Şimdi Ara

Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
222
Cevap
82
Favori
72.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
541 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu ne zamandır açasım vardı da elim gitmiyordu üşeniyordum. Artık detaylı yazayım dedim. Olay 2019 haziran başında gerçekleşti. Şahısla alakalı hala savcılıkta şikayetim devam ettiği için plakasını gizliyorum.

Edit: Konudaki sürece hiç etkisi olmayan tanıdık polis etkileri kaldırıldı. Konu amacından çıkıyordu.

Hikaye kısmını okumak istemeyen direkt olarak yapılması gerekenlere geçebilir.

HİKAYE KISMI

İki şeritli bölünmüş yolda sol şeriti babasının yolu gibi kapatıp giden (hangi araç olabilir tabi ki 1.3 Doblo) bir şahıs. Tüm araçlar resimlerden de görebileceğiniz üzere sağından geçip gidiyor. inatla sol şeritten ayrılmayınca resimlerde kırmızı işaretli görünen onlarca selektörden sonra ben de mecburen diğer araçlar gibi sağından geçmek zorunda kaldım. Yanından geçerken kornayla birlikte önüne geçtim.

Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?
    Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?
    Trafikte aracınıza biri vurup kaçarsa ne yapacaksınız biliyor musunuz?

Bundan sonrası evlere şenlik. Kornayla birlikte önüne geçince bu şahıs bir hırs yaptı. Sol şerit akarken sağdan yanıma gelip beni sıkıştırmaya, üzerime üzerime hamle yapmaya çalıştı. Bunun üzerine ben de sağ tarafta trafik olunca 30-20km/s'a kadar yavaşladım, arkamda beklettim bunu. Sol şeriti kapatmak nasıl oluyor görsün dedim. Tabi iyice hırslandı. (Tüm olayın videosu yedeklenmiş olarak duruyor.) İlerideki ışıklara gelince hırsından geldi bilerek ve isteyerek arkadan tampon tampona dokundu. Hırsından vurdu yani kaza falan değil. Gelişini izliyordum zaten araçtan inmek için sabırsızlanıyordu.

Neyse bu araca hafifçe vurunca hemen indim, hiç muhattap olmadan araçların resimlerini çektim birkaç açıdan. Şahıs araçtan indi üzerime falan yürümeye kalktı. Hatta biraz itti beni ben hala resim çekiyorum, sol şeriti kapatıp gidemezsin falan diyorum. Hey gidi kime diyorum.

Araçta 2 yetişkin erkek, 1 kadın ve kucağında bir bebek var bu arada onu farkettim. Bana git işine diyorlar. Ne gitmesi çarptınız aracıma ben polis çağırıyorum dedim. Ben telefon açarken bu şahıs ön plakasını söküp aracına alıp ışık yeşile döner dönmez kaçtı.

YAPILMASI GEREKENLER

* İlk yapmanız gereken aracınız trafiği aksatmayacak şekilde duruyorsa hiç kıpırdatmamak ve polisi aramak. POLİS TARAFINDAN olay yeri tutanağı tutulması gerekiyor. Ben polisi aradım. Önce mevki karmaşasından dolayı jandarma ile polis arasında bir aktarma süreci yaşadım. Sonuç olarak polis bölgesi olduğundan polis ile görüştüm. Aracın plakasını, marka model ve rengini verdim, bana çarpıp kaçtı dedim. Hangi istikamete doğru gittiğini söyledim. Karakola gelip şikayetçi olmanız lazım dediler. İyi dedim gittim karakola.

* Karakol polisimiz malum akşama kadar ense peşinde. Karakolun yarısı dışarıdaki çardakta çay içiyor. İş yapmamak için baya direndiler. Yok işte bundan takipsizlik çıkar, sen kendi cebinden yaptırırsın falan filan. Uzlaşmak ister misin diye sordular. Benim üstüme yürüyen, olay yerinden kaçan adamla ne uzlaşması dedim. Uzlaşma falan istemiyorum dedim ben şikayetçiyim. Bu arada plakasından sahibine telefonla ulaştı karakol polisi. Böyle böyle vatandaşa çarpıp kaçmışsın dediler. Karakoldan aranınca hasarı öderim demiş. Dedim ben şikayetçiyim!

* İfade verip şikayetçi oluyorsunuz. Sonrasından polis sizden alkol raporu istiyor. Evet şaka değil. Benim aracıma çarpılmış kaçılmış, ben gelip şikayetçi oluyorum ama yine ben alkol muayenesinden geçiyorum. Normalde polisin beni acile götürmesi gerekirken ben kendim acil servise gidip üflemeli alkolmetre ile alkol muayenesi yaptırdım. Sıfır promilli raporumla (normalde bu raporu da polisin alması lazım) karakola döndüm. Bu arada acildeki polis noktasında raporu hazırlayan, şeker gibi babacan bir polis memuru ile tanışmış, çay içmiş muhabbet etmiş oldum. İşini severek ve düzgün yapan iyi polisler de var yani. Neyse devam edeyim.

* Karakol polisi tarafından hasar tespiti yapıldı. Tampondaki çatlağın resmi çekildi ve şikayet dilekçesine eklendi. Bu arada benim trafik sigortam, ehliyet ve kimlik fotokopilerim alındı. Ayrıca isteğim ve ISRARIM üzerine, gerek yok buna demelerine rağmen araç kemerası görüntülerimi de eklettim dosyaya. Burası çokomelli çünkü karşı tarafın ifadesinde iddia ettiği gibi sağından geçip ani fren yapmadığımı, ışıklara normal hızda ve şerit değiştirmeden yaklaştığımın, ani fren yapacak bir şey olmadığının çünkü ışıklarda önümde 2 araç daha olduğunun kanıtı mevcut. Ayrıca ben durduktan sonra gelip benim aracıma çarpıldığı, çarpma anındaki sarsıntı da net şekilde görünüyor videoda.

* Şikayetçi olunca karşı taraf gün içerisinde ifade vermek üzere karakola çağırıldı. Trafik sigortası, ehliyet nüfus cüzdan fotokopisine kadar her şeyin fotokopisi alınıyor ve dosyaya ekleniyor. Ek bilgi: Olay sabah oluyor, şahsın karakola gelişi 16.30 gibi olduğundan alkol muayenesi yapılmamış.

Bundan sonrası bekleyiş.

* Karşı taraf ifade verdikten sonra Adliye'de savcılık ön bürodan kaza ile ilgili evrakların bir örneğini almak üzere bir izin kağıdı almanız gerekiyor. Dosya savcılığa gitmeden hemen evrakları almak için uğraşmayın. Karşı tarafın ifadesini karakol size vermiyor. Bu gerekli.

* Ben acele ettim ve hemen almak istedim. Karakolda bana karşı tarafın ifadesinin verilmeyeceği söylenince dosyanın savcılığa gitmesini beklemek zorunda kaldım. Savcılıktan dosyayı komple alabiliyorsunuz. Savcılığa sevkedildiği zaman size SMS ile bilgi geliyor.

* Dosya 15 gün içinde savcılığa sevkediliyor. Savcılığa sevkedildikten sonra yine savcılık ön bürodan dosyanın tamamını, dosyada varsa mobese görüntülerine kadar alabiliyorsunuz fotokopi ve DVD ücretini ödeyerek. Savcılık her şeyi veriyor. DVD'yi kopyalayamadılar çizikten dolayı ama görüntüleri gördüm en azından.

* İfadesinde "sağımdan geldi önüme geçti kırmızı ışıklarda birden durdu, ben de duramayıp çarptım" demiş. "Sonra baktım hasar yok, benim aracımın plakası yamulduğu için ön plakayı söküp aracıma koydum ve olay yerinden ayrıldım" demiş. Can alıcı nokta ifadesinde çarptım demesi. Yani olayı kabul etmesi. Trafik sigortası bunu istiyor tamir işlemini başlatmak için.

* Burada yine karakol polisinin kulaklarını çınlattığım nokta geliyor. Olay yerinde 2 sabit 1 hareketli kamera var. Bunlardan biri ışıklara gelişi yani tam olay yerini gösteren, biri çıkışa dönük biri de sürekli dönen mobese. Karakol polisimiz iş yapmayacak ya, olay yerini görmeyen tek mobeseyi yani çıkışa bakan kamerayı dosyaya eklemiş ve kamera açısı olay yerini göstermiyor diye rapor yazmışlar. Savcılıkta hemen ek bir dilekçe yazıp olay yerinde 3 kamera olduğunu ve bir kameranın olay yerini çok iyi şekilde çekmiş olması gerektiğini belirttim ve işleme koydum. Burada arka kameram olmuş olsaydı her şey çok daha rahat ispatlanabilir olacaktı. Arkaya da kamera şart oldu.

Karakol polisi "sen bunu kendi cebinden yaptırırsın, artık mahkeme ne zaman sonuçlanırsa ozaman karşı taraftan alırsın" diyordu. Hiç de öyle değil.

* Bu ifade (ifadede kabul ediyorsa), kaza resimleri, karşı tarafın trafik sigortası vs ile tamir işlemini başlatabiliyorsunuz.

Bu şekilde aracımın tamirini Autoking'de karşı tarafın sigortasından işlem başlatarak yaptırdım. Bu hasar için kaskomdan mini onarımdan hiç hasar kaydı oluşturmadan aracımı tamir ettirebilirdim ama buradaki amaç karşı tarafı cezalandırmak olduğu için, ayrıca daha önce tamponum (konusu mevcut) boyandığı için ve tampon plastik parça olduğu için karşı tarafın sigortasından başlattım işlemi. 7. basamak indirimli trafik sigortası vardı. Artık seneye 2000TL'ye sigorta yaptırınca aklı başına gelir.

Bu küçük hasar için karşı tarafın sigortasından 565TL'lik tamirat ödemesi yapıldı. Şikayet hala devam etmekte adli tatilden dolayı. Savcılık isteğimi uygun görürse karakoldan doğru mobeseyi isteyecek ve savcılığa gelecek bu görüntüler.

Şikayet sonucu şahsın olay yerini terketmekten bir ceza alması lazım. Doğru görüntüler dosyaya eklendiği zaman üzerime yürümesi, beni itmesi falan da eklenince ayrıca benimle de uzlaşmaya çalışmasını bekliyorum. Uzlaşmaya gelirse iş 500-1000TL'ye uzlaşırım diyeceğim. Onunla da arkaya kamera alacağım.

Biraz uzun oldu ama okuyan herkes böyle bir durumda başına gelecekleri, yapması gerekenleri öğrenmiş olur. Bazı şeyler yaşanmadan öğrenilmiyor malesef.

Edit: Konudaki sürece hiç etkisi olmayan tanıdık polis etkileri kaldırıldı. Konu amacından çıkıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 29 Ağustos 2019; 14:49:9 >

• Yemin ederim artık mahalle karakolundaki polislerden gına geldi.Bunları denetleyen hiç mi kurum,kuruluş,kişi yok?Nedir bu sorumsuzluk,rahatlık?Aynı olay kendi başlarına gelse,3 kilometre öteden kamera kaydı bulup dosyaya eklerler.Yazık günah dosya açmamak için yaptıkları olaylara bak.

Bu arada konu sahibinin ısrarı takdire şayan.Çoğu insan bu kadar üzerinde durmazdı.
    Çok yararlı bir konu olmuş geçmiş olsun. Özellikle doblo tarzı araç kullanan insanların trafikte sıkıntısı olduğunu düşünmeye başladım dün aksam akan trafikte istanbulda adam makas ata ata ilerliyor araba savruluyor bildiğin Eğitilmez bir toplumuz gerçekten.
    öf konu efsane. Elinize sağlık hocam, gına geldi şu dobloculardan, arabada tuğra olanlardan, full filmlilerden, beyaz ayarsız ışıklı çakallardan. Hepsi 3-5 aynı hareketleri yapma potansiyeline sahip. Olayın takipçisi olmanız çok hoşuma gitti, yüzümde gülümsemeyle okudum konuyu. Keşke emniyetten çok üst düzey bir yetkili şu konuları okusa da, sağlam bir denetleme sistemi getirilse. Mağdur kılığında ilçe emniyetlerine üst düzey yetkililer gidip gizli denetlemeler yapsalar.

Bu arada 500tl ne ki? 1000 den aşağı uzlaşmayın, hayatının dersini yaşasın adam.
  • elinize sağlık, okurken rahatladım...
  • Yemin ederim artık mahalle karakolundaki polislerden gına geldi.Bunları denetleyen hiç mi kurum,kuruluş,kişi yok?Nedir bu sorumsuzluk,rahatlık?Aynı olay kendi başlarına gelse,3 kilometre öteden kamera kaydı bulup dosyaya eklerler.Yazık günah dosya açmamak için yaptıkları olaylara bak.

Bu arada konu sahibinin ısrarı takdire şayan.Çoğu insan bu kadar üzerinde durmazdı.
  • Benim bu kıssadan hissem arabaya bir kamera almak ve karakoldan bir tanıdık edinmek.
  • tanıdık çok önemli, o da bizde yok..
  • Pekii o üst düzey tanıdığın ve karşı tarafın ifadesini görecek tanıdığımız yoksa ne yapalım ?
  • Cavşırı C kullanıcısına yanıt
    Emniyetteki üst düzey tanıdık mobese görüntülerini görmemi sağladı. Bana görüntüleri vermedi. Çünkü sistemde mobese görüntülerine bakarken kim görüntüye erişim sağlamışsa çapraz olarak şeffaf şekilde sicil numarası çıkıyor görüntü üzerinde. Nette yayınlanan videolara bakarsan bu sicil numaralarını görebilirsin. Bu görüntüleri bana vermesi yasal veya uygun değil. Zaten istemedim de. Haklı olduğumu ve ispatının olduğunu öğrenmek tabi ki güzel oldu ama görüntüleri görmek dışında bir faydası şu an için yok. Olay yerini gösteren kaç kamera olduğunu ve yönlerini bilmeniz de yeterli olacaktır/olmalı aslında. Tabi karakol polisi işini yapmak isterse.

Karşı tarafın ifadesi, dosyadaki görüntüler vs her şey dosya savcılığa gidince alınabiliyor. Bunun için tanıdık olmasına gerek yok. Ben biraz daha erken görmüş oldum. Yani tanıdık sayesinde hemen almadım, bekleyip savcılık ön bürodan aldım. Yine bu tanıdığın da ifadeyi görmek dışında bir faydası olmadı.

Tabi ki tanıdık olmasının faydaları var. Orası tartışılmaz ama illa olması gerekmiyor.

• Neyseki sağda solda tanıdıkların varmış . Yoksa birşey yapamazdin
  • Bu ülkede adamın yoksa hiçbir iş yapamayacağımızı bir kez daha anladım. Tekrardan geçmiş olsun.
  • Teşekkürler hem şikayetle hem de konuyu açmakla uğraştığınız için. Peşini bırakmamak lazım böylelerinin.
  • Çok yararlı bir konu olmuş geçmiş olsun. Özellikle doblo tarzı araç kullanan insanların trafikte sıkıntısı olduğunu düşünmeye başladım dün aksam akan trafikte istanbulda adam makas ata ata ilerliyor araba savruluyor bildiğin Eğitilmez bir toplumuz gerçekten.
  • konu güzel, böyle dağ ayıları için ders verici nitelikte AMA,
    yerinizde olsam ben de onun sağından geçer önüne kırmadan yavaşlar, o benim sağımdan geçerken de telefonla konusuyormuş gibi umursamamazlık yapardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 28 Ağustos 2019; 8:45:6 >
  • öf konu efsane. Elinize sağlık hocam, gına geldi şu dobloculardan, arabada tuğra olanlardan, full filmlilerden, beyaz ayarsız ışıklı çakallardan. Hepsi 3-5 aynı hareketleri yapma potansiyeline sahip. Olayın takipçisi olmanız çok hoşuma gitti, yüzümde gülümsemeyle okudum konuyu. Keşke emniyetten çok üst düzey bir yetkili şu konuları okusa da, sağlam bir denetleme sistemi getirilse. Mağdur kılığında ilçe emniyetlerine üst düzey yetkililer gidip gizli denetlemeler yapsalar.

Bu arada 500tl ne ki? 1000 den aşağı uzlaşmayın, hayatının dersini yaşasın adam.
  • Geçmiş olsun.

Israrınız için tebrik ederim. Sayenizde biz de birşeyler öğrenmiş olduk.

Kameranız ne marka/model acaba?
  • Arkadaş tanıdıkla iş yaptım diyor .tanıdığını yoksa uğraşmaya gerek yok .
  • Sağolun, araç kamerası Xiaomi Yi. Arka için de yine Xiaomi 70Mai'i düşünüyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Size yine polis gelmiş. Dün gece ben de hafif maddi hasarlı kaza yaptım. Polis, yaralanma veya can kaybı yoksa bizi uğraştırmayın dedi, hiç kimse gelmedi. Biz de biraz hararetli de olsa karşı tarafla tutanak tuttuk ayrıldık.
  • hocam helal olsun gerçekten ama olay bizim gibi garibanların başına gelse polisten azar yiyip evimize dönerdik. polislerin çoğu 6.000 tl maaşlarını çekmek için karakoldan çıkıyor artık. inanmayanlar, polise işe düşünce anlar
  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    Tanıdıkla iş yaptım demiyorum. Tanıdık sayesinde gördüm diyorum. Karşı tarafın ifadesini tanıdık sayesinde almadım. Dosyanın tamamını almak için dosyanın savcılığa sevkedilmesini beklemek gerekiyor. Bu şekilde bekleyerek savcılıktan aldım.

Olayların ilerleyişi açısından tanıdıkların bir etkisi yok dikkatli okuyun.
  • zed Z kullanıcısına yanıt
    Polis olay yerine gelmedi ben karakola gittim malesef. Aslında olması gereken onların gelip olay yeri tespit tutanağı tutması ama nerdee. Araç kamerası ve benim beyanıma göre kaza krokisi çizildi. Hatta alkol raporuna bile polisin götürmesi gerekirken oflayıp puflamalar, iş yapmak istememelerden ötürü ben gider gelirim dedim artık. Kendi işimi kendim gördüm. Malesef çok duyarsız karakol polisi. Tüm bunlar benim babam da emniyetten emekli dememe rağmen olan şeyler düşünün.

Size de geçmiş olsun.
    Sizin durumunuzda karşı tarafla tutanak tutmakta farklı görüşleriniz olabilir. Herkes sürücü görüşü kısmına kendince yazar hatta 2 farklı kroki çizilebilir. Polis ne zaman çağırılır; yaralamalı kazada, bir tarafın trafik sigortası veya ehliyeti yoksa, sürücüde alkol şüphesi varsa, kamu malına zarar verildiyse veya taraflardan biri tutanak tutmaya yanaşmıyorsa polis çağırılır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.