Şimdi Ara

The Thing (2011) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
4.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tadesyobatro

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

The Thing 2011 720p BluRay x264-HDW düşmüş nete bugün indirir yarın izler öbürsü güde yorum yaparım,

Edit:Arkadaşlar önce bunu izleyeceğim sonra 1982 yapımı olanı doğru olan da bu değilmi sonra sakata gelmeyelim,

evet 1982 yi izlemediysen bunun üstüne izlemen daha iyi olabilir

Eyvallah üstat,

Aslında ben bu görüşe katılmıyorum. İlk film, olayların sonrasını anlatsa da ilk izlenmesi gerekir. Çünkü senaryo gereği , daha önce yaşanmış şeylerin sizde merak uyandırması gerekiyor ve tam olarak ne yaşandığını bilmemek seyir zevkini arttırıyor. zaten yönetmende filmi o şekilde kurgulamış. Yeni filmi ilk izlerseniz , 1982 yapımı olan film hakkında ciddi spoiler olarak algılayacaksınız ki buda orjinal 82 yapımı filmden alınan hazzı düşürecektir. Ama tabi zevk meselesi

tabiki carpenter zaten ilk filmde o noktaları bilerek seyircinin hayal gücüne bırakıyor , bu yılki filmdede biri o eksik noktaları kendi hayal gücüne öre tamamlamış işte ... ama sonuçta , önce 82 deki filmi izlemek bu seneki filmin sonuna dair büyük ip uçları vereceğide bir gerçek , aslında bende daha iyi olabilir dedim onun için izleyene göre değişsek bir mevzu

not : plastik efektler falan değil bir maket sanatıdır o ve dönemine göre çok büyük bir iş çıkartılmıştır , bana göre 2011 deki filmin ilk dönüşüm sahnesinden daha güzel sahneleride mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 3 Aralık 2011; 14:17:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tadesyobatro

quote:

quote:

quote:

The Thing 2011 720p BluRay x264-HDW düşmüş nete bugün indirir yarın izler öbürsü güde yorum yaparım,

Edit:Arkadaşlar önce bunu izleyeceğim sonra 1982 yapımı olanı doğru olan da bu değilmi sonra sakata gelmeyelim,

evet 1982 yi izlemediysen bunun üstüne izlemen daha iyi olabilir

Eyvallah üstat,

Aslında ben bu görüşe katılmıyorum. İlk film, olayların sonrasını anlatsa da ilk izlenmesi gerekir. Çünkü senaryo gereği , daha önce yaşanmış şeylerin sizde merak uyandırması gerekiyor ve tam olarak ne yaşandığını bilmemek seyir zevkini arttırıyor. zaten yönetmende filmi o şekilde kurgulamış. Yeni filmi ilk izlerseniz , 1982 yapımı olan film hakkında ciddi spoiler olarak algılayacaksınız ki buda orjinal 82 yapımı filmden alınan hazzı düşürecektir. Ama tabi zevk meselesi

tabiki carpenter zaten ilk filmde o noktaları bilerek seyircinin hayal gücüne bırakıyor , bu yılki filmdede biri o eksik noktaları kendi hayal gücüne öre tamamlamış işte ... ama sonuçta , önce 82 deki filmi izlemek bu seneki filmin sonuna dair büyük ip uçları vereceğide bir gerçek , aslında bende daha iyi olabilir dedim onun için izleyene göre değişsek bir mevzu

not : plastik efektler falan değil bir maket sanatıdır o ve dönemine göre çok büyük bir iş çıkartılmıştır , bana göre 2011 deki filmin ilk dönüşüm sahnesinden daha güzel sahneleride mevcut

zaten bende günümüzün koşullarıyla kıyaslandığında geri kalıyo demek istedim. yoksa zamanının en iyi efektleri , çok emek harcandığıda belli. ayrıca plastik makyaj efectide gayet bol kullanılmıştır o filmde. sadece maket değil yani.

• Valla önce 2011 yapımını izledim ve onun üzerine bir kaç soru arkadaşlar 1982 yapımını izleyince büyük ihtimal onunlada ilgili sorarım,

1-O alman ayısı adını hatırlıyamadım ben hans diyeceğim içeri gittiğinde canavar onu içeri doğru çekmedi mi oradan nasıl kurtuldu o,
    2-Bu uzaylı arkadaş metalleri kopyalamıyor deniliyordu ama maazallah elbiseleri onlardaki demirleri iplikleri ne bilim her şeyi kopyalıyor,
    3-Hepsini geçtim ulan o uzaylı yaratık sorf ağızdan dişten oluşan bi şey sen o gemiyi filan nasıl yaptın,
    4-Filmin sonunda boğazı kesilen donarak ölen adamın elindeki ne idi onu çözemedim,
  • film kötüydü. hayal kırıklığı yarattı bende.
  • Film bence fena değildi o sonlar da
    uzay gemisi sahneleri olmasa daha iyi olacaktı.
    Orijinal versiyonu bir kez daha izledim onun eline su dökemez tabi ki.
  • Kaliteli bir film olmuş. Konunun ilerleyişi ve efektler çok iyi. The Thing (1982) öncesini konu alması ilede süreci görmüş olduk.
  • Bende yakın zamanda izledim filmi.Genel olarak fena değil.Mantık hataları olmasa daha iyi olabilirdi.
    Film gizemli bir şekilde başlıyor,2.çeyrekten itibaren teen slasher gibi finalde ise bilim-kurgu...Herşeyden biraz olsun istemişler anlaşılan :D Ancak hiçbir şey tam değil.
  • 82 yapımında Norveç'liler arasında Amerika'lı olduğu hiç geçmiyordu, hani belki o anda böyle bir bilgiye de ulaşamamış olabilirler tabii ama yeni filmde Norveç'liler arasında Amerika'lıların oluşu çok anlamsız olmuş. Eski filmi tekrar izledim de, bir sahnede köpeğin 8 mil falan koştuğu geçiyordu, 15 km falan; dolayısıyla iki filmi yan yana koyarsak, Amerika ve Norveç kampları birbirlerine pekte uzak değil gibi duruyorlar. Norveç'lilerin patlamalarını Amerika'lılar rahat duyardı sanki, ayrıca eski filmde gemi, tamamen açıktaydı. Sürekli helikopterle geçilen bir yerde, bunu Amerika'lıların da görmeme ihtimali pek yok. Genel anlamda güzel bir prequel idi, ancak detaylarda çuvallıyor.
  • eski flimlerden çıkçak buna benzer efsane flimler varmı
  • filmin kalitesi düşüktü beğenmedim
  • Şimdi bitti çok beğendim. 1982 yapımını da haftaya izlerim artık.
  • hoş filmdi tam zaman öldürmelik
  • Güzel film ama 82 yapımı film ile boy ölçüşemez. Carpenter'in Thing'i tam bir baş yapıt. Filmin en esrarengiz noktası sanırım yaratığın amacı ve hangi gezegenden geldiği. Bence yaratığın dünya'ya geldiği uzay gemisi de kendisine ait değil. Çünkü yaratık çok aptal. Kendi formuna geçti mi tabiri caizse mala bağlıyor.

Büyük ihtimalle dünya'ya indikleri gemide başka bir ırk vardı ve bunları yanlışlıkla keşfetti. Daha sonra yaratık bu ırkı ele geçirdi ve gemi de son kalan mürettebat kendi gezegenine gidip, gezegeninin yok olmasındansa ilk buldukları gezegene yani dünya'nın en kurak yerine çarptırdılar gemiyi. Aslında bir Prequel'i daha olabilecek bir film. Yani yaratığın dünyaya gelişi vs.
  • Dün 2011 de çekilen filmi, bu günde 1982 de çekileni izledim. Eski film çok yavan geldi bana açıkçası,senaryo kopuk ilerliyor diyaloglar zayıf. Çekildiği dönem için güzel olabilir ama bana pek zeyir zevki yaşatmadı açıkçası.
  • ikisinide izleyeceğim.film sıkıntısı çektiğim bu gece için müthiş oldu
  • Korku filmi bğenmeğenler izlemesin ne bilem ben bakamamıştım çoğu sahneye gecenin 2 sinde 3 ünde
  • Filmi yeni izledim.Öncelikle şunu söyleyeyim, film remake değil.O yüzden ilk filmi izlemeyenler önce onu izlesinler.Yeni film hikayenin daha öncesini işliyor ve film gizemini daha başında kaybediyor.

Efektler günümüz teknolojisine göre çok başarılı sayılmaz.Konu desen daha filmin başında klişeye bağlıyor.

İlk filmde ise maket, plastik çok iyi kullanılmıştı.Bu yüzden bir hayli gerçekçi sahneleri vardır.Konu pek işlenmemiştir ama bu da gizemli bir hava katıyor filme.

Kısaca, ilk filme 8 desem, bu film 6'yı geçemez.
  • İki filmide izledim sıcak sıcak yorumumu yapayım.İlk filimdeki görsel efektler 30 yıllık olmasına ragmen ikincisinden daha iyiydi dönemin şartlarını göz önüne alırsak.1.filmdeki sahnelerin benzerlerinin yapılması da garip geldi dahası.
    Silahın tutukluk yapması ilk adamın ölüşünün aniden ve refleks eseri oluşu vb
    .Sonunu bağlamaları filmin en iyi yanıydı belki-bu arada köpek benzememiş .
    Son olarak 3.film gelirse şaşırmam.Son sahnedeki abla ile düşen helikopterdeki adama ne oldu ve 80km ötekide Rus istasyonu ne ayaktır muamma.Tabi köpeğe nerde bulaştı bu da bilinmeyenler arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 18 Temmuz 2012; 4:53:04 >

• güzel filmdi bencede, orijinalinden iyi olmamakla beraber ezilmiyorda film, ilk filmdeki gergin ortamı bu filmdede yeniden yaratmışlar biraz onu beğendim, güzel bağlamışlar.
  • 2011 yapımı fena değil hatta güzel de diyebiliriz ama 82 yapımı olanın yanında boy ölçüşemez. Carpenter'in Thing'i gerçekten aşmış bir film. Şöyle filmleri görüyorum sonra üzülüyorum valla. Bizimkilerin hiç mi kafası çalışmıyor şöyle senaryolar yazmaya.

Birde ben 2011 filminde bir prequel filmi olarak daha fazla detay isterdim. Yaratığın işlevi hakkında 82 yapımı filmde bundan daha fazla bilgi alıyoruz. Burada yaratığı çok tuhaf resmetmişler. Bildiğin plan yapan, strateji üreten yaratık durup dururken mala bağlayıp başkalarına yapışmaya çalışıyor.

Benim tahminimce bu yaratık bir kişliyi kopyaladığı zaman o eleman son ana kadar yaratık olduğunu anlamıyor sanırım. Yada bütün kopya formların ayrı bir amacı var. Bir başka teoriye görede bu yaratığa ait olduğunu zannettiğimiz uzay gemisi, başka bir ırka ait. Geminin asıl sahipleri bir şekilde bu yaratığı gemiye alıyor ve çıkan arbedede gemi dünyaya düşüyor. Ve akabinde olaylar gelişiyor. Bencede çok mantıklı bu teori. Çünkü böyle tuhaf bir mahluğun o derecede gelişmiş teknoloji sahibi olması saçma olur.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.