Şimdi Ara

Togg ne oldu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
8.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayatta bol şanslar genç adam. Ne okuduğunu anlamayan, ne de yeni bir girişimin zorluklarının ne olabileceğini hayal bile edemeyen, üretmekten çok tüketmeyi düşünen bugünlere ülkeyi getiren zihniyete sahip bir insanla tartışacak birşeyim yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2020; 6:16:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bakarsak tedarikçi onayları da var
    Ben kestirme düşünüyorum

Şimdi insanlara göklerdeki uçaktan sonra bunu anlat
    Hadi
    O ne oldu ?
    İnsan bu sorar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahsen er ya da geç TOGG'un ön tanıtımını yaptığı araçları üreteceğini ve satışa çıkaracağını düşünüyorum.

Benim esas endişem sonrası için !

Elektrikli otomobil endüstrisi çok büyük bir hızla gelişim gösteriyor.

Çinli bazı firmalar Avrupaya yakın coğrafyalara fabrikalar kurmaya başladılar bile.

Şimdiden 1 K menzile sahip araçlardan bahsedilir oldu.

Üreteceğimiz aracın insanımızın düşük alım gücü nedeniyle ülke içi satışta düşük adetlerde kalacağını öngörmek çok zor olmasa gerek !

Bu durumda firmanın uzun dönemde ayakta kalması için yurt dışına ciddi adetlerde satış yapması gerekecek !

Bu kadar eski ve köklü oyuncu varken,Google'dan tut Apple-Facebook gibi bu alanda çalışma yapan sturt-up'lar varken aralarından sıyrılıp ciddi satışlar yapmak kolay olmayacak.

Umarım bir şekilde başarılı olur ve ayakta kalmayı başarabiliriz.

Yolları açık olsun.

• Ulan boyle kolpa biyer gormedim. Kimsenin dunyadan haberi yok. Yalan oldu, yapilacagi yok ama... haril haril calsiyor adamlar. Proje normal ilerliyor.Adamlar bastirdi parayi aldilar piyasaki yetismis elemanlari.

• Melikşah_38 M kullanıcısına yanıt
    seni kim fişlediyse iyi fişlemiş sen anca bok atarsın oturduğun yerden hadi git ötede zırla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

500 mü? 500'e gelirse ayağa düşer. Korona öncesi beklenti 400 civarındaydı zaten, ben 600 olur diyorum. Kefenli indirimiyle 550'ye alanlar olur belki.

Herkes tutturmuş bir çed raporu, sanki olumsuz gelme ihtimali vardı. Cakla cukla olsaydı keşke bir şeyler.
    Efes antik kenti yıkıp otel yapacağız deseler ÇED olumlu rapor verecek bunlar hala bakın ÇED raporu izin verdi diyor

• çımışkı Ç kullanıcısına yanıt
    Yerli otomobil hakkında bilgim var çünkü otomotiv sektöründe çalışan bir Mühendisim. Birçok tanıdığımız, arkadaşımız togg'a geçti.

Bak yerli otomobil ile ilgili ne yazmışım, sen zahmet etmedin linke gitmeye belli ki uzun mesajları okuyacak kapasiten yok ben ilgili kısımları atayım.

"Benim eleştirdiğim nokta zaten bu aracın iç pazarda satışı fiyatı sebebiyle çok sınırlı kalacak, hem fiyat rekabeti hem de marka algısı sebebiyle AB'de VW ile, PSA ile rekabet edemeyeceksin. Hedeflenen üretim ilk aşamada yıllık 20 bin adet, bunca yatırım, harcama, test, belgelendirme, ARGE ve sonunda 20 bin adet üretim. Devasa miktarda zarar yazacak bu şirket, bu 5 şirket bu zararı karşılamayacağı için yine devlete kalacak ihale. Doğuştan sakat ve bugün sürekli zarar eden garantili yatırımlar gibi bir şirket."

" Kamu alacak, parti teşkilatları alacak, bazı holdingler alacak ticaret odaları alacak aracı ve bu araçları üreten fabrikanın zararını yine bu araçlara binemeyen millet ödeyecek."

" O araç üretilecek bir aksilik olmazsa ancak yukarıda açıkladığım gibi zarar eden, ticarileşemeyen bir yatırım olarak ülkemize bir yük daha yükleyip baştan sakat doğarak devam edecek edeceği kadar."

Azıcık bilginiz olsun iftira atmadan önce. Sen kafanda hayali bir profil çizmiş hakaret ediyorsun ancak ben ne o profilde biriyim ne de o tarz tartışmalara girerim. Konu dışında iki tarafın trolleri olarak kendi seviyende tartışabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 13 Haziran 2020; 11:37:37 >

• Ibrahim Akca kullanıcısına yanıt
    50 sene yakıt almadan giden araç üretsen tamam da togg için değil be abi dünyada araba mı yok?

• https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/kamu-bankalarinda-atama-ruzgari-12530-22500-tl-arasi-maas-5871981/

eski güreşçi hamza yerlikaya Vakıfbank Yönetim Kurulu'na, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank yönetimine atandı. Kamu görevi olanlar 12,530 TL olmayanlar 22,500 TL maaş alacak. siz togg deyip durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 13 Haziran 2020; 11:34:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Yerli otomobil hakkında bilgim var çünkü otomotiv sektöründe çalışan bir Mühendisim. Birçok tanıdığımız, arkadaşımız togg'a geçti.

Bak yerli otomobil ile ilgili ne yazmışım, sen zahmet etmedin linke gitmeye belli ki uzun mesajları okuyacak kapasiten yok ben ilgili kısımları atayım.

"Benim eleştirdiğim nokta zaten bu aracın iç pazarda satışı fiyatı sebebiyle çok sınırlı kalacak, hem fiyat rekabeti hem de marka algısı sebebiyle AB'de VW ile, PSA ile rekabet edemeyeceksin. Hedeflenen üretim ilk aşamada yıllık 20 bin adet, bunca yatırım, harcama, test, belgelendirme, ARGE ve sonunda 20 bin adet üretim. Devasa miktarda zarar yazacak bu şirket, bu 5 şirket bu zararı karşılamayacağı için yine devlete kalacak ihale. Doğuştan sakat ve bugün sürekli zarar eden garantili yatırımlar gibi bir şirket."

" Kamu alacak, parti teşkilatları alacak, bazı holdingler alacak ticaret odaları alacak aracı ve bu araçları üreten fabrikanın zararını yine bu araçlara binemeyen millet ödeyecek."

" O araç üretilecek bir aksilik olmazsa ancak yukarıda açıkladığım gibi zarar eden, ticarileşemeyen bir yatırım olarak ülkemize bir yük daha yükleyip baştan sakat doğarak devam edecek edeceği kadar."

Azıcık bilginiz olsun iftira atmadan önce. Sen kafanda hayali bir profil çizmiş hakaret ediyorsun ancak ben ne o profilde biriyim ne de o tarz tartışmalara girerim. Konu dışında iki tarafın trolleri olarak kendi seviyende tartışabilirsin.
    neden sadece Yurtiçinde kalsın ? ve rakip neden vw ile psa olsun sadece ? Onlarla zaten aşık atamayız bunu yetkileler de pekala biliyor..Bizim rakipler başka..

Bugün dünyada 100k üzeri üretim yapan onlarca marka var bilinen bilinmeyen.Rus undan tut hintlisine,çinlisine, tayvanlısına kadar vs bizim esas pazar payımız bu alt orta marka sınıflarda..

20 bin adet üretim ilk başlangıç aşama üretimi yoksa bu rakamla 10 yıl gideceği düşünülemez zaten...

• Tofaş Reno'daki mühendisler togg'a geçti, yerli olacak ülke içi satılacak fiyat 500bin TL Birileri iyi t geçiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143741726

• Off hocam ne laf sokmussunuz adama, siz ne uretiyorsunuz acaba, anlatsaniza biraz? Gercekten bu kadar kendini begenmis olmak zor olsa gerek. Bir de hemen yasla ilgili karsidakini ezmeye calisiyorsunuz ya sizin gibi tiplerde en sevdigim sey o.

Cok basit bir sozle tamamlayayim, akil yasta degil bastadir, daha bunu kavrayamamis, yas uzerinden karsidakini kucumseyen bir adamin hayatta bir sey basardigini hic sanmiyorum. Benden sana bir blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 13 Haziran 2020; 11:59:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143741726
    bekleyip görmek lazım sağlam bir ekip kuruluyor inanmak desteklemek lazım yoksa köstek olmak en kolayı.Bu projede kaybetsek kaybetsek 3-5 Milyar TL çöp olur devlet yıllık bütçesinde devede kulak bile değil ama başarılı olursak da getirisi götürüsünün yanında devasa kalır...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.