Şimdi Ara

Bu (k) nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
81.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir cok yerde rastlamaya başladım. Şunu aldım fiyatı 35k tl , ne oluyor bu K neyin kısaltması milyon değil milyar değil anlamadım.

• Günümüz ergenleri tarafından kullanılan 3sıfır ya da 1000 anlamına gelen yabancılara ait bir kısaltmadır.

35bin lira ya da 35 000 lira yerine 35k lira yazmak.. Acizlik, kullanışlı olsa oda değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 15 Kasım 2011; 20:37:59 >
  • bin demek. 35k = 35000
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorlinux

bin demek. 35k = 35000
    Cok tuhaf geldi bana ama hala anlamadğım k neyin kıslatması örnek: Tütk Lirası=TL bu k nerden geldi yani neden a değil j değil de k ? mutlaka birşeyin kısaltmasıdır ama ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat79

Cok tuhaf geldi bana ama hala anlamadğım k neyin kıslatması örnek: Tütk Lirası=TL bu k nerden geldi yani neden a değil j değil de k ? mutlaka birşeyin kısaltmasıdır ama ne?

Alıntıları Göster
    SI prefix symbol'ünde (uluslararası birim sistemi) 1000 yerine kullanılıyormuş.

en.wikipedia.org
    Metric prefix - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/SI_prefix

kilo'dan geliyor kilobyte, kilogram, kilojoule, kilobaud vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 15 Kasım 2011; 22:05:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oki91

SI prefix symbol'ünde (uluslararası birim sistemi) 1000 yerine kullanılıyormuş.

en.wikipedia.org
    Metric prefix - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/SI_prefix

kilo'dan geliyor kilobyte, kilogram, kilojoule, kilobaud vs.

Alıntıları Göster
    k kilo demektir. O da 1000 anlkamına geliyor diye biliyorum

Örn kg= kilogram= 1000 gram

• quote:

Orijinalden alıntı: MarksmanTr

k kilo demektir. O da 1000 anlkamına geliyor diye biliyorum

Örn kg= kilogram= 1000 gram

Alıntıları Göster
    İngilizce konuşan topluluklarda sıkça kullanılan bir kullanım. Bir kilometrenin bin metre olduğunu veya bir kilogramın bin gram olduğunu bilen birisi bir kiloliranın bin lira olduğunu soruyorsa, hiç üzerine düşünmemiş derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli

İngilizce konuşan topluluklarda sıkça kullanılan bir kullanım. Bir kilometrenin bin metre olduğunu veya bir kilogramın bin gram olduğunu bilen birisi bir kiloliranın bin lira olduğunu soruyorsa, hiç üzerine düşünmemiş derim.

"İngilizce konuşan topluluklarda sıkça kullanılan bir kullanım"
    -Demişsiniz, buna diycek bişe yok özetlemişsiniz.

"Bir kilometrenin bin metre olduğunu veya bir kilogramın bin gram olduğunu bilen birisi "
    -Bu yazdıklarınızın bilmek kişinin aklı baliğ olduğu anda öğrendiği birimler (k) ne kadar zamandır var her halde bin yıl önce cıkmış bir birim ama biz duymamışız.

"bir kiloliranın bin lira olduğunu soruyorsa"
    Kilolira ne böyle birim ne zaman kabul gördü. Türkcede kilolira varsa kesin kilodolar kilostreslin...vs de vardır

"hiç üzerine düşünmemiş derim."
    - Söyleminizi bir düşünün derim. Sizce böyle bişeyi düşünememiş olsam bu yazıları ve bu başlığı acarmıydım, yok. Demek ki düşünmüşüm ama siz düşünmeden cevap vermişsiniz ve başkalarının da düşünmediğini söylemişsiniz.

Aslında anlatmak istediğime gelince neden abuk sabuk kısaltmalar yerine neyse onu yazmıyorlar. Zormu bir ikitane daha harf rakam yazmak.
    Yakında şöle olur sanırım. -Nasılsın iymisin sağlığın nasıl görüşmek dileğiyle= nigd---------aaa bunu bilmiyorusun, nasıl olduğunu soruyor ve görüşmek istediğini beliritiyor. :)
    Cok azda olsa Türkce ve anlaşılır konuşsak.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat79 -- 16 Kasım 2011; 1:18:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vedat79

quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli

"İngilizce konuşan topluluklarda sıkça kullanılan bir kullanım"
    -Demişsiniz, buna diycek bişe yok özetlemişsiniz.

"Bir kilometrenin bin metre olduğunu veya bir kilogramın bin gram olduğunu bilen birisi "
    -Bu yazdıklarınızın bilmek kişinin aklı baliğ olduğu anda öğrendiği birimler (k) ne kadar zamandır var her halde bin yıl önce cıkmış bir birim ama biz duymamışız.

"bir kiloliranın bin lira olduğunu soruyorsa"
    Kilolira ne böyle birim ne zaman kabul gördü. Türkcede kilolira varsa kesin kilodolar kilostreslin...vs de vardır

"hiç üzerine düşünmemiş derim."
    - Söyleminizi bir düşünün derim. Sizce böyle bişeyi düşünememiş olsam bu yazıları ve bu başlığı acarmıydım, yok. Demek ki düşünmüşüm ama siz düşünmeden cevap vermişsiniz ve başkalarının da düşünmediğini söylemişsiniz.

Aslında anlatmak istediğime gelince neden abuk sabuk kısaltmalar yerine neyse onu yazmıyorlar. Zormu bir ikitane daha harf rakam yazmak.
    Yakında şöle olur sanırım. -Nasılsın iymisin sağlığın nasıl görüşmek dileğiyle= nigd---------aaa bunu bilmiyorusun, nasıl olduğunu soruyor ve görüşmek istediğini beliritiyor. :)
    Cok azda olsa Türkce ve anlaşılır konuşsak.........

Alıntıları Göster
    Zamanında knight online oynarken ağzıma takılmıştı çok kullandım bi ara ama şimdi bazen kısaltmak için yada o oyunu oynadığım zamanlar kullanırım... Fizikte de vardı sanırım bu K mevzusu..

• quote:

Orijinalden alıntı: White1nk

Zamanında knight online oynarken ağzıma takılmıştı çok kullandım bi ara ama şimdi bazen kısaltmak için yada o oyunu oynadığım zamanlar kullanırım... Fizikte de vardı sanırım bu K mevzusu..

Alıntıları Göster
    Cool olduğunu düşünen beyinsiz insanların kullandığı Amerikan ve İngilizlere ait "bin" anlamına gelen kısaltmadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Cool olduğunu düşünen beyinsiz insanların kullandığı Amerikan ve İngilizlere ait "bin" anlamına gelen kısaltmadır.

Alıntıları Göster
    130K Dikkatlice okuyunuz...
  • Hortlatıyorum beyler şuna bi açıklık getirin tam olarak neyin kısaltması benimde kafama takıldı
  • 1K=1000

15-18 yas arasi bence Metin2 den ogrendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagann.

1K=1000

15-18 yas arasi bence Metin2 den ogrendi.
    aga 100k versene aga 10k pls
    aga 1m versene
  • artık kullanımı o kadar çok ki insanlar instagram daha havalı görünmek için özellikle
  • 1k 1000

1m 1 000 000

1g 1 000 000 000

1t 1 000 000 000 000
  • Artık sadece yazmıyorlar, Türkçe konuşurken adam rakam söyleyecek sayı yada rakam telaffuz ettikten sonra "K" diyor. Arkadaşım Türkçeyi olduğu gibi bırak madem ne dili konuştuğunu anlayalım...
  • .i. . kullanıcısına yanıt

Ergenlikle ne alakası var onu anlamadım? Lise yıllarımda mesleki derslerde sayıları bu şekilde ifade ederdik ve gayet kullanışlı kısaltmalar

• Kaç doğumlusun

• .i. . kullanıcısına yanıt

Ne alakası var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 1 Temmuz 2022; 17:32:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.