Şimdi Ara

tıpçıların mühendisler işsiz kalıyor yalanı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
7.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam neden anlamamakta ısrar ediliyor anlamadım. benim dediğim şey şu KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ %1lik dilimdeki mühendis iş bulanacak. anlatabiliyor muyum? KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ bak. yazmışım orada ÇÜRÜK ELMA diye bir de. çok zor değil bence bazı şeyleri kavramak. işinize nasıl geliyorsa öyle anlayıp burada boş boş post atmayın. kimse yazmamış zaten ben yan gelip yatarım sırf Boğaziçi mezunuyum iş bulurum diye. ne garip insanlarsiniz yahu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

hocam neden anlamamakta ısrar ediliyor anlamadım. benim dediğim şey şu KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ %1lik dilimdeki mühendis iş bulanacak. anlatabiliyor muyum? KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ bak. yazmışım orada ÇÜRÜK ELMA diye bir de. çok zor değil bence bazı şeyleri kavramak. işinize nasıl geliyorsa öyle anlayıp burada boş boş post atmayın. kimse yazmamış zaten ben yan gelip yatarım sırf Boğaziçi mezunuyum iş bulurum diye. ne garip insanlarsiniz yahu.
    Size değil ki lafım yorumlara

• Hocam çevrenizdeki insanların vizyonsuzluğuna ben çare bulacak değilim. Arkadaşlarınız ekstra çaba harcayarak 2. bir dil öğrenmemek için kendini zorlamış. O üniversitelerde olup da kendini sadece derse veren kişiler sınav sürecinde de güneş görmeden test çözen elemanlardır. Çok bir şey beklememek lazım.

Zaten bir insan o ülkeye gideceğim diye o ülkenin dilini öğrenmiyorsa büyük sıkıntı var demektir. Mühendislikte deniz derya olan açık lisans kaynaklarından habersiz boş biridir. Yine inatla uç örnekler vermeye devam ediyorsunuz.

• Ecatre kullanıcısına yanıt
    Sizin çevrenizde ne gibi örnekler var bilmiyorum ama o mesajı yazan arkadaş haklı. ODTÜ özelinde kendi tanıdıklarından örnek vermiş ben de Boğaziçi özelinde konuşuyorum. 2. dil bilerek mezun olan mühendis çok çok az. Mühendislik özelinde zaten 1./2. sınıfta öğrendin öğrendin hatta 2'de bile zaman bulamayabilirsin ama 3. sınıftan itibaren kafanı kaşıyacak vaktin kalmıyor. Ayrıca sen bir yere mühendislik yapmak amacıyla başvurursan (Yurt içi işlerden bahsediyorum.) kimse senin ikinci diline bakmaz ilk etapta. Mezun olduğun okula + yaptıklarına/yapmadıklarına bakarlar. İkinci paragrafınızda yazdığınız ise mezuniyet sonrasını ilgilendiriyor. Kalkıp Çin'e falan gitmeyeceğinize göre ABD/İngiltere/Hollanda bir yana Almanya bile eğer merkezi yerlerde yaşıyorsanız kendinizi İngilizce ile idame ettireceğiniz bir yer. Ha Almanca öğrenirsin örneğin sana kişisel anlamda katkı sağlar, daha rahat yaşarsın sonuçta dil öğrenmiş olursun. İş gereği Almanca öğreneyim diye bir şey eskilerde kaldı mühendislik özelinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 7 Ocak 2020; 17:46:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ecatre

Hocam çevrenizdeki insanların vizyonsuzluğuna ben çare bulacak değilim. Arkadaşlarınız ekstra çaba harcayarak 2. bir dil öğrenmemek için kendini zorlamış. O üniversitelerde olup da kendini sadece derse veren kişiler sınav sürecinde de güneş görmeden test çözen elemanlardır. Çok bir şey beklememek lazım.

Zaten bir insan o ülkeye gideceğim diye o ülkenin dilini öğrenmiyorsa büyük sıkıntı var demektir. Mühendislikte deniz derya olan açık lisans kaynaklarından habersiz boş biridir. Yine inatla uç örnekler vermeye devam ediyorsunuz.
    Yaşın kaç? Daha 2. sınıfa bile gelmemiş adamlar toplanmış 30 yaşında gibi konuşuyor. Ben o ülkeye gitmediği sürece oturup dilini öğrenecek hali yok demişim sen bana gittiği ülkenin dilini öğrenmiyorsa sıkıntı diyorsun. Daha okuduğunu anlamayan adam bana vizyondan bahsediyor. Benim verdiğim örneklerin hiç birisi uç örnek değil. Asıl uç örnek veren sizsiniz. Hele bir okula başlayın o zaman çevrenizi oluşturan tiplerin %90ının o güneş görmeden test çözen diye küçümsediğiniz elemanlardan oluştuğunu göreceksiniz.

Bu forumun bu bölümü gerçekten çok garip. Acayip sıkıntılı tipler var. Normalde yaz gelmeden hararetli hararetli sidik yarışına girmezlerdi ama erken başlamışlar.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Kazandiktan sonra hicbir sey yapmasalar dedigin dogru da oyle seyler olmuyor pek gercek hayatta, kaldi ki iyi okullarda zaten bolca proje yapip isin basiclerini ogrenmeden mezun olamiyorsun, ielts i de 7 nin altinda olan biri cikacagini dusunmuyorum.

Ha evet, insanlarin dusundugu kadar utopik degil kesinlikle, ben de mezuniyet sonrasi biraz dumur olmustum, ama o kadar da degil.

Ayrica soyle bir gercek de var, yeni mezunsan, derslerin iyi olsa ve stajlarini duzgun yapmis bile olsan iyi okuldan degilsen mulakata cagirmiyor bir suru sirket, cunku yigilma var, bir new grad ilanina 500 kisi basvuruyor, deneyimsiz buyuk cogunlugu, onlar da direk eliyor herkesi mulakata cagiramayacaklari icin. Evet zaten 5 senedir sektorde olan adama bir sey olmaz ama giris yapmak gittikce zorlasiyor, deneyim gerekiyor, deneyim icin de deneyim gerekiyor.

Oyle ya da boyle bizim sirketteki yazilimcilarin "tamamini" kapsiyor asagidaki okullar:
    koc sabanci bogazici itu ytu

Bunlarin aralarinda matematik muhendisligi okumus olan var, harita okumus olan var, elektrik elektronik var, hepsi yazilimda kendi cabalariyla gelismis insanlar ve yetenekliler de, saatlerce suren zekaya dayali mulakat sisteminden gectik, ama sonuc bu sekilde.

Okul ismi tek basina yetmiyor ama isim olmayinca o firsat bile bulunmayabiliyor.

Muhendislerin en az yarisi issiz/kendi alaninda calismayan/dusuk maasa calisacak insanlardan olusacak sadece birkac sene icerisinde.

Acilen muhendislik bolumlerinin ciddi sayida azaltilmasi lazim, istihdamla mezun sayisi hic ama hic orantili degil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 10 Mart 2021; 17:16:44 >
  • Ben tercih yaparken cok düşündüm masrafları vs hesaplamıştım hatta bilkent %50 mak. Muh gidecektim ingilizcem de akademik değildi biraz araştırdım bilkent cok saglam ingilizce istiyordu koc,bogazici,odtu bu universiteler hele ki dile yatkinliginiz pek yoksa hazirlikta kalmak isten bile değil ki erzurumda bile kaldim, ingilizcem anca dizilerde filmlerde duyduğumu anlar az bucak da okurdum şimdi çok daha iyi oldu diyebilirim tabi de bununla birlikte 5 yil hazirlikla bitirdiginde kalmadan 200k tl gidiyor yeme icme barinma kitap vs derken 300 de öyle giderse 500k yapıyordu mezun olduktan sonra yurtdışı kabulleri top üniversiteler az once yazdiklarim staj ve kabulleri cok daha rahat 2 yil da staj yapsan bununla birlikte yurtdışı eğitime devam etsen senelik 100k dan 200 daha harcamis oluyorsun neredeyse 1milyon is buldugunda kimse bok atmasin piyasa adam arıyor nitelikli çalışkan mühendis açığı çok fazla ozellikle ceng da maasin yaklasik 4-5k $ dan başladığını düşünürsek alinacak risk gibi ancak ayni eforu tip da gosterirsen saglam ingilizce ile iyi bir uzmanlikla hemen hemen aynı diyebilirim. Özetle parasi olan ya da derece yapan top üniversiteye gider yetmeyen de tıp fakultesine ya da mezuna kalır basit denklem .

Yazıda imla vs olabilir forum çok kasıyor tel yazmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Yahu ben bu bölüm yarıştırma işini anlayamıyorum. Bu bölümlerin iyi iş imkanı olması sektörel bir krize veya değişime bakar sadece. İnşaat sektörü çöktü, sıralamalar alt üst oldu mesela. Sektörel kriz veya değişim diyorum bu arada bilerek, ekonomik değil illa mesele inşaattaki gibi. Yani istihdam edilebilecek kalifiye mezun sayısı artarsa veya istihdam olanakları azalırsa sektörler küçüldüğü için, hatta sektörün beklentileri değişirse bugün öve öve bitiremediğimiz her bölüm ve okul akla hayale gelmeyecek sıralamalardan alır öğrencileri. En somut örneği mesela Mülkiye'dir ve bünyesindeki iibf bölümleridir. Bu bölümler 60lardan 90lara kadar ülkede çok rağbet gören bölümlerdi ve hatta Ankara Siyasal memleketin belki de en yüksek puanlı fakültesiydi. Yaşı 40 ila 60 olan kaymakam, vali, genel müdür, diplomat, müfettişlerin çoğu mülkiyelidir. 90'lardan sonra başlayan sektörel değişiklikler (yabancı dilin önem kazanması, başka kalifiye okulların iibf açması, kamu kurumlarının yapısının değişmesi, özel sektörün iibf mezunları için devreye girmesi) Mülkiye'nin kan kaybetmesine neden oldu. Sektörün beklentileri değişti, bakın çökmesi falan söz konusu bile değildi. Durum böyleyken de ODTÜ, Bilkent ve Boğaziçi liderliği eline aldı, daha sonra Koç ve Sabancı gibi okullar da katıldı. Yani bu bahsedilen bölümlerin hepsi gelip geçer. Kalıcı olan şey alanında uzman insandır, severek iş yapan insandır.
    Hocam peki ben ne yapayım kendimi mi öldürüyüm ne yapayım gecen sene mülkiye maliye bölümüne girdim.ilk dönem okudum.sonra internette ne zaman gezsem iibf mezunları işsiz vb yazılar görmeye başladım gerek forumda gerek farklı mecralarda.daha sonra okulu yarı donemde biraktim sinava calistim.tm cıkışlı olmama ve obpmin kesilmesine rağmen 121k yaptım.kafamda bilgisayar mühendisliği vardı.kırıkkale üniversitesine girdim şuan okuyorum şimdi de herkes neden mülkiyeyi biraktin hata ettin direk işsiz kalacaksın vb şeyler söylüyor ne yapacağımı hiç bilmiyorum artık.burda da arkadaşlar anadoluda okuyanlara hiç şans vermiyor zaten artık tüm okul hayatını komple bırakmak geliyor içimden

• Hocam ölen biten hiçbir şey yok. Neden kendini öldüreceksin allah aşkına ya. İnsanların ağzı torba değil ki büzesin. İnsanları dinlesen bundan 5 sene evvel odtü inşaat çok iyiydi, acayipti. Bak şimdi sektör kan ağlıyor, itü mimarlık dahi işsizlikle boğuşuyor. Bak sen önüne dinleme insanları. Elinden geleni yap, memnunsan yerinden devam et.

• Öyle bir psikolojiye girdim ki ne yapsam işsiz kalacakmışım gibi geliyor herşeye bir kulp takılıyor hocam yani 90 kişinin 90 ı da mı işsiz kalacak 1 Allahın kulu da mı iş bulamayacak anlamıyorum gerçekten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atariyi kuran adam da mezun değil. Çok gözünü doyurmamış maaşlar, gitmiş atariyi kurmuş. Siz biraz girişken olacaksınız azizim.

• Geleceği ön görmek mümkün değil. Şu iş bulur bu iş bulur demek kahinlik. Elinden geleni yapmaya devam hocam, herkesin lafını takma kafana. Elbet bir yol çıkar hayatta dara düşsen bile.

• Emin misin hocam? itü mezunu diyorsun dikkatini cekerim. Gtü degil

• Evet haklısın ama küresel kulvarda rekabet buyuk. insanlar iyi maaşla çalışmayı hakediyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.