Şimdi Ara

Toki Evleri' ni Kiraya Vermek Yasak Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
20.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dar gelirliler için yaptırılan toki evlerini alanların çoğu kiraya veriyor. Aylık taksit 275 lira adamlar 300 liraya veriyorlar örneğin. Bu durumun yasak olduğunu duydum doğru mudur? Doğruysa tüm toki evlerinde mi yoksa bazılarında mı? Eğer doğruysa benim kontratın da geçerliliği kalmıyor da, her an her şey olabilir

• Yoo nıye yasak olsun ama yasak olabilir nasılsa 13 eylülden itibaren demokrası geldi ülkeye. Kiraya verme yasagı bence çok demokratik olur öyle bişey varsa bravo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_Jeksin -- 4 Ekim 2010; 23:29:04 >
  • Yasak olma durumu dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak amacıyla hazırlanan evlerin kar kapısına dönüşmemesi için. Kiraya vermek kontratta yasaktır yazmıyorsa, mübahtır. Demokrasiyle filan alakası yok bunun. Alakası olsun olmasın konularda saçma siyasi atıfta bulunmanın anlamı yok.

Konuyu açan arkadaşım imzaladığın sözleşmeye bakarsan ona göre yardımcı olalım. Örneğin taşındın ev sahibi olduğun şehirden o zaman ne yapacaksın o evi mecbur kiraya verirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anzurbayev -- 4 Ekim 2010; 23:47:46 >
  • Moda oldu artık alakasız konuları 12 eylul zaferıne baglamak 12 eylulden oncede yok evet dersenız kopruler satılıcak dıyen zıhnıyetten farkı yoktur bu kısılerın ve bu ulkeye hıcbır katkıları yoktur aksıne zararları vardır konuya donucek olursak bence yasaklanması daha dogru sonucta dar gelırlı aılelere ev olarak verılıyor bu yapılar ama bazı uyanıklar ucuza kapatıp kıralaması hos olmaz ama kıralama olayı olursada bazı sartlarla sozlesmede acıklanabılır...
  • Kusura bakmayın konuyu farklı yere çekiyorum ama; son kez belirtip bir daha yazmayacağım. 12 Eylül benim açımdan bir zafer veya yenilgi olmadı. Oylamamı kişiler veya partilere göre değil, sunulan tekliflere bakarak yaptım. Kazananın Türkiye olması en büyük temennimizdir. Konularda alakasız yere siyasi atıfta bulunulması hoş durmuyor. Bu gibi konuları enine boyuna tartışacak bir bölüm olsa keşke orada herkes fikrini belirtsin, daha iyiye ulaşma yolunu arayalım. Ancak forumda böyle bir imkan yok. Bu yüzden sataşmanın da anlamı yok.
  • Arkadaşlar bırakın siyaseti Ben ev sahibinin hala taksitlerini ödediği bir toki evinde kiracıyım şu an. Normal kira kontratı yaptık. Ama onun evi alırken yaptığı sözleşmede acaba kiraya verilemez ibaresi var mıydı? Bu durumu merak ediyorum.
  • Bunu oturduğun binada samimi olduğun bir evsahibinden öğrenebilirsin. Bir araştır bakalım. Olmadı TOKİ'den bilgi alabilirsin. Ama kontrat yaptığına göre demek ki kiraya vermek gibi bir durumu olabilir evin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anzurbayev

Bunu oturduğun binada samimi olduğun bir evsahibinden öğrenebilirsin. Bir araştır bakalım. Olmadı TOKİ'den bilgi alabilirsin. Ama kontrat yaptığına göre demek ki kiraya vermek gibi bir durumu olabilir evin.

Daha yeni taşındım ama dediğin gibi evinde kendisi oturan bir ev sahibine sormak en mantıklısı. Toki' yi işe karıştırıp sakata gelmeyeyim. Kontrat yaptığına göre kiraya verme durumu var diye bir şey olduğunu sanmıyorum internette çok sayıda şikayet var bu konuda. Ayrıca kontrat iki kişi arasında olduğu için göz boyama da olabilir.
  • Yok mu hiç bu işi bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

Yoo nıye yasak olsun ama yasak olabilir nasılsa 13 eylülden itibaren demokrası geldi ülkeye. Kiraya verme yasagı bence çok demokratik olur öyle bişey varsa bravo

ne alakası var 13 eylül ile bunun ? dar gelirli insanları ev sahibi yapma projesini kötü yönde kullanılmaması için koyulmuş bir uygulamadır eğer varsa
    Not: 13 Eylülde hayır tarafındaydım
  • Toki evleri aidatları ödenene kadar borcu bitene kadar kiraya verilemez. Kiraya verildiği tespit edildiği taktirde evi alan kişinin hakkı iptal edilir ödediği para vergiler ve masraflar düşüldükten sonra (ki bu bir kılıf, paranın büyük bölümü gidiyor demek istiyor) geri kalanı iade edilir. Ayrıca tapu da borç bittikten sonra alınır.
    Dar gelirliler için olan toki evlerinde bırak kiraya vermeyi, kendisi, eşi veya çocukları evde oturmadığı tespit edildiği taktirde (ev boş bile olamaz, kendisi oturması gerekli) hakkı yine iptal edilir. Ev sahibin nasıl böyle bir riski almış hayret. Yani sonuç şu ki ev sahibin kanunsuz iş yapıyor, o evi kiraya vermeye hakkı yok. Bir şikayette direk evi alırlar. Geri aldığı para da ödediğnin anca yarısı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Toki evleri aidatları ödenene kadar borcu bitene kadar kiraya verilemez. Kiraya verildiği tespit edildiği taktirde evi alan kişinin hakkı iptal edilir ödediği para vergiler ve masraflar düşüldükten sonra (ki bu bir kılıf, paranın büyük bölümü gidiyor demek istiyor) geri kalanı iade edilir. Ayrıca tapu da borç bittikten sonra alınır.
    Dar gelirliler için olan toki evlerinde bırak kiraya vermeyi, kendisi, eşi veya çocukları evde oturmadığı tespit edildiği taktirde (ev boş bile olamaz, kendisi oturması gerekli) hakkı yine iptal edilir. Ev sahibin nasıl böyle bir riski almış hayret. Yani sonuç şu ki ev sahibin kanunsuz iş yapıyor, o evi kiraya vermeye hakkı yok. Bir şikayette direk evi alırlar. Geri aldığı para da ödediğnin anca yarısı olur.

Hocam cevabın için teşekkür ederim. Benim bulunduğum sitede birçok evsahibi bunu yapıyor. Evi kiralayıp kirasıyla taksidini ödüyor. İnternette okuduğum kadarıyla sıkça da yapılıyormuş farklı şehirlerde. Peki bu konuda istisna olması ihtimali var mı? Yani mesela birkaç sene önce yapılanlar verilebiliyor olabilir mi? Verilememesine dair madde son yıllarda eklenmiş falan olabilir mi yani?

• Olamaz çünkü benim de Tokiden ev alma planlarım olduğu için ister istemez her şartı satır satır okudum.
    Eğer daha detaylı bakmak istersen, her grubun açıklaması var;

http://www.toki.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF7D8EF526A64E6047
  • quote:

Olamaz çünkü benim de Tokiden ev alma planlarım olduğu için ister istemez her şartı satır satır okudum.

http://www.toki.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF7D8EF526A64E6047

Okudum hocam. Yine de diyorum ki acaba bu madde sonradan eklenmiş olabilir mi? Yoksa tüm tokiler için mi? İşime gelmiyor çünkü

• tokinin amacı dar gelirli evsiz kişileri ev sahibi yapmak. yoksa bizim multimilyonerler ucuza alıp pahalıya satardı

bu şekilde bir nebze olsun önüne geçiyor kötü kullanımın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Olamaz çünkü benim de Tokiden ev alma planlarım olduğu için ister istemez her şartı satır satır okudum.

Okudum hocam. Yine de diyorum ki acaba bu madde sonradan eklenmiş olabilir mi? Yoksa tüm tokiler için mi? İşime gelmiyor çünkü

Zorlama hocam sen de rahatla biz de rahatlayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

quote:

tamam hocam tamam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

quote:

• değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: GiZLi PeNCeRe
    değil

?
    ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.