Şimdi Ara

tıpçıların mühendisler işsiz kalıyor yalanı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
7.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çünkü bilip bilmeyen herkes inşaat battı bitti vsvs yazdı her tür platformda , aslında yurtiçi olarak çok da haksız değillerdi. Ve şöyle bir olay var kimse üniversite tercihi yaparken yurtdışına kesin giderim gözüyle bakmıyor , adam yurtiçi duruma bakıyor durum şimdilik kötü , diyor ki ben niye riske gireyim ki belki yurtdışına çıkamam , bu yüzden de bölüme girmeye cekiniyor. Durum şimdilik bu kadar kötü iken sadece yurtdışı için riske girmek pek doğru değil , mesela 5k dan 20k ya dusen bölümü tercih edecek adamları düşün o sene, adam 10-15bin olmuş , diyor ki güzel bir okulda inşaat okusam tamam yurtdışı imkanı var ama %100 değil , yurtiçi de sıkıntılı, güzel bir okulda bilgisayar okurum hem yurtiçi imkani güzel yurtdışına çıkamasam da çok rahat yurtiçi iş bulurum ve haklı olarak inşaatı yazmak istemiyor. Ne yazık ki ülkede herkes tamamen işe odaklı kimse bir mesleği gerçekten istediği için yazmıyor onun yerine anlık düşünüp o anlık iş imkanlarına bakıyorlar ama unutuyorlar ki bu işi 35-40 sene yapacaklar ve sevmedikleri işi yaparlarsa hergun yataktan küfrederek uyanacaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Dostum ikidir bilmediğin konularda ahkam kesiyorsun, yapma. Okuduğum okulu bana anlatma. Bilkent Hukuk yüzde 70 Türkçe eğitim yapar ki ingilizce olan bazı dersler de hukuk dersi değil. PHIL 243 ve 244 mesela felsefe dersi ve siyaset felsefesi işleniyor. Hukukla alakası yok. Anayasadır, medenidir, cezadır, idari yargıdır, idare hukukudur hepsi türkçe işlenir. Müfredatta derslerin adı ingilizce çünkü ilerde transcript sunman gerekirse yurt dışı iş başvurularında falan, çevirme derdin olmuyor.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:41:46 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:41:42 >
    Hocam forumda boş boş ahkâm kesmek dışında ilgilendiğiniz hobileriniz var mı ? Merak ediyorum. Boş boş kışkırtıcı konu ve mesajlarınıza sık sık rastlar oldum da merak ettim.
    Hocam Tıp apayrı bir olay ya birçok kişiye uygun değil mesela an başta ben. Benim zamanında tıpa puanım yetiyordu ama hastahane kokusunda bile midem bulanacak kadar hastaneden nefret ettiğim ve ezberim çok kötü olduğu için aklımın ucundan gecirmedim tıp yazmayı. Mühendislik kafası olan insanlar genelde tıp yazmıyor zaten , yine riske atmak istemeyenler tıp yazıyor ama geneli risk bile olsa muhendislik yazıyor, tabi bu aralar inşaat çok riskli olduğu için yazmadı kimse, tabi ben hiç yoktan iyi universiteler için birazcık hata olarak düşünüyorum sonuçta bu yıl üniversiteye giren insan sene uzatmazsa(mühendislikte nerdeyse herkes 1-2 sene uzatır) 2024'te mezun olacak, o zamana neler neler degisir. Mesela ODTÜ inşaat 40k oldu 37-38k ile girmeyenler bana göre biraz hatalı çünkü zaten o sıralama ile iyi universitelerde başka bölüme gidemezsin Anadolu üniversitelerinde muhendislik okumak ise biliyorsun inanılmaz riskli çünkü Türkiye'de 180 universite var,hiç yoktan marka universitelerde bunun önüne gecebiliyorsun

Konuşmamdan bunu anladıysan hiçbir şey anlamamışsın hocam. Bilkent hukukta ankara lisanslı ve yurtdışı doktoralı hukuk hocaları var. Sabahtan beri sana bunu anlatıyorum.

Ayriyeten tavrın çok yanlış, söyleyeyim onu. Bilmediğin bir şey üzerinde hala haklılık iddia ediyorsun. Bilkent'i de bilmiyorsun, hukuku da bilmiyorsun belli ki. Nickinden anladığım kadarıyla tıp okuyorsun Ankara'da. Bana kendi okulumu anlatmaya kalkıyorsun fakat ne sosyal bilimler hakkında ne Bilkent hakkında bilgi sahibisin. Ben sana tutup tıp anlatmıyorsam sen de bana benim okulumu anlatma rica edeceğim.
    Hocam öyle olmuş olma ihtimali de yüksek , ODTÜ inşaat 20k idi mesela. Muhtemelen 20-30k civarı olanlar sektörün halinden yazmak istemediler , 30k dan sonrası ise zaten gelmez diye hiç yazmayınca böyle oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ecatre

Ben de sıradan bir İTÜ mezunu demenize güldüm. Mithrandir hocamızın yazdığı top6 üniversitelere gittiğiniz zaman zaten ekstra çaba sarfetmediğin sürece en az 2 yabancı dil ve bahsettiğiniz digital marketing tecrübesine sahip oluyorsunuz. Boş laf attığınız İTÜ Maslak'ta yani Türkiye ekonominisinin kalbinde bulunuyor. Hem bir insan sabah akşam yks çalışıp top6 üniversitelerden birini kazanmaya çalışacak. Diğeri de Adana da okuyup "kendini geliştirip" diğerlerinin önüne geçecek. Verebileceğiniz örnek sayısı bir elin parmaklarını geçmezken insanları boşa ümitlendirmeyi bırakın. O üniversitelerin o kadar yüksekte olma sebebi sadece eğitim değil aynı zamanda sağladığı imkânlardır.
    En az 2 yabancı dil mi

Odtüden mezun arkadaşlarım bırak ikinci dili daha ingilizceyi mükemmel seviyede bilmiyor. Yani uluslararası ilişkiler filan okuyanlarda bu oran belki fazladır ama mühendislikte dediğin oran %10u bulmaz o okullarda. Kimse almanyaya gideceği hesapta yokken dur almanca öğreneyim demez o keşmekeşte. 2000li gençler hararetli hararetli yorumlar yazıyor şuraya.

• Katılıyorum. Mesajı yazan arkadaş hiç bu ünilerden mezun tanımamış sanırım. Özellikle mühendislikte ingilizce dışında dil bilerek mezun olan çok az sayıdadır. Öğrenilen İngilizce de B2 seviyesi v.s oluyor yani yeter seviye. Ama zaten mühendislik için İngilizce dışında dil de gerekmiyor. Koca koca Alman firmaları bile Almanca şartı koşmuyor İngilizce tek geçer akçe artık.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.