Şimdi Ara

tıpçıların mühendisler işsiz kalıyor yalanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
7.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İtü'yü kötülemedim yalnız. Sıradan bir İtü mezunu dedim. Maalsef iyi puanla İtü kazanıp sonra yan gelip yatan çok adam var. Bahsettiğim şey okul değil.
    Ayrıca evet okulun bir önemi yok. Hâlâ bunu savunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-705229B1A

Bu mesaj silindi.
    itü işletme müh hocam
    @ceratosaurus hazırlık bitti hocam
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Sayisal icin saçma bir bölüm gibi geliyor bana ve oraya gidenlerin puanlarına yazık ettiğini düşünüyorum. Ancak arkadaşımın abisi orda mezun olmadan Iş Bankasinin bilmem kaçıncı katında fotoğraf atmıştı sanırım staj veya çalışmaya başlamıştır emin değilim ondan. Yani okul markasının önemini görüyoruz. Başarılar hocam keep going

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okeanospetrichor O kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğimiz İTÜ ODTÜ mü şaka yapıyorsunuz herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: ceratosaurus

Sayisal icin saçma bir bölüm gibi geliyor bana ve oraya gidenlerin puanlarına yazık ettiğini düşünüyorum. Ancak arkadaşımın abisi orda mezun olmadan Iş Bankasinin bilmem kaçıncı katında fotoğraf atmıştı sanırım staj veya çalışmaya başlamıştır emin değilim ondan. Yani okul markasının önemini görüyoruz. Başarılar hocam keep going
    saçma bir bölüm değil ki. işletme mühendisliği dediğin şey endüstri mühendisliğinin biraz finans/pazarlamaya kaymış hali. çok çok fazla ortak ders var. aralarında fark yok neredeyse. ha endüstri mühendisliği de saçma geliyorsa işletme m.'nin de saçma gelmesini anlarım ama dediğim gibi çok çok benzer meslekler. puana yazık edildiğini düşünmüyorum. mühendislik dediğin adam problem çözer. endüstri ve işletme mezunları da verim problemlerini çözmeye çalışıyorlar diyebiliriz. çok önemli bir alan olduğunu düşünüyorum. çok da geniş bir alan. finans, pazarlama, ilaç, havacılık, tekstil, taşımacılık her alanda iş bulunabilecek bir alan. kimsenin pişman olacağını düşünmüyorum İTÜ endüstri/işletmeden mezun olan

• Saçma dememin sebebi aslında şuydu mühendislik dışı alana çok fazla kayılabiliyor. Ama son dediğinize kesinlikle katılıyorum ITU endustri/işletme mezunu pişman olmaz. Belki de ben o kadar sıralama yapamadığım için bölümü kafamda direk eksi tarafa koymuş da olabilirim hocam :D

• Saydığın ünilerde senin mühendisliğin hariç diğer mühendislikler ilk 3kdan başlıyo zaten :) kendini de o gruba sokma çaban gerçekten takdire şayan :D ilk 3kdan müh seçen adama kimse laf atamaz zaten sen bunlara kafa yoracağına 2,5 ortalamanı yükseltmeye bak(taban ortalamayı da kendisinin ortalaması kabul etmiş akıllı). 2,5 ortalama ile mezun olmak bence o bölümde başarısız olmaya çok yakın bi durum.

Anladığım kadarıyla konun amacı, kendini tıpa gitmeyerek iyi bi şey yaptığına inandırmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodMan4 -- 5 Ocak 2020; 23:31:33 >
  • Sen kendin onaylamışsın zaten mühendislerin işsiz kaldığını. 77 bin mühendislik kontenjanı içerisinden ancak 400-600 kişi iş bulabiliyorsa vah o mühendislerin haline. Zaten kimsenin de “hiçbir mühendis iş bulamıyor” dediği yok.

• itü makine 12 ile aldı, itü endüstri 8.3k ile aldı türkçesi, kontrol otomasyon 10k, uzay 13k, elektrik 19 ile aldı. Bunlar boş bölümler öyle mi . kendimi de o gruba sokuyorum elbet. İTÜ'nün en iyi akademik kadroya sahip bölümlerinden birisi. 2.5 ortalamaya sahip değilim ayrıca. şubatta başlıyorum lisansa. 2.5'un başarısız olduğunu düşünmüyorum. belki bizim bölümde olabilir fakat makine, ehb, elektrik gibi sağlam bölümlerde kötü değil sanki

ekleme: kimya, matematik, fizik bölümlerine girmiyorum bile. bunlar da TR'nin en iyilerinden ama mat 25, kimya 33, fizik 50 küsür.

@Galeksus4 mühendislik zaten ölü hocam. benim konuyu açma sebebim kendisiyle aynı sıralamayı yapmış adama işsiz muamelesi yapan tıpçı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 5 Ocak 2020; 23:57:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

itü makine 12 ile aldı, itü endüstri 8.3k ile aldı türkçesi, kontrol otomasyon 10k, uzay 13k, elektrik 19 ile aldı. Bunlar boş bölümler öyle mi . kendimi de o gruba sokuyorum elbet. İTÜ'nün en iyi akademik kadroya sahip bölümlerinden birisi. 2.5 ortalamaya sahip değilim ayrıca. şubatta başlıyorum lisansa. 2.5'un başarısız olduğunu düşünmüyorum. belki bizim bölümde olabilir fakat makine, ehb, elektrik gibi sağlam bölümlerde kötü değil sanki

ekleme: kimya, matematik, fizik bölümlerine girmiyorum bile. bunlar da TR'nin en iyilerinden ama mat 25, kimya 33, fizik 50 küsür.

@Galeksus4 mühendislik zaten ölü hocam. benim konuyu açma sebebim kendisiyle aynı sıralamayı yapmış adama işsiz muamelesi yapan tıpçı
    Şu an tıp fakültesinde okuyan biri olarak söylüyorum. İlk 5k’da olup da mühendislik yazan kişi benim gözümde ilk 5k’dan tıp yazan kişiye göre çok daha değerlidir. Çünkü 5k ile tıp yazan adamın tek olayı tıp. 10k’da yapsa tıp yazacaktı 15k’da 20k’da. Ancak o sıralamadan mühendislik yazan kişi her türlü riski kabul edip kendini geliştirebileceği bir bölüm seçiyor.

• Hocam zaten o okullarda yan gelip yatanlarla çalışanları ayırmışsın fakat şu da var; iş yerleri "Hmm ortalaman 3.2 imiş hemen gel başla" da demiyor. Ortalama=işi bilmek olabilir ama okul boyu yatan bir adam kötü de olsa bi işe girip tecrübe ve yaptığı işlerle bir sonraki iş başvurusunda o yüksek ortalamalı elemanın önüne geçebilir.
    Yani üniversite adı, ortalama vb. önemli evet ama tecrübeyi de asla göz ardı etmemek lazım.

• 12galatasaray12 kullanıcısına yanıt
    hocam ana posttan sonra attığım ilk posta bakarsan ortalamanın neredeyse hiçbir önemi olmadığını söyledim. 2.5 yazmaktaki amacım okulu yan gelip yatarak geçiren kişileri ayırmak için idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 6 Ocak 2020; 3:25:30 >
  • Asasen iş hayatına başladıktan 5 yıl sonra bu yazdığın okulların pek bir önemi kalmıyor hocam . Ama başlangıç için belirtilen okullar tabi büyük avantaj

• Hocam ben hacettepe makinadayım. Yazdan beri linkedinden bakıyorum bizim bölümün mezunlarına. Savunma sanayi istiyorsanız avantajlı bir okul.Gördüğüm kadarıyla ortalamanız 3 üstü olursa direkt olmazsa birkaç yıl başka yerlerde çalıştıktan sonra savunma sanayide çalışabilirsiniz. Ha kimisi de ford mercedes man gibi otomotivle akalı yerlerde çalışıp geri dönmüyor kendi kararları. Tabi 5-6 sene sonra ne olur bilemem ama şu an için durum böyle
  • FFact F kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam hacettepenin savunma sanayi konusunda avantajli oldugunu ben de duydum.

• Üniversite ismi önemli değil diyen birçok kişi var yukarıda. Bunlar biraz komik geldi bana çünkü bilgisayar okuyan bir arkadaşım daha hazırlık olmasına rağmen iş teklifi aldı(ilerisi için)

İşler sandığınızdan biraz farklı sanırım.

(Üni odtü bu arada)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stewartteoremi -- 6 Ocak 2020; 13:29:30 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    tek yaptığı şey kariyer fuarına gitmek oldu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.