Şimdi Ara

İmarlı Arsaya Kulübe Yapımı (İzin gerekir mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
9.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 500 m2 arsam var. Hobi olarak kendi imkanlarımla ahşap ev yapmak istiyorum. 25 m2 civarında planlıyorum. Yazları vakit geçireceğim. Arsanın olduğu yerde hobi bahçeleri bulunuyor.

    Benim tamamen kendi başıma yapmak istediğim böyle ufak bir hayalim var. Ruhsat, plan, proje, izin vb. zımbırtılar caydırıcı geliyor. Neticede müteahhit değiliz, resmi kurumlarda sürünmek, oradan oraya başvurmak istemiyorum. Bunun bir çıkar yolu yok mudur? İmar kirliliğine yol açmaktan ceza yer miyiz? :)



  • Hocam ben ahşap ev imalatı yapıyorum,öncelikle şunu belirteyim ahşap,prefabrik.konteyner vb bütün yapılar betonarme gyapılar gibi ruhsata tabidir.fakat Bu yapılar çevreyi kirtletmedikleri için özellikle ahşap yapılarda birçok belediye birazdaha esnek davranıyor, sizin ahşap klube çok büyük olmayacağı için şöyle bir yol izleyebilirsiniz;kapı kasa pencere sini takmazsınız zabıta gelir inceler ve ne olarak kullanıcaksınız diye sorar sizde çardak olduğunu belirtirsiniz,çünki çardaklar herhangi bir ruhsata tabi değildir. Zabıta ekipleri gittikten sonrada kapısını penceresini takıp oturursunuz, fakat ilerde bir sorun çıkarmı bilemem tamamen onların insiyatifine kalmış tekrar gelirlerse kapısını sökersiniz olur biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.