Bildirim
Kaza anında adam kaçarsa ne yapmalıyım?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: 9FiestaM6
Kaskom yok, trafik sigortam var. Adam vurdu veya sürttü kaçtı diyelim, ne yapmam gerekiiyor? Fotoğraf çekip devam mı edeyim, yoksa peşine mi düşeyim. Araç kameram var.
Hocam araç kamerasindan özellikle gece plaka okuyamayabilirsin.. 2aylik aracima 2gidis 2gelis 4seritli yolda gidis istikametinde sag seritte duran arac yanindan sol seridinden gectigim esnada u donusu yapti ve sag arka kapi sag arka camurluk tampon ve janti alarak kacti.. Basta adam duracak diye araci durdurdum aractan indim fakat adamin aracina giderken basti kacti gece karanliginda plakayi alamadim.. Hemen aracima donup arkasindan gittim fakat trafik yuzunden kacirdim..(ara sokaga sapti muhtemelen) kaskom vardi polise gittim ifade verdim aracin marka model yili ve rengini.. Mobese kameralaribdan goruntu rica ettim vs. ertesi sabah olay yeri kameralarini incelemeye giderken trafikte karsilastim.. Kovaladim ve durdurdum elimdeki tek kanit jantima saplanan tampon parcasiydi ve bingooo elimdeki tampon parcasi o araca ait!!! (yer 16milyonluk İstanbul) Polis cagirdik sonra polis adimin evraklarini alip bize verdi ve sikayetci oldugunuz karakola gitmemiz gerektigini soyledi..
BURASİ ÖNEMLİ
Eger adamla anlasmayip adamdan sikayetci olmaya devam etseydim olay trafik mahkemesine intikal edecekti ve dava acilacakti ben aracimi kaskomdan (kendi cebimden) yaptirip sonra adamdan dava yoluyla tahsiline gidecektim tabi turkiyede hukuk sistemi nasil anlatmama gerek yok.. Bu yuzden adamla anlastim ve araclari ayni yerde ayni sekilde carpistirdik tutanak tuttuk.. %100 kusurlu cikti tabi.. Bu sebeple araciniz yürüyosa kaçani kovalayin yakalayamazsaniz polise tutanak tutturun.. iyi forumlar..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emrahgms
quote:
Kaskom yok, trafik sigortam var. Adam vurdu veya sürttü kaçtı diyelim, ne yapmam gerekiiyor? Fotoğraf çekip devam mı edeyim, yoksa peşine mi düşeyim. Araç kameram var.
Hocam araç kamerasindan özellikle gece plaka okuyamayabilirsin.. 2aylik aracima 2gidis 2gelis 4seritli yolda gidis istikametinde sag seritte duran arac yanindan sol seridinden gectigim esnada u donusu yapti ve sag arka kapi sag arka camurluk tampon ve janti alarak kacti.. Basta adam duracak diye araci durdurdum aractan indim fakat adamin aracina giderken basti kacti gece karanliginda plakayi alamadim.. Hemen aracima donup arkasindan gittim fakat trafik yuzunden kacirdim..(ara sokaga sapti muhtemelen) kaskom vardi polise gittim ifade verdim aracin marka model yili ve rengini.. Mobese kameralaribdan goruntu rica ettim vs. ertesi sabah olay yeri kameralarini incelemeye giderken trafikte karsilastim.. Kovaladim ve durdurdum elimdeki tek kanit jantima saplanan tampon parcasiydi ve bingooo elimdeki tampon parcasi o araca ait!!! (yer 16milyonluk İstanbul) Polis cagirdik sonra polis adimin evraklarini alip bize verdi ve sikayetci oldugunuz karakola gitmemiz gerektigini soyledi..
BURASİ ÖNEMLİ
Eger adamla anlasmayip adamdan sikayetci olmaya devam etseydim olay trafik mahkemesine intikal edecekti ve dava acilacakti ben aracimi kaskomdan (kendi cebimden) yaptirip sonra adamdan dava yoluyla tahsiline gidecektim tabi turkiyede hukuk sistemi nasil anlatmama gerek yok.. Bu yuzden adamla anlastim ve araclari ayni yerde ayni sekilde carpistirdik tutanak tuttuk.. %100 kusurlu cikti tabi.. Bu sebeple araciniz yürüyosa kaçani kovalayin yakalayamazsaniz polise tutanak tutturun.. iyi forumlar..
yanlış,arabanızı hiç kıpırdatmayın ve plakasını alıp polisi arayarak vurup kaçtı diyorsunuz ve polis buluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: beybiger
quote:
quote:
BURASİ ÖNEMLİ
yanlış,arabanızı hiç kıpırdatmayın ve plakasını alıp polisi arayarak vurup kaçtı diyorsunuz ve polis buluyor.
Hocam okudugunuzu anlamada sikintiniz var heralde.. Plakayi alamadigin durumdan bahsediyorum.. Ufak detayi atlamissiniz sanirim.. Benim basima geldi.. Sizin basiniza gelirse kacanin arkasindan beklersiniz polisi ve kamera kaydi dahi olsa bu tarz vakkalarda adeletin yerini bulmasi düşük ihtimalmiş.. Acentemin verdigi bilgi bu kazadan sonra hemen aradim (tanidik) kayit bile olsa kaskon delinir sen adama dava acarsin dedi polislerde ayni sekilde soyledi.. Sen bekle ama polisi ;)
-
sadece 1 türlü şikayet dahilinde kaçan adamı tutuklarlar. bu plakalı sahış beni öldürmeye teşebbüs etti şikayetiyle başvurmanız gerekli. yoksa çarptı kaçtı işine bakan bi adam bile bulamazsınız. bu şekilde şikayetçi olursanız kaçan adam kaçtığına bin kere pişman olur emin olun. bazen kanuni haklarımızı nasıl kullanmamız gerektiğini iyi bilmek gerekli. ortada şikayetinizde hem yalan dolan yok. sonuçta size vuruğ kaçıyor sizi öldürme ihtimali çok yüksek hatta öldürüpde kaçabilirdi ama kazayla ama bilinçli. ama siz şikayet şeklini iyi bileceksiniz. bu kişi benim canıma kast etti aracı üzerime sürdü çarptı kaçtı yaraladı beni ve 112 yi mutlaka arayın farkında olmadan iç kanama geçiriyor olabilirsiniz. bunu özellikle herkes bişeyim yok diye ihmal ediyor sona mevta :S -
merhaba,
etrafta mobese, güvenlik kamerası vb. var mı diye de bakmanız gerekmektedir.
araç içi aksiyon kamerasından aracın size sürttüğü tam net gözüküyor mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45
sadece 1 türlü şikayet dahilinde kaçan adamı tutuklarlar. bu plakalı sahış beni öldürmeye teşebbüs etti şikayetiyle başvurmanız gerekli. yoksa çarptı kaçtı işine bakan bi adam bile bulamazsınız. bu şekilde şikayetçi olursanız kaçan adam kaçtığına bin kere pişman olur emin olun. bazen kanuni haklarımızı nasıl kullanmamız gerektiğini iyi bilmek gerekli. ortada şikayetinizde hem yalan dolan yok. sonuçta size vuruğ kaçıyor sizi öldürme ihtimali çok yüksek hatta öldürüpde kaçabilirdi ama kazayla ama bilinçli. ama siz şikayet şeklini iyi bileceksiniz. bu kişi benim canıma kast etti aracı üzerime sürdü çarptı kaçtı yaraladı beni ve 112 yi mutlaka arayın farkında olmadan iç kanama geçiriyor olabilirsiniz. bunu özellikle herkes bişeyim yok diye ihmal ediyor sona mevta :S
Hocam o sistem de yaş güzel ülkemizde.. Yaya olarak yürüdügüm dar sokakta (kaldirim yok ve yolun solundan yürüyorum) ehliyetinin olmadigini tahmin ettigim (lise üniformasi vardi üzerinde) bir genç göz göre göre 50-60 km hizla bana çarpti ve kacti.. Olayin şokunu atlatamadan 155 i aradim ve plakayi anons edip hangi yöne kactigini söyledim ve carpan sürücünün muhtemelen ehliyetsiz oldugunu da belirttim.. TELEFONDAKİ MEMUR: "BURDAN SİKAYET ALAMİYORUZ EN YAKİN KARAKOLA GİDİN" dedi.. Bu ülkede polisin hemen harekete gecmesi için ölmeniz gerekiyor sanirim:))
-
quote:
sadece 1 türlü şikayet dahilinde kaçan adamı tutuklarlar. bu plakalı sahış beni öldürmeye teşebbüs etti şikayetiyle başvurmanız gerekli. yoksa çarptı kaçtı işine bakan bi adam bile bulamazsınız. bu şekilde şikayetçi olursanız kaçan adam kaçtığına bin kere pişman olur emin olun. bazen kanuni haklarımızı nasıl kullanmamız gerektiğini iyi bilmek gerekli. ortada şikayetinizde hem yalan dolan yok. sonuçta size vuruğ kaçıyor sizi öldürme ihtimali çok yüksek hatta öldürüpde kaçabilirdi ama kazayla ama bilinçli. ama siz şikayet şeklini iyi bileceksiniz. bu kişi benim canıma kast etti aracı üzerime sürdü çarptı kaçtı yaraladı beni ve 112 yi mutlaka arayın farkında olmadan iç kanama geçiriyor olabilirsiniz. bunu özellikle herkes bişeyim yok diye ihmal ediyor sona mevta :S
napıyorsun arkadaşım. yalan beyan, iftiraya girer senin dediğin. onun yerine senin başın belaya girebilir.
-
quote:
quote:
Hocam o sistem de yaş güzel ülkemizde.. Yaya olarak yürüdügüm dar sokakta (kaldirim yok ve yolun solundan yürüyorum) ehliyetinin olmadigini tahmin ettigim (lise üniformasi vardi üzerinde) bir genç göz göre göre 50-60 km hizla bana çarpti ve kacti.. Olayin şokunu atlatamadan 155 i aradim ve plakayi anons edip hangi yöne kactigini söyledim ve carpan sürücünün muhtemelen ehliyetsiz oldugunu da belirttim.. TELEFONDAKİ MEMUR: "BURDAN SİKAYET ALAMİYORUZ EN YAKİN KARAKOLA GİDİN" dedi.. Bu ülkede polisin hemen harekete gecmesi için ölmeniz gerekiyor sanirim:))
memurun ruh haline bağlı galiba. bir cip ailem varken beni sıkıştırmıştı. hemen 112'yi aradım ve plakasını filan aldılar. yalnız karakola şikayete gidersen eninde sonunda o kişiyi buluyorlar. bir arkadaşımı bir dede şikayet etmiş arabayla önümden hızlı geçti, beni ezecekti diye. arkadaş farkında bile değilmiş, dalgınlıkla yani, kasıt yok. aradan birkaç sene geçti ve arkadaşı buldular. baya bir sıkıntı olmuştu ona.
-
quote:
quote:
Yaptığın çok riskli bir hareket.
İncelemeye girerse başına bela açar.
Yalan beyan ve gerçek dışı bilgi ile sigortadan araba yaptırdın sonuçta , sigorta sistemi dosyayı incelemeye alırsa ve ortaya çıkarsa haklı durumda iken haksız duruma düşersin.
Sen olayı kapatmak için çözüm odaklı bir davranış sergilemişsin fakat dediğim gibi 5 yıl zaman aşımı var ve dosya incelenirse kimse senin 'zaten ben haklıydım , bana çarpmıştı bizde ertesi gün araçları aynı hale getirip tutanak tuttuk ' demeni kaale almaz .
-
Haklisiniz..Olay mahkemeye intikal edecekti. Yurt disinda calisiyorum 3davaya cikmazsam ben göz altina aliniyorum.. Hakliyken bu sefer magdur oluyorum.. Turkiyede kalsam sonuna kadar giderdim ama o an onu gerektirdi olayin akisi..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benimde demek istediğim şikayet türünü nasıl yapacağınız yaralamalı trafik kazasında 112 ararsanız polisde gelir mecburen ve sizin ifadeniz doğrultusunda dediğim gibi olursa sabaha kalmaz adam içerde ama trafik kazası geçirdim değil beni öldürmeye çalıştı diyeceksiniz. Sonrada bırakın kanun kararı versin onca insan ölüyor adı kaza diye kalıyor. Resmen çoğu cinayet adam kurallara uymuyorsa bu kaza değildir adam öldürmeye teşebbüs ve cinayettir. Herkesin işine kaza adı geldiği için adı kaza oluyor. Aradakini iyi ayırt etmek gerek.
Yalan iftira diyen arkadaş şikayet hakkını nasıl kullanmanız gerektiğini anlattım kimseye yalan söyleyin demedim. Eğer biri kurallara uymadan araç kullanıyor size çarpıyorsa bu kaza degildir. Bunu bilin. Bir olayın kaza olabilmesi için şartları kendisi oluşturmayacak kurallara tam uygun kullanıyor diye kabul edersek zaten kullanmıyorsa kaza değildir. Yolda gizli buzlanma var araç aniden kontrol kaybetti gibi veya Lastik patladı ama lastik gereken diş derinliğine sahip ise ve üretim yılından itibaren 5 yılı geçmemişse bunun neticisindeki kaza olur. Yani kural dışı kullanılan malzemeyle birinin canına kast ettin bu kaza değildir adam öldürmeye teşebbüstür. Lütfen şikayet hakkınızı ve nasıl kullanacağınızı bilin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
başımıza geldiğinden anlatıyorum;
kaza anında karşı taraf olay yerini terk ederse tutanak tek taraflı tutuluyor yada polis gelirse polis tutuyor; polis tutanakları ve şansınız var ise kamera kaydı ile mahkemeye başvurmanız gerekiyormuş. Mahkemede 3-4 sene sürer diyorlar en az.
Polisin tuttuğu tutanak ile emniyete gittim görevli memur arkadaşa ne yapabileceğimizi sordum. İstersen dava açabilirsin dedi. Başka yapabilecek bir şey yok dedi. Neyse gittik sanayide yaptırdık adamın da bir şekilde telefonunu bulduk öduyormusun mahkemeye mi gideyim dedik de o sekilde odedi kurtuluk.
Siz siz olun Allah esirgesin ama kaza yapacak olursanız karsı tarafın ruhsat, ehliyet fotokopisi, kaza tutanağı mutlaka birlikte doldurunuz. Sonucta trafik sigortalarına kaskolara epey para bayılıyoruz.
Kazasız hayırlı sürüşler... -
Böyle bir durumda olay yerine polis çağırarak tutanak tutmanız gerekir.
Ardından en güzeli kameralar ve benzeri tanıklar ile plakaya acenteniz aracılığı ile ulaşmaktır.Ben bu durumlarda müşterilerime çarpan kişilerin plakalarından telefonlarına ya da acentelerinin telefonuna ulaşmaktayım.
Kendilerine ödeme teklif ediliyor ödemezlerse dava açılıyor.Bu zamana kadar en uzun dava 16 ay sürdü belirtmemde yarar var. -
Güzel tavsiyeler var. Malesef adalet ve hizmet konusunda sıkıntılı kurumlara sahip ülkemizde iş başa düştüğü için öğrenmek lazım bunları en ince detaya kadar. -
quote:
Orijinalden alıntı: spacewolf
Ardından en güzeli kameralar ve benzeri tanıklar ile plakaya acenteniz aracılığı ile ulaşmaktır.Ben bu durumlarda müşterilerime çarpan kişilerin plakalarından telefonlarına ya da acentelerinin telefonuna ulaşmaktayım.
Kendilerine ödeme teklif ediliyor ödemezlerse dava açılıyor.Bu zamana kadar en uzun dava 16 ay sürdü belirtmemde yarar var.
böyle durumlarda olay yerine gelen polis tutanak tutmuyor. bana gelmişti. diğer taraf kaçtıysa, tek taraf varsa karakola gideceksin dedi ve karakola gittim. tuhaf tuhaf işler. ama mesela bir kere de bankete çarpmıştım. onda da tek taraf var sonuçta mantıken ama onda tutanak tutmuştu polis. -
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsis
quote:
Orijinalden alıntı: spacewolf
Kendilerine ödeme teklif ediliyor ödemezlerse dava açılıyor.Bu zamana kadar en uzun dava 16 ay sürdü belirtmemde yarar var.
böyle durumlarda olay yerine gelen polis tutanak tutmuyor. bana gelmişti. diğer taraf kaçtıysa, tek taraf varsa karakola gideceksin dedi ve karakola gittim. tuhaf tuhaf işler. ama mesela bir kere de bankete çarpmıştım. onda da tek taraf var sonuçta mantıken ama onda tutanak tutmuştu polis.
Geçen hafta forumdan iki arkadaşımız bu durumu yaşadı.Birisinin Ankara birisinin Manisa'da araçlarına çarpıp kaçtılar ve olay yerine gelen polis ekibi tutanak tuttu.
Bu durum yoğunluklarına göre değişiyor olabilir lakin tutanaklardan sonra karakola gidip şikayetçi olma ve teslim alma süreçleri yaşandı değerli hocam.
Üçüncü şahısların malına zarar gelmesi durumunda polis tutanağı olmak zorunda , bununla birlikte aracına vurup kaçmışlar ise kasko firmanızın ödeme yapması için kolluk kuvvetlerinin olay yerini görmesi gerekiyor.
Direkt karakola giderseniz(aracınızı oynatarak) maalesef kasko firması ödeme yapmamayı seçebilir bile.Değişik bir ülkede yaşıyoruz maalesef standartlarımız yok.
-
Hocam bu konuyu bende tam net çözemedim,
bazen tutunak tutuyorlar bazen yaralanma yok biz karışamayız diyorlar :)
Kasko firması ödemeyi yapar da dosyayı beyanla açıyorsun(hasara bağlı olarak)
karşı tarafa nasıl rücu ettireceksin orası muallak.
Başına geldi mi hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 25 Nisan 2016; 9:43:53 > -
quote:
Orijinalden alıntı: damneed
Hocam bu konuyu bende tam net çözemedim,
bazen tutunak tutuyorlar bazen yaralanma yok biz karışamayız diyorlar :)
Kasko firması ödemeyi yapar da dosyayı beyanla açıyorsun(hasara bağlı olarak)
karşı tarafa nasıl rücu ettireceksin orası muallak.
Değerli hocam ,
Eksperler olay yerini görmeden asla ödeme çıkartmazlar.Yine forumdan bir arkadaşımız polis çağırmadığı için eksper 30 gün bekletti kendisini.Olay yerine üç kere gittiler ve burada olmamış , anlaşmamı yaptınız ve benzeri şeyler söyleyip durdular.
Eksperler ya çevre kameralardan olayı çözerler(bu durumda ben benzinlikten kamera kayıtlarını almıştım) ya da kolluk kuvvetlerine bakarlar.
Sigortalılar dava açsa bile haklı çıkamazlar çünkü yasamıza göre eksper kararı ve sigortacının kanıtı esastır.
İlgili madde ;
Dava kasko sigorta sözleşmesinden kaynaklanan tazminat istemine ilişkindir. TTK.nun 1282 nci maddesi uyarınca sigortacı geçerli bir sigorta ilişkisi kurulduktan sonra oluşan rizikolardan sorumlu olduğu gibi, aynı yasanın 1281 nci maddesine göre kural olarak rizikonun teminat dışında kaldığına ilişkin iddianın da sigortacı tarafından kanıtlanması gerekir. Olayın sigortalının ihbar ettiği şekilde değil de, sigortacının iddia ettiği şekilde gerçekleşmesi halinde ise bu oluş şeklinin Kasko Sigortası Genel Şartları'nın A.5 maddesinde sayılan teminat dışında kalan hallerden olması gerekmektedir.Ancak sigortalı Kasko Poliçesi Genel Şartlarının 1.5 maddesi ve TTK. 1292/3. maddesi uyarınca rizikonun gerçekleştiğine dair doğru ihbar mükellefiyetini kasten yerine getirmez veya iyiniyet kurallarına açıkça aykırı şekilde sigorta teminatı dışında kalan bir hususu sanki bu oluşan rizikonun teminat içinde imiş gibi ihbar ederse ispat külfeti yer değiştirip oluşan rizikonun teminat içinde kaldığını ispat külfeti sigortalıya geçer.
Kısacası böyle durumlarda polisi en azından arayıp 20 dakika beklememiz gerektiğini düşünüyorum.Aksi bir durumda ben aradım , kendileri gelmedi deme hakkına sahip oluyoruz.
Lakin haklısınız ne yapılacağı çok belirsiz.Arıyorsunuz artık biz tutanak tutmuyoruz diyor(yine forumdan arkadaşımız konuyu görünce gelir anlatır kendisi).Araya girmesem mağdur edecek haberi bile yok.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X