Şimdi Ara

tıpçıların mühendisler işsiz kalıyor yalanı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
7.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam eskiye göre 2. dil bilme oranının arttığını düşünüyorum çünkü her geçen yıl rekabet artıyor. öğrenciler bilincleniyor. artık sınavlar daha zor sorulmasına rağmen puanlar daha kötü gelmesi gerekirken daha iyi gelmeye başladı. inanılmaz bir rekabet var. ilkokul 2 3e giden öğrenciler bile okul sonrası kursa bilmem neye kalıyor. internet sayesinde tam teşekküllü olmasa da eskiye çok daha fazla asinaliga sahip yeni nesil ingilizce hakkında. küçücük çocuklar YouTube'dan izlediği ingilizce videoların şarkılarını bilmem nelerini söylüyor. üniversite ogrencilerinde de durum aynı. çevremdeki hemen hemen herkes 2. dil öğrenmek istiyor. daha şimdiden kurslara yazılan arkadaşlarım var vs. top unilerden çıkan herkes 2 dil bilip çıkar kesinlikle demiyorum fakat eskiye göre daha çok olduğu kanısındayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

hocam eskiye göre 2. dil bilme oranının arttığını düşünüyorum çünkü her geçen yıl rekabet artıyor. öğrenciler bilincleniyor. artık sınavlar daha zor sorulmasına rağmen puanlar daha kötü gelmesi gerekirken daha iyi gelmeye başladı. inanılmaz bir rekabet var. ilkokul 2 3e giden öğrenciler bile okul sonrası kursa bilmem neye kalıyor. internet sayesinde tam teşekküllü olmasa da eskiye çok daha fazla asinaliga sahip yeni nesil ingilizce hakkında. küçücük çocuklar YouTube'dan izlediği ingilizce videoların şarkılarını bilmem nelerini söylüyor. üniversite ogrencilerinde de durum aynı. çevremdeki hemen hemen herkes 2. dil öğrenmek istiyor. daha şimdiden kurslara yazılan arkadaşlarım var vs. top unilerden çıkan herkes 2 dil bilip çıkar kesinlikle demiyorum fakat eskiye göre daha çok olduğu kanısındayım.
    Yaşlı gibi konuşmuş oldum ama yaşım daha 25. O artışların görülmesi için bir 10 yıl daha var. %10dan 15e çıkmıştır o dediğin oran. Gerçekten çoğu bölümde 2. sınıftan itibaren öyle şeylere vakit kalmıyor. Kaldıki mesleki açıdan tamamen zaman kaybı. İkinci dile verilen emekle kendinize mesleki olarak daha fazla şey katarsınız. Gidip alacağınız bir sertifika öğreneceğniz bir yazılım vs çok daha fazla işinize yarar. Hatta dil öğreneceğim diye kasacağınıza ortalama filan yapın. Emin olun sandığınızdan daha fazla işe yarıyor ortalama. İşe alırken en az 3 isteyen yer yoktur ama mülakatta vs fark yaratır. Ülkede gireceğin en iyi yer savunma sanayidir ki orası da ortalamaya bakıyor zaten. Yurt dışında yüksek lisans için bile çoğu zaman ortalama koşulu oluyor(ben parayı bastırır bir yerde okurum diyorsanız ayrı tabi). Dil isteyen yine öğrensin tabi kötü bir olay değil dil öğrenmek hatta yararı da var ama yararı sizin kafanızaki gibi değil.

• hocama katılıyorum açıkçası mesleki açıdan ingilizce bir mühendise yetiyor ikinci dili öğrenmek için uğraşmak yerine mesleki açıdan kendini geliştirmek gerçekten daha çok işe yarıyor.
  • Arkadaşlar ben tıpçıyım bizim fakültede gizli bir teşkilat var. Mühendisler işsiz kalıyor diye yalan söylememiz için bizi eğitiyorlar.

• Tıp okuyorum. Mühendisler işsiz kalıyor. Puanınızı heba ettiniz üzgünüm. Uğraşın durun şimdi.

• Kafamı sallarım, paramı alırım diyecek arkadaşlar aksi gibi tıpı seçtiklerinden olan oluyor. Diğer hangi branşa gidiyorlarsa gitsinler. Şu veznedar memur kafasından vazgeçsinler.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Kırdığın bir durum yok ama hala söylediklerimi anlamamakta ve bildiğini diretmekte ısrarcısın Söylediğin hiçbir şeyi söylemedim ben ama nedense sen böyle anlamışsın
  • Tıpçılar için yalan olduğu doğrudur ancak mühendisler için pek de yanlış değil. Çoğu mühendis işsiz kaldı/kalacak. İş bulanlar da asgari ücret düzeyinde maaş alıyor ya da alacak. Ne yazık ki artık mühendisliğin önü ülkede kapalı.

Zaten süper teknoloji üretmeyen bir ülkede bu kadar mühendise de ihtiyaç olmadığını o "zeki" mühendis arkadaşların çok önceden anlaması gerekirdi ama olmamış herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Bu mesaj silindi.
    Çoğunluğu çoluk çocuk takımı. Gerçek hayattan haberleri yok.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Sen hangi tıp fakültesindesin hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 58. Geleneksel DH Tıp-Mühendis Tartışmasına Hoşgeldiniz

• Önemli notlar çerçevesinde kendine bir habitat oluşturup herkese iş bulmuşsunuz hocam ordan mezun olanlar zaten iş bulur. Ama ülkede nerdeyse her üni de mühendislik fakültesi yok mu?

• yazık gençlik işe girerken yaptıkları sıralamın önemli olduğunu düşünüyorlar patronlar salak değil. mühendislik bitirmiş ama dil bilmeyen, udemy kursu bile bitirmeye tenezzül etmemiş kişilere para yedirmez patronlar. çok ütopik yaşıyorsunuz
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    kim 10 15 ile başlayacağını söylüyor? tek bir mesaj göster bakalım ben 10 ile başlayacağım diyen. milletin söylemediği bir şeyi söylemiş gibi gösterip aptal aptal konuşuyorsun kendince.

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Dostum şu elemanı sal artık da kendi habitatında yaşamını sürdürsün. İnsanları provoke etmekten başka bir erimi yok hayatta sanıyorum ki.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.