Şimdi Ara

Togg ne oldu ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
8.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Öncelikle seni saygı çerçevesinde konusmaya davet ediyorum, saçma diyemezsin. Katılmıyorum diyebilirsin.

'Halkın almasini istiyorum' demek ile 'Halk arabasi üreteceğiz' ayni cümleler değildir. TOGG bir halk arabasi olma beklentisi ile lansmana kadar beklemiş olabilir.

Lansmanda görüldü ki TOGG bir girişim. Içerisinde Türkiye'nin de olduğu bir girişim. Türkiye'nin ortak olduğu bir girişimin ürünün hedef kitlesi Türk halkinin 80%'ni kapsayan ulasim gücüne hitap edenlerin ihtiyaclari olmayabilir.

1.Dunya Savaşı'ndan sonra sanayi iyileştirme ile 2.Dunya savaşında kalite algisi ortaya çıktı, VW Beetle 1938'de üretildiğinde ya da Fiat500 üretildiğinde ki üretilen ülkeler sosyal-nasyonalist bur felsefe ile uretti dedigin gibi halkın arabası kavramı çıktı. Çünkü bu denli bir global ekonomi dunyasi yoktu.

Günümüzde ise bu kafa biraz eski kafa.. çünkü globalleşmenin zirve yaptığı bir dünyada halkin arabasini üreteceğini söylemek istanbul halk ekmek varken bakırköy ekmek fabrikasi kurmak gibidir.

Ama şunu yapabilirsin bir dakika ben IHE beğenmiyorum, organik tam tahilli üreteceğim bilmem ne unu bilmem ne tohumun u kullanacağım iste o zaman niş pazarda yer bulursun.

Sosyal-nasyonalist bir yaklaşım artık gerilerde kaldi, bir girişimin asil hedefi ayakta kalmaktir.
    Togg şunun gibi ; en iyi elektrik muhendisi, en iyi mimar, en iyi makina mühendisi en iiyi pazarlamaci oturdu bir araba uretelim dedi, Türkiye de ben de size arazi altyapı veririm dedi ve hepsi esit ortak oldu. Burada kontrol Türkiye'de olacak diye bir kaide yok.
    Bunun dezavantaji halkin ihtiyaclarini karsilamamak olabilir, ama avantajlari da var, siyasi kimlikten uzak olmak gibi. Bu durumda seçimlerden etkilenmeyen kendi ihtiyaçlarını bilen ve yonetebilen bir firma olmasi gibi.
    Yine çok yazmışsınız katılmıyorum.

Google'a yerli otomobil hakkında Cumhurbaşkanı'nın söylediği sözleri yazın size 50 tane kaynak çıkar. Türkiye'nin içinde olduğu bir girişim ise niye yıllarca babayiğit aradı Cumhurbaşkan'ı? Siz Cumhurbaşkanı'na yalancı mı diyorsunuz şu an? Yoksa ondan daha mı iyi biliyorsunuz?

FORD Model T'den itibaren otomobilin global bir şey olduğu anlaşıldı.

Eski bir kafa diyorsanız yine muhattabınız Cumhurbaşkanı oluyor.

Farklı farklı örnekler veriyorsunuz ki karşınızdakinin kafası karışsın. Koenigsegg ne alaka mesela tam olarak anlatmadınız hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Haziran 2020; 23:22:11 >

• Göklerde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Cumhurbaşkanı'nin söylediklerinin konu ile alakası yok. Mevcut durum ve TOGG'un ne olduğunu açıkladım konuyu siyasi taraflara cekmeye çalışmanı anlıyorum.

Insanlar yanilabilir, bu yanilgi Cumhurbaşkanı da olabilir ya da Atatürk ya da George Washington ya da Stalin.

Profil resminde Türk Bayrağı taşımamin nedeni herhangi bir kitleye bu bayrağı kaptirmamak. Buradan benim ampulsever olduğumu düşünüp boşuna siyasi tartışmaya cikarmaya çalışma.

Uzun yazmam seni neden rahatsiz ediyor. Sen de kendini ifade edebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cumhurbaşkanı'nin söylediklerinin konu ile alakası yok. Mevcut durum ve TOGG'un ne olduğunu açıkladım konuyu siyasi taraflara cekmeye çalışmanı anlıyorum.

Insanlar yanilabilir, bu yanilgi Cumhurbaşkanı da olabilir ya da Atatürk ya da George Washington ya da Stalin.

Profil resminde Türk Bayrağı taşımamin nedeni herhangi bir kitleye bu bayrağı kaptirmamak. Buradan benim ampulsever olduğumu düşünüp boşuna siyasi tartışmaya cikarmaya çalışma.

Uzun yazmam seni neden rahatsiz ediyor. Sen de kendini ifade edebilirsin.
    Habertürkhthayat.haberturk.com
    Erdoğan'dan yerli oto açıklaması
    https://www.haberturk.com/cumhurbaskani-erdogan-dan-yerli-oto-aciklamasi-2555972-ekonomi

Siz uğraşmayın diye ben 1 tane link buldum. 3 kelime yazmam yetti Google'a. Ben kimseyi siyasi tarafıyla ilgili suçlamıyorum alıntılarken nicke bile bakmamıştım daha.

Yanlış örnekler verdiğinizi görüp alıntıladım. Ya siz TOGG hakkında konuşmuyorsunuz ya da siz İsveç vatandaşısınız bu yüzden yerli otomobilden kastınız Koenigsegg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Haziran 2020; 23:28:11 >

Koenigsegg ne alaka olduğunu evvel mesajimda anlattım okursan anlarsin.

Niş pazara hitap etmenin ne oldugunu bile anlattım daha ne yazayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2020; 23:33:12 >
    Dediğim gibi CB'nin dedikleri beni ilgilendirmiyor, hatta TOGG'u bile ilgilendirmemeli, ortaklar kendi hayallerini anlatabilir, CB'nin merkez bankasindaki etkisi ile oyle bir faiz orani yapar ki millet seve seve alir.

Ya da vergisiz yapar ya da bilmem ne yapar. TOGG EQC seviyesinde bir arac olaraktan çıksın. 1.5 milyon yerine 500.000 olsun bu dediklerini dogrular.

Bana bu adami da savundurdun ya seni tebrik ediyorum

• quote:

Dediğim gibi CB'nin dedikleri beni ilgilendirmiyor, hatta TOGG'u bile ilgilendirmemeli, ortaklar kendi hayallerini anlatabilir, CB'nin merkez bankasindaki etkisi ile oyle bir faiz orani yapar ki millet seve seve alir.

Ya da vergisiz yapar ya da bilmem ne yapar. TOGG EQC seviyesinde bir arac olaraktan çıksın. 1.5 milyon yerine 500.000 olsun bu dediklerini dogrular.

Bana bu adami da savundurdun ya seni tebrik ediyorum
    TOGG'u ilgilendirmemeli diyorsunuz da TOGG fikrini ortaya atan/zorlayan zaten kendileri. Ortakların kendi hayallerini anlatması bu ülkede bir işe yarar mı sizce ?

Ben elektrikli yerine herkesin alabileceği kaliteli içten yanmalıyı her zaman tercih ederim. Otomobili ürettin tamam da herkesin iş yerinde sabit otoparkı yok, evinde yok. Savundurmaya çalışmadım ama bu ülkede katılırsınız katılmasınız bilemem ama Cumhurbaşkanı'nın sözü son sözdür. Cabrio üretilecek derse kimse çıkıp hayır diyemez

Buna katılmıyorum. Kimse kral değil (en azindan ben bu satirlari yazarken) Tabi herkes iyi niyet temmenilerini iletmekte özgürdür.
    Firmanın hisse paylaşımını veriyorum:
    quote:

tam adı: türkiye'nin otomobili girişim grubu sanayi ve ticaret anonim şirketi'dir.
    şirket merkezi şu an itibarıyla levent'teki tobb binasındadır.
    anadolu grubu, bmc, kök grubu (inan kıraç'ın sahibi olduğu bir şirket), turkcell ve zorlu grubu %19'ar, tobb %5 pay ile ortak olmustur.
    ilk genel müdürü (ceo) mehmet gürcan karakaş olmustur. (bkz: gürcan karakaş)

ALMANYA’NIN EN İYİ 100 YÖNETİCİSİNDEN BİRİ

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, 2011 yılında Gürcan Karakaş’ı Almanya’nın en tepesindeki 30 şirketi yönetmeye aday 100 kişiden biri olarak seçmişti. Gazetede Karakaş’ın Bosch firmasında ve Bosch’un son yıllarda artan başarısında çok önemli bir role sahip olduğu yazıldı. 53 yaşındaki Karakaş’ın Bosch Grubu içinde şirketin üçüncü kademe yöneticileri arasına yükselen ilk yabancı kökenli kişi olduğu da belirtilmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2020; 23:48:3 >

• Boşu boşuna tartışıyorsunuz. TOGG olayında sıradan vatandaş için olacak birşey yok. Belli kişilere hitap eden devletin deneysel üreteceği bir araç olur ancak. Siyasi iktidar değiştiği anda da bu proje terk edilir. Ülkemizde en az 30 sene boyunca en teknolojik motor hibrit olur ancak.

Klasik motor üretmekte atla deve değil. Ortaklaşa çalışabileceğin mühendislik ofisleri var olmadı, Ford-Otosan gibi zaten motor üretmiş firmalar var. Paradan haber verin,gerekli bütçeyi hazırlayın o motor sizin önünüze gelir.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Devlet eli ile üretilmiyor, tek anlatmak istediğim budur. Teşvik veriyor evet ama birebir yönetim kadrosu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2020; 23:53:4 >
  • Ona kalırsa yap-işlet-devret ile yapılan hiçbir yol,köprü,hastaneyi de devlet yapmıyor.
    Marmaray kaç yilda yapildi ?

Otoyol konusunda hazine garantisi var, bunda bu şekilde bir garantorluk yok.

• Tamam yok,hepsi vatan millet aşkı ile zarar etmeyi göze almış babayiğitler zaten,ne teşvik alıyorlar ne de devletler işleri var. Hepsi işinde gücünde tek bir kuruş ne ihale ne devletten destek alan firmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Corona neden kanal İstanbul ve TOGG dan hemen sonra çıktı sanıyorsunuz?
    ibrahim nick 'inden sonrasını okumadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Hocam icten yanmali motorlar icin tren kacti. Hele hele bu saatten sonra dizel motor uretmek intihar olur.
    Uretmeyecegiz satın alacağız veya ortak çalışacağız . Önce yerli otomobili ne için üretiyoruz onu ortaya koymak gerekiyor . Kalkipta diğer büyük firmalarla rekabet edecegiz diyorsak tamamen kendimizi kandırmış oluruz , hedefi adım adım koymalıyız , öncelik halka fp araç satmak olmalı suanda elektrikli araçlar için uygun ortam yok dolayısı ile başlangıcı LPG ve dizel araçlardan yapmaliyiz bunun için ARGE yerine dışardan satın alma veya ortak üretim yapabiliriz . Elektrik işin 2. Aşaması olmalı , buyuk şirketler bile elektrik konusunda başlangıç sayılabilecek bir seviyede iken biz hangi akla hizmet diğer unsurlari bitirip işi sadece motor kısmına getirebilecegizki ? Şunu da belirteyim togg dediğimiz araç bizim falan değil İtalyanlar in ürettiği bir prototip buna para vereceğimize prototipi biz yapalım motora para verelim ..

• ithal yerli ara %90 montaj olur ithal parça yerli montaj...
    Işte tam olarak bu sebeple başka unsurlarin etkisinin az olacagini düşünüyorum. Siyasi unsurlar gibi.

Teşvik alınır elbette ama babayiğit olup olmadıkları aldıkları teşvik ile alakalı, ama rakibi bol olan bir piyasada daha fazla teşvik alinmasi ve daha fazla risk değeri heaaplanmis olsa gerek ki, adam biz şöyle yaptik böyle yaptik derken ters köşe yaptilar adami.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 14 Haziran 2020; 5:49:15 >
  • Motor Alman dan,
    Batarya Çinli den,

Bu aracın nesi yerli olacak ya? Prototipi bile tuhaftı. Hiç bir aksamı çalışmıyordu. İthal parçalardan dolayı 30.000 dolar altında net fiyatı olmaz.

Elektrik motoru gibi çok basit bir yapı, nasıl yapılamaz bir ülkede, akıl yetmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Motor Alman dan,
    Batarya Çinli den,

Bu aracın nesi yerli olacak ya? Prototipi bile tuhaftı. Hiç bir aksamı çalışmıyordu. İthal parçalardan dolayı 30.000 dolar altında net fiyatı olmaz.

Elektrik motoru gibi çok basit bir yapı, nasıl yapılamaz bir ülkede, akıl yetmez.
    Hangi kısımları çalışmamış. Herçekten hiç bir kısmı çalışmayan arabayı oraya çıkarmışlar mı? 😱

• Ya biz reno veya fiat kadar da kalitesiz bir araç üretemiyor muyuz? Bu akar aciz miyiz! Üzülüyorum. 😞

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.