Şimdi Ara

Togg ne oldu ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
8.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim anlamadığım nokta neden direk elektrik ile başlıyoruz motor konusunda bazı firmalarla anlasip önce LPG li ve düşük hacim dizel ile cikarsalar ardından elektrik için ARGE yapsalar daha mantıklı , böylece daha ulaşılır bı araç olur , direk ölü doğacak bu marka bu fiyatlarla göreceksiniz ciddi zarar yazacak ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaplannn14

Çalışmalar devam ediyor merak etme hatta çok yakın bir tanığım tofaş da departman yoneticiliginden TOGG da arge bolume transfer oldu burada dalga gecen arkadaslar siz dunyadan bir haber sallamaya devam edin :)
    hemde arge.... araştırıp dahada geliştirecekler yani.. hela... ümitlendim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ganeja kullanıcısına yanıt
    Ümitlenmeye ve fiyatini elestirip sallamaya devam edin arastırılıp gelistiriliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Önce Kendimize güveneceğiz sonra deneyeceğiz, bu is batar su iş tutmaz diyerek herhangi birşeyi geliştirmek mümkün degildir.

Belli analizler sonucu Plan yapilir, denemeler olur, başarısızlıklar olur her başarısızlıktan ders çıkarılır.

Klavye başından şu iş tutmaz bu böyle olmaz diye atılıp tutanlar bir milim ileri gidemez.
    işe kimsenin birşey dediği yok.. ama karar aşamasında.. ve yapacak kalite ve kapasitede insanlar olmadığı için eleştiri..şiz tubitakın burs alan kavanoz projesini biliyormusunuz..? Bir bakın googlede...son tahlilde bu kafalar onay verecek.. yürütecek..
    algı neyse gerçek odur. insan ona inanır.. mühim olan yapıyor gözükmek.. şu anda gerekli olan o... Bu konuda Mustafa varank çok başarılıdır.. her hafta bir tank.. uzay vs proje açıklar.. son bomba başlık şöyle.. corona virüs ilacını bulduk.. üreteceğiz.. bakıyoruz.. bulunan ilaç yok.. sadece tedavide yıl Arca dünya tarafından kullanılan favipiravirin sentezi yapılmış.. hammedeler tespit edilmiş başka isim altında patent alınacakmış.. bak şu işe... kardeşim herhangi bir ilaç firması zaten bunu yapar ve yapıyor.. sen orijinal ilacın jeneriğini üreteceksin...yani antibiyotik ten örnek vereyim.. augmentin orijinal dir... içinde klavunat vardır.... aynı hamnadde ile bir sürü augmentin muadili jenerik ilaç vardır.. klamoks.. amoklavin vs.. hepsi ilaçtır.. bizde bunu yapacağız.. ama tüm haber kanallarında başlıklar.. yerli ve milli covid 19 ilacını ürettik.. hayırlı işler.. algı süper

• Hocam icten yanmali motorlar icin tren kacti. Hele hele bu saatten sonra dizel motor uretmek intihar olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaplannn14

Ümitlenmeye ve fiyatini elestirip sallamaya devam edin arastırılıp gelistiriliyor
    başarılar kardeş.. devletin şu anda otomobil satışlarından fon ve vergilerle kazandığı para.. bu otomobili sattığı zaman alacağı paradan daha fazla.. düşün işte.. ha diyeceksin ki bunu vatandaş için yapıyor kazanmak o kadar önemli değil vatandaş Otomobil sahibi olsun.. işte günün mizahıda bu olur. böyle düşünüyorsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Hocam icten yanmali motorlar icin tren kacti. Hele hele bu saatten sonra dizel motor uretmek intihar olur.
    motor işi artık mümkün değil.. işin en önemli kısmı o zaten..

• quote:

Iş ilanları var. Yalan olmadi. Hatta avantaji oldu denebilir.

Model Prototip olması ile seri uretim hattinin yapilmasinin farkini anlayamayacak insanlarla ayni forumdayiz.

https://www.linkedin.com/company/toggas
    Tabiki Vietnam, teknolojide ekonomide, dünyanın en iyi en ferah ülkesi. Tabiki onlar yapacak.

• quote:

Hocam icten yanmali motorlar icin tren kacti. Hele hele bu saatten sonra dizel motor uretmek intihar olur.
    Yanlış düşünüyorsun. İçten yanmalıda hala çok rahat pazar bulabiliriz. 700 milyon Avrupa nüfusu varsa sadece Çin ve Hindistan'ın nüfusu buradan fazla. Daha Afrika kıtası var.

Bu pazarlar bizim marka bilinirliğimiz için potansiyel pazarlar. Avrupa'da rekabet etmek daha zor. Hiçbir servis ağı olmayan bir marka pat diye Elektrikle olaya giremez.

Tesla gibi şirket destekli bir araç üretmeyeceğimize göre elektrikten önce içten yanmalı yapmalıydık. Kendi ülkemizde dahi kimseye satamayacaksak dış pazarda nasıl satacağız?

Amaaan neyse elbet düşünmüşlerdir değil mi ?

• teknoCat kullanıcısına yanıt
    çok güzel ve doğru yazmışsın. eline sağlık.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    iftira ve hakaret nerede ?
    laf kalabalığını geçsek ve seçim vaatleri ile insanları kandıran siyasiler için senden bir yorum alsak nasıl olur ?
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Hocam hani tren kacti derken pazar bulunamaz anlaminda degil. Fakat artik kullanim omru dolan bir motora arge yatirimi yapmak anlaminda soyledim.

• quote:

Hocam hani tren kacti derken pazar bulunamaz anlaminda degil. Fakat artik kullanim omru dolan bir motora arge yatirimi yapmak anlaminda soyledim.
    En az 20 senesi var. Tesla ovenlere bakma Dunya'nin cogu Norvec gibi sansli degil.

• ganeja kullanıcısına yanıt
    Uzaya füze firlatmak için önce firlatilan füzeleri incelersiniz, başarılı olanlari ve basarisiz olanları da, rollerpen dedigimiz 'top'lu mürekkep kalemlerin sıfır yer cekimi ortaminda çalışmadığı fark edilince yeniden bir kalem geliştiriliyor. Sovyetler o dönemde kurşun kalem kullaniyor, ayni mantikta şunu demelilerdi..

"Sovyetler zaten en ucuz olan kurşun kalem kullaniyor, tekrar tukenmez kalem uretmemize gerek yok."

Paul C Fisher kalem gelistirdi kartuşlu tükenmez kalemi...

Bu da kavanoz gibi.. kavanozn geyigini bilmiyorum ama demek istediğim şu ki herşeyi küçük gormeyin, uzaya fuze firlatmak istiyorsaniz Önce mutfaginizi temizlemekten baslamalisiniz.

Bir farklı bakış açısı da Koenigsegg bir gurur firmasi, İsveçli Saab Volvo vs gibi gündelik araçlar üreten firmalari sonu ne oldu ? Biri Geely tarafindan satin alındı diğeri GM tarafindan yok edildi, Koenigsegg ise halen duruyor, bir halk arabasi değil sinirli üretim yapan bir firma 10 tane üretiyor belki yilda, ama bir anlam ifade ediyor.Doygun bir piyasaya girilmesi doymamis bir piyasaya girilmesinden daha zordur. Serbest piyasa ekonomisi yapmak zorundasiniz...bunun kurallari var siz Dacia ile mucadele etmek isterseniz Dacia icin de ortak sartlari saglamalisiniz.

Elektrik araçlar daha fazla umut vaat ediyor. Bence dogru bir karar , ha ne olabilirdi? Yerli Koenigsegg EVT S1 olabilirdi ama üretenlerin hepsi sürüldü.bu projeye sahip çıkabilirdi.. yapılmadı bence hata oldu,

Ancak hatalara takilmak yerine onumuze bakmaliyiz zamandinda EVT destek gormedi bence hata oldu ama simdi mercedes eqc audi etron ve togg olacaksa bence gayet doğru bir yonde ilerleniyor.

http://www.evtmotor.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2020; 23:0:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: panter20

500 bine bu olacağına 50 bine 1.2 atmosferik b sedan olsa çok daha dönüşlü bir yatırım olabilirdi.
    Ümmeti rahat ettirip sorgulattırma düşüncelerine mi sokacaksın?

Bırak otobüsle gitmeye Şahin'e torosa binmeye şükretsin

Dizelin 20 senesi olmadığı kesinde benzini bilemeyeceğim.
  • quote:

Uzaya füze firlatmak için önce firlatilan füzeleri incelersiniz, başarılı olanlari ve basarisiz olanları da, rollerpen dedigimiz 'top'lu mürekkep kalemlerin sıfır yer cekimi ortaminda çalışmadığı fark edilince yeniden bir kalem geliştiriliyor. Sovyetler o dönemde kurşun kalem kullaniyor, ayni mantikta şunu demelilerdi..

"Sovyetler zaten en ucuz olan kurşun kalem kullaniyor, tekrar tukenmez kalem uretmemize gerek yok."

Paul C Fisher kalem gelistirdi kartuşlu tükenmez kalemi...

Bu da kavanoz gibi.. kavanozn geyigini bilmiyorum ama demek istediğim şu ki herşeyi küçük gormeyin, uzaya fuze firlatmak istiyorsaniz Önce mutfaginizi temizlemekten baslamalisiniz.

Bir farklı bakış açısı da Koenigsegg bir gurur firmasi, İsveçli Saab Volvo vs gibi gündelik araçlar üreten firmalari sonu ne oldu ? Biri Geely tarafindan satin alındı diğeri GM tarafindan yok edildi, Koenigsegg ise halen duruyor, bir halk arabasi değil sinirli üretim yapan bir firma 10 tane üretiyor belki yilda, ama bir anlam ifade ediyor.Doygun bir piyasaya girilmesi doymamis bir piyasaya girilmesinden daha zordur. Serbest piyasa ekonomisi yapmak zorundasiniz...bunun kurallari var siz Dacia ile mucadele etmek isterseniz Dacia icin de ortak sartlari saglamalisiniz.

Elektrik araçlar daha fazla umut vaat ediyor. Bence dogru bir karar , ha ne olabilirdi? Yerli Koenigsegg EVT S1 olabilirdi ama üretenlerin hepsi sürüldü.bu projeye sahip çıkabilirdi.. yapılmadı bence hata oldu,

Ancak hatalara takilmak yerine onumuze bakmaliyiz zamandinda EVT destek gormedi bence hata oldu ama simdi mercedes eqc audi etron ve togg olacaksa bence gayet doğru bir yonde ilerleniyor.

http://www.evtmotor.com.tr/
    Bu kadar cumle yazmissin tarihten alintilar ama hepsi anlamsiz ve gereksiz olmus.

Koenigsegg, İsvec cumhurbaskaninin halkimiza arac uretecegiz demesiyle olusan bir marka degil. Togg ise Turk halki icin uretildigi soyleneen ama bizim halkimizin alamayacagi bir arac. Bu halkin almasini istiyorsan Dacia fiyatinda ama VW kalitesine yakin bir seyler olmali.

Yine anlamsiz ornekler verecekseniz rica ediyorum alintilamayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Haziran 2020; 23:3:39 >

Öncelikle seni saygı çerçevesinde konusmaya davet ediyorum, saçma diyemezsin. Katılmıyorum diyebilirsin.

'Halkın almasini istiyorum' demek ile 'Halk arabasi üreteceğiz' ayni cümleler değildir. TOGG bir halk arabasi olma beklentisi ile lansmana kadar beklemiş olabilir.

Lansmanda görüldü ki TOGG bir girişim. Içerisinde Türkiye'nin de olduğu bir girişim. Türkiye'nin ortak olduğu bir girişimin ürünün hedef kitlesi Türk halkinin 80%'ni kapsayan ulasim gücüne hitap edenlerin ihtiyaclari olmayabilir.

1.Dunya Savaşı'ndan sonra sanayi iyileştirme ile 2.Dunya savaşında kalite algisi ortaya çıktı, VW Beetle 1938'de üretildiğinde ya da Fiat500 üretildiğinde ki üretilen ülkeler sosyal-nasyonalist bur felsefe ile uretti dedigin gibi halkın arabası kavramı çıktı. Çünkü bu denli bir global ekonomi dunyasi yoktu.

Günümüzde ise bu kafa biraz eski kafa.. çünkü globalleşmenin zirve yaptığı bir dünyada halkin arabasini üreteceğini söylemek istanbul halk ekmek varken bakırköy ekmek fabrikasi kurmak gibidir.

Ama şunu yapabilirsin bir dakika ben IHE beğenmiyorum, organik tam tahilli üreteceğim bilmem ne unu bilmem ne tohumun u kullanacağım iste o zaman niş pazarda yer bulursun.

Sosyal-nasyonalist bir yaklaşım artık gerilerde kaldi, bir girişimin asil hedefi ayakta kalmaktir.
    Togg şunun gibi ; en iyi elektrik muhendisi, en iyi mimar, en iyi makina mühendisi en iiyi pazarlamaci oturdu bir araba uretelim dedi, Türkiye de ben de size arazi altyapı veririm dedi ve hepsi esit ortak oldu. Burada kontrol Türkiye'de olacak diye bir kaide yok.
    Bunun dezavantaji halkin ihtiyaclarini karsilamamak olabilir, ama avantajlari da var, siyasi kimlikten uzak olmak gibi. Bu durumda seçimlerden etkilenmeyen kendi ihtiyaçlarını bilen ve yonetebilen bir firma olmasi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2020; 23:20:50 >

• 2015 seçiminde açıklanan kardeşinin kaderine mahkum edildi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.