Şimdi Ara

TOPLU KONUT İÇİN ORTAK İNTERNET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş toplu konutta oturuyoruz 22 dairelik şuan herkesin evinde bilgisayar var yoksa bile akıllı telefonlar var ve internet herkese lazım böyle bir proje yapsak ve bütün siteye internet alabilsek ne gibi durumlarla karşılaşırız özellikle her daireye eşit internet hızını sağlayabilir miyiz ? Alacağımız internet zaten sınırsız olacağı için kota sorunu olmayacak nasıl bir yol izlememiz gerekir bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? TEŞEKKÜRLER

• Niye ayrı internet varken öyle uğraşıyorsunuz derdi bitmez onun.
  • yyıl Y kullanıcısına yanıt
    Toplu internet vermek için loglama cihazı koyman gerekir. Mikrotik ile loglama yapabilirsin. Limitsiz AKN siz internet alman lazım bunun içinwww.fixnet.com.tr ile görüşebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakia

Toplu internet vermek için loglama cihazı koyman gerekir. Mikrotik ile loglama yapabilirsin. Limitsiz AKN siz internet alman lazım bunun içinwww.fixnet.com.tr ile görüşebilirsin.
    yani sıkıntısız olursa açıkçası karlı olabileceğini düşünüyorum 500 lira desek daire başına 25 liradan az gelir şuan piyasada 45 liradan aşağı internet yok
    Tamam da toplu kullanym yasak de?il mi? Abonelik sözle?melerinde bu ?ekilde madde var. Her daire ayry abonelik almasy gerekli diye biliyorum.
    Ben kabul etmezdim modem evimde duracak arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Tamam da toplu kullanym yasak de?il mi? Abonelik sözle?melerinde bu ?ekilde madde var. Her daire ayry abonelik almasy gerekli diye biliyorum.

apartlarda sistem böyle demek ki yasal bi zorunluluğu yok bakacaz bakalım burada denemiş olan insanlar vardır diye yazdım bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    onlar kurumsal paket olabilir, benimkisi sadece bir tahmin
  • yasak falan yok.

ornek veriyorum.

sitede 10 blok var. her eve internet ethernet ile gelir. toplu aidata eklenir.
    100 daire olsa 40 tl desen.4000 tl ye metro internet al istersen skinti yok.
    her daire kendi evine bir tane klasik wifi router alir. ethernet kablosunu baglayip Bridge Only yaparak her eve statik bir lokal IP verilir ana modem uzerinden DHCP ile.

her evde wifi olmus olur.
    tek bir wifiyi tum site veya apartmana dagitmak anlamsiz.
    ayni isyeri mantigi ile ethernet uzerinden dagitmak mantikli. okullar universteller boyle yapiyor. buradan herkese adil hiz limiti cekmek mumkun. fakat loglama vs cihazlara gerek olabilir. o ayrintiyi bilmiyorum fakat ucuz eski bir wifi modem her eve szate varsa o kullanilir. site isterse evlere internet dagitir. ilk kapali kurun. sadece sistemi sonra baglayin interneti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    aynen ethernet yuvası var her odada loglama denilen işlemide yaptık mı 10 numara olur 100 mbit sınırsız internet babalar gibi kullanılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyıl

aynen ethernet yuvası var her odada loglama denilen işlemide yaptık mı 10 numara olur 100 mbit sınırsız internet babalar gibi kullanılır
    Ortaklıktan *okluk doğar demişler. Birisi torrente abanacak hızın içine edecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0537

Ortaklıktan *okluk doğar demişler. Birisi torrente abanacak hızın içine edecek.

Alıntıları Göster
    Mikrotik yada pfesense ile hız limitlemesi ve loglama yaparsanız bir sıkıntı olmaz.

Bölgede vdsl2 dsteği varsada çokta güzel olur

bizden 3 tane vdsl2 32 mbit alırsınız 3*32 olarak birleştirirsiniz ve
    96/6 internet hızınız olur ve sorunsuz kullanırsınız
  • faststyla94 kullanıcısına yanıt
    Birleştirme derken hız katlamak mümkünmü? mesela 3x32 yaklaşık 90Mbit hız edermi...

Yada bilgisayarları intenrnete çıkan adete göre 3 adet hatta eşit miktarda dağıtmayı mı kast ediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Birleştirme derken hız katlamak mümkünmü? mesela 3x32 yaklaşık 90Mbit hız edermi...

Yada bilgisayarları intenrnete çıkan adete göre 3 adet hatta eşit miktarda dağıtmayı mı kast ediyorsunuz?
    Hız katlamak mümkün
  • Mikrotik ile kişi başına (daire başına) hız limitlendirmesi yapılabilmekte. 450TL gibi bir ücreti var bu işi adam gibi yapacak olan mikrotiğin. 5 portu var istersen 4 tane 32mb vdsl2 koyup birinden çıkış alıp evlere ister fiber modemle ister katlara wireless ile internet verebilirsin, mikrotikte loglama da var fakat logları mikrotik içinde tutmanızı önermiyorum bunun için ayrı bir bilgisayar üzerine dude programıyla loglama yapabiilrsiniz.
  • Oldukça gereksiz ve verimsiz bir hizmet olacaktır bu bağlantı. Ayrıca madem toplu konut var, Telekom zaten genişbant kabini koymuştur bile. Herkes VDSL ile bağlanabilir. Neden aynı bağlantıyı tercih etmek istediğinizi anlamadım.

Pratikte en azından 100mbit upload değerine ihtiyacınız var dow dan çok. Verimsiz olacaktır hocam.

Kurumsal firmalardan bir örnek vereyim, iş bankası mesela, 400dow ve 900up olarak çalışıyor, varın siz düşünün yani neden olmayacağını.

Teşekkürler.

Ek olarak, konuda mikrotik sisteminden bahseden arkadaşların, hangi durumlarda verimli olabileceğini yazmasını rica ediyorum. Her şeyi kabataslak değerlendiremeyiz ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: yyıl

yani sıkıntısız olursa açıkçası karlı olabileceğini düşünüyorum 500 lira desek daire başına 25 liradan az gelir şuan piyasada 45 liradan aşağı internet yok

Sizin eve gelip torrent açarız hızın dibine vururuz

Komşular da patates olur site bile açılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turk Tekekom'un vs. kurumsal İnternet paketleri var Metro Ethernet üzerinden. Ama pahalı ki 22 daire de iyi birer kullanıcı ise verimli olmayabilir fiyatına göre alınabilecek hız olarak.
    Ayrıca TTnet vs. sağlayıcıların VDSL paketlerinde de ortak kullanım istemiyor. Aşırı kullanım var diye bir işler yapabilirler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakia

Mikrotik ile kişi başına (daire başına) hız limitlendirmesi yapılabilmekte. 450TL gibi bir ücreti var bu işi adam gibi yapacak olan mikrotiğin. 5 portu var istersen 4 tane 32mb vdsl2 koyup birinden çıkış alıp evlere ister fiber modemle ister katlara wireless ile internet verebilirsin, mikrotikte loglama da var fakat logları mikrotik içinde tutmanızı önermiyorum bunun için ayrı bir bilgisayar üzerine dude programıyla loglama yapabiilrsiniz.

Sanırım mikrotik ten anlıyorsunuz.. Ben evde amatörce kullanıyorum. Takıldıkça sizden yardım alabilirmiyim?

Şimdilik sıkıntım yok..

http://forum.donanimhaber.com/m_85249302/f_//tm.htm#85249302

Forumlarda okuduğum kadarı ile internet hatlarını birleştirilip hızı katlamak normal koşullarda mümkün değil. (Ayrı IP no larından dolayı sanırım) Ama internete çıkan PC leri istenilen internet hattına otomatik yönlendirme mümkün. (email 1. hatta http ler 2. hatta gibi )

internet hızlarını eşit dağıtmakta sıkıntı yok. daha denemedim ama torrente abanıldığında hızsınırından ziyade paket sayısında büyük artışlar oluyor. Hızları eşit dağıtma olduğu gibi paket sayılarınıda eşit dağıtma gibi bir seçenek varmıdır? (Paket sınırlandırma değil mesela atıyorum cihazımızın saniyede 1000 paket/saniye kapasitesi olsun internete çıkan iplere göre bu paketi eşit dağıtmak mümkünmü?)

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Mikrotik ile 2004 yılından beri ilgiliyim. O zamanlarda routerboardlar yoktu routeros idi. Profesyonel olarak satışını ve desteğini sağlıyorum. Hız katlamak için dediğiniz gibi ip adresleri farklı olduğundan mümkün olmuyor fakat torrentlerde bu mümkün amaç torrent hızını arttırmak ise srcip ve srcport PCC ile yaparak hızı katlayabilirsin.

PCC sisteminde Kaynak IP veya Kaynak Port veya Hedef IP veya PORT şeklinde ayırabiliyorsun.
     TOPLU KONUT İÇİN ORTAK İNTERNET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakia -- 9 Ocak 2015; 14:14:48 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.