Şimdi Ara

Çatalca'da arsa alıp, hafif çelik ev yapmak mı? Beylikdüzü'nde daire almak mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafamdaki iki plan. Hayalimde hep müstakil, bahçeli bir evim olsun var. Ama hiç yaşamadım müstakil evde. Apartmana göre elbette rahat ama güvenlik konusu kafamı çok kurcalıyor. Şehir merkezine de uzak birde. Ama müstakil bahçeli bir ev işte.

Beylikdüzü'nde ise site içerisinde normal bir daire olacak. Ha sosyal olanakları olacak, havuzdu, spor salonuydu, güvenliği olacak. Ama kalabalık o da işte. Normal mahalle yaşantısından bıktım, çocuk sesinden, gürültüden, laf anlamaz, görgüsüz komşulardan. Site ortamında daha fazla insan olacak birde

Üstüne birde deprem denen bir gerçek var. Belki alacağım o evin bulunduğu bina tepeme çökecek. Müstakil evde böyle birşeyi düşünmeyeceğim.

Ama hâlâ kararsızım işte.

• Hocam ya güvenligi halledersin; elektrikli tel çekersin, gerekirse evin etrafina hendek kazip suyla doldurur içine timsah bile koyarsin. Sen dizayn edersin, hayat alaninin sınırını sen çizer sen belirlersin. Uzaklik bence ikisinde de ayni. Beylikdüzü de uzak; çatalca da uzak.. Hatta trafik durumuna göre catalca yönü daha yakin bile olabilir. Beylikduzunde popülasyon cok fazla ve daha da artiyor. İnsanlar kapitalist düzenin cizdigi sinirlar arasinda tekduze bir yaşam surduruyorlar. Ama catalcada kendi hayat sistematiginizi siz kuracaksiniz. Ben yerinizde olsam, beylikduzunde bie siteye harcayacagim yuzlerce bin lirayla catalcada bir arsa alir kendi zevkime gore mustakil ve bahceli ev yaptirirdim. Siz bunu yaptirdiktan sonra guvenlik icin de en kral sistemleri kurabilirsiniz zaten. Geriye sadece uzaklik derdi kaliyor o da 'bence' yukarda belirttigim uzere aslinda dert olmayabilir dahi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Valla işim İkitelli organize sanayide. Bakınca yukardan Arnavutköy üzerinden daha kısa sürede ulaşabilirim. Beylikdüzüne gitmek için ya TEM trafiği ya E-5 trafiği çekecem. Mesafe olarak uzak ama o tarafa yollar trafiksiz.

Alışmışız mahalle ortamında büyüdük. Elimizin altında bakkal, market, ıvır zıvır herşey var. Ama müstakil ev ile de huzur var işte.
  • Coluk cocuk var mi? Bir de catalcadaki yer insanliktan izole bir yer mi olacak mutlaka hocam? Merkeze uzak sayilmayan, marketlerin vs yakin oldugu bir yerde arsa alma imkaniniz yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben çatalcada yaşıyorum. 3. havalimanı ve kanal istanbul dan dolayı gelişir mi bilemem. bu iki etken dısında köy olarak kalmaya devam edecektir. tüyap a gitmek bile 401 lerle 50 dk.
    ama müstakil evde oturmak apartmanlara göre daha iyi. sanırım siz apartman derken rezidans kastediyorsunuz onu bilemicem.
    çatalca da her imkan yok. illa çekmeceye gitmen gerek. tek artısı sakin olması.
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Çoluk çocuk yok. Ama baktığım arsalar hep köylerin kenarında.
  • w_ante_d W kullanıcısına yanıt
    Rezidans veya site tarzı yerleşim dediklerim.

İzettin, Gökçeali, Örcünlü gibi yerlerde baktım hep.

Kaleiçi'nde buldum bir kaç yer ama bunlara görece pahalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sancaktepe nasıl bir yer?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kalabalık ve kibrit kutusu gibi daire üstüne daire apartmanın tekinde yaşamaktansa yol ve mesafeyi göze alıp müstakil evde yaşamayı tercih ederdim ben. Hafif çelik dediğiniz prefabrik evler oluyor galiba; çeşidi ve türleri çok fazla, istediğiniz gibi dizayn edip değişiklik yapabilmek çok büyük bir artı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

Kalabalık ve kibrit kutusu gibi daire üstüne daire apartmanın tekinde yaşamaktansa yol ve mesafeyi göze alıp müstakil evde yaşamayı tercih ederdim ben. Hafif çelik dediğiniz prefabrik evler oluyor galiba; çeşidi ve türleri çok fazla, istediğiniz gibi dizayn edip değişiklik yapabilmek çok büyük bir artı.
    Bende o mantalitedeyim hep. Uzak olsun, müstakil olsun, bahçem olsun. Ama hiç yaşamadığım için öyle bir yerde çekincelerim var hep
  • İşiniz ne bilmyorum ama durumunuz iyise istanbulu terkedin.Antalya veya eğe tarafında bir köyde arsa al ev yap.

Yok ben istanbul dışına çıkmam dersen şile,ağva tarafların arsa al ev yap.
    Sitede apartmanda yaşanmıyor biraz ileri dönük düşünürsek heryer dahada betonlaşacak herkes istanbuldan kaçmak isteyecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Makine tasarımı ve imalatı yapıyorum. O yüzden işim sanayi bölgesinde. Fırsatını bulsam direk kaçacam İstanbul'dan. Ama kaçamayınca böyle alternatifler arıyorum. Ama şile ve ağva da çok uzak sanayi bölgelerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

İşiniz ne bilmyorum ama durumunuz iyise istanbulu terkedin.Antalya veya eğe tarafında bir köyde arsa al ev yap.

Yok ben istanbul dışına çıkmam dersen şile,ağva tarafların arsa al ev yap.
    Sitede apartmanda yaşanmıyor biraz ileri dönük düşünürsek heryer dahada betonlaşacak herkes istanbuldan kaçmak isteyecek.
    Şile'^de Ağva'da ev yapacak adam gibi arsa kaç para bilmiyorsunuz anlaşılan. Babana bir sormanda fayda var ucuz değil.
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    15 yıldır şileye giderim her hafta ben sana söyleyeyiö hiç bakma gereği duyma internetten 250 binden başlar.Şile merkezden veya ağva merkezden al demiyor kimse 2 3 km uzak yerlerde bu fiyata rahat bulursun.Sahibindene yaz yok ben inanmıyorum dersen git gözlerinle gör aklı kıt kardeşim benim.Babamdan akıl alacak yaşı geçtim ben sıra sende bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.