Şimdi Ara

Togg ne oldu ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
235
Cevap
0
Favori
8.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xcorp fikri sinai mülkiyeti olan ürünler üretiyorum. Soru sorup, cevabini almaya bile cesaretin yok. Bloklamadan evvel cesaretini toplayıp sorunun cevabini bekle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2020; 12:57:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millete bloklamadan önce cesaretini toplayıp cevabını bekle diyen üstteki arkadaş bi tartışmada söyleyecek mantıklı biseyi olmadığı için beni bloklamıştı cevabını beklemeden, dip not olsun

• Önce Kendimize güveneceğiz sonra deneyeceğiz, bu is batar su iş tutmaz diyerek herhangi birşeyi geliştirmek mümkün degildir.

Belli analizler sonucu Plan yapilir, denemeler olur, başarısızlıklar olur her başarısızlıktan ders çıkarılır.

Klavye başından şu iş tutmaz bu böyle olmaz diye atılıp tutanlar bir milim ileri gidemez.

• bianconera kullanıcısına yanıt
    Tabi ki, bu projenin başarılı olmasını emin olun benim kadar isteyen az insan vardır. Ekip son derece yetişmiş ve donanımlı, çok sayıda yetişmiş arkadaşımız oraya geçti kendi alanımdan konuşursam Türkiye'de bir elin parmağı kadar sayabileceğim yetkin kişilerden 2si orada. Bu aracın ortaya çıkacağından, piyasaya sürüleceğinden zerre şüphem yok ancak ticari olarak başarı sağlamasını çok çok zor görüyorum açıkladığım sebeplerden. Umarım ben yanılırım ve yüzlerce binlik içerde dışarıda satılan bir markamız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 13 Haziran 2020; 13:13:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

bekleyip görmek lazım sağlam bir ekip kuruluyor inanmak desteklemek lazım yoksa köstek olmak en kolayı.Bu projede kaybetsek kaybetsek 3-5 Milyar TL çöp olur devlet yıllık bütçesinde devede kulak bile değil ama başarılı olursak da getirisi götürüsünün yanında devasa kalır...

Alıntıları Göster
    birincisi bu projeye inanmamak, bu yolda fikrini belirtmek nasıl bir köstek olma durumu yaratıyor açıklar mısınız? ikincsi, pandemi zamanı devletin 10 tl ye muhtaç düştüğü bir durumda sen devlet bütçesinden 4-5 milyarı nasıl verebiliyorsunuz? üçüncüsü devlet bütçesi vergilerden oluşur? benim verdiğim vergileri bu kadar kolay çarçur etme hakkını nasıl kendinde görüyorsunuz?

• Togg yalan olum

Erken seçime kadar

Sonra ekime kadar :)

Togg falan olamayacak. Fabrikası açılsın bitsin görelim öyle inanırım

Siha böyle mi yapıldı?

Yurtdışından bi Siha alıp yerli siha yapacağız diye mi açıklandı? 2 seneye fabrika açılacak mı dendi? Yoksa SİHAlar yapıldı ve gösterildi mi?

Siz karar verin. Togg arsasında daha kazma kürek atılmadı atılmayacak.
    Klasik bi çomar uyutma PR işiydi

Elde kuran
    Dilde yalan
    Cepte haram

Altay tankı vardı? Asıl ona me oldu?

Tank daha önemli. Prototipi koç yaptı. İhale bmcye verildi, tank palet peşkeş çekildi. Altay tankımın çivisi yok gündemde

Siz hala inanıyorsanız komik baya yazık. Acıdım

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

İlerleme olmadığını nereden çıkarıyorsunuz. Çok ciddi personel alımı oldu, Türkiye'de diğer firmalarda yetişmiş mühendisleri iyi maaşlarla topladılar. Çed raporu geldi, fabrika yapımına başlanacak.

Bu süreçte uluslararası firmalar ile birlikte aracın geliştirme süreci devam ediyor, batarya için bazı firmalar ile işbirliği süreçleri devam ediyor. Parça tedariği için 100ün üzerinde tedarik sanayi üreticisi ile anlaşmalar yapıldı, gizlilik sözleşmeleri imzalandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 15 Haziran 2020; 5:22:59 >
  • iwasmadeforthis kullanıcısına yanıt
    "Saab 9-3 platformunu kullanmak Dünyanın en akıllı işlerinden birisi ise o platformu devlet tekeline alıp TÜBİTAK'ta bir şeyler yapmaya çalışmak Dünya'nın en aptalca işidir.

O araç hazır biliyor musunuz? Saab 9-3 platformunda seri hybrid sistem hazır ancak gidiş yolu yanlış olduğu için böyle değerli ve Türkiye ile uyumlu bir araç çöp oldu. Saab 9-3'ü Çinde alan firma milyon üzerinde satış gerçekleştirdi üretip biz bunu devlet tekeline alıp devlet refleksleri ile çöp ettik."

Bu proje için 50 milyon euro üzeri para harcandı, böyle sonlandırılması gerçekten çok acı.

Ayrıca halen istense kullanılabilir, daha doğrusu keşke kullanılsa. 1.0 Turbo Motor, Seri hibrit, 15-20 kW batarya ile 4 litre altı tüketim sağlayan ve elektrikli araca göre çok daha erişilebilir bir araç olurdu. Keşke bu hakları kamudan alarak yatırım yapacak bir Türk firma çıksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 13 Haziran 2020; 14:57:38 >

• edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayinda insanlar bu hukumetin basinda oldugu her otomobil girisiminden suphe duymakta sonuna kadar haklilar. Asagida gecen sene actigim konuyu paylasiyorum. Tam 9 senedir bu hukumet insanlari oyaliyor. Belki daha gecmisi de vardir bilemem.

https://forum.donanimhaber.com/kronolojik-sirayla-turkiye-nin-yerli-otomobil-macerasi--139435249

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 13 Haziran 2020; 15:3:50 >
  • Ayrica yukaridaki allyc rumuzlu ego patlamasi da ona cevap veren adamin onu bloklamasina laf soyleyip beni bloklamis mesaj yazip. Bu kadar zavalli olmayin.

• Zerathull kullanıcısına yanıt
    Ben şüphe duymaları ya da eleştirmeleri konusunda zaten kimseye birşey demiyorum haddime de değil, süreç ortada zaten geçmişten beri kim olsa güvenini kaybeder. Ayrıca ben zaten açıkça şu anki süreçte de çarpıklıklar bulunduğunu ve başarılı olmasının zor olduğunu ifade ediyorum.

Ancak yazdığım şeyler sonucunda kimse beni siyasi bir ortama çekemez, bana herhangi bir yafta vuramaz. Herkes saygı çerçevesinde istediğini yazmakta özgür.

Benim söylediğim şey sadece şu, elektrikli olmasını, fiyatını, yapan firmaları, fabrikanın yerini, tasarımını, italyanlardan alınmasını, yerlilik oranını, siyasete alet edilmesini vs eleştirebilirsiniz.

Ancak bugün firmada 200e yakın mühendis çalışıyor, hergün farklı taysad üyeleri ile tedarik anlaşmaları imzalanıyor. Sektörde yetişmiş ve hatta otorite diyebileceğimiz büyüklerimiz, kardeşlerimiz Ford'dan, Toyota'dan, Fiattan ayrılarak togg'a geçti. Yurtdışından Jaguar'dan, Volvo dan gelenler oldu. Bu insanlar aptal değil, çalışmalar sürüyor ve bir araç üretilecek.

Ülkemize uymaz, başarısız olur, zarar eder vs. Bunlar işin başka boyutları ancak çalışmalar üretim yönünde sürüyor. Bu kesinlikle başarılı olur demek mi tabi ki değil, binbir türlü dinamik var.

Ancak bildiklerim ışığında söylediklerim için kimse beni bir siyasi görüşe, gruba, partiye yamayamaz. Tek savunmasını yaptığım şey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 13 Haziran 2020; 15:13:13 >

blok sistemi hiçbir işe yaramıyor hocam.

şöyle bir özellik olsa, konu sahibinin blokladığı kişi konuya yorum yazamasa sorun kalmayacak. şu konuya bak:

https://forum.donanimhaber.com/bloke-edilmis-uyenin-bloklandigi-uye-tarafindan-acilan-konulara-yazamamasi-onerisi--143833244

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaat edilen tarihi tutturmaları mümkün değil.
  • seçim masallarına ne olduysa onada o oldu... 2023!e doğru tekrar gündeme gelebilir... ithal yerli araba fabrikasının inşaası son sğrat sürüyor derler...
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    tarihi tuttursalar bile türkiyedeki otomobil fabrikalarını japon italyan alman fransız gelip kuruyor, onların şeyiyle tuttururlar sonra da siyasiler öter durur nası tutturduk diye

• Üretim konusunda şu dönemde parçalar için dünyada corona belası olduğu için gecikme olması normal olurdu.

Ancak sanırım daha fabrika inşasına başlanmadı ...
    Sen hala yazmaya utanmıyor musun zerooo. Açtığım konu diyorsun 31 Aralık öncesi bu aracı gözüne gözüne soktum, birkaç kişi saldıra saldıra yazdınız. Bu işe artık hükümet falan filan bakmayın, çıkın şu kafadan, 2 sen öncesine kadar bende 2009 dan beri 2013 e kadar 2018 e kadar çıkan haberlere inanmıyordum ama ta ki bu adam başına getirilen CEO bu işin başına geçti o zaman her şey değişti, bu adam koca Bosch ta Almanya'da başarılı bir CEO iken ülkesine geri döndü ve bu işin altına elini koydu.

O yüzden çıkın artık bu düşüncelerden. Bu proje akp hükümeti zamanında yapılıyor olabilir ama bu projeyi akp yapmıyor bunu anlayın artık.

• bu araba mutlaka banttan cikacak

fiyati da 700k civarinda olur

halk olarak bizler alamayiz ama turkler olarak bir arabamiz olmus olur

hayirli olsun

• Bana göre halkın elektrikli arabası ve daha yerli Renault Zoe var alın kullanın
    400km menzil 180bin TL [ikinci el]

Sıfırı 234bin tl 300km gidiyor en az beleşçi moduna geçersiniz 350km ve üzeride çıkartabilir tek şarjda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Haziran 2020; 22:55:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

göklerdeki uçaklar yere indiğinde, togg'lar da yollarda yerini alacak.
    togg algı görevini yaptı.. iş bitti

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.