Şimdi Ara

tıpçıların mühendisler işsiz kalıyor yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
7.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önemli not1: bu konuda bahsedeceğim kişiler koç, sabancı, bilkent, boğaziçi, odtü, itü mezunları
    önemli not2: buralardan 1.95 ile mezun olanlar değil elbet. 2.5 üstü diyelim.
    önemli not3: düşüşte olan inşaat/mimarlık ve alakasız değişik mühendislikleri saymıyorum.

evet tıpçılarda böyle bir manipülasyon var. mühendisler işsiz kalıyor, KPSS hazırlanıyor falan. o kadar komik ki. piyasa hakkında hiçbir fikirleri yok. bir kere yukarıdaki toplam 6 üniversitenin bir mühendislik bölümünden toplam 500-700 kişi mezun oluyordur senede ortalama. Hadi bunların 100'ü çürük elma diyelim. Şimdi bu arkadaşlar diyor ki bu 400-600 kişiye iş yok. 80 milyonluk ülkede, ülkenin en iyi mühendislerine iş yokmuş. Kafayı mı yediniz arkadaşlar siz bu ülkenin %1'lik kesimi iş bulamayacak mı gözünüzü seveyim Bu adamların çoğu 3. 4. sınıfta part time iş buluyorlar zaten. Benim şu an üst dönemde iş bulmak isteyip de işi olmayan görmedim. Mezun olmayı geçtim he. Diyeceğim odur ki 10-15k sıralama yapıp işsiz kalır mıyım diye düşünmeyin. İşsizlik %90-95'i görür o zaman sıkıntı olabilir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıpçıların Mühendisleri Yerinden Ettiği Yalanı

İnternette dolaşan yaygın bir yalan, tıpçıların mühendisleri işsiz bıraktığıdır. Ancak bu iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

Gerçek şu ki, pek çok mühendislik disiplini hala yüksek talep görmektedir. Özellikle aşağıdakiler olmak üzere bazı mühendislik alanlarında işsizlik oranı düşüktür:

• Yazılım Mühendisliği
    • Elektrik Mühendisliği
    • Makine Mühendisliği

Aslında, Amerika Birleşik Devletleri Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, mühendislik mesleklerinin 2021-2031 yılları arasında %5 artması bekleniyor. Bu, ortalama tüm mesleklerin beklenen büyüme hızından daha yüksektir.

Tıpçıların ise mühendislik alanında işsizliğe neden olduğu yönündeki iddia gerçek dışıdır. Tıp ve mühendislik, birbirini tamamlayan iki farklı alandır. Aslında, tıptaki ilerlemeler genellikle mühendislik uzmanlığının desteğini gerektirir. Örneğin, tıbbi görüntüleme cihazlardan ameliyat robotlarına kadar pek çok tıbbi ekipman mühendisler tarafından tasarlanmakta ve geliştirilmektedir.

Sonuç olarak, tıpçıların mühendisleri işsiz bıraktığı iddiası dayanaksızdır. Mühendislik meslekleri, yüksek talep görmeye ve gelecekte de büyümeye devam etmesi beklenmektedir. Tıp ve mühendislik, toplumumuzu ilerletmek için işbirliği yapan iki önemli alandır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önemli notları okuduktan sonra konudan çıktım daha geriye ne kaldı a.k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten iyiysen her meslekte iş bulursun neredeyse

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    hocam ortalamayı çok takıyorsun. şu an üst dönemde konuştuğum kişiler girdikleri mülakatları vs anlattıklarında ortalamanın pek önemi olmadığını söylüyor. adamlar senin kendini ne kadar geliştirdiğine bakiyor. sektör hakkında hiçbir fikrin olduğunu düşünmüyorum ben. 3.5 ortalama ile gezip insanlıktan nasibini almamış, kendine tek bir şey katmamis, konuşmayı bilmeyen mühendis çok. hiç LinkedIn'de gezdin mi bilmiyorum ama ben daha hiç ortalama şartı koyan şirket görmedim. bir tek ASELSAN istiyor sanırım. onun dışında kimsenin umrunda olduğunu düşünmüyorum. sen işini yapiyor musun adam ona bakar.

yurtdışındaki şirketlerin hele hiç baktığını sanmıyorum. sana kim anlattı bunu onu da anlamadım. Google'da bile tonla alaksiz uniden mezun olup yazılımcı olarak çalışan insan var. sevgilimin kuzeni trde boktan bir uniden mezun, İngiltere'de Amazon da çalışıyor şu an ve adamın maaşı aylık 15k pound falan. sana kim dedi Amerika'daki şirketler senin ortalamana bakıyormuş 4 bile kurtarmiyormus diye? kim dedi 3den aşağısı mühendis olmaz diye. çok ilginç kafalar bunlar. komik doğrusu. acip biraz LinkedIn'de gezmen çok mantıklı olur yalan yanlış şeyler konuşmak yerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 5 Ocak 2020; 3:7:37 >

• ilk 20k giripte mühendislik seçen adam işini yapar zaten

ha doktorlar gelip iyi şartlarda çalışma olmaz akşam saatlerine kadar çalışmak zorunda kalacak mühendisler demesin kendileride 36 saat nöbet tutuyor aq bu devirde kolay iş yok. İşini seversen yaparken zevk alırsın.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    ben asistanlık sürecinden bahsettim hocam.

asistanlıkta bu dedikleriniz mümkün değil (En azından hasta gören uzmanlıklar için)

her mesleğin ilk yılları biraz sancılı geçer bunu anlatmak istiyorum
  • Hacettepe,YTÜ,Marmara,Gazi gibi unilerde bazi bolumler -ozellikle de bilgisayar muhendisligi ve elektrik-elektronik muhendisligi- 12-25k arasina giriyor.Yani ODTÜ ve ITÜdeki bazi muhendislikler de bu aralığa giriyor.Bunlarin is imkani bakimindan odtu-ituye yakin olduklarini soyleyebilir miyiz,yine o yuzde 1lik araliga giriyorlar cunku?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 5 Ocak 2020; 9:43:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıpçıların hayatı yok !!
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mimarlik istiyordum ama issizlik korkusundan vazgectim aga..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • deoksiribo kullanıcısına yanıt
    Çok sorun olmaz o iç mimarlık okursun her sene oteller restaurantlar barlar hepsi tadilata giriyor benim bir tanıdık çok ekmek yedi bu şekilde

• İyi mühendis tanımlamanı bu üniversitelere göre yapmana ayrıca bir güldüm.
    Zira Çukurova Üniversitesi + 2 yabancı dil + digital marketing bilgisi bir sıradan bir İtü mezununu iş konusunda sollar geçer. Diplomanın geçersiz sayılmaya başladığı zamanlara geldik. Nerede okursan oku fark etmiyor artık. Sistem senden "Ne yapabiliyorsun?" "Bu becerilere sahip misin?" "Takım çalışması yapabiliyor musun?" Bunları istiyor.
    Mühendislikleri bu okullarla sınırlaman yetmediği gibi, birde diğer mühendislikleri küçümsemişsin.
    "İtü de Jeoloji bölümleri kapatılsın." Diyen cahil cühelâ tayfaya benziyorsun. Fay hattının üzerinde yaşadığımızdan haberin yok.

Hiçbir mühendislik gereksiz değildir. Bu kafayla gidersen işsiz kalan sen olursun. Dunyaya acil biraz. Avusturalya cayır cayır yanıyor. Neden? Küresel ısınma. Globalleşme. Kalkıp "Şehir planlama bölümü okunmaz." Diyebilir misin? Çevre mühendisliğine gereksiz diyebilir misin?

Seven ve calismak isteyene her yerde iş var. Nerede okursa okusun. Önemli olan 4 yılın sonunda verilen kağıt parçası değil becerilerinizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okeanospetrichor -- 5 Ocak 2020; 11:6:29 >

• Bu okullarla İtü-odtü arasında bir fark yok.
    Sıralamaya göre böyle düsünmeyin.

• okeanospetrichor O kullanıcısına yanıt
    Ben de sıradan bir İTÜ mezunu demenize güldüm. Mithrandir hocamızın yazdığı top6 üniversitelere gittiğiniz zaman zaten ekstra çaba sarfetmediğin sürece en az 2 yabancı dil ve bahsettiğiniz digital marketing tecrübesine sahip oluyorsunuz. Boş laf attığınız İTÜ Maslak'ta yani Türkiye ekonominisinin kalbinde bulunuyor. Hem bir insan sabah akşam yks çalışıp top6 üniversitelerden birini kazanmaya çalışacak. Diğeri de Adana da okuyup "kendini geliştirip" diğerlerinin önüne geçecek. Verebileceğiniz örnek sayısı bir elin parmaklarını geçmezken insanları boşa ümitlendirmeyi bırakın. O üniversitelerin o kadar yüksekte olma sebebi sadece eğitim değil aynı zamanda sağladığı imkânlardır.

yazdığımı anlamamissin ki. ben bu uniler haricinde iş bulunmaz demedim. her uniden çıkıp iş bulunabilir. ben tıp ile aynı sıralamalarda olan uniler ile karşılaştırma yaptım. yoksa kendi kendine bir şey dedigimi varsayip bir sürü şey yazmışsın ben sadece çemberi daraltip yazdım.

ki ben şunu anlamiyorum. sizin gibi tiplerde hep şu var, bilmem ne mezunu adam gelip ODTÜ mezununu gececekmis, niye? kendini gelistirmismis. bu top unilerde okuyan insanların kendini gelistiremeyecegini düşünüp duruyorsunuz. top6dakiler armut toplamiyor. oradakiler de köpek gibi çalışıp digital marketing, dil öğreniyor.

hiçbir mühendisliğin gereksiz olmadığını ben de biliyorum fakat TR realitesi diye bir şey var. çevre muuhendisini kim takıyor? eğer çevre mühendislerine zerre önem verilseydi İstanbul bu halde mi olurdu? Gıda, harita mühendislerine önem veriliyor mu sence?

ve 2. entryme bakarsan ben de ortalamanın çok da önemli olmadığını, kendinin geliştirmenin önemli olduğunu söyledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 5 Ocak 2020; 12:14:50 >

Olaya sadece iş olarak bakıyorsunuz sanırım olay yurt dışında doktora yüksek lisansa gelince bu okullar arasında gayet fark var

• Hocam 2. sınıfa mısın ITU'de

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.