< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Tıp 3'ü bırakıp felsefe ya da tarih bölümüne geçmek

-
-
Hayatın gerçeklerini düşünürsek yanlış bir karar olur gibi.
Norveçte yaşamıyoruz maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 22 Haziran 2023; 1:34:52 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
maddi durum iyiyse bırak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
normal şartlarda neden yaptin derdim de finale 1 gun kaldi cok isteyerek yazmis olmama ragmen bugün 2-3 kez baska bolume gecsem nasil olur diye dusundum. bazen hayat boyledir umarım mutlu olursun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
4 senemin daha istemediğim bir şehirde ve bölümde geçmesini istemiyorum. Ayrıca çevremde ailemde tıp bitirmiş olanlar var. Neyin ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Tus çilesi uzmanlık vs. Meslek hayatının da bana uygun olacağını düşünmüyorum.
açıköğretimden tarih okuyabilirsin
-
bölüm olarak bi tavsiyeniz var mıdır?
Hocam su an isin teorik kısmındasın belki o yüzden sevmiyorsundur 3e kadar gelmişin ileride doktorluğu sevebilirsin bölüm olarak econ önerebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peoxy -- 22 Haziran 2023; 1:55:44 >
Hocam ben demiyorum ki tıpı bırakma ama felsefe veya tarihe geçmekte bence saçma. Sizin zamanınında tıp puanları şimdiden daha yüksekti mühendislikler daha düşüktü bence mühendislik geçebilirsiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
felsefe konusunda bilgisine güvendiğim diamond tema, felsefe öğrenmek için illa okulunu okumaya gerek yok demişti ki bence haklı da bir de felsefe okuyorsan maddi beklenti içerisinde olmamak lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendimi yakın hissettiğim için söyledim onları. Dediğim gibi daha 3-4 günlük mesele, hiç çalışmadan kafamda bir plan yokken girmiştim sınava. Yani econ, sosyoloji, siyaset bunlar da olabilir. İyi bi ünide ve kendini geliştirmeye açık bi bölümde
Bence şöyle bir 5-10 sene sonra pişman olabilirsiniz. Ben olsam tıptan devam ederdim hem 3.sınıfa gelmişsiniz evet tıp zor bir bölüm. Diğer bölümlerde işsiz kaldıktan sonra çok pişman vs. olabilirsiniz. Bu durum genelde goygoy yapan bir forum için fazla ciddi olmuş siz en iyisi birkaç hafta detaylı gözden geçirin.
-
Yani akademisyen mi olmak istiyorsun? Tarih felsefe bunları hobi olarak yapan ilgilenen zaman harcayan çok insan var. Ama bir şeyi hobi ve iş olarak yapmak farklı şeyler. Eğer iş için kullanmayacaksan okulunu okuman şart değil. Okutulan tüm kitaplar açık kaynak dersler elinin altında. Açıköğretim diploması da alabilirsin pekala.
Okula iş olarak bak derim. Nefret etmediğin bir iş olabilir. İlla seni eğlendirmek zorunda değil. Eğlenceni başka şeylerle yaparsın. (Felsefe ile ilgilenme hobisi gibi) Tıp gayet iyi meslek. Benim ailemde de çok doktor ve sağlıkçı var. Ama benlik değil mesela. Okumasına okurdum. O kadar nefret etmiyorum ama sevmiyorum. Mühendislik okuyorum ve çok daha memnunum. Ha bayılıyor muyum hayır. Ama memnunum. Sonuçta bana bir şeyler katıyor ve katlanabileceğim bir iş sunuyor.
Önerim iş ve hobi ayrımını yapman. Ona göre karar vermen.
Anladığım kadarıyla 3 seçeneğin var:
1. Tıptan devam. Zor ama değen bir bölüm. Ne kadar baktığına bağlı.
2. 2020 puanın ile yatay geçiş. Birçok iyi mühendislik vs. bölümler mümkün.
3. 2023 puanınla tercih. Yine çok iyi yerler gelir bu alanlar için. Değerlendirilebilir ama geniş düşünülmeli.
Bu arada hatırlıyorum sizi. Ben de 2020 tayfadanım. Umarım yerinde bir tercih yapar ve toparlanırsınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
idrak yolları intihabı?
-
Insanlardan hoslanmiyorsan, temel bilim oku. Veya tipi bitirip temel bilimde ihtisas veya PhD yap.
Eger fakirsen, tarih veya baska sozel bolumler okuma salakligi yapma derim. Sen Isvicre dogumlu degilsin.
-
Hayat garip kimimiz tıp kazanmak icin filanca universiteden ceng kazanmak icin gece gunduzumuzu birbirine katarken kimisi tıp tarih birakip felsefeye gitme diye bir niyeti oluyor.Ben şahsen ulke gerceklerini gözonunde bulundurman gerektigini dusunuyorum sonucta finlandiya degiliz isvicre norvec degiliz.Şuanda tipi isteyerek okuyan var mi zannediyorsun okuyanlarin %90i maddi getirisi olacak seklinde dusundugu icin(maddi getirisi euro dolar bazli maas alan bir muhendisten nasil daha iyi olacak kismi muamma) okuyor yoksa sevgi filan hikaye.Bu durumlari gozonunde bulundur okudugunu dusundugun bolumlerden acikogretimde olanlar da var illa ilgim var diyorsan ordan oku.Şahsi olarak ben olsaydim birakmazdim detayli dusun kendini iyice kesfet sonrasinda kararini ver.
Abi herkes mi 2-3.sinifta aynı seyi dusunur... Hocam ayni seyleri bende dusundum hatta s. diyip sinava bile girdim 2020'de ama yemedi simdi bolumde devam ediyorum. Buraya giris var cikis yok. Ayrica tarih, felsefe bitirdikten sonra yaz sozelde oralari kazanmak cocuk oyuncağı.
tıp sana göre değil bırak.bitirsen bile bu kafayla hekim olmamalısın
Hocam öncelikle iyice emin olun kararınızdan tıp ülkede her zaman geçerli ve garanti olacak bir meslek ama 100 giren kişinin 100ü de devam etmek zorunda da değil benim çevremde de bırakanlar oldu(bu arada forumdaki yeniler bilmez tıpı bırakıp sözelden 11. olup sinemaya giden birisi vardı tıptan sinemaya fırat reis diye) tabi sizinki biraz daha riskli bir karar iyice masaya yatırmanız lazım ailenizin durumunu, gelecek kaygılarınızı vs vs. ama en nihayetinde keyif alacağınız ve seveceğiniz yerde okuyun bu mentaliteyle 3 sene daha tıp, sonra tus ve ardından doğu görevi(taşradan) kurtulamama sizi daha da zorlar.
Kimse bölüm önerisi yapmamış ben birkaç bölüm önerisi yapayım detaylıca incelersiniz
1) Boğaziçi-Bilkent felsefe (İkisi de akademik anlamda çok iyi yerler ve seçmeli derslerle de ilgi duyduğunuz tarih,medya vs den rahatlıkla dersler alırsınız.)
2) GSÜ Sosyoloji (akademik anlamda ne kadar iyi bilmiyorum fakat fransa ekolü olan bir yerde sosyal bilim okumak her zaman ayrıcalıktır. ama fransızcayı iyi düşünün)
3) ODTÜ SBKY ( Akademik anlamda iyi bir yer, bölüm ve dersleriyle ilgili kendi konumda var birçok disiplinden dersler mevcut ve artı olarak iibf bölümü mezun olduğunuzda felsefe,tarihten devam etmek istemezseniz sizi başka alanlara da yönlendirir.)
Econ okusanız en doğrusu aslında yandal veya seçmeli yoluyla bu ilgi duyduğunuz disiplinlerden birçok ders alır bir yandan da econdan güçlü bir diplomanız olurdu fakat bu sıralamaya artık YTÜ,TAÜ falan geliyor buraların da sosyal bilimler eğitimi açısından sizi doyuracağını düşünmüyorum.
2020'den sizi iyi hatırlıyorum o yüzden umarım en doğru kararı alırsınız işin sonunda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Haziran 2023; 9:21:19 >
Hayatın gerçeklerini düşünürsek yanlış bir karar olur gibi.
Norveçte yaşamıyoruz maalesef. |
Bence şöyle bir 5-10 sene sonra pişman olabilirsiniz. Ben olsam tıptan devam ederdim hem 3.sınıfa gelmişsiniz evet tıp zor bir bölüm. Diğer bölümlerde işsiz kaldıktan sonra çok pişman vs. olabilirsiniz. Bu durum genelde goygoy yapan bir forum için fazla ciddi olmuş siz en iyisi birkaç hafta detaylı gözden geçirin. |
Insanlardan hoslanmiyorsan, temel bilim oku. Veya tipi bitirip temel bilimde ihtisas veya PhD yap. Eger fakirsen, tarih veya baska sozel bolumler okuma salakligi yapma derim. Sen Isvicre dogumlu degilsin. |
idrak yolları intihabı? |
normal şartlarda neden yaptin derdim de finale 1 gun kaldi cok isteyerek yazmis olmama ragmen bugün 2-3 kez baska bolume gecsem nasil olur diye dusundum. bazen hayat boyledir umarım mutlu olursun
|
Benzer içerikler
- 80 tyt 40 ayt kaç bin sayısal
- medikinet kullananlar yorumları
- tbs nedir
- cu ne demek
- nakil durumunda okul birinciliği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X