarılan paranin nereye gittiği ne olduğu gibi soruşturma başlatmak zorunda kalıyor.

Benimde sorumlu olduğum şirket var. Sorumlu olduğum danışmanlık yaptığım ayri bir firmada var. Fiyat etiketi neyse ona bakılır, bir hata varsa hatanın sorumlulari cezalandırılır. Yani mahkeme yapılan hatada kast bulursa malları çekenler ile hatayi yapan yazılımcı arkadaşın ifadesini alırlar. Hikaye gibi telegram da toplanmışlar, bu yatak satılan bir yatakta değildi gibi olaylara hakimler girmeyecektir. Hakim sonuca bakar. Trendyol ve sizin avukatiniz da iki taraftan katılacak anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 26 Nisan 2020; 13:45:59 >
  • Herkes olayın neden yanlış olduğunu anlamış sanırım artık.

Olayın bizi ilgilendiren bir diğer tarafı ise bu ölücüler yüzünden olası kampanyalardan ve fırsatlardan faydalanamıyoruz.

Sitelerin yaptığı kampanya, çekiliş, çek gibi şeyleri kötüye kullanıp kapattırıyorsunuz. Normal şekilde yararlanıcak olan gerçek müşteri yararlanamıyor.

Kan emici vampir tayfa heryeri sömürüyor birde hata yapmasalardı diyerek kendini haklı çıkarmaya çalışıyor.

Trendyol şu olaylardan sonra çek olayını kaldırırsa ne olucak ? Belki gerçek fiyatıyla ürün sipariş ettim 1 tane ve satıcı göndermedi, boşa zaman kaybı olcak benim için.

Amazon’u bile dize getirmiş asalaklarsınız korkulur sizden.

• Günlerdir konuyu takip ediyorum. Tamam aç kurtlar var. Tamam esnaf zarar ediyor. Her şey kabul siparişi de iptal edelim.
    Ulen peki bunlara meydan veren, elinde olmayan malı açık stok giren, bir üründe anında sipariş patlaması yaşanmasına rağmen ürünü satışa kapatmayan, satıcıya zorla sözleşme imzalatan, fahiş komisyon ücreti alan, hatalarda esnafı soyan, normalde 3 liraya satılan ürüne 25 lira fiyat çeken, pahalı satınca anında kargolayıp, ucuz satınca ağlayanların hiç suçu günahı yok mu?

Ben esnaf olsam trendyolda mağaza açmam bu bir açarsam ve böyle bir durumla karşılaşsam anında mahkemeyr veririm. Ben bankaya para yatırıyorsam param çalınırsa hesabını bankaya sorarım. Eğer siz bu pazar yerinde satış yapıyorsanız bu hataların hesabını trendyola sorun. Çok basit bir ürüne anlık yüklenme olursa güvenlik nedeniyle ürünü satışa kapatırsın olur biter. Hepsiburada bunu uyguluyor üst üste 10 15 tık alan ürün satışa kapatılıyor. Sınırlı stok girdiriyor. 4 taneden fazla alamıyorsun.

Çözüm bu kadar basitken çözüm üretilmiyorsa sorunu bu gruplarda ya da alıcılarda aramayın. Kendiniz de ve satış yaptığınız pazar yerinde arayın.

Ben yatak almadım ama gördüğüm bir kaç şeyden aldım. Bazılarına gerçekten ihtiyacım vardı. Bazılarını ise kupon için aldım. Zaten kupon olmasa bu siteden hayatta alışveriş yapmam çünkü çok pahalı.

Ben ucuz ürün aldım diye hesabımı banlayacaksa hiç durmasınlar. Bir daha alışveriş yapan şerefsizdir. Markette bile ürünün üzerinde yazan fiyat esas alınır çok ucuzda olsa kasiyer füşük fiyattan verir. Neden herkes görevini yapsın arkadaş!

Burada firmalar ağlamasın. 1400 tane stok girip girdiğin fiyatı bir kere kontrol etmediysen kusura bakmada sen esnaflık yapma arkadaş. Ben o sözleşmeye rağmen orada satış yapsam girdiğim fiyatları elli kere kontrol ederim. Gözüme uyku girmez. Sizdeki bu rahatlık beni kuşkulandırıyor. İnsan bin liralık yatağa nasıl 223 lira yazar bu nasıl hatadır. Hadi yazdın diyelim bir kere ne yazdım diye kontrol etmedin mi?

Dün saksı arıyorum trendyolda birisi 8 cm plastik saksı altlığına 25 lira yazmış tezgahı kurmuş bekliyor. Peki ona ceza veriyor mu trendyol vermiyor. Neyse uzattım kusura bakmayın.

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Gelen ürünler alınmıyor. Zaten çoğu satıcı zarar edeceği için yollamıyor. Yollamayınca da trendyol her sipariş için satıcıya ceza kesiyor. Ürün alanlara da hediye çeki veriyor. Zaten ürünü alanların derdi de hediye çekini alıp burada satmak. Anlatabildim her halde.

• Yasalar üretici ve tüketiciyide ayri ayri korur. Şuan trendyol da toplantı vardır emin olun :) ne olacağı bilinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 26 Nisan 2020; 14:1:40 >
  • Bir mağazanın camlarını indirip dükkanı soymaktan farkı yok telegram grup üyelerinin yaptıklarının,yargılanmaları lazım .

• erol1521 kullanıcısına yanıt
    dikkat ederseniz Şehven olmuş
    yani azgınlıkla
    kudurmuş bunlar

şehvet kurbanı Şevket

Şehven olmuş sehven değil

ikiz yatak canavarı olmaya ramak kaldı
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.